Prosakují první informace o nové generaci Core M

1. 9. 2015 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Minulý rok Intel překvapil s úspornými procesory Core M z generace Broadwell. Jednalo se sice ne o nejvýkonnější, ale velmi úsporné procesory, do tenkých zařízení s pasivním chlazením. Nyní se dočkáváme nové generace architektury Skylake.

Prosakují první informace o nové generaci Core M

Nové Core M procesory budou vycházet z řady Skylake Y, tedy procesory s nejmenší spotřebou energie. Očekává se jejich představení na Berlínském veletrhu IFA v září. Na internet se už dostali první specifikace nových Core M. Sice není znám konkrétnější výkon, ale všechny procesory M dostanou 4MB L3 cache vyrovnávací paměť, grafický čip Intel HD 515 se základním taktem 300 MHz a TDP pouze 4,5W.

Známy jsou 4 modely ve 3 řadách M3, M5 a M7. Základní takt se pohybuje od 900 MHz po 1,2 GHz a režim turbo se pohybuje od 2,2 GHz po 3,1 GHz. Všechny čipy mají podporu pro 2 SATA 6 Gb porty a to až na 10 linek přes PCI-Express. Další je podpora šesti USB portů a jako operační paměť může být použita DDR3L nebo LPDDR3. Všechny procesory mají i podporu VT-x a virtualizaci VT-d a šifrování AES.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse