ThinkPad X1 Tablet se promění v projektor, nebo fotoaparát

9. 1. 2016 15:24    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Lenovo nás díky veletrhu CES zavalilo novinkami. Vedle modernizovaných notebooků přichystala firma i zajímavý nový tablet, který lze vybavit projektorem, nebo 3D kamerou.

ThinkPad X1 Tablet se promění v projektor, nebo fotoaparát

V tabletech Lenovo už není žádný nováček, vedle nepřeberného množství tabletů s operačním systémem Android, přišlo i několik modelů s Windows. Vždy se však jednalo především o levná zařízení pro méně náročné zákazníky. Nový ThinkPad X1 tablet však míří na nejvyšší příčky. Nabídne špičkové provedení, 12ti palcový displej s rozlišením 216é x 1440 pixelů, úsporný procesor Intel Core M7 Skylake, 16GB RAM a 1TB úložiště. Kromě toho i 4G modem, konektor USB typu C a pasivně chlazenou konstrukcí.

K takovým tabletům bývá běžná připojitelná klávesnice, která promění tablet na ultrabook, ale ThinkPad X1 Tablet má ještě několik možností navíc. V podobě připojitelného modulu lze k tabletu přidat pico projektor, 3D kameru, externí baterii, která prodlouží výdrž z 5 na 15 hodin, nebo už zmíněnou klávesnici s trackpointem. Celé to ale nebude zadarmo. Samotný tablet vyjde na 900 dolarů, moduly se pohybují v rozmezí 150 až 280 dolarů. I stylus je za příplatek 50 dolarů.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse