ASUS na český trh uvedl notebook s vodním chlazením

6. 2. 2016 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Chlazení vodou (respektive kapalinou) je výsadou velmi výkonných počítačů, které kladou velké nároky na chlazení, provozní teploty i nízkou hlučnost. Nyní ASUS uvedl na český trh herní notebook GX700 ze série Republic of Gamers (ROG), který je takovým chlazením vybaven.

ASUS na český trh uvedl notebook s vodním chlazením

Tento 17" notebook má klasické vzduchové chlazení, nicméně lze k němu připojit odnímatelný chladící modul ROG Hydro Overclocking System. Tento chladící modul umožní uživatelům notebook přetaktovat a to i díky odemčenému procesory Intel Core i7-6820HK řady Skylake. Modul využívá čerpadlo k oběhu chladící kapaliny okolo komponent notebooků produkující teplo a následně se ochlazuje v modulu dvojicí ventilátorů. Toto chlazení by mělo snížit teplotu procesory a grafického jádra až o třetinu.

Vzhledem k hernímu určení je notebook poháněn již zmíněným procesorem Intel Core i7-6820HK s 32 GB RAM (maximálně 64 GB RAM) a grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 980. Pro ukládání dat je použita dvojice SSD disků v RAIDu s kapacitou 512 GB. Integrována je také technologie NVIDIA G-SYNC, jenž synchronizuje zobrazovací frekvenci displeje s grafickým čipem, což odstraňuje trhání obrazu. Displej s úhlopříčkou 17" má rozlišení 1920 x 1080 a jedná se o IPS panel s úpravou proti odleskům.

Nechybí samozřejmě ani web kamera, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 4.0. Z portů zde pak najdeme 3x USB 3.0, jeden USB 3.1 typu C s Thunderbolt 3, Ethernet, HDMI, mini Diaply port a čtečku paměťových karet. Klávesnice notebooku je podsvícená a zvládne zaznamenat až 30 stisknutých kláves najednou.

Že nejde o úplného drobečka dokládá hmotnost notebooku, která činní 3,6 kg, respektive 4,8 kg s dokovacím chladícím modulem. K notebooku je standardně dodávána herní myš, kufr na převážení a chladící systém.

Notebook ASUS ROG GX700 je již v prodeji za cenu cca 120 000 Kč s DPH.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse