RECENZE: ASUS F3Sv - Santa Rosa poprvé

31. 5. 2007 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Naše první recenze na notebook na platformě Santa Rosa je tu. 15,4'' Asus F3Sv používá nejmodernější Core 2 Duo procesor, 2 GB RAM a dedikovanou grafickou kartu GeForce 8M. Třešničkou na dortu je integrovaný DVB-T tuner a displej s vysokým rozlišením. Cena základní konfigurace s integrovanou grafikou je pod 30 000 Kč, s dedikovanou NVIDIA se pohybuje těsně nad touto částkou.

ASUS F3Sv - Santa Rosa poprvé

Základní popis

Tělo notebooku je vyhotoveno v kombinaci černé a stříbrné barvy. Stříbrné plochy jsou vytvořeny nástřikem. Všechny plochy notebooku jsou matné, takže na nich nezůstávají otisky prstů. Zejména černé části (stejný povrch má i klávesnice) mají hrubší povrch, což je jedině dobře, protože bude déle trvat, než se ošoupou. Z vnější strany je víko celé stříbrné, až na malý černý pruh v oblasti pantů, a dominuje mu lesklý znak ASUS. Protože řada F3 začíná s nejnižšími modely na poměrně nízké ceně, dá se očekávat, že celé šasi je vyrobena z plastu. I přesto je konstrukčně velmi pevné. Protože je ale notebook stále ještě z relativně těžších, tak bych nedoporučoval zvedat přístroj za zúženou přední část základny. Víko displeje je celkem pevné a snese z vnější strany docela velký tlak, než se začnou projevovat deformace obrazu. Jen u kamery částečně nedosedal jeden kus plastu, který se zatlačením zase dokáže vrátit do své původní polohy. Je možné, že se jedná jen o vadu kusu, na druhou stranu se to dá poznat jen po hmatu, takže to ničemu nevadí. Celkově tedy hodnotím konstrukci pozitivně.

15,4“ notebooky už dokáží být plnohodnotnou náhradou stolních počítačů. U tak velkých notebooků už není problém osazovat velmi výkonné součástky a různé nadstandardní vybavení. Z přední strany najdeme posuvný přepínač bezdrátového vysílače (Bt a Wi-Fi), audio konektory, čtečku karet (SD, MMC, MS/Pro), která je krytá záslepkou a jeden USB konektor – vpředu umístěné USB mám na notebooku prvně a přijde mi to jako pěkné řešení, pro které se dá najít mnoho využití hlavně u zařízení, která připojujeme jen dočasně. Levou stranu vyplnila pouze optická mechanika a zámek Kensington. Zadní stranu zabrala z většiny baterie dohromady s výdechem chlazení (od uživatele vpravo). Zbylé místo se využilo pro dva USB porty (jsou nalepené hned vedle sebe) a konektorem pro připojení napájecího adaptéru. Většina portů se tedy uklidila na pravou stranu, kde je jich opravdu hodně. Jmenovitě se jedná ExpressCard slot (krytý záslepkou) o poslední USB port, FireWire (v malé verzi, jak už to u notebooků bývá zvykem), vstup pro televizní anténu (miniaturní verze), S-Video televizní výstup, DVI-D výstup pro LCD panely (přenáší pouze digitální signál, takže nelze připojit mechanickou redukci na analog), VGA konektor a zdířku pro modem a LAN.

Indikační diody jsou ve dvou řadách. První je na předku přístroje, ale i tak na ni není vidět při zavřeném víku, pokud se člověk nedívá přímo kolmo. Jsou v ní čtyři diody indikující zapnutí přístroje, zapnuté Bluetooth, Wi-Fi a nabíjení baterie (jediná červená dioda – ostatní jsou zelené). Druhá řada je umístěna v liště, jsou tam opět 4 diody – jedna slouží jako ukazatel stavu práce harddisku a zbylé indikují zámky klávesnice. Všechny jsou dostatečně svítivé a zároveň nesvítí nijak nepříjemně intenzivně.

V zavřeném stavu je víko přidržováno dvěma zámky. Na víku jsou přidělány napevno a pohyblivé jsou na základně. Uvolňují se stiskem tlačítka na předku. Při otevírání není problém, ale při zavírání se muselo na místa se zámky trochu víc zatlačit, aby se notebook úplně zavřel – tento problém tedy přetrvává od minulé revize šasi z předchozích modelů F3. Klouby nejsou nijak výrazně tuhé, takže v kombinaci s vahou přístroje činící 2,96 kg (bez baterie 2,60 kg) není problém otevírat a zavírat jednou rukou. Displej samotný je celkem těžký, takže by klouby možná mohly být tužší. Váha a rozměry notebook předurčují spíše k přesouvání po stolech.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice je černá se světlými popisky. Popisky funkcí dostupných přes Fn klávesu jsou tradiční světle modrou barvou a jsou taktéž dobře čitelné. Proti předchozím modelům této značky překvapí klávesa Ctrl umístěná konečně do rohu klávesnice, kde by měla správně být. Fn klávesa je hned po jejím pravém boku. Klávesnice má typické rozložení, které lze najít u většiny notebooků. Insert a Delete jsou umístěné v pravém horním rohu a čtveřice kláves Home, End, PageUp a PageDown zdobí pravý kraj klávesnice.

U takto velkého notebooku není problém s velikostí klávesnice, a tak je zmenšená pouze horní řada kláves jako Esc a funkční klávesy (tak je to u každého notebooku). Ty jsou v jednom celistvém bloku a nejsou rozděleny po čtveřicích. Kurzorové šipky jsou kupodivu zmenšeny na výšku na dvě třetiny normální velikosti, což docela zamrzí, protože je klávesnice zapuštěná a kdo má větší prsty, tak mu to nebude (minimálně ze začátku) příliš příjemné. Klávesa Windows se zde nachází pouze jedna a je umístěná nalevo od levého Altu. Na druhé straně mezerníku se za klávesou AltGr nachází klávesa kontextové nabídky.

Protože nám zapůjčený model není finálním produktem pro český trh, použitá klávesnice je britská. Ta se mimo jiné charakterizuje klávesou „navíc“ se zpětným lomítkem, která omezuje velikost levého shiftu. Druhou specifickou vlastností je klávesa enter na výšku. Chod klávesnice je příjemný a není příliš hlasitý. Odezva klávesnice je taktéž dobrá.

Nad klávesnicí je lišta speciálních tlačítek. Krom vypínače zde najdete i tlačítko pro rychlé spuštění aplikace Media Center, vypínání a přepínání profilů spotřeby, nastavení barevného schématu displeje, vypínání touchpadu a tlačítko pro spuštění webového prohlížeče.

Klávesou Fn můžeme pomocí kombinace s horní řadou kláves simulovat tlačítko režimu spánku, přepínat Wi-Fi/Bluetooth, spustit webový prohlížeč nebo poštovní klient, nastavovat světlost displeje nebo mu případně vypnout podsvětlení, vypnout touchpad nebo nastavovat hlasitost reproduktorů.

ASUS zvolil stejně jako většina výrobců touchpad firmy Synaptics umístěný na střed pod klávesnicí. Je dvou-tlačítkový a tažením prstu po jeho pravé straně lze simulovat kolečko myši. Mezi jeho dvěma tlačítky je umístěna čtečka otisků prstů.

Hlavní HW parametry

Model F3Sv je postaven na platformě Centrino Santa Rosa. Ta se v tomto případě liší použitím nové čipové sady PM965, která přináší podporu pro nové procesory s FSB na 800 MHz. V naší konfiguraci byl vybrán inovovaný model vyšší střední třídy Core2 Duo T7500 s frekvencí 2,2GHz. Modul TurboMemory v notebooku budete hledat marně. Dva miniPCIe sloty sice na základní desce jsou, ale druhý je obsazen právě DVB-T tunerem.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 27 028
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 16 606

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 54 072
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 33 218

Windows Vista – CPU

  • Index dle počtu operací za vteřinu: 5,1

Paměťové sloty jsou oba obsazeny 1GB moduly s rychlostí 667 MHz a paměťový subsystém tak jede v dual channel módu. Programem HWiNFO32 jsme naměřili propustnost 2516 MB/s a Vista index byl 4,8 bodu.

Pevný disk má kapacitu nadprůměrných 200 GB. Jeho plotny se otáčí rychlostí (pouze) 4200 otáček za minutu. Připojuje se přes SATA-II rozhraní a obsahuje 8 MB vyrovnávací paměti. Jedná se o disk značky Toshiba vybavený technologií kolmého zápisu, díky které se na disk vtěsnala taková kapacita.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 57.43 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 33.0 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 21,38 ms
  • Windows Vista – Index přenosové rychlosti: 4,7

Jak je vidět z výsledků, tak rychlost musela dát přednost kapacitě. I přesto je ale přenosová rychlost při čtení na poměrně pěkné hodnotě, takže jediné negativum nižší rychlosti otáčení se projeví v tristní přístupové době.

Optická mechanika je od Hitachi-LG Data Storage - konkrétně model GSA-T20L. Mechanika umí pracovat s dvouvrstvými médii DVD+R a jednovrstvými médii DVD-R(W), DVD+R(W) i DVD-RAM. Hlučností se řadí někam do středu mezi konkurencí.

Pro komunikaci s okolním světem je notebook vybaven velmi dobře. Krom již velmi rozšířené gigabitové síťové karty (Attansic L1 GLAN) přístroj obsahuje i nejnovější bezdrátový modul Wi-Fi Intel 4965AGN, který umí krom klasického standardu B a G (2,4 GHz) také standard A a také draft-N. Pro bezdrátové spojení s mobily, PDA a dalšími menšími zařízeními je notebook vybaven Bluetooth 2.0 (s EDR).

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Použitý displej má úhlopříčku 15,4“ – ta nabízí pro práci dostatečně velkou plochu a zároveň je ještě na hranici pro snadné přenášení přístroje. Jedná se o širokoúhlý (16:10) panel s lesklým povrchem. Pro tento panel ASUS zvolil rozlišení WSXGA+, tedy 1680x1050 pixelů.
Mezi displeji montovanými do notebooků se jedná jednoznačně o nadprůměr. Vysoké rozlišení v kombinaci s dobrým kontrastem poskytuje krásně ostrý obraz, na který se velmi dobře dívá. Barvy jsou syté a nejsou vidět ostré hranice na přechodech barev. Filmy a hry na tomto displeji vypadají vážně pěkně.

V notebooku je předinstalovaný software ASUSu, který umožňuje měnit některá nastavení zobrazení (například teplotu barev). Rychlá změna se provádí klávesovou zkratkou Fn+C nebo příslušným tlačítkem v horní liště nad klávesnicí. Regulace intenzity podsvícení má velké rozpětí a není problém si nastavit i velmi nízkou intenzitu v temnějším prostředí tak, aby displej nijak nepříjemně neoslňoval.

Grafická karta je z nastupujícího mainstreamu. Řídí ji grafický čip NVIDIA GeForce 8600M GS s 256 MB DDR3 (128bit) vlastní video-paměti. Model GS se od plnohodnotné verze GT liší polovičním počtem pixel procesorů, jejichž absenci se snaží částečně vyvážit vyšší frekvencí. Model GS je založen na ochuzeném jádře G86 (revize A2), a má tak blíž spíše k GeForce 8400M. Konkrétní hodnoty v notebooku jsou 540 MHz pro grafický čip a 400 MHz reálné frekvence pro paměti (800 MHz efektivně).

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 16 619
  • 3DMark 03: 6324
  • 3DMark 05: 3916
  • 3DMark 06: 2074

Windows Vista – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,6
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 5,0

Výkon grafické karty není špatný, i když notebook čistě na hry bych si představoval minimálně aspoň s plnohodnotnou GeForce 8600M GT, která je výkonem opět dál. Na druhou stranu je výkon dostatečný pro mnoho dnešní her a teoreticky by mělo jít na ní rozběhat téměř všechno, co je dnes dostupné na trhu.

Pro kancelářskou práci je výkon samozřejmě hodně naddimenzovaný. Grafická karta by neměla mít sebemenší problém s přehráváním jakéhokoli dnešního HD videa díky svému on-chip video procesoru.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimedia

Multimediální vlastnosti nedělají tomuto notebooku žádnou ostudu. Na předku přístroje najdete dva audio-konektory. Jeden slouží jako vstup pro mikrofon a druhý pro připojení sluchátek nebo externích stereo reproduktorů - ten je ovšem kombinovaný s digitálním optickým výstupem, který slouží pro prostorový výstup zvuku. Pro připojení digitální kamery nechybí rozhraní FireWire. Pro výstup obrazu na externí zobrazovací zařízení můžete použít krom analogového VGA a televizního výstupu (S-Video) i digitálního DVI. Znamená to, že klidně můžete používat dvě externí LCD najednou. U notebooku těchto rozměrů určitě zamrzí, že zvuková karta umí analogově pouze stereo výstup.

Výhoda každé NVIDIA grafické karty je v dobrém nastavení výstupů. U DVI si můžete u externího LCD panelu nastavit jestli má roztahovat obraz u nižších rozlišení monitor a nebo přímo grafická karta (v takovém připadě už monitor dostává roztažený obraz ve svém nativním rozlišení). V případě, že necháte tuto funkci v rukou grafické karty, tak si můžete nastavit možnost ponechání původního poměru stran (aspekt ratio). Tuto volbu ocení všichni ti, kteří mají širokoúhlý panel a nebo 17“/19“ LCD, která mají poměr stran 5:4, a vadí jim zdeformovaný obraz. Poslední volba je ponechání velikosti pixelů 1:1. Kdy grafická karta umístí výstup na střed a doplní okolní obraz o černou barvu (lze tak obejít i ty panely, které tuto možnost nemají).

Bonbónkem navíc je určitě digitální tuner pozemního vysílání DVB-T osazený na základní desce v druhém miniPCIe slotu. Nebyla však možnost ho nijak otestovat, protože jsme dostali zapůjčený jen notebook a napájecí adaptér s koncovkou nutnou jako redukce z klasického anténního konektoru chyběla.

Ovládání hlasitosti reproduktorů je řešeno kombinací Fn klávesy a kláves F10 až F12. Ty jsou od sebe velmi daleko, a tak je téměř nemožné je používat jednou rukou. Tato funkce je u většiny uživatelů často využívaná a zcela jistě by si zasloužila vlastní tlačítka v horní liště nad klávesnicí. Pro ovládání přehrávače slouží opět Fn klávesa, ovšem tentokrát je v kombinaci s kurzorovými šipkami. Trpí tedy stejným problémem jako nastavení zvuku.

Integrované reproduktory jsou umístěny nad klávesnicí. Výšky jsou přebuzené, středy zahuhlané a hloubky v podstatě chybí. Vzhledem k velikosti přístroje už bohužel musím říct, že se jedná o lehký podprůměr (podobnou reprodukci mají spíše menší stroje kolem 12"). Mikrofon je umístěn ve víku hned nad displejem. Je citlivý a silný, takže při hovorech přes internet se nemusíte bát větší vzdálenosti od notebooku. Zvuková karta umí případně ještě zvuk vyčistit, takže mikrofon hodnotím mezi notebooky na výbornou.

Nad displejem je umístěna také 1,3megapixelová polohovatelná kamerka (její aktivita se pozná rozsvícením malé modré diody hned vedle ní). Tu lze otočit, aby směřovala od uživatele za notebook. K jejímu ovládání a nastavování je předinstalován program ASUS LifeFrame, ke kterému se lze dostat rychle klávesovou zkratkou Fn+V. Na kameře je ještě umístěna silná bílá dioda, která slouží pravděpodobně k lepšímu snímání za tmy. Nepřišel jsem ale na to, jak ji zprovoznit. Že tam je, vím pouze podle bliknutí při každém startu notebooku.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zabezpečení

Zabezpečení přístroje odpovídá nastupujícímu standardu. Obsahuje dnes už častější TPM čip a biometrický senzor (čtečka otisků prstů) pro zabezpečení operačního systému. V předinstalovaných Windows k tomu slouží program ASUS Security Protect Manager. BIOS a jeho nastavení lze zabezpečit pouze heslem a z těch pokročilejších zabezpečení lze v něm nastavit už jen zaheslování disku.

Chlazení a provozní hluk

K chlazení se uvnitř přístroje nachází jeden ventilátor. Vzduch je nasáván zespoda. Výdech chlazení se nachází na zadní straně přístroje (vpravo). Tam by neměl horký vzduch uživateli nijak vadit. Ventilátor se točí prakticky pořád i při nečinnosti. Při profilu „Quiet office“ byl ventilátor poměrně tichý. Při přepnutí na profil „Performance“ se ale do minuty přepnul na vyšší otáčky, kdy už jeho hluk může být nepříjemný, pokud jste v tiché místnosti. Problém je, že jak se notebook zahřeje, tak už se mu nechce ani při přepnutí profilu spotřeby zpět snížit hlasitost ventilátoru na nejnižší úroveň. Při intenzivnějším vytížení notebooku se ventilátor skokově přepíná do vyšších rychlostí. Při hraní náročných 3D her o sobě dává ventilátor celkem vědět.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 32,5°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,4°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 30,8°C
  • klávesnice vlevo = 29,2°C
  • klávesnice vpravo = 33,4°C
  • spodek maximum = 32,5°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 37,6°C
  • napájecí adaptér = 46,3°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 33,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,5°C
  • klávesnice vlevo = 31,2°C
  • klávesnice vpravo = 37,2°C
  • spodek maximum = 36,3°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 48,9°C
  • napájecí adaptér = 50,3°C

teplota okolí při měření: 22,1°C

ASUS zvolil poměrně paranoidní nastavení ventilátorů, takže se notebook udržuje chladnější. Práce na klíně je tak úplně bez problémů a daly by se tak i hrát hry, ale to obecně příliš nedoporučuji radši u žádného notebooku.

Baterie

ASUS zvolil do tohoto modelu největší baterii, která má kapacitu pěkných 80 Watthodin. Díky tak velké baterii byl i takto výkonný notebook schopen pracovat v redakčním testu* 3 hodiny a 25 minut s třetinovým podsvícením. Nižší konfigurace budou pravděpodobně osazovány standardními bateriemi, u kterých se dá čekat dvoutřetinová kapacita proti testované. Úměrně tomu by se měla změnit i výdrž na baterie. Žádná možnost přidání další baterie už není, protože optická mechanika není vyjímatelná. Je ale dost pravděpodobné, že většina lidí tento notebook bude používat téměř výhradně na stole vždy v dosahu zásuvky.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 36,1 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 59,6 W

BIOS

Nastavení BIOSu je přístupné stiskem klávesy F2 při startu počítače. Jedná se o hojně používaný AMI BIOS. Lze v něm nastavit všechny standardní volby jako je priorita bootování (lze bootovat z USB zařízení i ze sítě), datum a čas. Mezi pokročilejší funkce patří například kalibrace baterie, flashovací utilita, aktivace TPM čipu a blokování jednotlivých portů a zařízení (používá se ve firemní sféře). Lze v něm mimochodem vypnout úvodní melodií, která se přehraje při každém zapnutí.

Specialitkou ASUSu bývá (pro nemálo lidí důležitá) volba Internal Numeric Pad Lock. V případě, že ji přepneme na disabled, tak je možné zadávat číslice pouhým stisknutím Fn a příslušné klávesy (není nutné přepínat klávesou Numlock funkci celého bloku kláves).

Příslušenství

Náš testovaný kus je předprodejní sample a nebylo nám k němu dodáno žádné příslušenství. U ostrých kusů v ceně bude i myš a brašna, jako u většiny ostatních ASUS notebooků.

Testovaný kus dorazil s operačním systémem Windows Vista Ultimate a jediným dalším předinstalovaným software byla sada základních firemních ASUS utilit na ovládání kamery, zabezpečení a jiné drobnosti.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace se na náš trh bude dovážet v dohledné budoucnosti. Další nastupující konfigurace z řady F3 jsou F3E-AP019C, které má Core2Duo T7100 (1,8 GHz, 2MB L2 cache), 1 GB RAM, 120 GB HDD, je bez dedikované grafické karty (je tam pouze GMA X3100 a chybí TV tuner, DVI výstup (který ASUS na modely s integrovanou grafikou neosazuje), má menší (6 článků) baterii a displej pouze s rozlišením WXGA (1280x800), a F3Sc-AP062C, který má opět Core2Duo T7100 a 1 GB RAM, ale má větší disk (160 GB) a dedikovanou grafickou kartu GeForce 8400MG se 128 MB RAM (384 MB TC). Cena prvního modelu (F3E) je 27 880,- Kč bez DPH (33 177,-Kč s DPH) a cena druhého je 31 690,- Kč bez DPH (37 711,- s DPH). Záruka je 2 roky pro všechny, a jak je u ASUSu zvykem, je mezinárodní.

Závěr

Řada F3 je určena spíše pro domácí uživatele (obecně by se dalo říct, že řada F3 je „pro lidi“ a lze očekávat, že bude díky příznivé ceně velmi rozšířená). I přesto ale nabízí pokročilejší možnosti zabezpečení pomocí čtečky otisků prstů a TPM čipu, a díky tomu je použitelná i do firemního sektoru. Po stránce výbavy je na tom notebook opravdu výborně a nedá se mu v podstatě nic vytknout. I když se nejedná o plnohodnotnou GeForce 8600M GT, tak je výkon stále solidní a lze na tomto notebooku provozovat dnešní nové hry. V kombinaci se svým nadprůměrným displejem s vysokým rozlišením může být nasazen i na práci, kde je potřeba velký výpočetní výkon a dobrá ergonomie.

Klady a zápory

+ pěkný design
+ DVB-T TV tuner

- hlučný ventilátor

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie ASUS F3Sv

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: ASUS F3Sv
  • Instalovaný procesor: Intel Core2 Duo T7500 (2.2 GHz, 4 MB L2)
  • RAM (MB): 2048 DDR2-666 (2x 1024)
  • HDD (GB): 200 (Toshiba MK2035GSS, SATA-II, 4200 rpm, 8 MB cache)
  • DVD: DVD dual layer writer (Hitachi-LG Data Storage GSA-T20L)
  • LCD: 15,4" TFT (glare)
  • LCD rozlišení: WSXGA+ (1680 x 1050)
  • Video: nVidia GeForce 8600M (vlastních 256 MB)
  • Modem: 56k
  • LAN: 10/100/1000 (Attansic L1 Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: RealTek HD Audio (ALC660)
  • Polohovací zařízení: touchpad
  • Software: Windows Vista Ultimate
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 7200 mAh 11.1V / 3h 25min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, 1x SD, 1x MMC, 1x MS, 1x D-Sub, 1x DVI, 1x TVout, 4x USB, 1x Express Card/54, 1x FireWire, 1x vstup antény (DVB-T)
  • Rozměry: 365 x 270 x 40 mm
  • Hmotnost (kg): 2.96
Recenze

Diskuse