RECENZE: Sony VAIO VGN-AR51M - multimediální obr

23. 10. 2007 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Tento 'japonec' je svým vybavením a úhlopříčkou 17,1'' určený především do stylových domácností jako náhrada desktopu. Ukrývá v sobě dva pevné disky, Centrino Duo platformu, dedikovanou grafiku od NVIDIA, výborný displej a kvalitní reproduktory. To vše za cenu kousek nad 40 000,- Kč bez DPH.

Sony VAIO VGN-AR51M - multimediální obr

Základní popis

Jak už bývá u VAIO notebooků zvykem, design je takovým mixem konzervativnosti a jednoduché elegance. Notebook je celý černý s jemným (pro VAIO charakteristickým) povrchem. Hlavním designovým prvkem je zakřivený stříbrný pruh, který obíhá po obvodu celý notebook. Bohužel proti menším VAIO notebookům je tento poměrně tlustý. Tím částečně ztrácí na kráse. Obrovský nevyužitý prostor kolem klávesnice (která je mimochodem stejná pro všechny modely od 13,3" VAIO SZ) dělá notebook bohužel opticky ještě větší, než je ve skutečnosti. V porovnání s jinými 17" notebooky se přitom navíc jedná o opravdového cvalíka a celý notebook na mě působí dojmem, že by se do něj vešel i o pár palců větší displej. Jako malé odškodnění je v rámu umístěn efektní svítící znak Sony.

Kvalita zpracování je ovšem samozřejmě příkladná. Nikde se nic nevrže ani neskřípe. Pokud chytnu základnu notebooku za přední rohy a jednotlivě na ně tlačím, tak se prohýbá jen minimálně. Stejně tak je na tom i víko, které je velmi tvrdé a evidentně dobře vyztužené. Ani při hodně silném tlačení na zadní stranu víka se neprojevily žádné defekty v obraze.

Sony, na rozdíl o jiných výrobců, většinou schovává některé konektory. Nejinak je tomu i tentokrát. Při zběžném ohlédnutí najdete na přední straně pouze přepínač bezdrátového vysílače a dvě čtečky karet – první je na karty MemoryStick Duo a druhá na SD/MMC. Na levém boku jsou pouze tři audio konektory. Zadní část je také chudá – většinu z ní zabírá baterie a větrací průduch. Pouze na kraji se schoval napájecí konektor a jedno USB. Zbývá tedy strana pravá. Na ní jsou vidět pouze dvě USB a sloty pro PCMCIA a ExpressCard. Tady naštěstí výčet nekončí. Na pravé straně jsou totiž dvě místa krytá odklápěcími záslepkami. Pod tou menší se skrývá konektor na modem a LAN. Pod tou větší je to podstatně zajímavější – je tu analogový VGA výstup, digitální HDMI, klasický výstup na televizi (S-Video) a FireWire konektor.

Pokud bych měl celkově konektory shrnout, tak první výtku mám k absenci analogového prostorového výstupu zvukové karty. Druhá výtka míří k USB portům. Jednak je jich málo, a pak také nejsou zrovna nejlépe rozmístěné. Je tu sice jeden šikovně schovaný vzadu, který je ideální pro připojení myši, ale pokud si chcete připojit doma více zařízení, tak se mi zdají zbylé konektory na pravé straně hned u uživatele poněkud nevhodné.

Všechny indikační diody jsou umístěné na předku notebooku (vpravo). Asi nejdůležitější jsou čtyři diody na hraně základny. První ukazuje stav notebooku (zelená – zapnuto, blikání žluté – úsporný režim), druhá práci baterie (pokud svítí, tak notebook běží na baterii; podle rychlosti blikání lze poznat stav nabití nebo kriticky nízký stav baterie), třetí činnost disku a čtvrtá práci paměťové karty MemoryStick. Pod těmito diodami se skrývá přepínač bezdrátového vysílače s podsvíceným zeleným nápisem WLAN a modrým znakem Bluetooth. Ty svítí podle toho, zda jsou jednotlivě aktivované. Protože je přední hrana na spodku zkosená, tak při standardní pozici uživatele na tyto dva indikační prvky není vidět.

Otevírání víka je možné blokovat jednou pojistkou. Ta v sobě nemá pružinu, která by ji neustále zamykala, a slouží k zajištění při přenosu. Při pouhém zavření tedy není potřeba nic odemykat. Tento způsob se mi velmi líbil a přijde mi jako ideální kompromis mezi stylovým otevíráním bez jistících zámků (které se rozmohlo od nejmenších notebooků) a ochranou kloubu displeje při přenosu.

Z hlediska mobility se rozhodně nejedná o nic převratného a smysl slova mobilita bych v tomto případě omezil pouze na převážení autem a přenášení po domě. Jak již bylo řečeno, se svými rozměry 416 x 300 x 34 mm se jedná i na 17" o poměrně velký přístroj. Větším rozměrům odpovídá váha 3,8 kg. Napájecí adaptér je více jak dvakrát větší než běžné malé 65W adaptéry. Má výkon 120 W a váží 644 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Sony používá snad u všech větších VAIO notebooků stejnou klávesnici. Tuto klávesnici můžete najít dokonce i na 13,3" VAIO SZ. Klávesy jsou pocitově nezvykle velké a dávají dojem větší klávesnice než u mnoha 15,4" notebooků. Jelikož se však jedná o 17" notebook a klávesnice je opravdu standardní, tak na obou stranách vzniklo více jak 5 cm nevyužitého místa. Dokázal bych si představit, že by u takového notebooku přibyla numerická část, když VAIO notebooky ani nepodporují možnost psaní čísel pouhým stisknutím klávesy Fn a čísla na náhradě numerického bloku (je nutné přepínat NumLck).

Klávesnice je celá černá s bílými popisky. Popisky náhrady numerického bloku jsou tmavě oranžové a na můj vkus moc malé a málo kontrastní. Popisky funkcí Fn klávesy jsou modré. Fn klávesa je umístěna dohromady s klávesou Windows mezi levým CTRL a ATL. Klávesa kontextové nabídky je mezi pravým CTRL a AltGr. Klávesy pro pohyb v dokumentech jsou umístěny na standardní pozici pravého kraje klávesnice. Insert a Delete jsou v pravém horním rohu. Jsou tedy na nejvyšší řadě kláves, která je na rozdíl od ostatních zmenšena na dvě třetiny původní velikosti. Klávesy F1-F12 jsou správně rozděleny malými mezerami po blocích čtyř kláves.

Na klávesnici se mi psalo dobře. Má jistý chod a příjemnou odezvu. Na můj vkus je možná trochu hlasitá (při psaní všemi deseti vytváří takový kontinuální hluk, který by mohl v tiché místnosti rušit případné další lidi). Spodek klávesnice je asi 12 cm vzdálen od přední hrany základny. Tento prostor slouží jako opěrka na ruce. Na můj vkus je tento prostor příliš velký. Aby se na notebooku dobře pracovalo, tak je potřeba mít nižší stůl. U vyššího stolu, kdy už máte lokty níž než je klávesnice, vás bude tlačit přední hrana do zápěstí. Je velká škoda, že Sony neudělalo notebook na vpředu tenčí než vzadu. Tímto náklonem by odpadl podobný problém a navíc by to vzhledově působilo o dost lépe.

Vzhledem k tomu, že se jedná o multimediální notebook, tak je jasné, že tu určitě najdeme nějaká ta multimediální tlačítka. V pravém horním rohu jsou čtyři klávesy pro ovládání přehrávače (fungovaly mi pouze s WMP a Winamp se vůbec nechytal) a pátá klávesa pro zapnutí AV módu. Touto klávesou lze zapnout notebook do speciálního multimediálního módu a přehrávat tak multimediální obsah bez nutnosti startu systému. Na pravé straně od klávesnice se ještě nachází tlačítko pro vlastní zapnutí notebooku s indikační diodou. Na levé straně od klávesnice jsou dvě programovatelná tlačítka, dvojtlačítko nastavující hlasitost zvuku, tlačítko ztišení a tlačítko pro vysunutí dvířek optické mechaniky. To vše doplňují ještě tři malé diody indikující stav zámků klávesnice (Num, Caps a Scroll Lock).

Touchpad od společnosti Synaptics je přesně vycentrován a od vlastní klávesnice je vzdálen 5,5 cm. To je nezvykle velká vzdálenost a takové umístění na mě působí velmi neprakticky. Obě dvě tlačítka jsou umístěna přímo na hraně základny notebooku a od Touchpadu jsou vzdálena ještě dalšího 1,5 cm. Pro pohodlné používání bych to viděl jednoznačně na myš, což se u tak velkého notebooku stejně předpokládá.

Hlavní HW parametry

Srdce notebooku tvoří dvojice v podobě nejmodernější čipové sady Intel PM965 a procesoru Intel Core2Duo T7250 – ten se od nižšího modelu T7100 liší pouze frekvencí (2,0 proti 1,8 GHz) a paměť L2 cache zůstala na stejné hodnotě 2 MB.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

* Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 25 895

  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 15 929

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 48 905
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 61 784

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 345
  • Rendering (Multiple CPU): 608
  • Multiprocessor Speedup: 1,76

Windows Vista – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 4,9
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 4,8

Procesor je podpořen 2 GB paměti DDR2 RAM. Ta běží na frekvenci 667 MHz a díky tomu, že je složena ze dvou 1GB modulů, probíhá přenos v DualChannel módu. Sloty na paměť jsou v notebooku dva, takže v případě zvětšení paměti bude potřeba jeden z modulů vyjmout. V testu HWiNFO32 dosáhla paměť propustnosti 2734 MB/s.

V perexu jsem zmínil, že má notebook dva pevné disky. Je čas se podívat na konkrétní implementaci. Uvnitř se nachází dva úplně stejné disky Hitachi TravelStar 5k160. Jde o standardní disky s kapacitou 160 GB, vyrovnávací pamětí 8 MB a rychlostí otáčení 5400 ot./min.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 99,26 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 37,8 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 17,8 ms
  • Windows Vista – Index přenosové rychlosti: 4,7

Přestože tento notebook není nijak výrazně orientovaný na výkon, nepotěšilo mě, že není možné přepnout řadič do RAID módu pro zrychlení přenosu či zrcadlení dat. S RAIDem 0 by teoreticky bylo možné dosáhnout nějakých 70 MB/s, a to už je pořádná rychlost, kterou v notebooku nelze dosáhnout ani tím nejvýkonnějším diskem. Takhle má notebook výhodu jen v ultimátním skladovacím prostoru 320 GB, který taktéž není k zahození.

Pevným diskům sekunduje optická mechanika MATSHITA BD-MLT UJ-220S, která je první multiformátovou vypalovačkou u nás v redakci. Nemá problém pálit na libovolné CD/DVD médium a především umí číst, zapisovat i přepisovat BlueRay (!) média (včetně dvouvrstvých).

O spojení se světem se stará gigabitová síťová karta Marvell Yukon 88E8055, bezdrátový adaptér Wi-Fi Intel 4965AGN (mód A/B/G/draft-N) a Bluetooth modul. Tomu všemu sekunduje ještě starý analogový modem s rychlostí 56kb/s.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Na tuto kapitolu jsem se vyloženě těšil. 17,1" displej, který se nachází v tomto notebooku, je totiž opravdu lahůdka. Průměrným parametrem je tak maximálně rozlišení WXGA+ (1440 x 900), které by se dalo omluvit cílením notebooku jakožto přenosného desktopu - očekává se tedy, že se nebude připojovat externí LCD, takže musí být rozlišení příjemné na oči (osobně bych spíše preferoval WSXGA+). Zbylé parametry už jsou ale silně nadprůměrné. Displej totiž používá podsvícení pomocí dvou trubic (dual-lamp), díky tomu dosahuje neuvěřitelně vysoké hodnoty svítivosti 500 cd/m^2, za kterou by se nemusely stydět ani stolní LCD panely. Dobře jsou na tom i pozorovací úhly a kontrast. Milovníky her určitě potěší malá odezva a při sledování filmů jistě každý ocení velkou hloubku barev. Celkově displej hodnotím na výbornou.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc
  • Světlost: 500 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 140° horizontálně, 120° vertikálně
  • Kontrast: 700:1
  • Odezva: 8 ms
  • Saturace barev: 72%
  • Podsvícení: 2x CCFL

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním kuse. Tím je LG-Philips LP171WP7. Není však nikdy zaručeno, že v jiném kuse bude použit stejný displej od stejného výrobce.

Grafická karta i přes svůj název patří výkonově už do nižšího mainstreamu. Jde o GeForce 8400M GT. Ačkoli číselné označení „8400“ má směřovat kartu do lowendu, ve verzi GT je karta až dvakrát rychlejší než její slabší kolegyně G a GS. Může za to mimo jiné 16 pixel procesorů jádra G86M běžícího na 485 MHz (Shader jednotky běží na dvojnásobku) a 256 MB GDDR3 paměti připojené plnohodnotnou 128bit sběrnicí.

Z pohledu výstupů je na tom notebook velmi dobře. Po odkrytí záslepky na pravé straně se naskytne pohled na již zmíněný analogový VGA výstup, HDMI konektor a výstup na televizi (S-Video, 480i, PAL/NTSC). Tady tedy nemůžu mít nejmenší výhrady, protože na své si přijde každý. Není problém připojit starou i novou televizi, analogový monitor nebo moderní velké LCD. V případě nových LCD/plazmových televizí je ohromná výhoda v HDMI, které vede mimo obrazu i zvuk a umí pracovat v maximálním rozlišení 1080p.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 15 152
  • 3DMark 03: 6655
  • 3DMark 05: 4241
  • 3DMark 06: 2554

Windows Vista – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 5,9
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 5,2

Cinebench 9.5

  • Shading (CINEMA 4D): 394
  • Shading (OpenGL Software Lighting): 1056
  • Shading (OpenGL Hardware Lighting): 1759
  • OpenGL Speedup: 4,46

Výsledky testů nejsou vůbec špatné a notebook by měl postačovat i na hraní všech dnešních her. Ty náročnější už bude samozřejmě potřeba hrát se sníženými detaily a nižším rozlišením. S přehráváním HD filmů a jakýmikoli dalšími běžnými aktivitami by grafická karta neměla mít nejmenší potíže.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Na levém boku jsou umístěny tři 3,5" jack audio konektory, které řídí HD audio kodek SigmaTel CXD9872AKD. První konektor (od uživatele) je černý a jde o stereofonní analogový výstup. Druhý konektor je červený a slouží jako vstup (například pro mikrofon). Třetí konektor je digitální S/PDIF optikou. Překvapuje mě, že Sony neintegrovalo optiku do konektoru s klasickým výstupem, jako to dělají ostatní výrobci. Ještě lepší by bylo, kdyby byl ten samostatný konektor kombinovaný a obsahoval digitální signál mimo optiky i klasickým způsobem. Ne všechny dekodéry mají totiž na sobě optický vstup.

Multimediální tlačítka samozřejmě nechybí. Jsou všechna umístěna v pravém horním rohu nad klávesnicí. Notebook podporuje start do speciálního AV módu, kdy je možné přehrávat multimediální obsah bez startu systému. Hlasitost je ovládaná další sadou tlačítek umístěnou nalevo od klávesnice. Samotné integrované reproduktory jsou umístěné pod displejem a mají na poměry notebooků výborný a hlasitý zvuk. V kombinaci s kvalitním displejem může být zážitek i sledování filmů na notebooku ve větším počtu lidí. Na to, kam výrobce umístil mikrofon, jsem nepřišel, na druhou stranu funguje dobře (nahrává hlasitě) a není problém být od notebooku i dál.

Integrovaná kamera MotionEye má rozlišení 1.3Mpix. To znamená, že je schopna nahrávat videa v rozlišení 640 x 480. Fotky můžou mít rozlišení až 1280 x 1024.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zabezpečení

Čekat u podobného notebooku nějaké extra možnosti zabezpečení by bylo bláhové. V této oblasti možnosti končí zabezpečením BIOSu a startu počítače pomocí hesla.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení je realizováno prostřednictvím jednoho chladícího bloku s ventilátorem. Vzduch je nasáván na spodku notebooku a ven se dostane masivním průduchem na zadní straně. Ventilátor jede prakticky hned od spuštění. Jeho hlasitost je velmi nízká, a tak není problém pracovat i v tiché místnosti. V případě vytížení (například hraní 3D her) se kupodivu většinu času držel ventilátor na stejné hlasitosti – to bylo pro mě velmi příjemným zjištěním. Pokud už se přepne ventilátor na vyšší rychlost, tak už si ho určitě všimnete. Ta se naštěstí vyskytuje jen zřídka.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 31,5°C
  • levá strana pod klávesnicí = 31,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,1°C
  • klávesnice vlevo = 29,8°C
  • klávesnice vpravo = 31,5°C
  • spodek maximum = 33,7°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 40,2°C
  • napájecí adaptér = 42,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 30,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 33,1°C
  • klávesnice vlevo = 30,7°C
  • klávesnice vpravo = 33,1 °C
  • spodek maximum = 40,3°C (u baterie)
  • výdech chlazení = 44,8°C
  • napájecí adaptér = 46,2°C

teplota okolí při měření: 22,1°C

V případě kancelářské práce bych řekl, že nebude problém s notebookem pracovat na klíně. Je vidět, že chlazení je perfektně zvládnuté. Když jsem na notebooku psal v pozici „pololeže“, tak mi po delší době spíš než teploty vadila velká hmotnost notebooku.

Baterie

Standardní 6ti článková baterie s kapacitou 53 Wh poslouží především jako taková malá UPS. U tak velkého notebooku moc nepředpokládám, že by někdo cestoval jinak než mezi zásuvkami. I přesto se celý tento kolos dokázal na baterii udržet 2 hodiny a 17 minut, což už je v nouzi poměrně použitelná hodnota. Při psaní této recenze jsem měl všechny potřebné dokumenty na SD kartě. Při práci na baterie se tak po chvíli vypnuly oba disky a notebook byl schopen vydržet skoro 3 hodiny práce.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 28 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 51 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 50 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 95 W

BIOS

Nemá cenu očekávat nějaká rozsáhlá nastavení. V setup utilitě se totiž nenachází v podstatě vůbec nic. Kromě úplně základních zabezpečovacích funkcí tu je možné nastavit pouze prioritu bootování, a zda je povoleno bootování z externích jednotek, resp. ze sítě.

Příslušenství

Protože jde o ukázkový model (sample), tak v krabici samozřejmě nebylo přiloženo žádné příslušenství a nacházel se tam jen vlastní notebook s adaptérem. Předinstalována byla anglická 32bit verze Windows Vista Home Premium. Z předinstalovaného software bych asi vypíchl správce fotografií Picasa2, SonicStage Mastering Studio, Adobe Premiere Elements 3, WinDVD BD 8.0, Adobe Photoshop Elements 5, Easy Media creator 9, Google Earth a zkušební verzi MS Office 2007.

Pochvalu si zaslouží zpracování recovery části disku. Startuje se stiskem klávesy F10 (při zobrazení loga VAIO na obrazovce). Je v něm možné udělat obnovení systému pomocí Windows, úplnou obnovu do továrního nastavení a kontrolu hardware součástí, abyste si ověřili, zda je váš problém hardwarového charakteru, nebo je chyba v software.

Ceny a záruka

Tento notebook je dodáván u nás pouze v jedné konfiguraci, a to té naší testované, která se prodává za doporučenou koncovou cenu 43 689,- Kč bez DPH (51 990,- Kč s DPH). Na zařízení je záruka 2 roky. Tato záruka je ve formě „bring-in“ (uživatel musí do servisu notebook dopravit sám).

Závěr

Zápory notebooku jsou tentokrát většinou spíše minoritní a daly by se skoro dát do závorky. Někdo by možná ocenil vyšší rozlišení displeje, profesionálům nejspíš bude chybět možnost spojit disky do RAID - běžným uživatelům to ale asi bude jedno. Jedinou takovou opravdovou chybou se mi jeví umístění touchpadu, který je velmi daleko od klávesnice a není tak možné ovládat touchpad pomocí palce bez zvedání rukou z klávesnice. I tady se ale předpokládá, že to nebude zas tak velký problém, protože většina lidí tento notebook bude používat hlavně na stole a pochybuji, že si k němu nepřipojí nějakou externí myš. Oproti tomu notebook zaslouží pochvalu za celou řadu předností. Pokud jde o úložiště dat, tak tam jednoznačně potěší dva pevné disky a optická mechanika schopná zapisovat a přepisovat disky DVD i Blu-Ray. Jako první si ovšem ale přitáhne pozornost jednoznačně výborný displej. Kvalita podání barev je tak dobrá, že se panel může s klidem poměřovat s některými stolními LCD. Tady možná trochu zamrzí, že výrobce nepoužil nějakou hodně výkonnou herní grafiku, která by z tohoto notebooku udělala ultimátní herní stroj.

Klady a zápory

+ Blu-ray vypalovačka
+ výborný displej s dvoulampovým podsvícením
+ dva pevné disky

- displej by si zasloužil vyšší rozlišení
- disky neběží v RAID módu
- nevhodně umístěný touchpad

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Sony VAIO VGN-AR51M

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Sony VAIO VGN-AR51M
  • Instalovaný procesor: Intel Core2 Duo T7250 (2.00 GHz, 2 MB L2, 800MHz FSB)
  • RAM (MB): 2048 DDR2-666 (2x1024)
  • HDD (GB): 320 (2x Hitachi TravelStar 5K160, SATA, 5400 rpm, 8 MB cache)
  • DVD: BlueRay/DVD dual layer writer (MATSHITA BD-MLT UJ-220S)
  • LCD: 17,1" TFT
  • LCD rozlišení: WXGA+ (1440 x 900)
  • Video: NVIDIA GeForce 8400M GT (256MB)
  • Modem: 56k
  • LAN: 10/100/1000 (Marvell Yukon 88E8055)
  • WiFi: Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (a/b/g/draft-n)
  • Zvuková karta: SigmaTel HD Audio (CXD9872AKD)
  • Polohovací zařízení: touchpad
  • Software: Windows Vista Home Premium (32bit, EN)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 2400 mAh 11.1V
  • Rozhraní: 3x audio IN/OUT, SD/MMC, MS, FireWire, 3x USB, S-Video, D-Sub VGA, HDMI, ExpressCard 54, PCMCIA
  • Rozměry: 416 x 300 x 34 mm
  • Hmotnost (kg): 3,80
Recenze

Diskuse