RECENZE: Mivvy UM400 - kancelář, GPS nebo přenosná televize v jednom

19. 6. 2008 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Český trh s UMPC produkty je proti notebookům stále ještě velmi omezený. I tak už se na něm nachází několik zajímavých produktů - jedním z nich je dnes testované Mivvy. V ceně pod 15 000,- Kč bez DPH nabízí úsporný procesor VIA, 6,5" displej a vysouvací klávesnici. K UM400 je také možné připojit řadu dalších rozšíření a získat tak velmi šikovného pomocníka.

Mivvy UM400 - kancelář, GPS nebo přenosná televize v jednom

Základní popis

Doposud jsem měl možnost recenzovat pouze ta nejmenší UMPC, která byla vybavena displeji s úhlopříčkou 4–5“ a měla rozlišení WSVGA (1024x600). Tato kategorie má výhodu v minimálních rozměrech a váze. Na druhou stranu však stále nejsou dostatečně malá, aby se vešla do kapsy. Dnes testované Mivvy je sice větší a těžší, ale má to i své výhody. Práce s ním je totiž podstatně ergonomičtější, takže má mnohem více možností využití. O to více jsem byl zvědav, jak obstojí při reálném používání, které se mnou během jednoho týdne podstoupilo.

Při prvním pohledu na černý lesklý rám kolem displeje se mi vybavily různé „digitální rámečky“ na fotografie. Zadní strana je vyhotovena z matného plastu a pouze po obvodu je pruh s konektory nastříkaný stříbrnou barvou. Zařízení působí robustním a pevným dojmem. Kvůli nechráněnému displeji jsem si však raději žádné drsnější zacházení nedovolil. Po zkušenostech s PDA vím, jak snadné je pádem „vysadit“ displej z rámu (nevratně samozřejmě).

Vzhledem k použití matného displeje mě lesklý černý plast okolo překvapuje a nepůsobí na mě příliš dobře. Samotnému zařízení to vzhledově nijak nepomáhá, protože od nějakých hi-tech vymožeností ho dělí poměrně velká tloušťka. Na tenká UMPC si holt zatím musíme počkat, protože použití plnohodnotných střev i při nejúspornějších komponentách stále vyžaduje nějaké místo (pro čipy i pro chlazení).

Za výbavu portů musím předem pochválit. Přímo na těle je v podstatě celá základní výbava plnohodnotných levných notebooků a k žádnému portu není potřeba žádný adaptér či redukce. Na spodku se nachází první USB, analogový D-Sub VGA výstup a rozšiřující port pro připojení dokovací stanice. Na pravé straně je připojení napájecího adaptéru, dva audio konektory, tlačítko uzamčení systému, posuvný vypínač a kolíbka regulace hlasitosti. Druhé USB je na levé straně a je posledním osazeným portem. Dále je vlevo ještě umístěna čtečka paměťových (SD/MMC) karet a posuvný zámek baterie. Horní strana je pro změnu velmi strohá a jedinými výraznými prvky jsou výdech chlazení a zdířka Kensington zámku.

Umístění portů je taktéž velmi dobré. Snad jen napájecí konektor mi úplně nesedl, ale ten je obecně problém na UMPC někam umístit. Dvě USB velmi potěší. Zároveň potěší, že jedno z nich je na straně, protože se předpokládá také možnost vyklopení stojánku a položení zařízení na stůl (kdy jsou spodní konektory nepoužitelné).

Stojánek je snímatelný, ale zároveň ho není potřeba vůbec sundávat (některá UMPC mají stojánek řešený velmi nevhodně a je nutné ho při každém použití „na stojato“ znovu nasazovat). Pokud stojánek odepnete, zjistíte, že se pod ním nalézá malý port vzdáleně připomínající mini-USB (funkčně jde o USB). Ten slouží k připojení speciálních modulů. Ty dokáží zastat funkci stojanu a zároveň přináší nějakou speciální vlastnost. My jsme k testovanému zařízení dostali dva moduly – GPS a digitální TV tuner (DVB-T).

Veškerá indikace je umístěna pod displejem pod logem výrobce. Je to dohromady 5 modře podsvíceních ikonek indikujících zapnutí, stav baterie, práci disku a aktivitu Wi-Fi i Bt (samostatně). Intenzita svícení ikon je optimální a při práci nijak neruší.

Váha 0,75 kg by neměla činit u normálního zdravého člověka problémy při držení, ani po delší době. Rozměry 190 x 120 x 35 mm znamenají v podstatě jediné – do kapsy si Mivvyho určitě nedáte (pokud tedy nenakupujete v obchodech pro skejťáky). Protože je na běžná zavazadla pro notebooky Mivvy příliš malé, výrobce k němu přibaluje vlastní velmi použitelné pouzdro, které zmíním v jedné z dalších kapitol. Napájecí adaptér má výkon 65 W a patří rozhodně k těm nejmenším (o kousek menší, než běžné malé 65W adaptéry). Potěší i podstatně skladnější dvoukolíková šňůra (výrobce dodává velmi krátkou).

Klávesnice a ovládací prvky

Výrobci už dávno vědí, že bez klávesnice to prostě u PC nejde. I při běžném používání je potřeba prakticky neustále a na tak malý displej by se virtuální nevešla (tedy vešla, ale zakryla by všechno ostatní). Tahem displeje nahoru (proti základně) se odkryje druhá (stříbrná) část s miniaturní klávesnicí rozdělenou na dvě půlky. Rozdělení bylo v podstatě nutností, aby neměli při používání problém lidé s kratšími prsty. Já s tím ale třeba problém nemám a radši bych asi ocenil větší klávesy vyplňující celou stříbrnou plochu.

Při bližším ohledání potěší české popisky. Ty však u některých kláves úplně neseděly (oprava: Aby seděly popisky, je nutné přepnout v BIOSu rozložení klávesnice na „Europe“, což na dodaném kusu standardně nebylo). Mírné rozčarování přišlo i kvůli nezvyklému rozmístění několika kláves vpravo. Zejména klávesu Delete bych raději viděl někde u šipek, aby se tolik nepletla s BackSpace. BackSpace by dále mohlo být menší, čímž by nebyly vyhozeny pryč dvě klávesy, které jsou na běžné klávesnici vlevo od něj. Tyto nezvyklosti minimálně ze začátku používání budou určitě obtěžovat. Počítám s tím, že případní majitelé si do pár týdnů určitě zvyknou. Větším problémem jsou tak pro někoho spíše podivně posunuté řady kláves s písmeny a absence některých speciálních kláves, z nichž je asi nejdůležitější klávesa Insert (více je vidět na fotkách na konci článku). Výrazně mi chybělo podsvícení klávesnice, které znemožňuje její použití po tmě, protože na ni nedopadá žádné světlo z displeje.

Zkoušel jsem napsat přímo na této klávesnici i část recenze a mohu říct, že na dlouhé psaní to určitě není. Při maximální snaze jsem na ní schopen napsat jednu větu asi tak rychle, jako celý odstavec na klasickém notebooku. Na UMPC zařízeních už jsem tedy viděl i lepší (ale i horší) klávesnice. Silně doporučuji zapnout funkci jedním prstem, kdy se přepínací klávesy (CTRL, Shift, Alt a Win) po prvním stisku aktivují a k další klávese je není potřeba držet (dva stisky pak klávesu zamknou). Tato funkce je součástí standardní výbavy operačního systému. Zajímavou možností by bylo dokoupení malé rozkládací BT klávesnice v kombinaci s UMPC podloženým stojánkem. V případě potřeby se tak dá velmi rychle proměnit zařízení v docela schopný nástroj na základní kancelářskou činnost.

Uprostřed volného prostoru mezi částmi klávesnice jsou čtyři tlačítka pro přístup k některým funkcím. Konkrétně zapnutí a vypnutí Wi-Fi, Bt, webkamery a připojeného modulu. Další tlačítka rychlé volby jsou umístěna po levé straně displeje. Jde o regulaci podsvícení, přepínání rozlišení, klávesu Enter, kurzorové šipky a levé i pravé tlačítko myši.

Samotné polohování kurzoru řeší miniaturní touchpad v pravém dolním rohu a dotykový displej (rezistivní). Touchpad bych si asi dokázal představit i větší, ale po zvýšení citlivosti a troše cviku i při této velikosti bude velkým pomocníkem při používání zařízení. Dotykový displej mi zde, na rozdíl od menších UMPC, konečně dává větší smysl. Díky menšímu rozlišení a větší úhlopříčce displeje je možné vše pohodlně ovládat prstem bez nutnosti vytahovat pero bezpečně uschované v pravém dolním rohu přístroje (zezadu).

Hlavní HW parametry

Intel se svým Celeronem-M momentálně není nejvhodnější volbou pro levná ultra-mobilní zařízení. Výrobci se do této kategorie produktů rádi uchylují k řešením společnosti VIA. Všeho všudy je základ tvořen kombinací čipové sady VIA VX700 a procesoru VIA C7-M s frekvencí 1,2 GHz (TDP jen 5 W).

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 7184
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 3454

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 60

Nejde sice o žádný trhač asfaltu, ale základní práce v předinstalovaném systému Windows XP je velmi svižná a bez problému. S ohledem na určení přístroje je volba vnitřností v pořádku. Na náročné 3D hry a výpočetně náročné aplikace si však nechte rovnou zajít chuť.

Paměť 768 MB RAM je integrována přímo na základní desce a není ji tedy možné dále rozšířit. Z této hodnoty si ještě ukousne 64 MB grafická karta, takže celkem zbyde jen 704 MB. Na standardní práci ve Windows XP to stačí, ale Mivvy se prodává i s Windows Vista, kde už je tato kapacita na můj vkus nedostatečná. Mimo nízké kapacity je pro náročnější programy mírně limitující i nízká přenosová rychlost paměti. V testu HWiNFO32 jsem naměřil pouhých 441 MB/s.

Pevný disk o velikosti 1,8“ má kapacitu 30 GB a rychlost ploten 4200 rpm. Jeho výkon není nijak velký, ale aspoň je velmi tichý. Na tuto kapacitu by se měla vejít všechna základní data i s případnou hudbou a nějakými filmy.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 81,62 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 19,5 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 20,74 ms

Každé správné UMPC musí mít dostatečnou bezdrátovou konektivitu. Samotné zařízení má v sobě bezdrátovou Wi-Fi kartu s podporou standardů b/g a Bluetooth modul. Konektor síťové karty sice přímo na těle není, ale řeší to dokovací stanice, která chybějící podporu supluje.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Širokoúhlý displej s úhlopříčkou 6,5“ má rozlišení WVGA (800x480) a matnou povrchovou úpravu. Matná povrchová úprava způsobuje nižší kontrast. Díky větší svítivosti je ovšem displej použitelný i venku. Rozlišení není největší. Pixely jsou tak aspoň dostatečně velké a není nutné zvětšovat si písmo ve Windows. Celkově tak mohu říct, že práce se zařízením je velmi pohodlná.

Grafické jádro VIA/S3G UniChrome Pro II IGP má možnost sdílet až 64 MB z hlavní paměti RAM. Jde se o stařičký návrh 3D jádra vycházející ještě z původních S3 řady Savage, což se podepsalo na hardwarové podpoře pouze rozhraní DirectX 7 a znamená to nulovou podporu Vertex a Pixel Shaderu.

Musím být zlý a postěžovat si na možnosti grafické karty týkající se VGA výstupu. Zařízení mi nabídlo maximálně rozlišení 1440x900. Na prvním testovacím monitoru (21“ Samsung SyncMaster 215TW) tak nebylo možné zapnout nativní rozlišení. K mému překvapení se mi nepodařilo zapnout nativní rozlišení ani na druhém testovacím monitoru (17“ Acer AL1716). Ano, správně – ve výběru chybí i nejpoužívanější rozlišení stolních LCD dneška, tedy 1280x1024. Pokud plánujete připojovat nějaký ten externí monitor, tak z dnešní nabídky trhu lze používat pouze širokoúhlé 19“ LCD (1440x900). Druhý problém je ve kvalitě výstupu, který už při takovém rozlišení není dokonale ostrý (mírné duchy). Právě z těchto dvou důvodů zejména dokovací stanice částečně ztrácí na významu.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 882
  • 3DMark 03: 53
  • 3DMark 05: -
  • 3DMark 06: -

Cinebench 9.5

  • Shading (CINEMA 4D): 83
  • Shading (OpenGL Software Lighting): 178
  • Shading (OpenGL Hardware Lighting): 89
  • OpenGL Speedup: 2,15

Protože jde o stejný čip, jako byl v nedávno recenzovaném UMPC Wibrain, dovolte, abych se opakoval, protože i tentokrát jsem dopadl s testy úplně stejně. 3D Mark 2003 nabídl pouze první test (kvůli technologickému omezení) a novější testy už samozřejmě nešly vůbec spustit. Ubohá ani ne tisícovka bodů v 3D Mark 2001 odpovídá sdíleným grafickým kartám levných notebooků ze začátku roku 2003 (tedy 5 let starých). Jen pro představu bych dodal, že v této době se do notebooků teprve začínaly dávat první DDR paměti a v mobilních procesorech bylo na výběr mezi Pentiem 3M a 4M. Ve zkratce – s hraním 3D akcelerovaných her rovnou moc nepočítejte, pokud nemáte zálusk na hry z let 1998 až 1999. I takový Quake II (1998) díky nízké rychlosti překreslování pixelů (fillrate) dává grafice značně zabrat a při rozlišení 640x480 běží s 25 snímky za sekundu.

Výrobce se od dávných dob věnoval spíše jiným vlastnostem čipu než 3D akceleraci, která je v tomto segmentu poněkud v ústraní. Podpora videa je ale na úrovni dnešních standardů, takže ostatní multimediální činnosti nedělají zařízení žádný problém. Jen s přehráváním HD filmů si velké iluze nedělejte (což je ovšem problém v tomto případě spíše slabšího procesoru).

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Zvuková karta Realtek HD Audio nabízí stereo výstup i vstup (oba umístěné na pravém boku). Mimo konektorů je možné využít i služeb integrovaného reproduktoru (na zadní straně) a mikrofonu nad displejem. Hlasitost reprodukce je regulována kolébkou na pravém boku. V případě, že ji zmáčknete, tak se zvuk ztlumí.

Reprodukce prostřednictvím integrovaného mono reproduktoru je dostatečně hlasitá a celkově je zvuk více méně průměrný i v porovnání s notebooky. Není tak problém si pustit film i v případě, že nejsou po ruce žádná sluchátka. Důvodem silnějšího reproduktoru je předpokládám i možnost využití jako GPS navigace. K multimediálnímu užití zamrzí absence jakýchkoli multimediálních kláves. Místo by tu na ně bylo.

Integrovaná VGA 0,3Mpix webkamera je schopna pořizovat fotky (640x480) i video (320x480).

Chlazení a provozní hluk

Při běžné kancelářské práci se ventilátor spouští jen někdy. Pokud už ovšem běží, tak je jeho hluk poměrně nepříjemný. Nemohu se zbavit dojmu, že lopatky ventilátoru o něco musí narážet, protože jeho zvuk je navíc takový „drnčivý“. Je otázkou, zda jde o chybu zapůjčeného kusu, nebo o samotný návrh chlazení. Musím tedy říct, že jsem viděl i menší zařízení se stejným VIA procesorem, která se chladila tišeji.

Při hrách a jiných výpočetně náročných činnostech běží ventilátor neustále.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 31,3°C
  • rám displeje vlevo = 30,9°C
  • rám displeje vpravo = 30,1°C
  • klávesnice vlevo = 35,4°C
  • klávesnice vpravo = 37,1°C
  • zadní strana = 34,6°C
  • výdech chlazení = 37,9°C
  • napájecí adaptér = 41,1°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 36,2°C
  • rám displeje vlevo = 32,6°C
  • rám displeje vpravo = 33,3°C
  • klávesnice vlevo = 39,0°C
  • klávesnice vpravo = 40,7°C
  • zadní strana = 39,9°C
  • výdech chlazení = 44,1°C
  • napájecí adaptér = 42,6°C

teplota okolí při měření: 23°C

Při běžné práci je zařízení jen vlažné a jeho teploty jsou ještě v normě (malá zařízení jsou obecně teplejší, než velké notebooky, kde je pro všechno hodně místa). Při hraní her však počítejte s tím, že spodní část s klávesnicí dá znát o sobě znát vyššími teplotami. Ne, že by to bylo nějak nesnesitelné, ale citlivějším povahám by to mohlo vadit.

Baterie

Úsporné součásti zajišťují minimální spotřebu. Díky tomu vydržel Mivvy v našem standardním redakčním testu* celé 3 hodiny a 52 minut, což není vůbec špatné. To už je pro UMPC docela použitelná hodnota.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 10 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 17 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 18 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 25 W

BIOS

Do nastavení BIOSu se vstupuje stiskem klávesy F2, což je na integrované klávesnici Fn+2. V nastavení ovšem změníte tak maximálně datum a čas, priority bootování a heslo. Zajímavou položkou je volba jazyka klávesnice, kterou bych zcela jistě doporučoval nechat nastavenou na hodnotu „Europe“. Pokud ji přepnete na „English“, přijdete o některé klávesy (například pomlčka), ale třeba AltGr bude fungovat také jako mezerník, což se hodí, protože je pak na levé i pravé půlce.

Příslušenství

V základním balení se nachází Mivvy UM400, jeho baterie, napájecí adaptér, jeden náhradní stylus a CD (ovladače a uživatelský manuál). Námi testované zařízení mělo předinstalovaný systém Windows XP Home Edition a v něm příslušné programy pro obsluhu volitelných modulů. Základní balení je tedy spíše chudé. Zajímavé jsou až volitelné doplňky, který jsem postupně rozepsal v samostatných kapitolách.

Dokovací stanice

Prvním volitelným příslušenstvím, kterému se budu věnovat, je dokovací kolíbka, která rozšiřuje schopnosti UMPC. Zařízení se na ni nasadí na speciální konektor. Připojení funguje transparentně a není potřeba v systému nic řešit ani při něm a ani při odpojování. Na pravém boku je vysunovací stojan na pero (jedno náhradní pero je rovnou vloženo), audio výstup a FireWire 400 konektor pro připojení digitální kamery a jiných podobných zařízení. Na zadní straně je toho logicky nejvíc (jak už to bývá u všech dokovacích stanic) – 2 USB, konektor síťové karty LAN, VGA výstup a napájení (stejný konektor, jako na UMPC). Levá strana má už jen poslední (třetí) USB.

Manipulace s dokovací stanicí je příjemná a sklon zařízení také. Výhradu mám jen ke grafickému výstupu, který nenabízí příliš mnoho rozlišení, což výrazně limituje množinu stolních LCD panelů, které lze použít v nativním rozlišení.

DVB-T modul

Jak již bylo zmíněno, moduly se nasazují zezadu přímo na zařízení a díky jejich placatému tvaru nijak při manipulaci nepřekáží. Díky tomu jsou výrazně vhodnější než externí USB doplňky. K modulu je dodána i prutová anténa. Překvapila mě absence redukce pro připojení stolní antény. Malá anténa poslouží jen v místech se silnějším signálem (typicky třeba velká města jako Praha). V Praze-Dejvicích jsem dokonce přijímal TV signál i v suterénu budovy ČVUT, což je na malou anténu dobrý výsledek. 30 km za Prahou jsem však (podle očekávání) nechytil vůbec nic.

GPS navigace

Druhý dokoupitelný modul je podstatně zajímavější. Jde o GPS navigaci, která rázem dokáže proměnit celý přístroj ve velmi schopného pomocníka například při cestách autem. Na těle modulu je sice možnost připojit i externí anténu, ale předpokládám, že ve většině případů vůbec nebude potřeba. Během malé chvíle program dokázal zjistit pozici i v místnosti v domě (má zkušenost je taková, že některá zařízení se v uzavřené místnosti prostě nechytají).

Na testovaném počítači byl přeinstalován navigační program NavRoad a mapy GeoBáze. Oba tyto programy s GPS modulem bez problému pracují. Navigaci jsem si upevnil v autě a program NavRoad vyzkoušel v praxi. Nemám v podstatě žádné výhrady. Systém reagoval velmi přesně a komunikoval se mnou v češtině. Díky silnějšímu reproduktoru nebylo nutné ani připojovat zařízení na reproduktory auta.

Mini-brašna

Poslední v řadě volitelného příslušenství je slušivá mini-brašnička určená přesně pro tento přístroj. Je celá černá a z části kožená. Po otevření se vám naskytne pohled na dvě kapsy. Jedna je určena pro zařízení (větší) a druhá pro napájecí adaptér. Těší mě, že je na napájecí adaptér myšleno. Co jsem zatím viděl pouzdra pro jiná UMPC, tak se často s adaptérem vůbec nepočítá. Brašna je jinak velmi minimalistická a nic navíc se do ní nevejde. Už i v případě, že necháte na zařízení připojený nějaký modul, tak se brašna špatně zavírá.

Ceny a záruka

Na našem trhu jsou dostupné tyto tři konfigurace, lišící se operačním systémem:

  • Mivvy UM400 bez OS - 13 444 Kč bez DPH (15 999 Kč s DPH)
  • Mivvy UM400 s Windows XP Home - 14 705 Kč bez DPH (17 499 Kč s DPH)
  • Mivvy UM400 s Windows Vista Home Premium - 15 125 Kč bez DPH (17 999 Kč s DPH)

Na všechny tyto modely je standardní záruka 2 roky bez možnosti rozšíření. V nabídce je rovněž příslušenství:

  • GPS navigační modul: 1 428 Kč bez DPH (1699 Kč s DPH)
  • DVB-T digitální televize: 1 511 Kč bez DPH (1799 Kč s DPH)
  • Dokovací stanice: 1 511 Kč bez DPH (1799 Kč s DPH)

a další.

Závěr

Dříve se za miniaturizaci platily neuvěřitelné sumy. Dnes jsou již dostupné všechny běžné úhlopříčky notebooků v ceně do 20 tisíc. Ještě relativně nedávno velmi drahá UMPC už se stávají takovou malou a levnou alternativou k notebookům. Je tak možné si je koupit i jako pomůcku k něčemu většímu. Mivvy je příjemné svým kompromisem mezi miniaturizací a pohodlnou prací. S předinstalovaným systémem běhá velmi svižně a poslouží na téměř libovolnou kancelářskou práci a základní multimédia. Díky výborně řešeným přídavným modulům je možné snadno rozšířit funkčnost (zejména GPS navigace mi připadá velmi šikovná).

Výhradu mám jen k hlučnějšímu ventilátoru a především k omezeným schopnostem VGA výstupu, který se v současné době hodí jen na připojení SVGA/XGA projektoru. Na připojení většiny dnešních stolních LCD si můžete nechat zajít chuť. Pokud však něco takového ani neplánujete, tak se vás tento problém netýká (předpokládám, že těch, co potřebují připojovat externí monitor k UMPC moc nebude).

Klady a zápory

+ pohodlná práce s dotykovým displejem
+ možnost přikoupit moduly

- hlučný chod ventilátoru
- omezené schopnosti VGA výstupu

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Mivvy UM400

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Mivvy UM400
  • Instalovaný procesor: VIA C7-M 1.2 GHz
  • RAM (MB): 768GB DDR2-667 (onboard)
  • HDD (GB): 30 (Hitachi Travelstar C4K60, PATA/ZIF, 4200 rpm, 2 MB cache)
  • LCD: 6.5" TFT
  • LCD rozlišení: WVGA (800 x 480)
  • Video: VIA/S3G UniChrome Pro II IGP
  • Zvuková karta: VIA VT8237A/8251 High Definition Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad + touchscreen
  • Software: Windows XP Home Edition
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 3900 mAh / 7.4V / 29Wh / 3h 52min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, D-Sub, 2x USB
  • Rozměry: 190 x 120 x 35 mm
  • Hmotnost (kg): 0.75
Recenze

Diskuse