RECENZE: Lenovo IdeaPad U260 - na cesty se stylem

24. 2. 2011 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jakub Larva

Nový IdeaPad nabízí velmi zajímavou kombinaci často protichůdných vlastností. Tento 12'' ultra-mobilní notebook totiž disponuje solidním výkonem pro běžnou práci díky použití nízkonapěťové verze procesoru Intel Core i3, skvělou mobilitou díky minimalistickému a tenkému šasi s hmotností pod 1,5 kg a opravdu exkluzivní design, který zaujme i uživatele jdoucí po 'stylovkách'. Jeho doporučená koncová cena však je hluboko pod 20 000 Kč bez DPH.

Lenovo IdeaPad U260 - na cesty se stylem

Základní popis

Lenovo IdeaPad U260 cílí na uživatele, pro které jsou mini notebooky příliš malé, nevýkonné a nereprezentativní a naopak běžné 13 - 15“ notebooky zbytečně velké a těžké. IdeaPad U260 míří přesně mezi tyto dvě strany a snaží se nabídnout velkou úroveň mobility, tedy nízkou hmotnost a malé rozměry těla, a přitom zachovat dostatečný výkon, větší displej a rozumnou pořizovací cenu. U260 k tomu navíc, jak je na první pohled zřejmé, přidává také exkluzivní design a kvalitnější zpracování šasi.

První dojmy z IdeaPad U260 by se daly shrnout jako designově atraktivní ultra-mobilní notebook, vhodný jak pro domácí uživatele, tak i pro firemní klientelu. Po vyjmutí z nevšedního balení, skládajícího se z rozkládací černé krabice se nám naskytne pohled na skutečně tenký 12,5“ notebook oděný do matně bronzového designu. Slitinu hořčíku a hliníku v bronzové barvě najdeme na celé horní, spodní a zadní části notebooku. Na víku se nachází pouze stříbrné logo Lenovo v levém horním rohu. Vnitřní plochy notebooku, stejně jako přední a boční, pokrývají černé plasty, které k sobě navzájem velmi přesně přiléhají. Kvalitně zpracovaný je také přechod mezi plastovou a kovovou částí. Dílensky je notebook na svou cenu zpracován vskutku velmi pěkně. Hliníkovo-magnesiové šasi, stejně jako plocha pod klávesnicí, je navíc doplněna o gumovou povrchovou úpravu. Na dotek tak působí celý notebook hodně nevšedně, ale příjemně.

Tělo notebooku je velmi tenké – pouhých 18 mm. Z toho vyplývá menší množství konektorů, které lze nabídnout. Přední strana je prosta jakýchkoliv konektorů či funkčních prvků a na zadní straně lze nalézt jen výdech chlazení v levé části, který lehce překrývá horní víko. Na levém boku nalezneme otvor pro Kensington zámek, USB 2.0 konektor, tlačítko pro aktivaci Wi-Fi a Bluetooth technologií a kombo audio jack, umožňující připojit handsfree sadu pomocí jediného kombinovaného konektoru. Nachází se zde také záslepka, o jejímž účelu lze zatím jen spekulovat. V budoucnu se možná objeví nějaký ten dodatečný modul nebo například konektor pro docking station, ale jsou to zatím pouze dohady. Pravá strana notebooku nabízí druhý USB 2.0 konektor, HDMI, LAN a VGA. Nechybí samozřejmě otvor pro napájecí adaptér, který je stejně jako notebook také menších rozměrů, což každý uživatel na cestách jistě ocení.

Nad klávesnicí se nachází celkem šest diod pro signalizaci dobíjení, aktivace Wi-Fi, NumLocku či CapsLocku, deaktivace touchpadu a nakonec také diodu pro zobrazení vytíženosti pevného disku. Všechny tyto bílé diody jsou schovány pod černou plochou, skrze kterou prosvítají díky dírkám uskupených do obrázku dané signalizace. S tímto provedením jsem se ještě nesetkal, ale vypadá dobře. Kromě těchto diod se nad klávesnicí nalézá vypínací tlačítko s bílým podsvícením, senzor pro úpravu úrovně podsvícení vzhledem k okolnímu světlu a navíc také speciální tlačítko pro aktivaci recovery módu. Toto tlačítko lze při vypnutém notebooku stisknout za pomocí úzkého předmětu a aktivovat tak režim obnovené systému do továrního nastavení.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Po prvním části recenze notebooku zatím vyplývají jen samé přednosti. Moderní a přitom decentní design, kvalitní zpracování šasi, tenké tělo či příjemná hmotnost pouhých 1,38 kg. Menší rozměry mají sice za následek menší nabídku portů, ale i tak se pro cestovní účely jedná z mého pohledu o dostatečnou nabídku. Snad jen čtečku paměťových karet bych jako uživatel uvítal a při koupi U260 by mi například při focení na cestách chyběla. Vzhledem k ceně jsou dojmy do této chvíle převážně kladné a jsem jen zvědav, jak se notebook projeví i v dalších částech našeho testu.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice IdeaPadu U260 je s ohledem na rozměry notebooku navržena dobře. Velká část kláves je v plné velikosti, navíc s dostatečnými rozestupy mezi sebou. Provedení se hodně podobá variantě chiclet s tím rozdílem, že klávesy mají zaoblené rohy a stejně tak i spodní stranu. Menší provedení kláves jako Shift, tabulátor, Enter, Fn, Win či směrových šipek mi v praxi nepřipadá zas tak zásadní co do ergonomie. Klávesnice má příjemný zdvih i odezvu a klávesy intuitivně nalézám tam, kde je hledám. Dokonce i klávesy Ctrl, Fn, Win a Alt nalezneme v tom nejběžnějším pořadí. Funkční klávesy jsou odděleny oranžovou barvou, což příjemně koresponduje s bronzovým provedením krytu notebooku. Funkční klávesy pokrývají horní a pravou řadu klávesnice. Na písmenech je umístěna pouze náhrada numerického bloku. Funkce Pause, Break, ScrLk, Insert jsou považovány za nejméně důležité a z důvodu úspory místa pro dostatečně velké klávesy byly umístěny pod kombinaci Fn a kláves Home, End, PgUp či PgDn. V horní řadě nalezneme funkce pro deaktivaci webkamery, vypnutí displeje a dalších běžnějších funkcí, doplněných o multimediální klávesy přehrávání skladeb a přeskakování mezi nimi. Neobvyklá je funkce pro výběr mezi třemi různými rozlišeními, z níž jedno lze uživatelsky přednastavit.

Celkově hodnotím ergonomii klávesnice i její design kladně. Menší rozměry notebooku samozřejmě znamenají kompromis v podobě zmenšení počtu kláves či rozměrů některých z nich, ale z mého pohledu se to povedlo celkem dobře.


pracovní plocha detail klávesnice

Hlavní HW parametry

Námi testovaná verze notebooku IdeaPad U260 je osazena ULV procesorem Intel Core i3-380UM s frekvencí 1,33 GHz a 3 MB L3 cache. Jedná se sice o jeden z nejslabších verzí procesorů, které Lenovo u modelu U260 nabízí, přesto disponuje dvěma jádry a díky Multi Threadingu až čtyřmi výpočetními vlákny. Procesor spolupracuje s čipsetem Intel QS57.

ULV verze procesoru s maximálním TDP 18 Wattů (běžná mobilní CPU mají 35 W) by měla zajistit dostatečnou výdrž na baterii a doufejme i menší teploty v zátěži. Z hlediska výkonu se jedná o řešení dostačující pro většinu kancelářských aplikací a díky Intel HD grafice i pro přehrávání videí při nízké zátěži na procesor samotný.


specifikace čipu

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 40 267
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 18 200

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 99 012
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 64 129

Cinebench 9.5

  • Rendering (Single CPU): 269
  • Rendering (Multiple CPU): 624
  • Multiprocessor Speedup: 2.32

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 1 800
  • Rendering (Multiple CPU): 4 034
  • Multiprocessor Speedup: 2.24

Windows 7 - CPU

  • Index dle počtu operací za vteřinu: 5,5

Procesor sice nabízí v porovnání s kolegy z "velkých" notebooků spíše pouze základní výkon, stále je dostačující pro většinu aplikací, které pravděpodobně na cestách využijeme. A především - je mnohonásobně výkonnější než Intel Atom z mini notebooků.

Za pevný disk byl výrobcem zvolen Hitachi TravelStar Z6K300 o kapacitě 320 GB, rychlostí 5400 otáček za minutu a 8 MB vyrovnávací paměti. Jedná se tedy o pomalejší disk s nižší spotřebou. Exkluzivnímu hávu notebooku by více slušelo SSD, ale to by bylo až příliš znát na ceně... Disk je rozdělen na dva viditelné oddíly, přičemž na druhém, o velikosti 29 GB, nalezneme pouze ovladače a zbytek oddílu je prázdný. Na téměř 15 GB skrytém oddílu se pak nachází data pro obnovu do výrobního stavu.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 83,96MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 65,8 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 18,8 ms
  • Windows 7 - Index přenosové rychlosti: 5,8

V notebooku nalezneme 4 GB operační paměti DDR3 1066 MHz. Tato velikost je více než dostačující vzhledem k výkonu ostatních komponent a nepředpokládám, že by jí zákazník měl v úmyslu navyšovat.

Přístup k disku, paměti i baterii je umožněn pouze po odšroubování celého spodního panelu. Hlavy šroubků jsou navíc ve hvězdicovém tvaru a především pokud je notebook stále v záruce, nevyhne se uživatel návštěvě odborného servisu, pokud by chtěl například vylepšit pevný disk.

Vzhledem k úspoře místa pro maximální mobilitu bylo nutné, stejně jako u jiných ultra-mobilních notebooků, vynechat optickou mechaniku. Pokud byste tedy do notebooku potřebovali něco z DVD či CD nahrát, bude nutné využít druhé PC, které tuto mechaniku má, nebo zakoupit externí DVD zařízení. V tomto případě se nejedná o nevýhodu, spíše o nutný kompromis a hodnocení se to proto nijak nedotýká.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a 3D grafika

Příjemným překvapením pro uživatele je, na ultra-mobile notebook poměrně velký, 12,5“ displej, na němž lze již celkem pohodlně pracovat. O tom, že je U260 určen na cestování, svědčí i fakt, že je opatřen antireflexní vrstvou, která snižuje nepříjemné odlesky okolí za denního světla na minimum. Této vlastnosti si jako uživatel velmi vážím, jelikož stejně jako jiní vím, jak znepříjemňující a oči unavující je situace, kdy se nám na displeji notebooku odráží všechny výrazné objekty za námi. Rozlišení displeje 1366 x 768 pixelu je vzhledem k rozměrům tak akorát. Pozorovací úhly nejsou nijak velké a už při mírné odchylce od středu monitoru se začínají barvy vytrácet. Vliv na to může mít i použitá antireflexní úprava, která vlastnosti displeje také ovlivňuje. Protože je notebook určen na cesty, kde spíše není žádoucí, aby nám někdo ze strany okukoval obsah displeje, nepokládám sníženou viditelnost ze stran za až tolik závažnou. Displej lze vyklopit pouze do úhlu cca 45° a při práci na klíně bychom proto uvítali, kdyby se mohl dát přeci jen více vyklopit. Při vyklápění navíc displej lehce zakrývá zadní výdech chlazení, což z praktického hlediska může průtok vzduchu o něco zhoršit.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st

displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Grafický čip je součástí samotného procesoru a v systému se hlásí jako Intel HD Graphics. Jedná se o jednu z nejnovějších verzí a jeho účelem je především akcelerace přehrávání videí, což umožňuje přehrávat i filmy v HD rozlišení bez nutnosti rapidně zatěžovat samotný procesor. I ve výkonově úsporném režimu procesoru, kdy se jeho frekvence pohybuje v rozmezí od 600 do 1051 MHz, je video dostatečně plynulé. Výkon pro 3D hry je velmi malý a dle očekávání si uživatel zahraje pouze starší hry a s menší úrovní detailů.


specifikace čipu

Testy 3D Mark

  • 3DMark 2001: 5088
  • 3DMark 03: 2843
  • 3DMark 05: 1953
  • 3DMark 06: 1149

Windows 7 - grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 3,4
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 4,8


Stalker: Call of Pripyat

(1366x768, EFD Light, Medium)


Herní testy potvrzují velmi nízký výkon, který je ale u tenkých mobilních notebooků s delší výdrží obvyklý. V praxi si ani nedovedu představit, za současných technologií, že by v takto malém notebooku mohla být výkonná grafická karta, aniž by byly ultra-mobilní přednosti tohoto modelu dotčeny.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Přehrávání běžných multimédií není pro IdeaPad U260 velkou překážkou. Ne že by byl pro ně vyloženě určen, ale v praxi zvládne přehrávat i video v HD kvalitě na externím monitoru či televizi přes HDMI konektor či na samotném displeji. Nevýhodou může být absence DVD mechaniky, která však do ultra-přenosných notebooků většinou nepatří.

Co se týče reproduktorové výbavy, může uživatel očekávat spíše základní kvalitu. Hlasitost reproduktorům jistě nechybí, ale v oblasti středních frekvencí a níže značně zaostávají. Reproduktory jsou skutečně malé, umístěné mezi oběma panty víka. Doporučil bych je spíše jen pro Skype komunikaci či jako orientační odposlech skladeb. Na cesty si rozhodně přibalte sluchátka.

Nad monitorem nalezneme webkameru ve standardní kvalitě. Bez problému stačí jak pro Skype, tak i na rozpoznání obličeje programem VeriFace. Jedinou nevýhodou je, že díky malému čipu je kamera méně citlivá na světlo a rozpoznání obličeje za horšího osvětlení není téměř možné. Pokud chcete využít externího mikrofonu namísto integrovaného, bude nutné sehnat handsfree sadu vybavenou nestandardně pouze jedním společným konektorem.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zabezpečení

Vzhledem k plánovanému využití notebooku U260 je více než žádoucí, aby byl vybaven alespoň základní úrovní zabezpečení. Toto výrobce splnil a v BIOSu umožnil nastavení Supervisor hesla a především hesla pro pevný disk, které je vyžadováno při spouštění notebooku. Díky tomu jsme částečně chráněni před zapnutím notebooku neoprávněnou osobou a zneužitím uložených dat. Příjemnou utilitou z této oblasti je aplikace Lenovo VeriFace, která usnadňuje přihlášení do Windows pomocí rozpoznání uživatelova obličeje. V praxi se skutečně jedná spíše o usnadnění, nežli pokročilou úroveň zabezpečení už jen proto, že samotné přihlášení pomocí hesla nijak nenahrazuje.

Do zabezpečení jistě patří i funkce, kterou známe již ze starých IBM notebooků, a to Active Protection Systém, který pomocí gyroskopu hlídá náklon a akceleraci pohybu notebooku a na základě těchto dat vyhodnocuje riziko pádu. V případě neobvyklého pohybu je pevný disk pozastaven a riziko poškození jeho povrchu tak sníženo na minimum. Příjemnou vlastností tohoto systému je adaptace na opakující se otřesy. Například pokud jedeme s notebookem v autě či autobuse po naší dálnici, pravidelné otřesy jsou vyhodnoceny (kupodivu) jako přijatelné a disk je po chvíli opět spuštěn.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení bylo u prvních testovaných modelů IdeaPad U260 vyhodnocováno jako hlučné a ne příliš efektivní. V první polovině ledna proto Lenovo vydalo novou verzi BIOSu, která tento nedostatek opravila. V tomto testovaném notebooku se tato verze již nacházela a nemohu proto její přínos objektivně posoudit. Každopádně s touto verzí je notebook v mírné zátěži velmi tichý a jak je vidět níže, i teploty se udržely na celkem přijatelné hodnotě. Nevýhodou kovového obalu notebooku je bezesporu jeho větší teplotní vodivost a spodní část notebooku se tak zahřála na horní hranici přijatelnosti, zatímco klávesnice a plocha kolem ní zůstala poměrně chladná. Navrhnout tichý a efektivní způsob chlazení u takto malých rozměrů je vždy náročné a nese to s sebou jisté hranice, které nám současné technologie a materiály umožňují.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 29,5°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 31,3°C
  • klávesnice vlevo = 31,0°C
  • klávesnice vpravo = 34,4°C
  • spodek maximum = 38,3°C (pravá strana)
  • výdech chlazení = 39,6°C
  • napájecí adaptér = 33,2°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 32,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 33,4°C
  • klávesnice vlevo = 36,6°C
  • klávesnice vpravo = 37,5°C
  • spodek maximum = 42,0°C (pravá strana)
  • výdech chlazení = 42,5°C
  • napájecí adaptér = 41,6°C

teplota okolí při měření: 22,7°C

Pokud notebook výpočetně příliš nezatěžujeme, udrží si velmi příjemnou teplotu klávesnice i prostoru kolem ní. Bohužel spodní část, zejména pravá, se i v mírné zátěži ohřívá na 38,3 stupně, což už je při práci na klíně znát. Při práci na stole nepředstavuje problém ani velká výpočetní zátěž, kdy se nejvíce ohřeje pravá část klávesnice, a to na 37,5 stupně, což je přijatelná hodnota. Celkově hodnotím kladně hlučnost, která se evidentně použitím nového BIOSu snížila, a to i v zátěži, kdy jí okolní hluk většinou velmi snadno zastíní. Z hlediska teplot na mě IdeaPad U260 nijak zvlášť nezapůsobil, ale ani vážně nezklamal. Teploty jsou vyšší, ale to i u mého notebooku, na kterém píši recenzi, a není to důvod pro jeho výměnu. Je to však škoda, neboť kdyby se teploty snížily jen o dva tři stupně, bylo by hodnocení mnohem pozitivnější.
Práce na klíně s notebookem možná je, ale počítejte s tím, že kolem pravé nohy budete cítit přeci jen rušivé vyšší teploty.

Baterie

Výdrž baterie je u ultra-mobilního notebooku snad nejočekávanější část recenze. Výrobce udává použití 4-článkové Li-Pol baterie s pouhými 20 Wh, což není mnoho a prvotní obavy jsou na místě. Po nastavení standardního úsporného profilu ve Windows se notebook vypnul už za 1 hodinu a 44 minut. Baterie je příliš slabá a co hůř, kvůli designu celého notebooku je skryta uvnitř a není ani uživatelsky vyměnitelná (natož vyměnitelná za model s větší kapacitou). Lepších výsledků jsme dosáhli až po zapnutí profilu od výrobce s názvem Super spořič energie. V tomto režimu vydržela baterie v našem standardním testu již 5 hodin a 37 minut. Tento režim kromě snížení frekvence procesoru upravuje i obrazové vlastnosti – sníží obnovovací frekvenci a kvalitu ze 32-bitů na 16. Při druhém testu bylo zvoleno opět super úsporné nastavení avšak se standardní 32-bitovou kvalitou obrazu. V tomto testu jsem nechal puštěný HD film z pevného disku. Obraz nebyl nijak trhaný ani se nijak neopožďoval. Podsvícení displeje nastaveno na nejvyšší hodnotu. V tomto druhém testu s přehráváním HD videa vydržel notebook prakticky 2 hodiny. Vzhledem k použití pouze 4-článkové baterie tedy velmi pěkné hodnoty.
Baterie s větší kapacitou by notebooku určeném na časté přenášení určitě slušela víc, situaci musí zachraňovat až agresivní power management. S ním notebook dosahuje průměrné výdrže.

Po půlhodině nabíjení a následném zapnutí ukazuje stav baterie 30 procent. 50 procent po další půlhodině již v zapnutém stavu. Nastavit profily napájení lze pomocí Lenovo Energy Management, který má oproti Windows profilům několik funkcí navíc. Dokáže například prodloužit životnost baterie tím, že upraví nabíjení do maximálně 80 procent kapacity baterie. V tomto režimu sice máme k dispozici méně energie, ale baterie je méně vytěžována a vydrží o něco déle. Druhou zajímavostí je změna intenzity displeje pomocí zabudovaného snímače, jenž nalezneme pod displejem vedle tlačítka pro recovery.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 8 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 31 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 20 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 34 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 24 W

BIOS

Do BIOSu se lze dostat stisknutím klávesy F2 po zapnutí notebooku. Kromě zmíněných možností zabezpečení nabízí jen několik možností konfigurace. Například volbu aktivního displeje po startu, aktivaci vizualizační technologie či volbu mezi AHCI a kompatibilním módem řadiče SATA. Bootovat lze kromě disku také ze síťového adaptéru.

Příslušenství

K notebooku sice není přibaleno žádné extra zařízení, ale výrobce ho uložil alespoň do celkem pěkného a nadstandardního balení.

V operačním systému Windows 7 64-bit Home Premium je nainstalováno jen několik, za to však praktických utilit. Například Lenovo Security Suite se stará o to, aby měl uživatel nastavena všechna dostupná hesla a zajistil tak ochranu před zneužitím dat. Lenovo VeriFace zajišťuje již zmíněné logování do Windows bez nutnosti zadávat heslo díky rozpoznání uživatelova obličeje webkamerou. OneKey Recovery 7.0 umožňuje celkem jednoduché a přehledné zálohování či obnovu systému. Zajímavou aplikací je také Lenovo DirectShare umožňující synchronizovat obsah složek nebo třeba i USB zařízení uvnitř sítě. Na disku je nainstalována také Trial verze McAfee antivirového programu na dva měsíce.

Ceny a záruka

Testovaný IdeaPad U260 s procesorem Intel Core i3-380UM, 4GB RAM a 320 GB pevným diskem je u nás k dostání za doporučenou koncovou cenu 16 665 Kč bez DPH (19 999 Kč s DPH). Zatím není známo, zda se u nás objeví i další konfigurace, které se mohou pochlubit například 128 GB SSD či procesory Intel Core i5-470UM až i7-680UM s frekvencí 1,46 GHz.

Závěr

Lenovo IdeaPad U260 je určitě zajímavým favoritem pro ty, kdo hledají cestovní notebook s velmi stylovým designem. Jeho hlavní devizou je moderní a vkusný design v tenkém provedení spolu s hliníkovo-magnesiovým šasi a antireflexním displejem, nabídne ale i odolné tělo s rozumnou velikostí displeje pro práci, dostatečným výkonem pro základní aplikace a především nízkou hmotností a úspornými rozměry. Jako podstatnější nevýhody vidím hodnotím vyšší teplotu na spodní části, která znepříjemňuje práci na klíně, a také slabší baterii.

Klady a zápory

+ cena
+ design a kvalita zpracování
+ mobilita (minimální hmotnost a rozměry)

- vyšší teploty
- nižší kapacita baterie, navíc uživatelsky nevyměnitelné

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Foto galerie Lenovo IdeaPad U260

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Lenovo IdeaPad U260
  • Instalovaný procesor: Intel Core i3-380UM (1,33 GHz, 3MB L3)
  • RAM (MB): 4096 MB (DDR3-1066 MHz)
  • HDD (GB): 320GB (Hitachi Travel HTS543232A7A384, 5400ot, 8MB, SATA II)
  • DVD: není
  • LCD: 12,5" s antireflexní úpravou
  • LCD rozlišení: 1366 x 768
  • Video: Intel HD
  • LAN: Athereos 10/100/1000
  • WiFi: Broadcom 802.11 b/g/n
  • Zvuková karta: Realtek HD
  • Polohovací zařízení: multitouch touchpad
  • Software: Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 4-článková / 5h 37min
  • Rozhraní: 1x audio in/out, 2x USB 2.0, HDMI, LAN, VGA
  • Rozměry: 318x 204 x 18 mm
  • Hmotnost (kg): 1,35 kg
Recenze

Diskuse