RECENZE: Asus G75VW - nekompromisní hráč s 3D

11. 10. 2012 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jaroslav Šíma

Extravagantní vzhled, velké rozměry a vysoký výkon, to jsou vlastnosti typické pro většinu DTR notebooků určených pro hráče. Model Asusu zaměřený na tuto skupinu uživatelů příliš ze zavedené kategorie nevybočuje, navíc ale přináší i podporu stereoskopického 3D zobrazení a příznivou konfiguraci úložného prostoru.

Asus G75VW - nekompromisní hráč s 3D

Základní popis

Asus pro své řady herního hardwaru využívá už nějakou dobu označení Republic of Gamers a kromě různých komponent určených pro stolní počítače do této skupiny spadají i notebooky určené pro náročnější hráče počítačových her. Modely s označením řady písmenem G se v současnosti vyrábí ve dvou velikostních provedeních 15,6 " a 17,3 ", dnes si představíme většího z dvojice sourozenců.

Vzhled notebooku se drží stylu zavedeného už jeho předchůdci a obecně gamingového designu. Počítač působí masivně, v zavřeném stavu jsou charakteristicky nápadné ozdobné mřížky překrývající výdechy chlazení v zadní části. Typickým prvkem jsou rovněž různě zešikmené hrany a linie, které dodávají počítači nádech agresivity, a netradiční uchycení víka, jehož panty nejsou umístěny u obvyklého zadního okraje základny.

Použité materiály jsou sympatické, na rozdíl od některých notebooků podobné kategorie zde nenajdete žádné lesklé plasty. Část základny kolem klávesnice společně s mřížkou nad reproduktory tvoří kovová slitina, ostatní plochy pak zaujímá masivní černý plast s pogumovanou povrchovou úpravou. Kvalita provedení má velmi dobrou úroveň, základna je pevná a stabilní. S ohledem na velikost a hmotnost notebooku neměl výrobce ani jinou možnost, než ji kvalitně vyztužit. Vnější kryt rozměrného víka uprostřed sice lehce pruží, ale díky tlustšímu provedení chrání displej dostatečně.

Díky netradiční konstrukci kloubů displeje lze víko vyklopit do maximálního úhlu okolo 130°, tedy úrovně v současnosti obvyklé u mnoha jiných notebooků. V zavřené poloze je víko jištěno magneticky, nicméně váha základny je dostatečná, aby ho šlo bez potíží otevřít i jednou rukou.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Velká základna poskytuje dostatek prostoru pro rozšířenou nabídku konektorů, nicméně Asus ho v tomhle případě využil jen částečně. Na levém boku počítače tak najdete dvojici analogových audiokonektorů kombinovanou s optickým S/PDIF výstupem, dále čtečku karet (SD/MMC/MS), optickou mechaniku a dvojici USB portů ve verzi 3.0. Opačný bok výrobce osadil další dvojicí rychlých USB, mini-DisplayPortem, HDMI výstupem, konektorem Ethernetu, analogovým VGA výstupem a vstupem pro napájecí zdroj.

Kromě nadstandardní nabídky obrazových výstupů se výbava moc neliší od některých vybavenějších notebooků střední třídy. Výrobci dnes už zjevně považují USB 3.0 za dostatečnou výbavu a starším rozhraním jako eSATA nebo variabilnějšímu ExpressCard slotu nepřikládají velký význam.

Rozměry notebooku 415 x 320 x 17-52 mm jsou i na 17 " model docela úctyhodné, kromě svažujícího se ale poměrně tlustého profilu přidává notebooku na velikosti i zadní část základny přesahující za víkem. Díky nestandardní velikosti tak bude mít uživatel trochu problém i s nalezením brašny nebo batohu na přenášení. Z pohledu mobility je ovšem značně omezující hlavně samotná hmotnost přístroje, která činí 4,39 kg. Notebook se docela pronese jen při přenášení mezi místnostmi, nemluvě o nějakém větším cestování.

Příliš nepotěší svou velikostí ani 180W napájecí zdroj, který sám váží 1 kg, tedy pomalu stejně jako některé mini notebooky.

Klávesnice a ovládací prvky

Notebook má díky svým rozměrů poměrně velkorysý prostor pro klávesnici. Numerická část je díky tomu jasně oddělená a dostatek prostoru zbyl i na vyčleněné kurzorové šipky s plnohodnotnou velikostí. V ostatních ohledech se už rozložení moc neliší, levý Shift má zkrácené provedení a klávesy pro pohyb v textu najdete nad numerickým blokem.

Psaní na klávesnici je pohodlné, klávesy se můžou chlubit příjemným stiskem s jasnou odezvou, díky které nečiní problém ani rychlejší psaní. Při razantnějším tempu se jen mírně zvyšuje hlučnost mechaniky kláves.

Popisky kláves jsou jasně čitelné a pro používání v noci přidal výrobce i podsvícení. Zapíná se klávesovou Fn zkratkou a lze nastavit tři úrovně intenzity svitu.

Samostatná tlačítka najdete na poměrně velkém notebooku pouze dvě, větší zajišťuje zapínání počítače, menším se pak aktivuje 3D režim. Ostatní funkce ve stylu dnešního ovládání zajišťují výhradně klávesové kombinace s Fn.

pracovní plocha detail klávesnice

Dotyková plocha pod klávesnicí má sympatickou velikost a díky dobré citlivosti snímá pohyb kurzoru přesně a jistě. Vytknout nelze nic ani velkým ovládacím tlačítkům s delší dráhou stisku a jednoznačnou jasnou odezvou.

Hlavní HW parametry

Testovaná konfigurace disponuje čtyřjádrovým procesorem Core i7 platformy Ivy Bridge. Konkrétní model má označení 3610QM, pracuje na výchozí frekvenci 2,3 GHz a při nerovnoměrném vytížení umí zvýšit svůj takt díky Turbo Boostu až na 3,3 GHz. Jedná se o základní čtyřjádrový model s TDP 45 W, kterému samozřejmě nechybí podpora obvyklých technologií, mezi které patří Hyper-Threading , virtualizace (VT-x), nebo AES-NI instrukce. Celek dále doplňuje čipová sada Intel HM77.

CPU
specifikace čipu

V počítači je osazena dvojice paměťových modulů typu DDR3 pracujících na frekvenci 1600 MHz, každý s kapacitou 4 GB. Celkem je tedy uživateli k dispozici 8 GB operační paměti. Osazené moduly sice nejsou příliš dobře přístupné, nicméně pod krytem na spodní straně se nachází ještě dva prázdné sloty, do kterých lze v případě potřeby další paměti lehce přidat.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 60 246
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 17 662

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 251 878
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 115 833

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 5 649 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 21 562 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,82

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,37 pts
  • Rendering (Multiple CPU): 6,23 pts
  • Multiprocessor Speedup: 4,55

Windows 7 – CPU

  • Index dle počtu operací za vteřinu: 7,6
  • Index dle počtu operací RAM za vteřinu: 7,8
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 12 294 MB/s

Zvolený čtyřjádrový procesor nabízí pro účely herního notebooku více než dostatečný výkon, a to ještě ani nepatří mezi nejrychlejší modely. Rozumně bude zvládat i náročnější úlohy, mezi které patří třeba zpracování HD videa. U většiny her je obvykle stejně limitujícím faktorem spíše grafický výkon než rychlost CPU.

Velké šasi umožnilo výrobci nabídnout vskutku velkorysou konfiguraci úložného prostoru. Počítač má dvě pozice pro 2,5 " disky, jedna je osazena SSD s kapacitou 256 GB od trochu méně obvyklého výrobce Liteon, druhou zabírá klasický 1TB plotnový disk s rychlostí 5400 ot./min od Seagate.

SSD Liteon LAT-256M3S

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 210,63 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 270,3 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,11 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 7,9

Test ATTO
Test ATTO - pro plnou velikost klikněte na obrázek

HDD Seagate ST1000LM024

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 155,11 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 90,1 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 16.38 ms

SSD je docela slušně rychlé, uživatele rozhodně omezovat nebude. Osazený model využívá řadič Marvel 88SS9174 a paměťové čipy typu MLC. Připojen je prostřednictvím SATA ve rychlejší verzi 6 Gb/s. Mezi nejpomalejší ve své třídě nepatří ani druhý disk klasické plotnové konstrukce. Ani v nižších konfiguracích, vybavených pouze jedním diskem, by neměl uvnitř chybět rámeček pro osazení druhého. BIOS navíc umožňuje i nastavení spřažení do RAIDu (ideální při použití dvou stejných disků), v testované konfiguraci s SSD to ovšem nemá smysl.

Optická mechanika u velkého notebooku nemůže chybět, i v tomhle ohledu je výbava nadstandardní, zvolený typ umí nejen číst a zapisovat běžné typy CD a DVD, ale podporuje i čtení Blu-ray médií.

Možnosti komunikace zajišťuje klasicky gigabitový drátový Ethernet v kombinaci s Wi-Fi adaptérem. Čip od Atherosu zajišťující bezdrátovou konektivitu podporuje současné standardy v pásmu 2,4 Ghz (b/g/n). Nechybí samozřejmě ani integrované Bluetooth ve verzi 4.0

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

LCD displej s úhlopříčkou 17,3 " nabízí Full HD rozlišení a polomatnou povrchovou úpravu. Stále se jedná o TN panel, i když podání barev a pozorovací úhly jsou o něco lepší než u levných displejů dodávaných ve většině notebooků. Jedním z důvodů volby tohoto typu panelu jsou nepochybně i požadavky 3D technologie, kterou je notebook vybaven. LCD panel totiž musí umět pracovat na vyšší frekvenci (120 Hz), aby obraz působil i ve stereoskopickém 3D režimu přirozeně. S technologií 3D zobrazení souvisí i vysoký maximální jas, který je opravdu nezvykle silný. NVIDIA 3D Vision 2 totiž využívá aktivní 3D brýle a ty při provozu pozorovaný obraz mírně ztmavují. Úroveň jasu lze regulovat v 11 stupních a podsvícení displeje lze klávesovou zkratkou vypnout i úplně.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st

displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Přestože má procesor integrované grafické jádro, notebook trvale využívá pouze dedikovanou grafickou kartu NVIDIA GeForce 670M. Hlavním důvodem bude pravděpodobně bezproblémová funkce stereoskopického 3D, jehož podporu zajišťuje technologie NVIDIA. Vzhledem k zaměření notebooku není absence přepínatelné grafiky až tak velkým nedostatkem, u podobných přístrojů není výdrž na baterii tak významnou prioritou. Co se týče výkonu, stojí si na tom dedikovaná grafika poměrně dobře, přestože zvolený čip vychází ze starší architektury Fermi a od staršího modelu GeForce 570M se liší v podstatě jen vyššími provozními takty. Na rozdíl od slabšího modelu 660M, který už je sice založen na novějším jádře Kepler, těží osazená grafika mimo jiné i z vyšší propustnosti 192bitové sběrnice.

GPU-Z

Docela široká je nabídka obrazových výstupů, kromě analogového VGA je k dispozici HDMI a navíc i mini-DisplayPort. Nadstandardnímu vícemonitorovému zapojení ale grafická karta příliš nepřeje, podobně jako u většiny notebooků mohou být současně aktivní pouze dva z výstupů (při vypnutém interním displeji).

Testy 3D Mark

  • 3DMark 05: 27 297
  • 3DMark 06: 19 643
  • 3DMark 11: P2990 (Graphics: 2689, Physics: 7967)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6078 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 47,05 fps

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 7,4
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 7,4

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768 (1xAA): 52,3 fps
  • 1920x1080 (1xAA): 31,1 fps
  • 1920x1080 (2xAA): 23,3 fps

DiRT Showdown Demo

  • 1366x768 (High, 1xAA): 62,87 fps

S.T.A.L.K.E.R
Stalker: Call of Pripyat
(1366x768, DX11, Medium, 1xAA, 0xAF)

S.T.A.L.K.E.R
Stalker: Call of Pripyat
(1920x1080, DX11, High, 1xAA, 0xAF)

Výkon grafické karty je velice slušný a jako u jednoho z mála notebooků se dá říct, že zvládne bez nějakého zásadního omezování i novější tituly v plném Full HD rozlišení. U některých titulů se může uživatel odvážit i k zapnutí vyhlazování. Druhou stránkou je ovšem hraní v 3D režimu s brýlemi, které klade na systém mnohem náročnější požadavky. Scéna se musí v podstatě vykreslovat dvakrát a výkon v tu chvíli klesá na polovinu.

Samotné stereoskopické 3D zobrazení se spouští ve hrách obvykle bez nějakých komplikací, někdy se ale nemusí všechny efekty vykreslovat správně. Při spouštění aplikace ovladače zobrazují informaci, zda byla hra testována, případně do jaké míry je s 3D režimem kompatibilní. Obecně nejlepší požitek z prostorového pohledu nabízí závodní hry, naopak u strategií nebo multiplayerových akcí bude jeho zapínání spíše rušivé. Kromě hraní lze využít 3D brýle i pro sledování videa, které bylo pro tohle zobrazení předem připraveno, ať už se jedná o Blu-ray média nebo jiné obvyklejší formáty. Trochu překvapivě ale není zvolená technologie kompatibilní s 3D režimem dostupným u vybraných klipů na Youtube.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Dvojice reproduktorů nad klávesnicí je doplněna malým subwooferem na spodní straně. Přednes je docela příjemný, od drobného subwooferu nelze samozřejmě čekat žádné zázraky, příznivý efekt na podání basové složky ale nepopiratelně má. Potěší i velmi vysoká maximální hlasitost, navíc i při ní zůstává přednes čistý. Objevuje se pomalu spíš opačný problém, při regulaci hlasitosti ve skocích klávesovou zkratkou může v tichém prostředí působit i nejnižší stupeň hlasitě.

VIA HD Audio Deck umožňuje podrobnější nastavení hlasitosti, mimo jiné lze upravit samostatně i intenzitu integrovaného subwooferu, pokud byste měli pocit, že je zvuk moc přebasovaný. Ovládací panel dále obsahuje i nějaké zvukové efekty prostředí a nechybí ani ekvalizér.

Nabídka zvukových výstupů se moc neliší od úrovně, jakou poskytují běžné notebooky. Analogově lze připojit pomocí dvojice jacků jen sluchátka a mikrofon, prostorové ozvučení lze zajistit pouze digitální cestou, ať už pomocí optického S/PDIF výstupu nebo jako součást HDMI portu.

Webkamera ve víku displeje umožňuje pořizovat širokoúhlé snímky až v rozlišení 0,9 Mpx, kvalita záznamu je ale vcelku průměrná.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Chlazení a provozní hluk

Chladící systém má poměrně propracovanou konstrukci, dva nezávislé okruhy s vlastními větráčky slouží pro samostatné chlazení procesoru a grafické karty. Předchozí generace byly často kritizovány kvůli zanášení a obtížnému čištění od prachu, u současného modelu už výrobce myslel i na tento aspekt. Oba větráčky jsou proto přístupné pod krytkami na spodní straně a mají dokonce jednoduché kovové prachové filtry, které omezují pronikání nečistot dovnitř.
Samotné chlazení je v provozu už od zapnutí počítače, s ohledem na konfiguraci se není příliš čemu divit, nicméně šumění je docela tiché a výrazně obtěžovat nebude ani v klidnější místnosti. Větším překvapením je ovšem hlučnost počítače v zátěži, i po zvýšení otáček zůstávají oba větráčky docela tiché a rozhodně mají daleko k hlasitému hučení některých menších výkonných „herních“ notebooků. Zároveň dokáží zajistit dostatečný proud vzduchu pro účinné a efektivní chlazení.
hodina provozu - nízká zátěž

  • touchpad = 24,9°C
  • levá strana pod klávesnicí = 24,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 25,8°C
  • klávesnice vlevo = 27,6°C
  • klávesnice vpravo = 30,3°C
  • spodek maximum = 33,9°C (pravý zadní roh)
  • výdech chlazení = 41,7°C (pravý)
  • napájecí adaptér = 41,1°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 26,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 26,0°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 27,3°C
  • klávesnice vlevo = 30,5°C
  • klávesnice vpravo = 33,7°C
  • spodek maximum = 38,8°C (pravý zadní roh)
  • výdech chlazení = 50,1°C (pravý)
  • napájecí adaptér = 48,0°C

teplota okolí při měření: 23°C

Chlazení odvádí svou práci opravdu velice dobře, při nenáročné práci zůstává notebook velice chladný, naplno se ovšem efektivita zvoleného systému projeví až v zátěži. Teploty se navzdory vysokým nárokům zvolené konfigurace zvýší jen nepatrně.

Teploty HWINFO32
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

Náročná konfigurace si žádá poměrně robustní napájení, výrobce proto vybavil notebook osmičlánkovou baterií s kapacitou 78 Wh. Navzdory nadprůměrné kapacitě s ní vydržel počítač běžet při našem standardním redakčním testu* „pouze“ 2 hodiny a 43 minut. Při surfování se zapnutou Wi-Fi můžete počítat s ještě nižší výdrží okolo 80 minut. Výkonná grafická karta má prostě velkou spotřebu a baterie zde proto slouží spíše jako rozšířená záloha napájení. Hraní moderních her je při provozu na baterii z pochopitelných důvodů těžko představitelné.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 35 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 82 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 174 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 185 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 47 W

Nabíjení baterie na 90% kapacity zabere necelé 2 hodiny. Při současném vysokém zatížení se ovšem může protáhnout na mnohem delší dobu.

BIOS a zabezpečení

Nastavení BIOSu nabízejí poměrně rozsáhlé možnosti, uživatel může změnit následující volby:

  • vypnutí animovaného loga a zvuku při spuštění,
  • deaktivace touchpadu, probouzení po otevření víka, nabíjení z USB při běhu na baterii
  • zakázání virtualizace, podpory AES-NI
  • nastavení režimu SATA řadiče, kompatibilního módu USB
  • zablokování následujících zařízení: LAN, WLAN, zvuk. karty, druhého disku, optické mechaniky, USB portů, čtečky karet, Bluetooth

Pro zabezpečení notebooku jsou k dispozici standardní hesla pro uživatele, správce a disky. Dále si může uživatel využít předplatitelnou ochranu proti krádeži pomocí technologie Intel Anti-Theft.

Příslušenství

V krabici s počítačem najdete kromě vlastního přístroje a napájecího zdroje i obvyklé příručky, jedno zdrojové DVD s ovladači, hadřík na displej a netradičně i náhradní sadu prachových filtrů do chlazení. V samostatné krabičce se pak dodávají aktivní 3D brýle společně s micro-USB kabelem pro jejich nabíjení a textilním pouzdrem.

Testovaná konfigurace byla vybavena operačním systémem Windows 7 v nejvyšší edici Ultimate, samozřejmě v 64 bitovém sestavení. Ani u notebooku pro náročnější uživatele se instalace neobejde bez zkušebních verzí zahrnujících různý software od antiviru až po sbírku primitivních placených her. Na druhou stranu jsou součástí i užitečnější programy jako třeba Roxio CinePlayer, který slouží po přehrávání videa kompatibilního s 3D zobrazením (standardní Media Player a oblíbené přehrávače 3D video většinou nezvládají).

Ceny a záruka

V České republice jsou dostupné tři konfigurace, lišící se pouze typem diskového úložiště a optickou mechanikou. Nejdražší (testovaná) stojí 34 908 Kč bez DPH (41 890 Kč s DPH). Levnější konfigurace mají vždy běžnou DVD vypalovačku a buďto hybridní 750GB HDD (konfigurace za 27 325 Kč bez DPH) či běžný 750GB HDD (konfigurace za 26 658 Kč bez DPH).

Záruka je standardní dvouletá s odesláním do servisu.

Závěr

Asus G75VW se řadí mezi nekompromisní výkonné DTR notebooky, které zaujmou především náruživé hráče počítačových her. Svoji úlohu plní opravdu dobře, výkon grafické karty značně překonává obvyklé možnosti přenosných počítačů a postačí i pro hraní moderních titulů bez nějakého omezování se v nastaveních. Příjemná je i konfigurace úložného prostoru s rychlým SSD a dostatečně velkým plotnovým diskem.

Zajímavou funkcí je určitě stereoskopické zobrazení s aktivními brýlemi, které umožňuje navodit ve hrách prostorový pohled a funguje i pro filmy v příslušném formátu. Z provozních aspektů potěší zejména propracované, v zátěži docela tiché chlazení, které není u výkonných strojů vždy pravidlem.

Jedinou větší nevýhodou tak zůstává velmi omezená mobilita notebooku, velké rozměry a vysoká hmotnost nepotěší ani v případě jen nárazového a občasného přemisťování.

Klady a zápory

+ vysoký grafický výkon
+ stereoskopické 3D zobrazení
+ tiché a efektivní chlazení v zátěži
+ konfigurace s rychlým SSD a kapacitním diskem

- vysoká hmotnost a velké rozměry
- symbolická výdrž na baterii

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Asus G75VW - 91026Z
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7 3610QM (2,30 Ghz / 3,30 Ghz Turbo, 6 MB L3)
  • RAM (MB): 8192 DDR3-1600 Mhz (2x 4096)
  • HDD (GB): 256 SSD + 1 TB HDD (LITEONIT LAT-256M3S, Seagate ST1000LM024 - 5400 ot./min)
  • DVD: BD-ROM
  • LCD: 17,3" TFT
  • LCD rozlišení: Full HD (1920 x 1080)
  • Video: Nvidia GeForce GT670M (3GB GDDR5, 192 bit)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Atheros AR8151)
  • WiFi: Atheros AR9485WB-EG (b/g/n)
  • Zvuková karta: VIA
  • Polohovací zařízení: Touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Ultimate (64 bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 78 Wh / 2h 43min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT/SPDIF, 4x USB 3.0, mini DisplayPort, HDMI, VGA
  • Rozměry: 415 x 320 x 17-52 mm
  • Hmotnost (kg): 4,39
Recenze

Diskuse