RECENZE: Asus N56VM - multimediální Ivy Bridge v hliníku

7. 6. 2012 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jaroslav Šíma

Na trhu se již brzy objeví další notebooky vybavené platformou Ivy Bridge. Jedním ze zajímavých modelů bude nepochybně i multimediální Asus N56VM, na který se blíže podíváme ve dnešní recenzi. Nabízí nejen nový čtyřjádrový procesor Core i7, ale také 15,6'' Full HD displej, hliníkové provedení a nadstandardní audiosystém.

Asus N56VM - multimediální Ivy Bridge v hliníku

Redakce NOTEBOOK.cz, opět jako první v ČR, přináší recenzi zcela nového modelu notebooku.

Testovali jsme předprodukční vzorek. Konfigurace dodávané na trh, mohou být v některých parametrech jiné.

Základní popis

Doba, kdy multimediálním notebookům vládly i ve vyšší třídě obvykle jen plastové materiály, už postupně odeznívá. Konkurence mezi výrobci přináší do stále dalších modelových řad atraktivnější kovová šasi a společně s nimi často stoupá i pevnost provedení.

Asus N56VM se patří mezi multimediální modely určené pro náročnější uživatele z řad domácností. Nabízí proto širší výbavu než základní modely, a také výkon, který více vyhoví třeba i požadavkům méně náročných hráčů her.

Nový 15,6 " model se snaží vzhledem odlišit od svých starších sourozenců z řady N. Zatímco dřívější modely využívaly plastové materiály ve tmavším provedení, řada nových modelů zvolila hliníkovou slitinu a kontrastní provedení se stříbrnou základnou a tmavým víkem. Design notebooku pro Asus typicky využívá spíše hranatější tvary příležitostně doplněné o vhodná zešikmení.

Tmavé víko displeje pokrývá z vnější části téměř cele kovový broušený povrch a jediným výraznějším prvkem je zde logo výrobce, kterým při zapnutém displeji prosvítá podsvícení. Základna je naopak ve světlém provedení, celá její horní strana a část boku je vyřezána a vybroušena z jednoho kousku slitiny. Designu nelze upřít jistou dávku inspirace notebooky Apple.

Originálně a velmi rafinovaně jsou ukryty reproduktory. Kolem dvojice stříbrných tlačítek nad klávesnicí je základna pokryta tečkovaným dekorem. Část z nich ovšem nepředstavuje jen ozdoba, ale ve skutečnosti slouží jako otvory pro průchod zvuku. Bez podrobného zkoumání je ovšem nelze odlišit, na pohled vypadá celé řešení hezky a nijak neruší poměrně čistý design.

Mechanické provedení je na dobré úrovni, díky masivnímu velkému kovovému dílu je horní část základny naprosto pevná a proto se nemá prakticky jak prohýbat. Kovový povrch má i víko displeje, navzdory tenčímu provedení je jeho odolnost na dostatečné úrovni.

Konstrukce kloubů odsouvá při otevírání víko notebooku směrem na zadní stranu základny, maximální úhel vyklopení je proto omezen na obvyklých 140°. V zavřeném stavu je víko jištěno magneticky, nicméně otevírat lze počítač bez problému i jednou rukou.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Nabídka rozhraní při letmém pohledu nijak nevybočuje, nicméně při podrobnější prohlídce už je patrný určitý vývoj. Nová platforma přinesla mimo jiné konečně nativní podporu novějšího USB 3.0 bez použití přídavných řadičů. K rychlejšímu rozhraní tak mají výrobci jednodušší přístup a u testovaného Asusu proto nic nebránilo osazení všech čtyř USB portů v modernější verzi. Konektory jsou rozmístěny následujícím způsobem: vpředu na levém boku se nachází dvojice audiokonektorů následovaná dvěma USB porty, optickou mechanikou a vstupem pro napájení. Opačnou stranu zabírají další dva USB, HDMI výstup, konektor Ethernetu s nezvyklou krytkou, výdech chlazení, analogový VGA výstup a proprietární konektor pro připojení zvláštního externího subwooferu. Výbavu završuje čtečka paměťových karet lehce schovaná pod přední hranou notebooku.
K nabídce konektorů prakticky nelze mít nějaké výhrady, rychlá USB dnes vytlačují ostatní rozhraní jako ExpressCard nebo eSATA u většiny notebooků. Navíc nebývají tyto standardy využívány domácími uživateli tak často jako v profesionální sféře. Úplně praktická není krytka ethernetového konektoru, blokuje pojistku při odpojování kabelu a ten pak nejde vytáhnout stejně rychle a jednoduše jako u konektoru s běžným provedením.

Rozměry 380 x 255 x 34 mm se v podstatě neliší od velikosti jiných 15,6“ notebooků v běžném provedení. Zajímavostí je, že podle výrobce budou konfigurace vybavené méně náročnými procesory Core i3/i5 o necelé 2 mm tenčí. Testovaný model váží 2,70 kg, čímž se notebook rovněž řadí k průměru v dané velikostní kategorii.

Společně s počítačem byl dodán 120W napájecí zdroj, ten už díky vyššímu výkonu svou velikostí tolik nepotěší, nadstandardní je i jeho hmotnost 678 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice v chiclet provedení se dnes už vyskytují naprosto běžně u široké škály různých modelů. Konkrétní provedení se už ovšem může dost lišit, výrobce si u testovaného modelu vybral jedno z těch propracovanějších, kdy jsou otvory pro jednotlivé klávesy vyřezány přímo do kusu slitiny tvořící horní stranu základny. Na pohled je toto řešení určitě přitažlivější než ostatní, konstrukčně jednodušší varianty.

Testovaný vzorový model neměl českou lokalizaci, chybí tedy české popisky a také rozložení odpovídá americké klávesnici. Lze předpokládat, že u koncových modelů bude zvoleno typické české rozložení se zkráceným levým Shiftem a dvouřádkovým Enterem. Rozmístění kláves jinak nevybočuje od současného standardu, kurzorové šipky jsou zapuštěny do bloku klávesnice, nechybí numerický blok, který výrobce od zbývající části oddělil nepatrně větší mezerou. Klávesy pro pohyb v textu pak najdete nad číselnou částí.

Nad klávesnicí se kromě spínače napájení nachází ještě jedno vyhrazené tlačítko, pomocí ovládací utility mu lze přiřadit funkci dle přání uživatele. Může spustit zvolený program, otevřít stránku nebo nahradit některou z funkčních zkratek. Ovládání hlasitosti, jasu displeje, vypnutí touchpadu a další funkce zajišťují jako obvykle právě Fn zkratky. Trochu úsměvně působily u předprodukčního vzorku potisky označující regulaci podsvícení kláves, protože osazená klávesnice jím vybavena nebyla.

Touchpad má vskutku velkorysou plochu a ovládání kurzoru je docela plynulé. Příliš pohodlná na druhou stranu nejsou tlačítka zapuštěná pod dotykovou plochou. Problémem není tolik jejich měkčí a hlasitější stisk, jako spíš sklon vyhodnotit stisknutí prostoru tlačítka druhým prstem za vícedotykové gesto. Místo zobrazení kontextové nabídky po kliknutí pravým tlačítkem se někdy nejdřív začne měnit velikost stránky v prohlížeči nebo ikon na ploše. Naštěstí lze nevhodně nastavená gesta využívající dotyk více prsty v ovládacím panelu touchpadu úplně vypnout.

pracovní plocha detail klávesnice

Hlavní HW parametry

Nová platforma Intelu „Ivy Bridge“ přináší novinky hlavně do grafické oblasti, GPU integrované v procesoru prošlo značným vývojem. Další výrazné změny jsou spíš technického rázu, došlo k přechodu na efektivnější 22nm výrobní proces a nová architektura rovněž využívá technologie 3D tranzistorů.

V testovaném notebooku byl osazen procesor Core i7-3720QM a jak už z jeho označení vyplývá, jedná se o čtyřjádrový model. Procesor pracuje na základní frekvenci 2,6 GHz, díky Turbo Boostu může při nerovnoměrném zatížení zvýšit takt až na 3,6 GHz. Nechybí samozřejmě ani podpora dalších technologií známých už z předchozí generace: Hyper-Threading umožňuje současné zpracování až 8 aplikačních vláken, osazený model nabízí i akceleraci šifrování (AES-NI) a hardwarovou virtualizaci (VT-x, VT-d). TDP označující maximální spotřebu zůstalo stejně jako u čtyřjádrových procesorů předchozí generace na úrovni 45 W.

Novinky se objevily i v případě čipsetu doplňujícího platformu, v testovaném notebooku byla osazena verze Intel HM76. Z pohledu uživatele je nejvýznamnější změnou zahrnutí podpory USB 3.0 přímo do čipové sady. Výrobci už tak nebudou nuceni osazovat přídavně řadiče a lze čekat, že se stane rychlejší rozhraní konečně samozřejmostí.

CPU
specifikace čipu

Na operační paměti výrobce u testované konfigurace rozhodně nešetřil, obsazeny byly oba sloty, každý paměťovým modulem typu DDR3 pracujícím na frekvenci 1600 MHz s kapacitou 4 GB. Pro účely uživatele je tak celkově dostupných 8 GB.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 64 295
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 18 669

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 276 559
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 127 285

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 6 159 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 23 416 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,80

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,49 pts
  • Rendering (Multiple CPU): 6,80 pts
  • Multiprocessor Speedup: 4,56

Windows 7 – CPU

  • Index dle počtu operací za vteřinu: 7,6
  • Index dle počtu operací RAM za vteřinu: 7,8
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 12 709 MB/s

Procesor patří k těm nejvýkonnějším modelům z mobilní části platformy Ivy Bridge, na vyšším taktu pracují už jen dvě CPU. Pro srovnání se starší platformou má z námi testovaných procesorů nejblíže Core i7-2920XM pracující na frekvenci 2,5 GHz (3,5 GHz Turbo). Tento model se už ovšem řadí do tzv. Extreme Edition, která má vyšší spotřebu a náročnější je i finančně. Při porovnání je výkon testovaného modelu oproti staršímu typu vyšší v průměru o 10–15 %, nejedná se tedy o razantní skok, ale spíše k mírnou evoluci.

Testovaná konfigurace je vybavena běžným plotnovým diskem o velikosti 2,5", kapacita zvoleného modelu činí 750 GB. Plotny se otáčí rychlostí 7200 ot./min a mezi disky klasické konstrukce patři svým výkonem jednoznačně k těm nejrychlejším.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 110,80 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 97,3 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 15,23 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Také optická mechanika měla u předprodukčního modelu nadstandardní parametry, osazen byl model zvládající i čtení Blu-ray médií. Zápis je ovšem možný pouze na běžná CD a DVD.

Možnost připojení k síti zajišťují obvyklé technologie, kabelové připojení zajišťuje gigabitová karta od Atherosu, adaptér Intel Wireless-N 2230 pak obsluhuje bezdrátové sítě, zajišťuje připojení prostřednictvím Wi-Fi (b/g/n) i Bluetooth (4.0).

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Displej s úhlopříčkou 15,6 " osazený v testovaném modelu opět potvrzuje, že se lze kvalitnějšího zobrazení dočkat hlavně u panelů s vyšším rozlišením. Osazené LCD disponuje Full HD rozlišením (1920 x 1080) a navíc má matnou povrchovou úpravu. Pozorovací úhly svým rozpětím už na první pohled značně převyšují obvyklý standard, přestože se stále jedná o TN panel. Stejně tak se do nadprůměru řadí i podání barev.

Podsvícení zajišťují klasicky LED, úroveň jasu lze regulovat v rozpětí 11 stupňů, Nejvyšší dvě úrovně navíc zvýší jas o něco výrazněji než ty předcházející, což se hodí při používání ve světlém prostředí.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st

displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Grafické zobrazení zajišťuje integrované GPU Intel HD 4000 společně s dedikovaným čipem NVIDIA GeForce GT630M. Jakkoliv se snaží samostatná grafická karta budit svým názvem dojem nového modelu, ve skutečnosti se jedná pouze o předchozí generaci – přejmenovanou GeForce GT540M. GPU má k dispozici 2 GB vlastní paměti připojené 128 – bitovou sběrnicí, paměťové čipy jsou ovšem stále typu DDR3.

GPU

Testy 3D Mark (Nvidia GeForce GT630M)

  • 3DMark 05: 18 437
  • 3DMark 06: 9624
  • 3DMark 11: P1286 (Graphics: 1123, Physics: 8416)

Testy 3D Mark (Intel HD 4000)

  • 3DMark 05: 11 857
  • 3DMark 06: 7024
  • 3DMark 11: P806 (Graphics: 686, Physics: 6944)

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366 x 768: 22,4 (Intel HD 4000 – 15,4)
  • 1920 x 1080: 13,0

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 4543 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 28,99 fps (Intel HD4000 – 22,10)

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 6,5
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,5

S.T.A.L.K.E.R
Stalker: Call of Pripyat (1366x768, DX11, Medium, 1xAA, 0xAF)

S.T.A.L.K.E.R
Stalker: Call of Pripyat (1920x1080, DX11, Medium, 1xAA, 0xAF)

Při srovnání s výkonnějšími čipy architektury Kepler (GeForce GT 640M a vyšší) testovaná grafika znatelně zaostává. Při používání nižšího HD rozlišení je její výkon s drobnými výhradami dostatečný i pro moderní hry. V plném rozlišení displeje tohoto notebooku už ovšem současné tituly zvládat nebude, nároky jsou v takovém případě někdy dost vysoké i pro desktopové počítače.

Ze dvou důvodů je zajímavé i srovnání výkonu integrované grafiky. Ta podává samostatně přibližně o třetinu nižší výkon než zvolené dedikované GPU, vyhrazené grafiky se slabším výkonem než má testovaná GT630M tak budou nejspíš pomalu vytlačovány z trhu. Dále je zajímavý rozdíl ve výkonu integrované grafiky při porovnání s prvním testovaným notebookem vybaveným Intel HD 4000. U Asusu je integrované GPU přibližně o 10% výkonnější, rozdíl bude způsoben vyšší frekvencí na první pohled totožného grafického jádra (1,25 vs 1,1 GHz) a také rychlejším taktem pamětí (1600 vs 1333 MHz).

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Pro multimediální činnost je tento notebook doslova stvořený. U reproduktorů se výrobce chlubí spoluprací se slavným výrobcem audiotechniky Bang & Olufsen. Překvapivě se v tomto případě nejedná jen o běžné marketingové lákadlo, ale zvukový přednes je i ve skutečnosti vysoko nad obvyklým standardem. Výšky i středy jsou zřetelně a na poměry notebooků vyniká i podání basové složky. Úctyhodná je i maximální hlasitost, notebook dokáže ozvučit menší místnosti bez zaváhání. Asus navíc nabízí k ještě lepšímu prožitku malý externí subwoofer, který se připojuje do vyhrazeného konektoru na notebooku. U konfigurací v běžném prodeji by měl subwoofer patřit mezi standardní součást balení.

Co se týče připojení externího ozvučení, jsou k dispozici standardní dva jacky pro sluchátka a mikrofon. Jejich kombinovanou součástí je i optický S/PDIF pro digitální výstup zvuku. Jako obvykle lze digitálně vyvést zvuk také pomocí HDMI kabelu.

Webkamerka ve víku displeje umí pořizovat obrázky v rozlišení 0,9 Mpx, kvalita zobrazení je lehce nad obvyklým průměrem.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Chlazení a provozní hluk

Chlazení využívá větráčku umístěného v levém rohu počítače. U testovaného předprodukčního vzorku ho bohužel postihla trochu nemilá věc, někdo ho při sestavování zapomněl správně připojit. Počítač tak dorazil funkční, ovšem už při prvním spuštění bylo jasné, že se zahřívá a nechladí správně. Překvapivě se notebook nevypnul, vždy se jen podtaktoval na nižší úroveň. Náprava nebyla složitá, po odšroubování spodního krytu se odpojený větráček ukázal a po připojení na správné místo rozeběhl. Po celou dobu testování už potom běžel pochopitelně bez problémů.

Až na malé úvodní zaváhání u našeho konkrétního modelu je chlazení velmi povedené. Větráček se sice otáčí prakticky pořád, nicméně i v tiché místnosti jeho zvuk splývá se šuměním ploten pevného disku. Ještě příjemnějším překvapením je provoz v zátěži, přestože se jedná o konfiguraci s náročnějším čtyřjádrovým procesorem, pořád zůstává chlazení tišší než u některých notebooků při běžném provozu.

hodina provozu - nízká zátěž

  • touchpad = 31,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 29,3°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 29,0°C
  • klávesnice vlevo = 29,8°C
  • klávesnice vpravo = 28,8°C
  • spodek maximum = 31,4°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 34,3°C
  • napájecí adaptér = 36,1°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 33,9°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,8°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 30,2°C
  • klávesnice vlevo = 37,8°C
  • klávesnice vpravo = 33.3°C
  • spodek maximum = 42,1°C (uprostřed)
  • výdech chlazení = 57,5°C
  • napájecí adaptér = 49,7°C

teplota okolí při měření: 24°C

Při nenáročném provozu jsou teploty i navzdory tichému chlazení docela nízké. V dlouhodobější souvislé zátěži se už teploty zvednou výrazněji, především na levé polovině. Na druhou stranu opěrky dlaní pod klávesnicí se tolik nezahřívají, takže v praxi nejsou teploty nějaký velký problém. Pochopitelně je vhodné používat v zátěži notebook položený na rovné podložce, tak aby mohl ke chlazení volně proudit vzduch.

Teploty HWINFO32
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

Počítač je vybaven standardní šestičlánkovou baterií s kapacitou 56 Wh. Na ní vydržel v našem standardním redakčním testu* běžet po dobu 6 hodin a 6 minut. S ohledem na výkonnější konfiguraci to je stále docela příjemná hodnota. Nenáročné prohlížení webu se zapnutou Wi-Fi vyčerpá kapacitu baterie po necelých 5 hodinách. Akumulátor s vyšší výdrží výrobce k tomuto modelu nenabízí.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 17 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 56 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 89 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 115 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 37 W

Dodávaný 120W zdroj má sice větší rozměry, ale díky dostatečné rezervě se notebook nepřestane nabíjet ani při maximální zátěži. Při běžném provozu se baterie dostane na 90% své kapacity zhruba po 90 minutách.

BIOS a zabezpečení

Přestože se jedná o notebook určený především do domácího prostředí, nastavení BIOSu obsahují i některé rozšířené volby. Možnosti konfigurace jsou následující:

  • vypnutí loga a zvuku při spuštění
  • nabíjení USB zařízení z baterie ve vypnutém stavu
  • režim SATA řadiče (AHCI/IDE)
  • deaktivace technologií CPU (virtualizace, AES-NI)
  • kompatibilní režim USB
  • pořadí bootování
  • zabezpečení pomoci Intel Anti-Theft
  • zabezpečení pomocí hesel (uživatel, správce, disk)

vypnutí zařízení

  • touchpad
  • LAN, Wi-Fi, Bluetooh
  • zvuková karta
  • optická mechanika
  • USB porty, webkamera, čtečka karet

Příslušenství

Protože byl notebook dodán jako předprodukční vzorek, nebylo součástí žádné nadstandardní příslušenství a také operační systém neodpovídal předinstalované verzi s oddílem pro obnovu a dalším softwarem. Na webu podpory jsou dostupné všechny obvyklé utility pro správu napájení, práci s webkamerou apod., lze tedy předpokládat, že budou u prodávaných konfigurací součástí instalace stejně jako další software, který výrobce běžně přidává k ostatním notebookům.

Kromě softwarové výbavy by měl být součástí dodávky u prodejních konfigurací také externí subwoofer připomínající malou krabičku válcovitého tvaru.

Ceny a záruka

Na náš trh se chystají dvě konfigurace s cenou od 15 658 Kč bez DPH (18 790 Kč s DPH). Testovali jsme předprodukční vzorek. Konfigurace dodávané na trh, mohou být v některých parametrech jiné.

Závěr

Asus N56VM se snaží zaujmout především vzhledem, částečným provedením z hliníkové slitiny a bohatou multimediální výbavou. Čtyřjádrový procesor nabízí výkon postačující pro jakoukoliv činnost domácího uživatele, navíc ho určitě potěší kvalitní audiosystém společně s dobrým Full HD displejem převyšujícím standardy běžných notebooků. Pochvalu si zaslouží také přístup k USB, kdy výrobce neváhal osadit všechny čtyři porty v rychlé verzi.

Kromě grafického výkonu, který má určité rezervy pro hraní her na displeji s velkým rozlišením, patří mezi nevýhody méně praktické provedení tlačítek touchpadu. Uživatelé využívající pro připojení k síti kabel nebudou příliš nadšení ani z nešikovné krytky ethernetového konektoru.

Klady a zápory

+ vynikající reproduktory
+ kvalitní displej
+ dostatek USB 3.0 portů

- tlačítka touchpadu
- krytka konektoru ethernetu

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Asus N56VM
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-3610QM (2,60 GHz/3,60 Ghz Turbo, 6 MB L3)
  • RAM (MB): 8192 DDR3-1600 (2x 4096)
  • HDD (GB): 750 (Seagate ST9750420AS, 7200 ot./min, SATA-II))
  • DVD: BD-ROM
  • LCD: 15,6" TFT
  • LCD rozlišení: FullHD (1920 x 1080)
  • Video: Nvidia GeForce GT 630M (2 GB DDR3)
  • 3G modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Atheros AR8161)
  • WiFi: Intel Centrino Wireless-N 2230 (b/g/n)
  • Zvuková karta: RealTek ALC663
  • Polohovací zařízení: Touchpad (Elan)
  • Software: Windows 7 Home Premium (64 bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 56 Wh / 6h 6min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT/SPDIF, SD/MMC/MS, D-Sub, HDMI, 4x USB 3.0
  • Rozměry: 380 x 255 x 34 mm
  • Hmotnost (kg): 2,70
Recenze

Diskuse