RECENZE: Toshiba Satellite U920t - s netradičním otvíráním

28. 2. 2013 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

12,5'' konvertibilní notebook U920t je zajímavý svou konstrukcí s odsouvacím víkem. Zastoupí notebook i velký tablet a nabízí úsporný procesor Core i5 a kvalitní IPS displej.

Toshiba Satellite U920t - s netradičním otvíráním

Základní popis

Toshiba se jako správný japonský výrobce v tenkých modelech činí už od nepaměti. S příchodem konvertibilních notebooků přikládá své želízko do ohně v podobě modelu Satellite U920t, u kterého zaujme především odlišné řešení konstrukce pro přecházení mezi režimem tabletu a notebooku. Snahou Toshiby bylo nabídnout plnohodnotný malý a lehký notebook bez výrazných ústupků v ergonomii, který lze snadno změnit ve větší tablet, aniž by se cokoli muselo odpojovat a odkládat.

Na rozdíl od jednoduchých tabletů je Satellite U920t tlustší a odpovídá spíše tenčímu zavřenému notebooku. Také 12,5“ displej je na poměry tabletů větší. Přední strana s displejem je z velké části překryta tvrzeným sklem a pod displejem je pouze tlačítko Windows pro přechod do obrazovky Start. Zadní část má na povrchu tmavě šedý plast s hrubším vzorkem, který je příjemný na dotyk. Počítač vypadá zavřený elegantně a v ruce se drží dobře.

Při otevření je vzhled mírně netradiční, neboť základna zasahuje za víko. Spolu s trochu tlustějším víkem jde v tu chvíli o jediné odlišnosti od klasických notebooků. Opěrky rukou mají stejný povrch jako spodek základny a pouze okolo ní je prostor vyvedený ve stříbrné barvě, aby počítač nevypadal fádně. Výsledek je velmi dobrý a neurazí v domácím, ani v pracovním prostředí.

K samotnému zpracování počítače nemám výhrady. Víko i základna jsou pevné a při běžném používání se nic neprohýbá a nedochází k povrzávání. Při použití větší síly je znát určitá poddajnost, ale v rámci tenkých notebooků nejde o nic neobvyklého.

Toshiba používá speciální konstrukci, kterou jsem zatím u konkurenčních notebooků neviděl. Víko má v zavřeném stavu na rozdíl od jiných notebooků displej směrem od základny, kdy je notebook připraven pro použití jako tablet. Do režimu notebooku jej „přestavíte“ odsunutím víka dozadu a následným naklopením do požadované polohy.

Víko lze nastavit v úhlu 95-180°, což by mělo stačit ve všech pracovních situacích. Počítač je vyvážený, takže nedochází k překlápění dozadu ani při maximálním úhlu otevření.

Posun víka je tužší nejspíš kvůli zajištění, že nebude docházet k posunu samovolně. Chce to tedy použít obě ruce. Pak si už jen stačí uvědomit, že naklápění víka je možné až po odsunutí do krajní polohy. Konstrukci považuji za praktickou, nicméně proti klasickým notebookům lze vnímat jako nedostatek složitější otevírání/zavírání a také nemožnost odsunout víko, pokud jsou do zadních konektorů připojeny kabely.

Různé překlápěcí, otočné a další jiné konstrukce většinou na pohled působí méně odolně než klasické klouby notebooku a není se čemu divit. Toshiba na to šla jinak než její konkurenti. Jde o kombinaci drážek, na kterých se víko posouvá dozadu a klasických kloubů, které lze použít, pokud je víko ve správné poloze. Provedení na mě působí bytelně a věřím, že pokud někdo nebude víko rvát silou, když není odsunuté, a nebude se snažit otevřít jej jako u klasického notebooku, mohlo by vydržet stejně jako klasické klouby.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Po stránce konektorové výbavy patří Satellite U920t k těm nejchudším počítačům. Na zadní straně má kromě napájecího konektoru pouze jedno USB 3.0 a výstup HDMI. Levý bok je vybaven druhým USB 3.0 a pravý bok výbavu zakončuje konektorem zvukového čipu spolu se čtečkou paměťových karet SD XC (pod krytkou). Nenajdete zde ani připojení do sítě LAN, ani starší výstup VGA, který se používá zejména u projektorů v přednáškových sálech.

Půdorysné rozměry 326 x 213 mm odpovídají spíše strojům, které jsou o palec větší, ale u dotykových zařízení není větší prostor kolem displeje ničím neobvyklým. Tloušťkou 20 mm je Satellite U920t někde uprostřed spektra konvertibilních notebooků a vedle klasických velkých notebooků vypadá tence.

S hmotností 1,46 kg se Toshiba jistě na cestách nepronese. Nicméně pro dlouhodobou práci bez opření v režimu tabletu by byla vhodnější hmotnost poloviční. Na plnohodnotný dotykový počítač s Core i5 je ovšem dobrá.

Přibalený napájecí adaptér má výkon 45 W a vypadá stejně jako adaptér od řady Portégé. Má však užší koncovku, která je s tou standardní nekompatibilní. K adaptéru se připojuje dvoužilová přívodní šňůra a komplet váží 244 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Mechanicky jde o stejnou klávesnici jako v 13“ modelu Portégé Z930 s dedikovanými klávesami pro pohyb v dokumentech po pravém boku, odsazenými kurzorovými šipkami a mezerami v horní řadě kláves F1-F12. Jediný rozdíl je v popiskách horní řady (multimediální funkce mají primární popisky – primární funkce jako taková se dá změnit v programu „Nastavení systému“).

Klávesnice má méně jistý, mělký stisk, na který si lze zvyknout, ale faktem zůstává, že nejde o nejlepší klávesnici pro psaní delších dokumentů. Během psaní jsem měl problém s mezerníkem, který nemusí reagovat správně, pokud je stisknut příliš blízko pravého okraje.

Pochvalu si zaslouží podsvícení kláves, které lze přepínat kombinací Fn+Z mezi třemi režimy (neustále zapnuto, vypnuto, časovač). Podsvícení má pouze jednu intenzitu a diody neprosvítají v mezerách mezi klávesami, pokud se nedíváte pod velkým úhlem.

Hlavní vypínač je spolu s tlačítky pro regulaci hlasitosti a uzamčením otáčení displeje umístěn na levém boku základny.

pracovní plocha detail klávesnice

Zvolená konstrukce omezila prostor základny před displejem. Klávesnice je proto blíže k uživateli na úkor místa pro touchpad. Beztlačítkový touchpad je na dnešní poměry malý, ale to je asi jediná výhrada, kterou k němu mohu mít.

I přes tento nedostatek se mi s ním pracovalo lépe než s některými velkými touchpady jiných notebooků. Má totiž přesný pohyb bez zpoždění zajištěný elektronikou Synaptics, podporuje všechna gesta, jeho plocha je hladká a mírně zapuštěná a především integrované tlačítko v dotykové ploše lze mačkat zlehka a bez hlasitých zvukových projevů.

Hlavní HW parametry

Vnitřní komponenty jsou charakteristické pro většinu počítačů z kategorie Ultrabook. Čipová sada Intel HM76 je doplněna základním úsporným procesorem (17 W TDP) střední třídy – Intel Core i5-3317U. Jeho dvě jádra pracují s výchozím taktem 1,7 GHz a v případě potřeby se umí přetaktovat až na 2,6 GHz. Vzhledem k tomu, že jde o procesor z řady i5, podporuje všechny funkce jako virtualizace a šifrování AES-NI.

CPU-Z
specifikace čipu

Operační paměť je integrovaná na základní desce (4GB modul DDR3-1600) a připájené čipy mají single-channel zapojení. Vzhledem k absenci slotů není možné operační paměť dále rozšířit.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 48 068
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 14 123

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 97 441
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 44 887

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 4489 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 9289 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,07

Cinebench R11.5

  • Rendering (Multiple CPU): 2,40 pts

Windows 8 – CPU a RAM

  • Index dle počtu operací CPU za sekundu: 6,9
  • Index dle počtu operací RAM za sekundu: 5,9
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 7157 MB/s

Výkon procesoru je přibližně o 20% nižší než v případě základního procesoru Core i5 se standardní spotřebou (35 W TDP) a stačí tedy s přehledem na všechny běžné činnosti, které se od tenkého notebooku očekávají.

Úložný prostor zajišťuje 128GB SSD vlastní výroby s rozhraním mSATA. Spolu s Wi-Fi kartou jde o jedinou vyměnitelnou komponentu. Z místa na disku je část oddělena pro obnovu do továrního nastavení, takže pro systém i data dohromady zbývá 101 GB, z čehož po instalaci základních programů zbude jen asi 70 GB. Raději bych u podobného stroje viděl kapacitu 256 GB.

Pokud jde o rychlost, nemám k podávanému diskovému výkonu žádné výhrady. Na poměry SSD v Ultraboocích jde o jedno z nejvýkonnějších, jaké jsme zatím testovali a reakce systému i programů jsou díky němu okamžité.

ATTO
rychlost v závislosti na velikosti bloku dat

AS
AS SSD Benchmark - rychlost

AS
AS SSD Benchmark - počet operací za sekundu

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 334 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 207,5 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,21 ms
  • Windows 8 – Index přenosové rychlosti: 8,0

Komunikační možnosti čítají 2,4GHz Wi-Fi /n od Intelu, modul Bluetooth 4.0 a nadstandardní možností je technologie NFC pro rychlou výměnu informací mezi dvěma zařízeními. Marně byste naopak hledali kabelové připojení do sítě. Řada Satellite se zaměřuje na spotřební segment, kde se lidé většinou připojují bezdrátově.

Displej a grafika

Vestavěný displej má úhlopříčku 12,5“ a základní rozlišení HD (1366x768), které představuje pro práci v prostředí klasické plochy Windows rozumný kompromis mezi zobrazovanou plochou a velikostí bodů. Displej je postaven na IPS matici, která nabízí nadstandardní kontrast a neomezené pozorovací úhly, díky čemuž překonává všechny klasické notebooky s TN panely ve stejné cenové relaci.

Pro IPS matici jsou charakteristické teplejší barvy a proti klasickým TN panelům notebooků je kvalitnější zejména podání oranžové a azurové. Displej není pro oči nepříjemný ani při kancelářské práci a velikost bodů je dostatečná, aby lidé se zdravým zrakem nemuseli měnit velikost ovládacích prvků v operačním systému.

Jas displeje se ve výchozím stavu reguluje automaticky. Standardních 11 stupňů regulace se mění v závislosti na okolním osvětlení. Pokud narazíte na problém, že ani při maximálním nastavení jasu není podsvícení dostatečně silné (v situaci při slabším okolním osvětlení), nezbude vám nic jiného, než automatickou regulaci vypnout. Můžete tak učinit v pokročilých možnostech nastavení napájecích profilů a tato volba se přepíná pro každý z napájecích profilů odděleně (vždy samostatně pro baterii a připojený adaptér).

S vypnutým senzorem osvětlení je rozsah podsvícení velmi dobrý. Nejnižší jas se hodí při práci v úplné tmě, zatímco nejvyšší je vhodný v prosvětlené místnosti. Při práci venku pod přímým sluncem se obrazovka neosvědčila kvůli výrazným odleskům překryvného tvrzeného skla.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st
displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

O grafické operace se stará integrované grafické jádro Intel HD 4000 s podporou DirectX 11.0, akcelerací Full HD videa a sdílenou pamětí.

Obraz lze z notebooku vyvést výstupem HDMI v plné velikosti. Tento výstup je ve verzi 1.4a, což znamená podporu rozlišení do 1440p (2560x1440). Interní displej a připojený monitor mohou fungovat současně v režimu rozšířené plochy.

Další možností spojení s externími zobrazovacími zařízeními může být bezdrátový přenos obrazu a zvuku Intel WiDi, který je podporován díky přítomnosti Wi-Fi karty od Intelu.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 4028
  • 3DMark Vantage: P2742 (GPU: 2248, CPU: 8035)
  • 3DMark 11: P586 (Graphics: 510, Physics: 2765)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 31 837 (Graphics: 34936, Physic: 24295)
  • Cloud Gate (DX10): 3316 (Graphics: 3777, Physic: 2324)
  • Fire Strike (DX11): 442 (Graphics: 476, Physic: 3190)

Windows 8 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 4,8
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,2

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 5347 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 13,05 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 10,0 fps

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Stalker
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Benchmark (1366x768, Extreme, DirectX 11)

Integrovaná operační paměť pracující v režimu single-channel předurčuje k nižšímu 3D výkonu grafiky v rámci Intel HD 4000. Na notebooku si můžete zahrát starší nebo jednodušší hry v nativním rozlišení displeje. Novější hry grafika zvládne jen v omezené míře a na náročné AAA tituly rovnou zapomeňte – pro ně je potřeba hledat notebooky s dedikovaným grafickým čipem.

Multimédia

Reproduktory jsou zabudované v základně, v otevřeném i zavřeném stavu je mezi nimi a uživatelem víko s displejem. Jejich zvuk patří k lehkému podprůměru, což je s ohledem na velikost a hmotnost počítače očekávatelné. Hlasitost patří k průměru a v místnosti s hlukem více lidí je notebook dostatečně slyšet.

Zvuku se snaží pomoct softwarové vylepšení SRS Premium Sound, které v základním nastavení vytáhne malými repráčky potlačené nižší středy, takže je zvuk pro ucho příjemnější. Jde o dynamický ekvalizér, který toto „vytažení“ zmírňuje, pokud má zdrojový zvuk výrazné hloubky. Zejména při taneční hudbě je patrná změna hlasitosti vinou tohoto softwarového vylepšení. V běžnějších situacích jako poslech lidského hlasu je vylepšení ku prospěchu.

Na pravém boku je kombinovaný zvukový vstup/výstup, který funguje stejně jako na mobilních telefonech. Digitální zvuk je dostupný jako součást výstupu HDMI na zadní straně.

foto foto
pro plnou velikost klikněte na obrázky (zadní, přední)

Ve víku jsou zabudované dvě webkamery. Jedna míří na uživatele a nabízí 1Mpix snímač. Druhá míří od uživatele a nabízí 3Mpix snímač s automatickým ostřením. Pořizované fotografie jsou spíše nižší kvality a aktivita kamer je indikována modrými diodami u objektivů.

Chlazení a provozní hluk

Zadní strana je vybavena dvěma průduchy, kdy jeden slouží pro nasávání a druhý pro vyhánění vzduchu. Díky tomu nedochází ke snížení efektivity chlazení při položení počítače na nerovný povrch. Ventilátor se při kancelářské práci netočí, což v kombinaci s SSD znamená nulovou hlučnost. Zde musím návrh chlazení Toshiby pochválit, protože právě hluk ventilátoru je problém mnoha konvertibilních zařízení s procesory Intel Core.

Až větší množství nárazových zátěží způsobí roztočení ventilátoru. Nutno dodat, že ventilátor nepatří mezi nejtišší a má trochu svištivý zvuk. Nicméně jsou i hlučnější (zejména v této kategorii) a navíc po vyhnání horkého vzduchu dochází do deseti sekund k jeho opětovnému zastavení. Při dlouhodobé zátěži běží ventilátor neustále a až intenzivní zátěž grafického jádra spolu se všemi výpočetními zaviní zvýšení otáček na úroveň, kterou už v místnosti jistě nepřeslechnete.

Při kancelářské a méně náročné práci (včetně sledování filmů a prohlížení webových stránek) se s projevy ventilátoru setkáte jen minimálně, takže lze Toshibu označit za velmi tichou.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 23,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 23,3°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 23,8°C
  • klávesnice vlevo = 25,7°C
  • klávesnice vpravo = 26,7°C
  • spodek maximum = 29,2°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 28,6°C
  • napájecí adaptér = 33,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 26,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 26,0°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 26,5°C
  • klávesnice vlevo = 35,3°C
  • klávesnice vpravo = 34,8°C
  • spodek maximum = 45,5°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 41,6°C
  • napájecí adaptér = 46,7°C

teplota okolí při měření: 20°C

Celodenní nenáročná aktivita způsobí pouze minimální zahřátí. Mírně vlažná je zadní část vany základny. Přes klávesnici a opěrky rukou není cítit žádné teplo. Při použití v podobě tabletu jsem také nepociťoval žádné problémy se zahříváním.

Dlouhodobá zátěž zahřeje především levý zadní roh v okolí ventilátoru (na spodní i vrchní straně základny).

Teploty v zátěži
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

Integrovaná baterie pojme 37,7 Wh energie a v našem standardním redakčním testu* stačila na 6 hodin a 12 minut provozu. Se zapnutou Wi-Fi, 3/4 jasem LCD a on-line kancelářské práci jsem se v průměru pohyboval okolo 4 hodin a 30 minut, přičemž s nižším jasem není problém dosáhnout na 5 hodin. Přehrávání Full HD videa se zvukem a maximálním jasem vybilo baterii za 3 a půl hodiny.

Výdrží nemůže Satellite U920t konkurovat klasickým tabletům s ARMem nebo Atomem, což je jednoduše daň za vyšší výkon. V rámci zařízení s úspornými procesory Core se výdrž výrazně neliší od konkurence.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 8 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 30 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 27 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 36 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 22 W

Napájecí adaptér s výkonem 45 W není nikdy využíván naplno. Standardně se vybitá baterie nabije na 90% za dvě hodiny, přičemž v zátěži dojde ke snížení nabíjecích výkonu na polovinu.

BIOS a zabezpečení

Toshiba používá upravený vlastní firmware s podporou režimů BIOSu i UEFI včetně SecureBoot. Textové nastavení firmware lze ovládat pouze z klávesnice a nabízí následující možnosti:

Správa napájení

  • vypnutí probouzení po stisku klávesy
  • vypnutí probuzení z důvodu kritického stavu baterie
  • nastavení frekvence procesoru (dynamicky, nejnižší, nejvyšší)
  • vypnutí druhého jádra procesoru
  • vypnutí technologie Turbo Boost
  • nastavení režimu SATA řadiče (výkon, úspora baterie)
  • nastavení podsvícení klávesnice (zapnuto, vypnuto, časovač)
  • nastavení intervalu časovače
  • nastavení správy napájení (výkon procesoru, chlazení)

Pokročilé

  • nastavení virtualizace (vypnuto, VT-x, VT-d, oboje)
  • vypnutí Intel AT
  • vypnutí Intel Rapid Start
  • nastavení časového intervalu pro aktivaci Rapid Start (standardně 2 hodiny)
  • nastavení hlasitosti zvuků PC speakeru
  • nastavení Sleep and Charge (nabíjení z USB v režimu spánky)
  • vypnutí podpory vstupních USB zařízení v DOSu

Konfigurace systému

  • vypnutí jednotlivých integrovaných komponent (Wifi, Bluetooth, touchpad, webkamera, čtečka SD, USB 3.0
  • vypnutí „Memory Performance Mode“
  • nastavení režimu bootu (BIOS, UEFI)
  • nastavení zámku NumLock po startu
  • změna primární funkce horní řady kláves (multimediální, F1-F12)

Některá nastavení firmware lze provést také z prostředí Windows programem Nastavení systému.

Možnosti zabezpečení čítají SecureBoot, hesla BIOSu (zapnutí, nastavení) a heslo pevného disku. Jako ochranu proti krádeži lze využít systém Intel Anti-Theft.

Příslušenství

V krabici s notebookem je pouze napájecí adaptér, dvoužilová přívodní šňůra a základní tištěná dokumentace. Záloha tovární instalace Windows 8 je stejně jako kompletní česká uživatelská příručka přímo na disku počítače. Zálohu lze spustit pomocí rozšířeného nastavení operačního systému, nebo zkopírovat na jiné médium pomocí předinstalovaného programu.

Tovární instalace je v podání Toshiby přeplněná různými programy a utilitami. Vyznavače čistých systémů tedy čeká 20-30 minut při odinstalování jednotlivých zbytečností. Kromě zkušebních verzí antiviru vnímám jako nepříjemné, jak se některé utility od Toshiby uživateli vnucují (sem tam se v rohu obrazovky objevují upozornění, která mizí, až když na ně kliknete). Na to, kolik je v počítači předinstalovaných programů, jsem necítil výraznou přidanou hodnotu proti továrním instalacím jiných výrobců.

Ceny a záruka

Notebook je na našem trhu nabízen pouze v testované konfiguraci, a to za cenu 21 066,- Kč bez DPH (25 490,- Kč s DPH). K notebooku je v základu přidávána dvouletá mezinárodní záruka s opravou v servisu.

Závěr

12,5“ konvertibilní notebook Toshiba Satellite U920t je zajímavé zařízení s netradičně pojatou konstrukcí, které se uplatní u uživatelů shánějících dotykový notebook na cesty. Jeho odsouvací víko se od některých konkurentů liší možností naklonění displeje do požadovaného úhlu, což je dle mého názoru velmi důležitá funkce pro pohodlnou práci v režimu notebooku (už jen kvůli odleskům a lepší viditelnosti). Přestože je hmotnost v rámci plnohodnotných notebooků velmi dobrá, při nošení coby tablet si někdy budete přát, aby byla ještě o půl kila nižší.

Celkový dojem z přístroje je dobrý díky IPS displeji a povedenému chlazení, které při běžném zatížení nepotřebuje zapínat ventilátor. S lepší klávesnicí a přítomností LAN (pro práci také WWAN) by šlo téměř o perfektní stroj. Stále však platí, že v rámci konkurence konvertibilních notebooků má Satellite U920t rozhodně co nabídnout a určité skupině lidí nahradí jak notebook, tak tablet.

Klady a zápory

+ nastavitelný úhel displeje při použité konstrukci
+ tichý provoz během kancelářské práce
+ kvalitní IPS displej

- omezená konektorová výbava
- odsunutí víka vyžaduje obě ruce
- mezerník občas nereaguje při stisku u kraje

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Toshiba Satellite U920t-104
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5-3317M (1.70/2.60 GHz, 3 MB L3)
  • RAM (MB): 4096 DDR3-1600 (on-board)
  • SSD (GB): 128 (TOSHIBA THNSNF128GMCS, mSATA, SATA-3)
  • ODD: -
  • LCD: 12,5" TFT (lesklý)
  • LCD rozlišení: HD (1366 x 768)
  • Video: Intel GMA HD4000 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: -
  • WiFi: Intel Centrino Wireless-N 2230 (b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 8 (64bit, CZ)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 38 Wh / 6h 12min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD XC, 2x USB 3.0, HDMI
  • Rozměry: 326 x 213 x 20 mm
  • Hmotnost (kg): 1,46
Recenze

Diskuse