RECENZE: DELL Inspiron 7537 - kovový a úsporný

1. 4. 2014 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Inspirony 7x37 představují nejvyšší řadu standardních multimediálních notebooků od DELLu. Mají hliníkové tělo, střední třídu dedikovaných grafik NVIDIA a výborný Full HD IPS displej s dotykovou vrstvou. V této generaci se navíc výrobce odhodlal k nasazení úsporné řady procesorů.

DELL Inspiron 7537 - kovový a úsporný

Základní popis

Inspiron 7537 je součástí multimediálních modelů vyšší třídy. S úhlopříčkou 15,6“ jde velikostně o prostřední variantu, neboť existuje ještě 14“ model 7437 (tenčí, bez numerického bloku, méně USB) a 17“ model 7737 (rozdíl pouze v displeji). Všechny modely spojuje šedé hliníkové provedení se zabroušenými hranami a zaoblenými rohy. Hliníkové je také víko s výjimkou rámu displeje, který je řešen tvrzeným sklem. Design je veden v duchu minimalismu. Vzhledově patří notebook k těm povedenějším.

Mechanické provedení odpovídá umístění do vyšší třídy. Základna je pevná a k mírnému prohýbání dochází až při kroucení oběma rukama. K víku nemohu mít výhrady – ani silný tlak na vnější stranu nezpůsobuje vlnění barev na displeji. Ochrana displeje je opravdu nadstandardní. Časté přenášení by po mechanické stránce nemělo být problém.

Kloub víka umožňuje otevření maximálně v úhlu 135°. Otevření jednou rukou bohužel není možné – kloub je totiž příliš tuhý a chybí prohlubeň vpředu, která by usnadnila oddělení horní části víka od základny.


Konektory jsou rozesety pouze po stranách. Vlevo je dvojice USB 3.0 a zdířka napájení. Vpravo je další dvojice USB 3.0, kombinovaný zvukový konektor, čtečka paměťových karet SD XC (zasunutá karta přesahuje dva milimetry), výstup HDMI a rozkládací konektor pro připojení do počítačové sítě LAN. Tím výčet rozhraní končí. Nenajdete tu například analogový obrazový výstup VGA. Jinak je tu ovšem vše.

V zavřeném stavu má Inspiron rozměry 379 x 254 x 25 mm. Má tedy blíže k tenčím modelům. Hmotnost 2,65 kg je však typická pro klasické notebooky s výkonnými procesory a plnou výbavou. Pro dlouhé cestování s notebookem na zádech by bylo lepší volit stroje, které nemají hmotnost vyšší než 2,2 kg, což se někdy vylučuje s úhlopříčkou displeje 15,6“, a tedy velkou klávesnicí s numerickým blokem. Nutno dodat, že je tento notebook při zvednutí těžší, než na kolik vypadá.

Tenký napájecí adaptér má výkon 90 W a dohromady s třížilovým přívodním kabelem váží 399 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Notebook má plnohodnotnou klávesnici s vyhrazeným numerickým blokem. Kurzorové šipky jsou pro lepší hmatovou orientaci oddělené drobnými mezerami a jde o jediné klávesy, kde je něco podobného použité – horní řada kláves je celá namačkaná do jednoho bloku. V rámci cílení na běžné spotřebitele jsou z klávesnice odstraněny některé méně používané klávesy a nemají náhradu ani v kombinaci s Fn. Jde konkrétně o klávesu kontextové nabídky Pause/Break, Scroll Lock a SySRq. Horní řada kláves má primárně multimediální funkce a přístup k F1-F12 je možný pouze při držení Fn (zkratky s Alt a Ctrl však držení Fn nevyžadují). Toto chování lze změnit bez nutnosti restartu v Centru nastavení mobilních zařízení.

Provedením mechaniky kláves Inspiron nevybočuje z průměru. Klávesy mají jistý a přesný stisk – bez většího zvykání je možné psát rychle a bez překlepů. Hlučnost při psaní je taktéž průměrná (v podobně dutého klapání). Dokonale nehlučně není možné psát ani s velkou snahou.

Klávesnice je vybavena podsvícením, které lze přepínat klávesou F10 (resp. Fn+F10) mezi vypnutím a dvěma stupni intenzity. Vzhledem k tomu, že jde o bílé podsvícení na šedém povrchu, způsobuje přes den zhoršení čitelnosti popisek, takže jej nedoporučuji nechávat neustále zapnuté. Popisky kláves jsou ostatně celé řešené poněkud nešťastně – pod určitým úhlem jsou špatně čitelné přes den i bez podsvícení. Okolní světlo způsobí, že jsou místo černé spíše tmavě šedé.

Notebook je vybaven pouze třemi indikačními diodami. Jedna je na klávese Caps Lock a další dvě jsou na přední hraně, kde informují o nabíjení baterie a aktivitě pevného disku.


Dotyková plocha touchpadu je vycentrovaná pod psací část klávesnice (mezi klávesy F a J). Jde o touchpad Synaptics s integrovaným tlačítkem do dotykové plochy. K jeho chování nemám výhrady – elektronika snímá bez výrazného zpoždění, jsou podporována všechna běžná gesta a ve spodní polovině lze tlačítko mačkat zlehka a tiše. Ve výchozím nastavení mi překážela pouze gesta tažení od okraje, která se často vyvolávala nechtěně při pohybu kurzoru. Všechna je však můžete vypnout v ovládacím panelu touchpadu (lze tam také prohodit směr pro posun stránek).

Displej je potažen dotykovou vrstvou schopnou rozpoznat současně až deset prstů.

Hlavní HW parametry

Inspiron 7537 je na 15,6“ notebook poněkud překvapivě postaven na úsporné architektuře procesorů od Intelu (generace Haswell). Na desce je připájený úsporný dvoujádrový procesor vyšší třídy – Intel Core i7-4500U s výchozím taktem 1,8 GHz a režimem Turbo Boost až do 3,0 GHz. Tento procesor má dohromady s čipovou sadou TDP pouhých 15 W.


Uživatelsky vyměnitelné komponenty má tento počítač pouze tři – operační paměť, Wi-Fi kartu a pevný disk. Pro operační paměť jsou připraveny dva sloty, které si poradí s moduly DDR3L-1600. Oba sloty jsou v testované konfiguraci osazeny již z výroby. Celkových 8 GB operační paměti je složeno ze dvou 4GB modulů pracujících v režimu dual-channel. Paměť je možné rozšířit maximálně na 16 GB.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 60 259
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 16 493

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 120 806
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 51 151

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 4996 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 7748 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 1,55

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,92 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 1,12 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 1,72

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 11005 MB/s

Úsporné varianty procesorů mívají ve stejné třídě přibližně o třetinu nižší výkon při využití všech jader proti základním variantám s TDP 37 W. Očekával bych, že úsporný procesor v tak velkém notebooku bude mít pozitiva v menší provozní hlučnosti a nižších teplotách, ale nic takového se nepotvrdilo. Inspiron má naopak problém udržet procesor na svém maximálním výkonu po delší dobu než pár minut (při zátěži všech jader). Po tomto čase se Turbo Boost postupně deaktivuje a procesor se nedostane přes výchozí takt 1,8 GHz, což je u 15,6“ notebooku s takovou cenou poněkud málo. Turbo Boost se sám aktivuje až ve chvíli, kdy se procesor ochladí (což se bez ukončení zátěže nestane), a následně je schopen opět po omezený čas podávat plný výkon.

S generací procesorů Haswell se ukazuje, že nelze příliš věřit maximálním hodnotám režimu Turbo Boost a garantovaný je vždy pouze výchozí takt (zde 1,8 GHz). U Inspironu 7537 je Turbo Boost dobrý jen pro výkon jednoho jádra (zde jsou výsledky dobré), u více jader se neudrží déle než dvacet sekund. Řada malých notebooků s hmotností okolo kilogramu nabídne vyšší výpočetní výkon pro vícejádrovou zátěž (3D rendering, komprimace, střih HD videa, úpravy fotek z RAWu) i při použití úsporných Core i5. Z hlediska výkonu je tedy tento stroj poměrně nezajímavý, a pokud je pro vás výkon prioritou, není tento Inspiron pro vás vhodný – podobně drahé notebooky staré 2-3 roky budou mít pravděpodobně výkon v plné zátěži znatelně vyšší, o čtyřjádrových procesorech ani nemluvě (čtyřjádrový procesor generace Ivy Bridge nabídne asi 3x vyšší výkon).

V šachtě je osazený standardní 2,5“ disk s výškou 9,5“. Má kapacitu 1 TB a jeho dvě plotny se otáčí rychlostí 7200 rpm. Přenosovými rychlostmi se řadí pouze do průměru plotnových disků a výrobce u tohoto modelu nepodporuje kombinaci plnohodnotného SSD pro systém (128GB+) a pevného disku pro data, která by představovala výrazné zrychlení při práci. Vzhledem k tloušťce přístroje překvapí absence optické mechaniky.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 379 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 88,1 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 17,71 ms

Pro komunikaci s okolím je připraven jednoduchý gigabitový řadič od Realteku (připojení kabelem) a bezdrátová karta od Intelu, která kombinuje Wi-Fi /n (2,4/5GHz) a Bluetooth 4.0.

Displej a grafika

Ve víku je osazen 15,6“ displej od AUO s rozlišením Full HD (1920x1080) a IPS maticí. Nabízí nadprůměrnou kvalitu ve srovnání s běžnými TN panely notebooků. Ve srovnání s jinými notebookovými IPS panely jde o dobrý průměr, který sice nevyniká širokým barevným gamutem ani vyšší bitovou hloubkou pro každou barvu, nicméně má dobrý kontrast, velké pozorovací úhly a optimální teplotu bílé barvy pro pohodlnou kancelářskou práci.

Pro plnou kvalitu interního displeje je bohužel nutné nainstalovat generické ovladače ze stránek Intelu. DELL totiž ve svých upravených ovladačích vynucuje dynamický kontrast v závislosti na rozložení jasu ve vykreslovaném obraze. Výsledkem je, že při přepínání programů, procházení webových stránek nebo třeba jen přechodu mezi plochou a obrazovkou Start dochází k viditelným a především rušivým změnám barev. Navíc takové chování znemožňuje jakoukoli práci s grafikou, neboť displej při každé úpravě obrázku změní interpretaci barev. Tuto funkci má DELL aktivovanou u většiny nových notebooků a mnozí si na ni na internetu po celém světě stěžují. Jakmile nainstalujete generický ovladač, okamžitě dojde k nápravě. Dále doporučuji vypnout ještě funkci dynamického kontrastu pro napájení z baterie (Intel DPST), kterou lze ovlivnit v programu pro nastavení napájení od DELLu.

Maximální jas odpovídá pouze průměru základních HD TN panelů. Velmi lesklá povrchová úprava daná překryvným sklem způsobuje, že i v průměrně prosvětlené místnosti budete přes den používat maximální jas s pocitem, že je to stále málo. Rozsah nastavení jasu je nicméně velký a minimální jas je poměrně tmavý i při práci v úplné tmě.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: IPS
  • Počet barev: 262 tisíc (6bit eDP)
  • Pozorovací úhel: 178° horizontálně, 178° vertikálně
  • Podsvícení: W-LED

[GAL|1,2,3,4]

Notebook využívá systému přepínatelných grafik NVIDIA Optimus, který kombinuje integrovanou Intel HD 4400 se sdílenou pamětí a dedikovaný čip vyšší střední třídy NVIDIA GeForce GT 750M s 2 GB vlastní 128bit paměti GDDR5. Při kancelářské práci a přehrávání filmů si bez problémů vystačíte s integrovaným jádrem. Dedikovaný čip se automaticky aktivuje až v případě, že je spuštěn program, který využije jeho vyšší výkon.

K mému překvapení notebook dorazil do redakce bez kompletního ovladače pro NVIDIA Optimus. Dedikovaná grafika sice byla korektně nainstalovaná ve správci zařízení, ale chyběl k ní konfigurační panel a čip se nikdy neaktivoval. Stáhl jsem proto ovladač ze stránek DELLu a k mému překvapení bych archiv (.zip) označen příponou .exe, což způsobilo nemožnost jeho rozbalení až do přejmenování. Vzhledem k tomu, že ve výchozím nastavení Windows schovává přípony souborů, byl by to pro běžného uživatele jen obtížně řešitelný problém. Po přejmenování a instalaci ovládací panel ohlásil, že instalovaný ovladač je starý a stáhl si generický přímo ze stránek NVIDIE. Co z toho plyne? Že bude nejlepší stáhnout odtud ovladač rovnou. Po instalaci fungovalo vše správně, a to bez nutnosti provádět restart.


K notebooku lze připojit pouze jediný externí monitor, a to pomocí výstupu HDMI 1.4a na pravém boku notebooku. Tento monitor může mít rozlišení až 2560x1440. Pro bezdrátové připojení televizoru je připravena podpora technologie Intel WiDi.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 10 241
  • 3DMark 11: P2579 (Graphics: 2647, Physics: 2478)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 35 049 (Graphics: 44 989, Physics: 17 966)
  • Cloud Gate (DX10): 5542 (Graphics: 12 642, Physics: 1869)
  • Fire Strike (DX11): 1751 (Graphics: 1896, Physics: 3112)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6718 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 46,70 fps

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 8,12
  • EnSight (ensight-04): 27,22
  • LightWave 3D (lightwave-01): 9,39
  • Maya (maya-02): 6,54
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 0,90
  • SolidWorks (sw-03): 7,16
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 1,12
  • Siemens NX (snx-01): 3,44

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 49,3 fps
  • 1920x1080: 27,2 fps

Podávaný 3D výkon odpovídá vyšším verzím GeForce GT 750M a plně postačuje k hraní všech dnešních her. U těch středně a méně náročných si můžete dopřát alespoň střední úroveň detailů v nativním rozlišení displeje. V případě náročných her se budete muset spokojit maximálně s rozlišením HD (1280x720) a kompromisy v detailech. Testovaný Inspiron nepatří k vyloženě herním strojům. V této ceně lze pořídit herně orientované stroje (obvykle tlustší a těžší) se znatelně vyšším výkonem, nicméně u občasných hráčů splní požadavky.

Multimédia

Reproduktory jsou umístěné kousek od čelní hrany a směřují dolů. DELL vylepšuje jejich zvuk softwarovým rozšířením MAXXAudio. Maximální hlasitost patří k průměru běžných notebooků a stejně tak kvalita produkce. V projevu chybí především nižší středy, jinak je ovšem na poměry notebooků dostatečný.


Ve víku nad displejem můžete najít zdířky duálního mikrofonu, které obklopují webkameru základních kvalit. Aktivitu webkamery indikuje poměrně intenzivní bílá dioda vedle objektivu.

Chlazení a provozní hluk

Chladič s ventilátorem mají své místo v levé zadní části základny. Výdech ventilace je namířen dozadu do prostoru kloubu víka. Při kancelářské práci je ventilátor vypnutý a slyšet je jen pevný disk. Jde o hlučnější model, jehož šumění ploten je lehce rozpoznatelné i v běžném ruchu místnosti s více lidmi.

Jakákoli zátěž trvající déle než deset sekund roztáčí ventilátor v nízkých otáčkách. Hluk od proudění vzduchu není velký, nicméně ventilátor je slyšet kvůli svému svištivému zvuku. Tento zvuk je výraznější ve vyšších otáčkách, které následují po dalších deseti sekundách zátěže. Ventilátor se v zátěži řadí hlučností mírně nad průměr 15,6“ notebooků, což není příliš oslnivý výsledek, přihlédnu-li k použití úsporné varianty procesoru.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 27,6°C
  • levá strana pod klávesnicí = 27,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,6°C
  • klávesnice vlevo = 28,4°C
  • klávesnice vpravo = 29,1°C
  • spodek maximum = 30,5°C
  • výdech chlazení = 29,0°C
  • napájecí adaptér = 29,5°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 27,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 26,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,8°C
  • klávesnice vlevo = 40,5°C
  • klávesnice vpravo = 43,7°C
  • spodek maximum = 44,3°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 50,0°C
  • napájecí adaptér = 51,6°C

teplota okolí při měření: 23°C

Teploty vnitřních komponent se drží do 80°C, čehož je dosaženo vypínáním režimu TurbobBoost pár stupňů pod touto hranicí. V zadní části klávesnice teploty stoupají nad 40°C, ale jde především o mezery mezi klávesami. Samotné klávesy jsou plastové a mají teplotu nižší, takže pohodlí při práci není omezeno. Horká je také zadní část vany základny, takže v zátěži nedoporučuji pokládat notebook na klín. Teploty jsou vyšší navzdory faktu, že v dlouhodobé zátěži procesor nemá vyšší takt než 1,8 GHz.


Baterie

V přední části základny je integrovaná baterie s kapacitou 58 Wh, která v našem standardním redakčním testu* stačila na 9 hodin a 22 minut provozu na jedno nabití. Při on-line kancelářské práci s polovičním jasem a Wi-Fi počítejte s výdrží okolo sedmi hodin.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 8 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 33 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 50 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 75 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 21 W

Notebook volí pomalé nabíjení baterie. Prázdná baterie se bez ohledu na zátěž nabije na 90 % za necelé tři hodiny.

DELL nabízí rozšířené možnosti správy baterie, které zahrnují změnu nabíjecích prahů tak, aby byla docílena delší životnost baterie. Jeden ze stavů se snaží, aby se baterie nikdy nenabíjela na úroveň blízko maxima, druhý zas eliminuje opakované krátké nabíjení při častém odpojování a připojování napájecího adaptéru.

BIOS a zabezpečení

Inspiron používá firmware Phoenix SecureCore, do jehož nastavení se dostanete stiskem klávesy F2 ihned po zapnutí počítače. Obsahuje následující volby:

  • vypnutí Intel SpeedStep
  • vypnutí virtualizace (VT-x)
  • zablokování řadiče Ethernetu
  • vypnutí podpory USB v DOSu
  • napájení USB u vypnutého počítače
  • zapnutí možnosti probudit počítač signálem po sběrnici USB
  • přepnutí režimu SATA řadiče (AHCI, kompatibilita)
  • vypnutí varovných zpráv při připojení nevyhovujícího napájecího adaptéru
  • nastavení primární funkce horní řady kláves (F1-F12, multimediální funkce)
  • vypnutí Intel Rapid Start
  • deaktivace USB portů
  • aktivace debug módu pro sběrnici USB

Systém je možné zavádět v režimu UEFI (včetně SecureBoot) i BIOS. Možnosti zabezpečení zahrnují hesla BIOSu (zapnutí, nastavení), heslo pevného disku (ATA password) a vyhledávací systém Computrace.

Příslušenství

K notebooku je přibalen pouze napájecí adaptér, třížilový přívodní kabel a základní tištěná dokumentace. Na disku je předinstalovaný operační systém Windows 8.0 (64bit) spolu s obnovou do továrního stavu. Kromě zkušební verze antiviru jde o poměrně čistou instalaci systému.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace je v prodeji s 5400 ot. diskem za 21 149,- Kč bez DPH (25 590,- Kč s DPH). V prodeji jsou také další konfigurace, které se liší použitým procesorem (i5 a i7), množstvím operační paměti a velikostí pevného disku (nejvyšší konfigurace má SSD). Konfigurace s Core i5 mají pouze HD TN panel (1366x768) základní kvality.

V případě testované konfigurace je notebook vybaven tříletou zárukou typu on-site se zahájením opravy do druhého pracovního dne u uživatele. Tuto záruku je možné prodloužit a rozšířit o další služby. Na rozdíl od jiných modelů téhož výrobce jsou některé konfigurace Inspironu 7537 vybaveny pouze dvouletou zárukou s opravou v autorizovaném servisu.

Závěr

DELL Inspiron 7537 je 15,6“ notebook, který se snaží zaujmout především svým vzhledem a cílí na běžné spotřebitele. Jeho tělo je mírně tenčí, než je obecný průměr pro tuto úhlopříčku, a jednoduché tvary v kombinaci s hliníkovými povrchy vytváří dobrý dojem. Kovová konstrukce se ovšem negativně odrazila na hmotnosti.

DELL zvolil alternativní cestu, pokud jde o procesorovou platformu – notebook, od kterého se obvykle očekává nadstandardní výkon, vybavil úspornou variantou procesoru a nezajistil takové podmínky chlazení, aby procesor alespoň dlouhodobě udržel režim Turbo Boost pro všechna jádra. Výpočetní výkon je tedy nižší než u řady tenčích, lehčích a menších notebooků a proti průměru 15,6“ multimediálních strojů zaostává ještě více. Není tedy vhodný pro výpočetně náročné činnosti jako vyvolávání fotek z DSLR fotoaparátů, střih videa ve vysokém rozlišení nebo například 3D rendering.

Silnou stránkou Inspironu může být jeho Full HD displej s IPS maticí a dobrou obrazovou kvalitou (pominu-li řešitelný problém s dynamickým kontrastem). Úsporný procesor pozitivně ovlivnil výdrž notebooku na jedno nabití, která reálně téměř stačí na celý pracovní den bez připojení napájecího adaptéru (za předpokladu on-line kancelářské práce).

Cílovou skupinou pro takový notebook mohou být lidé, kteří hledají něco s plnohodnotnou klávesnicí (tj. včetně numerického bloku), potřebují dobrý displej s velkou pracovní plochou pro výpočetně méně náročné aplikace a nechtějí se stále omezovat hledáním elektrických zásuvek.

Klady a zápory

+ solidní mechanické zpracování
+ pěkný Full HD IPS displej
+ 3 roky on-site záruky v ceně

- velmi nízký výkon procesoru při využití všech jader
- vynucený dynamický kontrast displeje (lze řešit instalací generických ovladačů od Intelu)
- místy špatně čitelné popisky kláves

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: DELL Inspiron 7537
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-4500U (1,80/3,00 GHz, 4 MB L3)
  • RAM (GB): 8 DDR3L-1600 (2x4)
  • HDD (GB): 1000 (ST1000LM024 HN-M101MBB, 7200rpm, 16MB cache)
  • ODD: -
  • LCD: 15,6" TFT/IPS (lesklý)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: NVIDIA GeForce GT 750M (2GB, 128bit GDDR5) + Intel HD 4400 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Realtek PCIe GBE)
  • WiFi: Intel(R) Dual Band Wireless-N 7260 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 8.0 (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 58 Wh / 9h 22in
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD XC, 4x USB 3.0, HDMI
  • Rozměry: 379 x 254 x 25 mm
  • Hmotnost (kg): 2,65
Recenze . Dell

Diskuse