RECENZE: HP EliteBook 820 - cestovní notebook s výkonem, konektory i dokováním

29. 4. 2014 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

Spolu s přeznačením se dočkaly EliteBooky zásadního redesignu. Mají teď šedočerný vzhled, výrazně tenčí provedení a úsporné procesory. Tenkého profilu však bylo dosaženo, přestože byla zachována plná konektorová výbava s dokováním.

HP EliteBook 820 - cestovní notebook s výkonem, konektory i dokováním

NOTEBOOK.cz je první v ČR, kdo přináší recenzi tohoto notebooku.

Základní popis

Řada EliteBook je cílena na korporátní sektor jako top business řešení od HP. Dává se především managementu a jde primárně o kancelářské počítače, které však musí splňovat všechny požadavky na vzdálenou správu, dokování a zabezpečení. Těmto požadavkům vychází vstříc celá řada EliteBook 8x0 a druhá číslice v modelovém značení udává úhlopříčku. Není to tak dávno, co jsme recenzovali největší, 15,6“ model EliteBook 850. Tentokrát jsme se podívali na druhý konec nabídky – 12,5“ model EliteBook 820, který je z nich nejmenší a nejlehčí. Kromě úhlopříčky displeje však není na ničem jiném ochuzen.

12,5“ varianta sdílí s ostatními úhlopříčkami stejný vzhled, který kombinuje šedé (horní část základní, vnější strana víka) a černé (klávesnice, rámeček displeje, vana základny) plochy. Je kompletně matný a víko má na vnější straně soft-touch úpravu. Vzhled vypadá velmi decentně a možná také trochu levně, což je alespoň u mě nejspíš způsobeno tím, že dlouhé roky mělo podobný vzhled HP především u nejlevnějších notebooků a vyšší řady byly hranaté a hliníkové. Možná je to ale pouze otázka zvyku.

Šedé části jsou vyrobeny z lehkých a pevných kompozitů, které slouží jako hlavní nosné komponenty. Výsledek je z hlediska odolnosti velmi dobrý. Nic se nekroutí, ani výrazně neprohýbá. Na víko lze zezadu tlačit velkou silou, aniž by se to projevilo vlněním barev na displeji. Ke zpracování nemám žádné výhrady.

Pokud někde mám mít výhrady, je to maximální úhel otevření počítače. Má totiž pouhých 130°, což je u menších notebooků poněkud málo, hlavně při práci na klíně u vyšších osob. Pochvalu si naopak zaslouží skvělý chod kloubů, kdy displej drží svou pozici bez kývání při otřesech, ale počítač lze otevřít pohodlně jedním prstem.


Všechna rozhraní jsou rozeseta na bocích. Vlevo je čtečka bezpečnostních karet SmartCard, jedno USB 3.0 a obrazový výstup VGA. Vpravo výbava pokračuje kombinovaným zvukovým konektorem (vstup/výstup), dvěma USB 3.0, obrazovým výstupem DisplayPort, čtečkou paměťových karet SD XC (karta se vejde skoro celá) a zdířkou pro připojení do počítačové sítě LAN, napájením a speciálním dokovacím konektorem. Je tu tedy vše, co můžete na cestách potřebovat.

Zavřený má počítač rozměry 309 x 213 x 22,5 mm, takže sice nepatří mezi nejtenčí z tenkých notebooků, ale je přesně tak velký, aby se nemusel omezovat ve výbavě, což je u skutečně pracovního notebooku důležité. Provozní hmotnost s testovanou větší baterií a plotnovým diskem činí 1,53 kg. Tedy jen o pár stovek gramů méně, než bývá u tenkých 14“ business notebooků. Je to však hodnota, při které se nemusíte bát častého cestování. V batohu o počítači prakticky nebudete vědět a v brašně se také hned nepronese.

Přibalený napájecí adaptér má výkon 45 W a dohromady s relativně dlouhým třížilovým přívodním kabelem váží dalších 363 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Všechny nové EliteBooky používají klávesnici bez samostatného numerického bloku. V případě 12,5“ varianty se však musely udělat i nějaké ústupky v základní části. Konkrétně jde o klávesy pro pohyb v dokumentech, které nejsou po pravé straně. PageUp a PageDown jsou jako sekundární funkce Fn na kurzorových šipkách nahoru/dolů. Home a End jsou naopak samostatné v horní řadě. Vzhledem k tomu, že ve starších malých pracovních noteboocích od HP bývaly na kurzorových šipkách i funkce Home a End, hodně mě to mátlo a často jsem si místo nich přepínal ScrollLock. Jde především o zvyk. Méně používané funkce lze vždy vyvolat alespoň přes Fn.

Výhodou pracovních notebooků od HP je, že zástupný numerický blok lze používat buďto standardně, kdy se zapíná a vypíná přepínáním zámku NumLock, nebo také alternativně, kdy klávesnice funguje jako normálně, ale pouhým držením přepínače Fn máte přístup k číslicím. Tento způsob se zapíná poněkud oklikou – stačí zapnout NumLock a uspat/probudit počítač, pak už to funguje až do restartu operačního systému. Pokud máte v BIOSu nastavené zapínání NumLocku při startu, klávesnice se rovnou aktivuje v tomto alternativním režimu.

Mechanika kláves je velmi dobrá. Na notebooku se píše rychle a pohodlně a nebylo nutné si na nic zvykat. Okamžitě jsem byl schopen psát bez překlepů. Chválím také za velmi tichý chod kláves. Rozhodně jde o klávesnici hodnou vyšší pracovní řady notebooků.

Určité výhrady mám k provedení podsvícení kláves. Toto podsvícení se přepíná zkratkou Fn+F11 mezi vypnutím a dvěma stavy intenzity. Z pracovní pozice uživatele podsvícení prosvítá mezi některými klávesami v mezerách ostrým bílým světlem, které může být rušivé.

Kromě indikačních diod přímo v klávesách (CapsLock, NumLock a ztlumení mikrofonu) svítí také tlačítka nad klávesnicí. Vlevo jde o hlavní vypínač a vpravo přepínání bezdrátových funkcí spolu se ztlumením zvukového výstupu. Další indikační diody jsou schované na zkosené čelní hraně vlevo, kde informují o stavu bezdrátových funkcí, zapnutí (uspání) počítače, nabíjení (nabití) baterie a aktivitě pevného disku.


Kombinaci touchpadu a trackpointu obsluhuje elektronika Synaptics. Touchpad je opravdu jeden z nejlepších, jaké lze získat v dnešních noteboocích – má svá dvě vyhrazená tlačítka a zapuštěnou hladkou plochu, po které prst krásně klouže. Snímání je přesné a bez zpoždění. Tlačítka mají měkký, přesto však jistý stisk.

Trackpoint sice není tak přesný jako originál od IBM, ale v rámci alternativ patří k těm lepším. Má bohužel pouze dvě vlastní tlačítka (místo obvyklých tří), čímž ve výchozím stavu nenabízí možnost posunu stránek držením prostředního a současným pohybem páčky. HP však nabízí možnost přenastavit tlačítka trackpointu a touchpadu odděleně, tak lze jít cestou, kterou jsem zvolil já, a to přenastavení pravého tlačítka trackpointu na prostřední (když chci pravé, je tu stále možnost tapu dvěma prsty na dotykovou plochou nebo stisku tlačítka touchpadu).

Hlavní HW parametry

V testované konfiguraci je na desce připájen úsporný dvoujádrový procesor Intel Core i5-4300U s výchozím taktem 1,9 GHz a režimem Turbo Boost až do 2,9 GHz. Jde o profesionální variantu procesoru, která má v sobě plnou podporu pro přímou virtualizaci a vzdálenou správu Intel vPro.


Na rozdíl od většiny tenkých notebooků není ani část paměti integrovaná na základní desce. Místo toho jsou tu dva sloty, z nichž je v testované konfiguraci osazen pouze jeden. Je v něm 4GB modul DDR3L-1600. Maximálně lze do počítače dostat 16 GB operační paměti, pokud je vložena dvojice 8GB modulů.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 58 165
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 15 971

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 116 581
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 49 247

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 5387 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 11 208 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,08

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,25 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 2,82 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,25

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 6443 MB/s

Výpočetním výkonem jde o jeden z lepších tenkých notebooků vybavených úsporným procesorem. V případě, že není zatěžována integrovaná grafika, zvládá procesor držet Turbo Boost dlouhodobě. Výkon tak plně postačuje pro všechny běžné aplikace.

Diskový systém je postaven na 2,5“ pevném disku (7mm) s kapacitou 500 GB a rychlostí plotny 7200 rpm. Tento disk podává na poměry plotnových modelů nadprůměrné výkony. Podporou disku by zde teoreticky mělo být 32GB SSD zastrčené ve slotu M.2 (jde o kratší verzi karty, nicméně slot by měl akceptovat i delší karty).

SSD však nemá z továrny přidělený žádný oddíl a systém jej ke zrychlení nijak nevyužívá. Pokročilejší uživatelé si na něm klidně mohou vytvořit vlastní oddíl NTFS a mít na něm třeba hibernační soubory a programy, které se jinak dlouho spouští (typicky produkty Autodesku). Je možné, že funkčnost malého SSD zrušil někdo z předchozích uživatelů notebooku a obnova systému ji neřeší.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 242 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 111,8 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 18,9 ms

Testovaná konfigurace je vybavena gigabitovým Ethernetem od Intelu a bezdrátovou kartou (taktéž Intel) s podporou dvoupásmové Wi-Fi /n (2,4/5GHz) a Bluetooth 4.0. Hotové konfigurace pro ČR zatím v základu neobsahují bezdrátové modemy. Jsou však připraveny pro jejich osazení – stačí vložit modul do slotu a připojit k němu připravené antény.

Displej a grafika

Osazený 12,5“ matný displej s rozlišením HD (1366x768) je největší slabinou tohoto notebooku. Mé výtky směřují k podprůměrné kvalitě zobrazení, za kterou může horší kontrast a velmi špatný vertikální pozorovací úhel (nicméně barvy nemají rušivý nádech). Barvy působí značně vybledle. Jde o displej základní kvality, který můžete najít i v nejlevnějších 12,5“ noteboocích, takže jeho přítomnost v EliteBooku zamrzí. Zvláště pak v případě, kdy některé konkurenční notebooky mají alespoň volitelně i IPS obrazovky.

Maximální jas odpovídá základním HD panelům, takže v prosluněné kanceláři přes den nebudete mít důvod používat cokoli jiného. Práce venku pod přímým slunečním zářením je možná v omezené míře.


V procesoru je integrované grafické jádro Intel HD 4400 se sdílenou pamětí. Podporuje rozhraní DirectX 11, OpenCL 1.2 i akceleraci HD videa (až 4K). Externí monitory lze připojit přímo k notebooku dva. K tomuto účelu lze využít analogové VGA a digitální DisplayPort. Oba výstupy mohou pracovat současně v režimu rozšířené plochy, a to klidně dohromady s interním displejem (eDP). Stejné výstupy (VGA, DisplayPort) duplikuje také dokovací stanice.

Další monitor lze připojit bezdrátově pomocí technologie Intel WiDi.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P793 (Graphics: 713, Physics: 3246)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 36 665 (Graphics: 39 766, Physics: 28 805)
  • Cloud Gate (DX10): 4111 (Graphics: 4923, Physics: 2608)
  • Fire Strike (DX11): 507 (Graphics: 548, Physics: 3657)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6006 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 13,22 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 11,4 fps

Výkon sdílené grafiky odpovídá faktu, že je zapojen pouze jeden paměťový modul. Jeho přidáním lze zvednout výkon o 30-50 %. Celkově jde pouze o základní řešení z hlediska 3D aplikací a her, nicméně u podobně zaměřeného notebooku to ničemu nevadí. Vše ostatní grafika zvládá bez sebemenších obtíží.

Multimédia

Reproduktory jsou zabudované pod mřížku v prostoru za klávesnicí. Jejich zvukové podání lze označit za podprůměrné. Je na trhu řada notebooků, které hrají mnohem hůře, ale současně i v této třídě lze najít stroje, jejichž zvuk je nesrovnatelně lepší. V přednesu chybí hlavně hloubky a nižší středy. Výšky jsou naopak (zejména při vyšších hlasitostech) ostré a nepříjemné. Berte tedy integrované repráčky jako základní řešení pro zvuková hlášení systému a sem tam možná nějaký video-hovor.


Tlustý rámeček kolem displeje je v horní části využit pro základní webkameru, jejíž aktivita je indikována silnou bílou diodou vedle objektivu. Okolo jsou dále zdířky duálního mikrofonu se schopností odstranit z nahrávky okolní ruch.

Zabezpečení

V rámci zabezpečení je notebook vybaven vším tím, na co jsme z EliteBooků zvyklí. Ochranu proti krádeži řeší Computrace, resp. Intel Anti-Theft. Pro bezpečné uchování šifrovacích klíčů je tu čip TPM (1.2).

BIOS lze zabezpečit dlouhými hesly, která jsou nastavitelná odděleně pro zapnutí notebooku a jeho nastavení. Notebook je vybaven čtečkou otisku prstů a čtečkou bezpečnostních karet SmartCard – obě tyto komponenty lze použít pro přihlašování již na úrovni BIOSu (který předá přihlašovací údaje operačnímu systému).

Pro nastavení zabezpečení je v EliteBoocích balíček nástrojů HP ClientSecurity, v němž lze nastavit bezpečné uchovávání hesel pro jednotlivé programy a webové stránky, případě nastavit šifrování pevného disku.

V testované konfiguraci je plná podpora vzdálené správy Intel vPro a Intel AMT. V případě konfigurace se základním Core i5 (4200U) však tato podpora chybí.

Při používání jsem se potýkal s problematickým umístěním čtečky otisků, která pod pravou dlaní často spouštěla program pro nastavení bezpečnosti, kdykoli jsem potřeboval psát. Pokud se těchto hlášení chcete zbavit, musíte buďto nakonfigurovat bezpečnostní program od HP, nebo čtečku deaktivovat ve správci zařízení. Po konfiguraci už program bude pouze vydávat zvuková hlášení při přejetí – i ta by mělo být možné v nastavení zrušit. Tento problém už provází pracovní notebooky od HP delší dobu – jistě by se dalo najít i lepší místo pro umístění čtečky.

Chlazení a provozní hluk

Ventilátor je umístěn v levém zadním rohu základny a vede k němu heatipe od procesoru, který je uprostřed. Při nenáročné kancelářské práci se ventilátor zapíná jednou za pět minut a několik dalších minut trvá, než se zase vypne. V nejnižších otáčkách je však tak tichý, že si toho pravděpodobně vůbec nevšimnete. Minimálně ne u konfigurace s plotnovým diskem – ventilátor je totiž tišší než šum disku.

Dlouhodobá zátěž postupně zvýší otáčky ventilátoru, ale hlučnost je přijatelná i při provozu v tišším prostředí. V rámci třídy jde spíše o tišší notebook.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 29,7°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 29,6°C
  • klávesnice vlevo = 31,1°C
  • klávesnice vpravo = 30,8°C
  • spodek maximum = 33,1°C
  • výdech chlazení = 29,7°C
  • napájecí adaptér = 34,4°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 31,0°C
  • levá strana pod klávesnicí = 31,0°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 31,4°C
  • klávesnice vlevo = 35,0°C
  • klávesnice vpravo = 36,7°C
  • spodek maximum = 39,4°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 35,9°C
  • napájecí adaptér = 42,0°C

teplota okolí při měření: 23°C

Povrchové teploty při kancelářské práci se v podstatě neliší od teplot, které byste na notebooku naměřili, když je vypnutý. Mírně vlažný je maximálně spodek základny. V zátěži je teplo cítit v okolí ventilátoru a mírně teplejší je také klávesnice. Vše se ovšem drží v přijatelných mezích, které neovlivňují pohodlí při práci.


Baterie

Dvě třetiny přední části základny obsazuje integrovaná Li-Pol baterie s kapacitou 47 Wh. S touto baterií vydržel počítač v našem standardním redakčním testu* 8 hodin a 22 minut provozu na jedno nabití. Při on-line kancelářské práci s Wi-Fi a dvoutřetinovým jasem počítejte s výdrží okolo sedmi hodin.

HP pro tento model nenabízí žádné větší baterie a není možné připojit sekundární baterii na spodek.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 8 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 47 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 28 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 47 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 39 W

Notebook se snaží při nabíjení využívat maximálního výkonu napájecího adaptéru. Nabití prázdné baterie na 90 % trvá obvykle jen něco málo přes hodinu. V zátěži se nabíjení zpomalí a počkáte si přibližně dvě a půl hodiny.

BIOS

Firmware, který HP používá, podporuje chod v režimu BIOSu i EFI. Nastavení se skrývá pod klávesou F10 a je kompletně grafické s možností (nepříliš pohodlného) ovládání myší nebo touchpadem. Nabízí následující možnosti:

Boot

  • hlášení chyb během bootu
  • doba zobrazení startovacího menu (standardně 0)
  • zobrazení informace Multiboot Express (standardně 0)
  • vlastní logo, přehrávání zvukových varování, zobrazování diagnostické URL při startu
  • výběr zařízení k bootování (disky, mSATA/M.2, SD karta, disketa, USB, PXE, eSATA; UEFI boot mód)
  • výběr pořadí jednotlivých zařízení
  • boot v režimu UEFI (nativní, hybridní a v režimu kompatibility)
  • SecureBoot

Konfigurace zařízení

  • zapnout přepínač Fn
  • vypnout emulaci USB zařízení (klávesnice, myš) ve starých OS
  • nastavení výchozí přidělené paměti pro integrovanou grafiku (32-512 MB)
  • zapnout neustálý běh ventilátoru s připojeným napájením
  • vypnout zamezení spouštění dat
  • nastavení režimu SATA řadiče (AHCI, IDE, RAID; rychlost)
  • vypnout napájení USB ve vypnutém stavu (nastavení omezení podle nabití baterie)
  • povolení virtualizace (VTx i VTd), Intel TXT
  • vypnout podporu více jader CPU
  • vypnout podporu HT
  • povolit HP HV Secure Boot
  • zákaz probouzení kvůli USB zařízením
  • zapnout NumLock při startu OS
  • zapnutí notebooku po připojení napájení
  • hluboký spánek (vypnuto, zapnuto, automaticky)
  • nastavení napájení čtečky SmartCard (vždy, pouze při vložení karty)

Nastavení vestavěných zařízení

  • zobrazení stavu bezdrátového vysílače (na tlačítku)
  • zákaz WLAN, Bluetooth, LAN, přepínání LAN/WLAN
  • probouzení ze sítě (vypnuto, pouze pro boot ze sítě, povoleno)
  • deaktivace mSATA/M.2, čtečky otisku prstů, integrované kamery, „Power Monitor Circuit“, „Boost Converteru“, zvukové karty, mikrofonu a interních reproduktorů
  • probuzení po otevření víka (standardně vypnuto)
  • zapnutí po otevření víka (standardně vypnuto)
  • zákaz čtečky paměťových karet, USB, SmartCard

Nastavení úrovně zabezpečení

  • možnost změnit u každého rozhraní přístupnost

Spouštění

  • výběr, které dny se má počítač spouštět
  • nastavení času spouštění (pro všechny dny stejný)

Příslušenství

Spolu s notebookem najdete v krabici ještě 45W napájecí zdroj, třížilový přívodní kabel, základní tištěnou dokumentaci a DVD média pro instalaci operačního systému Windows 8.1 Pro. Na disku je v základu předinstalovaný operační systém Windows 7 Professional (64bit) spolu s obnovou do továrního nastavení (ve skrytém oddílu disku).

Instalace systému je relativně čistá a odstranění méně potřebných komponent je pro profesionálního uživatele otázkou pěti minut.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace vychází na 25 116,- Kč bez DPH (30 390,- Kč s DPH). Existuje také nižší konfigurace bez pomocného SSD a se slabším procesorem bez podpory Intel vPro, která je o pět tisíc levnější. Za dražší konfiguraci se 180GB SSD, 8GB RAM a Core i7 zaplatíte skoro o deset tisíc více.

Všechny konfigurace mají v základu tříletou mezinárodní záruku s opravou v autorizovaných servisech. Tuto záruku lze dále prodloužit a rozšířit o další služby (ochrana proti náhodnému poškození, on-site NBD servis u zákazníka).

Závěr

12,5“ HP EliteBook 820 je malý a lehký notebook, který se navzdory své malé tloušťce neomezuje v nabídce rozhraní a svým rychlým přístupem ke všem vnitřním komponentám ukazuje, že ani tenké notebooky nemusí být monolitické škatule s obtížnou servisovatelností. Potěší u něj mechanicky výborně zpracovaná klávesnice, jeden z nejlepších dostupných touchpadů, velmi tichý provoz a dlouhá výdrž na baterie. Zůstává mu pouze jediné větší negativum, a to horší kontrast a celková vybledlost použitého displeje.

Klady a zápory

+ pohodlná klávesnice a přesný touchpad
+ plná konektorová výbava včetně dokování
+ dobré mechanické zpracování
+ snadný přístup ke všem vnitřním komponentám

- nízká obrazová kvalita použitého TN displeje
- horší reproduktory
- podsvícení kláves pod úhlem prosvítá v mezerách

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: HP EliteBook 820 G1
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5-4300U (1,90/2,90 GHz, 3 MB L3)
  • RAM (GB): 4 DDR3L-1600 (4096+0)
  • HDD (GB): 500 (HGST HTS725050A7E630, 7200rpm, 32MB cache) + 32 (SSD cache)
  • ODD: -
  • LCD: 12,5" TFT (matný)
  • LCD rozlišení: HD (1366 x 768)
  • Video: Intel HD 4400 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Intel Ethernet Connection I218-LM)
  • WiFi: Intel Dual Band Wireless-N 7260 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: IDT HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad + touchstyk (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Professional (64bit, CZ/SK/EN) + Windows 8.1 Pro
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 47 Wh / 8h 13in
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD XC, 3x USB 3.0, DisplayPort, VGA, SmartCard
  • Rozměry: 309 x 213 x 22,5 mm
  • Hmotnost (kg): 1,53
Recenze

Diskuse