RECENZE: Lenovo ThinkPad L440 - seriózní základ pro střední a větší firmy s dokováním a rozšířeným zabezpečením

9. 12. 2014 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

14“ ThinkPad L440 je typickým zástupcem střední pracovní třídy. Má plnohodnotné dokování, solidní mechanické zpracování, snadný přístup k vnitřním komponentám i různé funkce rozšiřující zabezpečení a vzdálenou správu. V testované konfiguraci má plnohodnotné Core i5 (TDP 37 W), 8 GB RAM a 256 SSD, takže nabízí dostatek výkonu i pro náročnou práci.

Lenovo ThinkPad L440 - seriózní základ pro střední a větší firmy s dokováním a rozšířeným zabezpečením

NOTEBOOK.cz je první v ČR, kdo přináší recenzi tohoto notebooku.

Základní popis

Kvůli záplavě tenkých úsporných notebooků už dnes průměrný recenzent přijde do styku s výkonnými procesory snad jen u herních strojů. Dnes už totiž ovládly úsporné procesory i pracovní segment, kde se skvěle hodí do kancelářských notebooků – tam není potřeba moc výkonu a důležitější je, aby byl počítač lehký, chladný a vydržel chvíli na baterku.

Pro případ, že pracovníci mohou potřebovat výkon, však stále existuje cesta. Obvykle se skrývá právě ve střední třídě pracovních notebooků, kam spadá i ThinkPad L440. Právě v této třídě ještě zůstávají takové ty klasické notebooky, s uživatelsky vyměnitelnou baterií, šachtou s optickou mechanikou, dokováním na spodku a vysoko taktovanými dvoujádrovými (případně čtyřjádrovými) procesory. Jsou obvykle tlustší než tenké úsporné stroje, ale od svých předchůdců obvykle přece jen něco ztratily na váze a zvládají úsporný chod, který v kombinaci s nešizenými většími bateriemi nezřídka dá velkou výdrž na jedno nabití.

ThinkPad L440 vypadá na první pohled podobný svému předchůdci – ThinkPad L430. Při bližším zkoumání však zjistíte, že se změnilo snad úplně vše a jde ve skutečnosti o úplně jiný notebook. Z hlediska vzhledu zůstávají podobné snad jen rozměry a tlustý rámeček okolo displeje. Na L440 byly aplikovány stejné změny jako na další ThinkPady poslední generace, což znamená uhlazenější vzhled s minimem výstupků a záhybu a změnu barvy z černé na tmavě šedou. V rámci minimalismu museli jít pryč také skoro všechny indikační diody.

Kvůli zvoleným tvarům vypadá tento ThinkPad poměrně tlustý, přestože v porovnání s jinými stroji třídy na tom není o moc hůř. Vizuálně to však evokuje dojem spíše staršího stroje, který možná pro některé uživatele nebude vypadat příliš atraktivně. Dá se říct, že silná stránka designu L440 je někde trochu jinde. Objevíte ji ve chvíli, kdy na notebooku začnete pracovat. Matné povrchy mají příjemný vzorek, díky kterému se ani po delší práci na opěrkách rukou netvoří mapy potu, není zde vidět každý otisk a počítač není potřeba každou chvíli čistit. Pro větší pohodlí zápěstí je mírně zaoblená přední hrana, aby netlačila.

Konstrukce základny je příkladná a nikde se nic nekroutí ani neprohýbá. Poměrně masivní provedení dává tušit, že tento stroj je dělaný i na trochu drsnější zacházení. Víko má určitou poddajnost při kroucení, ale tlak z vnější strany zvládá skvěle, a ač není pevné jako kámen (resp. jako víka starších ThinkPadů s roll-cage), nabízí přiměřenou ochranu displeje. Z hlediska odolnosti si ThinkPad L440 nezadá se špičkou střední třídy pracovních notebooků.

Notebook lze otevřít pohodlně jednou rukou (což je u ThinkPadů spíše výjimečná záležitost) a maximální úhel otevření je plných 180°, takže by neměl být nikdy problém s nastavením optimálního sklonu.


Konektorová výbava v této třídě bývá obvykle plnohodnotná a zde to není jiné. Na levý bok se soustřeďuje většina konektorů a jde o dvojici USB (pouze jedno z nich 3.0) a obrazové výstupy (VGA a mini DisplayPort). Na pravém boku je dále kombinovaný zvukový konektor, třetí a čtvrté USB (obě jen 2.0), optická mechanika a čtečka paměťových karet. Vzhledem ke klasické konstrukci kloubů bylo možné umístit konektory i dozadu. Většinu prostoru zde zabírá vyměnitelná baterie, nicméně okolo ní je ještě konektor pro připojení do počítačové sítě LAN a zdířka napájení.

Největší výtka u konektorové výbavy směřuje k pouze jedinému rychlému portu USB 3.0 (z celkových čtyř USB), což je nedostatek, který bych dnes očekával spíše u notebooků do 10 tisíc, a dá se říct, že Lenovo zde zaspalo dobu. Dále stojí za zmínku, že notebook může evidentně existovat i ve verzi se slotem pro rozšiřující karty ExpressCard, nicméně vložená záslepka není vyjímatelná a dle všeho tato konfigurace slot nemá (zdá se, že se to týká všech konfigurací pro ČR).

V zavřeném stavu má ThinkPad rozměry 344 x 238 x 31,5-35,5 mm, takže v rámci běžných notebooků patří k těm tlustějším. Hmotnost 2,11 kg je však poměrně dobrá a v dobrém batohu se počítač hned tak nepronese.

Napájecí adaptér má výkon 65 W a dohromady s třížilovým přívodním kabelem váží 358 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Rozložení klávesnice odpovídá všem ostatním 14“ ThinkPadům a od větších ThinkPadů se liší pouze absencí numerického bloku (který nemá bohužel ani zástupnou alternativu přes Fn). Oproti L430 je možné konečně přepínat primární funkci horní řady kláves přepínačem Fn-Lock (Fn+ESC) bez nutnosti restartovat a tyto klávesy jsou opět po letech rozděleny do bloků po čtveřicích, což výrazně zjednodušuje hmatovou orientaci. Specialitou klávesnic ThinkPadů je klávesa PrintScreen na místě klávesy kontextové nabídky a vyvolávání méně používaných funkcí speciálními kombinacemi, které nejsou nikde popsané (Pause = Fn+P, Break = Fn+B,…).

Mechanika kláves je pohodlná a přesná. Na druhou stranu jsou klávesy při psaní až zbytečně hlasité (klapající zvuk), což vnímám jako hlavní nedostatek. U ThinkPadů platí, že nepodsvícené varianty klávesnice bývají hlučnější. Podsvícenou variantu však Lenovo u modelu L440 nenabízí.

Z ThinkPadu L440 prakticky vymizely všechny indikační diody. Zůstala tu jen zelená tečka na hlavním vypínači, která pulzuje, pokud jej uspíte. Tato dioda je duplikována také do červené tečky v logu ThinkPadu na víku. Tím to ovšem končí – není tu žádná indikace aktivity pevného disku, či snad nabíjení baterie. Bez zapnutí počítače tedy nezjistíte, zda je baterie již nabitá, případně zda se vůbec nabíjí. Považuji to za typickou ukázku toho, kde zjednodušení designu vytváří zesložitění následné obsluhy.


Dvojice zařízení pro polohování UltraNAV zahrnuje touchpad (dle Lenova ClickPad) a trackpoint. Konstrukce touchpadu ThinkPadů je specifická provedením, které umožňuje mačkat plochu na kterémkoli místě stejným tlakem (jiné touchpady jdou dobře mačkat jen ve spodní části). Musím říct, že i po letech se mi tento nápad stále líbí a připadá mi praktický. Bohužel realizace má určité odchylky kus od kusu a model od modelu, takže zatímco u některých ThinkPadů jde tlačítko mačkat krásně zlehka a nevydává prakticky žádný zvuk, zde je relativně tuhé a jeho mačkání vydává hlasité klapání. Chvílemi jsem si připadal, jak kdybych místo touchpadu mačkal sešívačku a s každým stiskem střílel sponky. Zde rozhodně ještě je na čem zapracovat. Navzdory tomuto neduhu považuji celkově touchpad za nadprůměrný, a pokud budu ignorovat hluk, pracuje se s ním dobře.

Trackpoint doznal od generace L430 určitých změn – jeho červená čepička posazená hlouběji do klávesnice a zmizela trojice tlačítek pod mezerníkem. Místo nich se má používat mačkání touchpadu, na kterém jsou vyznačeny tři zóny na pozici původních tlačítek. Tyto zóny se chovají stejně jako původní tlačítka a pod Windows (s vhodným ovladačem) to funguje více méně dle očekávání. Nevýhodou je tuhost touchpadu (proti původním měkkým tlačítkům), absence hmatového rozlišení a nemožnost zmáčknout více tlačítek současně. Oproti samostatným tlačítkům toto řešení považuji za krok zpět.

Hlavní HW parametry

Základní deska je vybavena korporátní čipovou sadou Intel QM87 a v patici je osazený standardní dvoujádrový procesor střední třídy – Intel Core i5-4300M s výchozím taktem 2,6 GHz a režimem Turbo Boost do 3,3 GHz. Jde o procesor s TDP 37 W, kterému vyšší mezní tepelný výkon umožňuje pracovat na vyšších taktech (tj. mít vyšší výkon). Je proto rychlejší než úsporné procesory Core i7.


Na desce jsou dva sloty pro paměťové moduly DDR3L-1600, z nichž pouze jeden byl v testované konfiguraci obsazen. Jediný modul tvoří operační paměť o velikosti 8 GB a přidáním druhého se můžete dostat na maximálních 16 GB. Přístup k pamětem a pevnému disku je naštěstí jednoduchý – stačí odšroubovat krytku na spodku.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 66 518
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 18 143

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 143 439
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 60 627

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 6289 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 13 523 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,15

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,41 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 3,41 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,42

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 7238 MB/s

Plnohodnotné Core i5 podává velmi slušný výkon a proti úsporným variantám nabízí při využití obou jader o třetinu vyšší výkon. Oproti úsporným Core i7 je výkon vyšší přibližně o 15 %. S tímto procesorem by tedy neměl být problém provádět i výpočetně náročnější činnosti, aniž by se procesor ukázal jako brzda. Činnosti, u kterých by se to mohlo stát, už bude nutné řešit jedině volbou notebooku s čtyřjádrovým procesorem.

Silný procesor je podpořen i výkonným 256GB SSD vloženým do 2,5“ pozice pro klasický pevný disk. Díky SSD má systém vždy rychlé reakce a uživatel na nic nemusí čekat. Rozdíl proti práci s plotnovým diskem je propastný.

Uvnitř počítače je také fixně montovaná optická mechanika DVD Super Multi.


  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 340 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,1 ms

Komunikační funkce zajišťují čipy od Intelu. Kabelové spojení je v režii gigabitového Ethernetu a bezdrátová karta podporuje jak 2,4/5GHz Wi-Fi /n, tak Bluetooth 4.0.

Displej a grafika

Lenovo nabízí pro ThinkPady L440 displeje s rozlišením HD (1366x768) a HD+ (1600x900) a v obou případech jde o základní displeje s technologií TN. V testované konfiguraci je displej s rozlišením HD+, který oproti HD nabízí kromě vyššího rozlišení také mírně lepší obrazové parametry (zejména teplotu bílé) a vyšší jas. Jinak ovšem zůstává klasický neduh v podobě špatného vertikálního pozorovacího úhlu, nižšího kontrastu a nepříliš sytých barev. Pro kancelářskou práci však podobný displej postačuje.

Maximální jas je v kombinaci s matným povrchem dobře použitelný i venku za letního slunce. V aktuálním pozdním podzimním počasí už nebudete potřebovat maximální úroveň jasu, ani když si sednete v poledne ven na lavičku. Rozsah nastavení je velmi dobrý – v místnosti si vystačíte s hodnotou na polovině a nejnižší stupeň je vhodný pro práci v úplné tmě.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: TN
  • Počet barev: 262 tisíc (6bit eDP)
  • Světlost: 250 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 90° horizontálně, 65° vertikálně
  • Kontrast: 500:1
  • Odezva: 7 ms
  • Podsvícení: W-LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je Chimei Innolux N140FGE-EA2. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.


Grafické operace jsou v režii integrovaného jádra Intel HD 4600 uvnitř procesoru. Podpora zahrnuje více méně očekávané technologie DirectX 11, OpenCL a akceleraci videa ve vysokém rozlišení (až 4K).

Externí monitory lze připojit prostřednictvím výstupů na levém boku. Jde o analogové VGA a digitální mini DisplayPort. Vzhledem k tomu, že je interní displej připojen pomocí rozhraní eDP, je možné pracovat s třemi nezávislými obrazovkami v režimu rozšířené plochy (interní displej + dva externí monitory).

Dále je samozřejmě možné externí monitory připojit přes dokovací stanici. S nejvyšší variantou lze dosáhnout tří externích monitorů, pokud jsou dva připojeny přes výstupy DisplayPort a jeden přes analogové VGA (interní displej pak musí zůstat vypnutý).

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P928 (Graphics: 822, Physics: 3872)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 38 241 (Graphics: 40 512, Physics: 31 970)
  • Cloud Gate (DX10): 4741 (Graphics: 5610, Physics: 3076)
  • Fire Strike (DX11): 591 (Graphics: 631, Physics: 4497)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 7243 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 16,63 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 12,9 fps
  • 1600x900: 9,6 fps

Výkon grafického jádra je poměrně dobrý vzhledem k zapojení pouze jednoho paměťového modulu. Postačuje pro hraní starších a méně náročných her. Hráči náročných AAA her by se samozřejmě měli podívat někde jinde.

Multimédia

Dva malé repráčky jsou umístěny ve zkosené čelní hraně a podporuje je softwarové rozšíření Dolby. Jejich zvuk je však omezen pouze na středy. Výšky i hloubky mají výrazné utlumení. Zvuk prosto působí zastřeně a neúplně. Výsledný projev lze na poměry notebooků označit za průměrný. Naopak nejvyšší hlasitost průměr notebooků mírně překračuje.

Webkamera základní kvality je umístěna ve víku nad displejem spolu s indikační diodou (zelenou) a duálním mikrofonem.

Zabezpečení

Hardware počítače lze zabezpečit pomocí standardních hesel BIOSu (spuštění, nastavení) a hesla pevného disku. Tato hesla mohou mít délku až 30 znaků. V testované konfiguraci je počítač navíc vybaven rozšířenou vzdálenou správou pomocí technologie Intel vPro.

V počítači je sice přítomna čtečka otisku prstů a dokonce v něm nechybí ani bezpečnostní čip TPM, ale v BIOSu se s ní přihlašovat nemůžete. Funkci přihlášení jedním otiskem si Lenovo nechává až do vyšších řad. Čtečka je v předinstalovaném operačním systému obsluhována programem ThinkVantage Fingerprint Software. S ním ji můžete využívat pro přihlášení uživatelů místo zadávání hesla.

Firmware umožňuje zakázat přístup k jednotlivým integrovaným komponentám a rozhraním notebooku.

Chlazení a provozní hluk

Chladič s jedním ventilátorem je umístěn v levém zadním rohu a průduchy má jak na levém boku, tak i vzadu. Při kancelářské práci se počítač obvykle chladí pasivně. Jakmile dojde k nějaké zátěži, spustí se alespoň na pár desítek sekund v nejnižších otáčkách, které nepovažuji za rušivé. Co však za rušivé považuji, je jeho rozjezd, který vždy působí, jako by se ventilátor chtěl rozjet na plné otáčky a následně zpomalit na správnou hodnotu. Dá se na to zvyknout a není to tak hlučné, ale z hlediska návrhu počítače to považuji za zbytečnou chybu.

V zátěži jede ventilátor neustále a umí i zvýšit otáčky, nicméně k jeho projevu, ani hlučnosti nemám výhrady. V běžném ruchu místnosti s více lidmi není obtěžující.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 31,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 29,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,9°C
  • klávesnice vlevo = 30,6°C
  • klávesnice vpravo = 28,0°C
  • spodek maximum = 33,2°C
  • výdech chlazení = 33,8°C
  • napájecí adaptér = 36,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 31,6°C
  • levá strana pod klávesnicí = 31,9°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 27,9°C
  • klávesnice vlevo = 34,0°C
  • klávesnice vpravo = 30,2°C
  • spodek maximum = 37,7°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 44,4°C
  • napájecí adaptér = 41,2°C

teplota okolí při měření: 22°C

Při kancelářské práci se teploty na povrchu drží tak nízko, že byste z toho možná ani nepoznali, že je počítač zapnutý. Až dlouhodobá zátěž způsobí mírné zahřívání na spodku v okolí chladiče. Prostor klávesnice a opěrek rukou se nezahřívá ani v zátěži.


Baterie

U ThinkPadu L440 se ještě pěkně postaru vkládá (Li-Ion) baterie do zadní části základny a je uživatelsky vyměnitelná. V testované konfiguraci byla osazena základní šestičlánková varianta s kapacitou 56 Wh. V našem standardním redakčním testu* s ní notebook vydržel 7 hodin a 23 minut. Při on-line kancelářské práci s Wi-Fi a polovičním jasu lze dosáhnout na šest hodin provozu na jedno nabití, což považuji za velmi dobrý výsledek.

Stojí za zmínku, že Lenovo vyrábí také devítičlánkovou variantu, která dozadu přesahuje asi o dva centimetry (ThinkPad Battery 57++). Její kapacita činí nadstandardních 100 Wh. V praxi by s ní tedy měly být dosažené časy asi o 75 % vyšší proti základní baterii, což dává reálnou výdrž při kancelářské práci mírně přes deset hodin.

Prázdná baterie se nabije na 90 % přibližně za hodinu a čtvrt. V zátěži se doba může prodloužit až na necelé dvě hodiny.

BIOS

Firmware je typu UEFI a jde o upravený systém Phoenix. Operační systém je možné zavádět v režimu UEFI (s i bez SecureBoot) a režimu BIOS. V nastavení najdete následující volby:

Síť

  • probouzení z LAN (vypnuté, zapnuté, pouze s připojeným napájením)
  • povolení BIOSu síťové karty (odděleně pro IPv4 a IPv6)

USB

  • vypnutí podpory USB v DOSu
  • vypnutí stálého napájení USB portů
  • vypnutí podpory USB 3.0

Klávesnice/myš

  • prohození Fn a Ctrl

Zobrazení

  • nastavení výchozího výstupu grafické karty (LCD, VGA, mini-DP, výstup v doku)

Napájení

  • vypnutí Intel SpeedStep
  • ztlumení optické mechaniky
  • vypnutí správy napájení CPU a PCIe
  • nastavení rychlosti ExpressCard (automatické, vždy dle 1. generace)
  • zapnutí automatického spuštění po připojení napájecího zdroje
  • vypnutí Intel Rapid Start Technology a nastavení přechodu do hibernace (standardně po třech hodinách spánku)

Zvukové události

  • pípnutí při žádosti o heslo
  • pípnutí, pokud je stisknuto příliš mnoho kláves najednou

SATA

  • nastavení režimu SATA řadiče (AHCI, kompatibilita)

Procesor

  • vypnutí podpory více jáder
  • vypnutí podpory HT (Hyper-Threading)

Intel AMT

  • zakázání AMT
  • nastavení čekání CIRA
  • typ terminálu (standardně VT100+)

Smart Connect

  • zapnutí technologie Intel Smart Connect

Příslušenství

Součástí balení je notebook, napájecí adaptér, základní tištěná dokumentace a instalační DVD média Windows 8 Pro. Na disku je předinstalovaný Windows 7 Professional spolu s obnovou do továrního stavu. Instalace je relativně čistá a po odstranění zkušební verze antiviru a několika utilit byste se měli dostat na plnou rychlosti systému.

Pokud provedete instalaci Windows 8, dojde ke smazání původní obnovy Windows 7, takže doporučuji před tímto krokem provést zálohu obnovy na vlastní sadu DVD (případně libovolné USB paměťové zařízení).

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace vychází na 20 990,- Kč bez DPH (25 398,- Kč s DPH) a je to ta nejvyšší, která je u nás v rámci L440 běžně k dostání. Nižší konfigurace se liší především v procesoru (Core i3, i5), velikosti operační paměti (4, 8 GB), pevném disku místo SSD a rozlišení displeje.

Všechny konfigurace mají roční záruku při nákupu na IČ. V případě nákupu řízeného občanským zákoníkem dává Lenovo dvouletou záruku (mezinárodní je však pouze první rok a druhý se lokálně dokazuje nákupním dokladem).

Závěr

Kdybych to měl shrnout, 14“ ThinkPad L440 je důstojným zástupcem střední třídy pracovních notebooků a nabízí všechno to, co se v této třídě očekává. Má velmi slušné mechanické zpracování, dobrou ergonomii, pohodlnou klávesnici a konektor pro připojení velké dokovací stanice. V testované konfiguraci navíc vyniká i slušným výpočetním i diskovým výkonem, který zajistí svižných chod systému i programů.

V porovnání s konkurencí má L440 zásadní nevýhodu pouze v jediném rychlém portu USB 3.0 a nedá se popřít, že je na dnešní poměry celkem tlustý. Také klávesnice, ač velmi pohodlná, patří k hlučnějším (a chybí jí zástupná numerika). Na druhou stranu jde o počítač, na kterém se dobře pracuje, a na to, že jde o pracovní stroj s plnohodnotným dokováním, má přijatelnou cenu za testovanou konfiguraci s i5, velkou operační pamětí a SSD.

Klady a zápory

+ mechanické provedení
+ dobrá výdrž na baterie
+ pohodlná klávesnice

- pouze jedno USB 3.0
- chybí indikace nabíjení baterie
- hlučnější chod kláves

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Lenovo ThinkPad L440
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5-4300M (2.60/3.30 GHz, 3 MB L3)
  • RAM (GB): 8 DDR3L-1600 (8+0)
  • SSD (GB): 256 (TOSHIBA THNSFJ256GCSU, 2,5" SATA-3)
  • ODD: DVD SuperMulti (HL-DT-ST DVDRAM GU90N)
  • LCD: 14,0" TFT/TN (matný)
  • LCD rozlišení: HD+ (1600 x 900)
  • Video: Intel HD4600 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Intel Ethernet Connection I217-LM)
  • WiFi: Intel Dual Band Wireless-N 7260 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad + trackpoint (Synaptics/UltraNAV)
  • Software: Windows 7 Professional (64bit) + Windows 8 Pro (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 57 Wh / 7h 23in
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD XC, 1x USB 3.0, 3x USB 2.0, VGA, mini-DisplayPort
  • Rozměry: 344 x 238 x 31,5-35,5 mm
  • Hmotnost (kg): 2,11
Recenze

Diskuse