RECENZE: MSI GE60 - herní základ s čtyřjádrem a GeForce GTX dostal nový kvalitní PLS displej

8. 4. 2014 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jiří Zima

MSI vzalo opět původní řadu GE a místo zásadních designových úprav dovnitř vložilo novější hardware. Uvnitř je tak čtyřjádrový procesor generace Haswell, poslední generace dedikovaných grafik NVIDIA a především je původní TN displej nahrazen novým matným PLS, který nabízí vyšší kvalitu zobrazení a neomezené pozorovací úhly.

MSI GE60 - herní základ s čtyřjádrem a GeForce GTX dostal nový kvalitní PLS displej

NOTEBOOK.cz je první v ČR, kdo přináší recenzi tohoto nového notebooku.

Základní popis

Mezi herními notebooky od MSI patří řada GE k tomu základnímu. Nenabízí tedy nejvýkonnější grafické karty a procesory a nemá ani nadstandardní mechanické zpracování, ale snaží se to vyvážit cenou, resp. především poměrem cena-výkon.

V posledních měsících MSI vydalo několik úplně nových výkonných notebooků. Pokud však jde o GE, zde se drží osvědčené klasiky, která se stále dobře prodává. To znamená, že nový GE60 je v podstatě notebook, který svým návrhem připomíná stroje let 2008-2010 se vším dobrým i špatným, co to obnáší.

Tělo přístroje má jako hlavní zpevňovací prvek kovové okolí klávesnice. Jde o část s největší tuhostí, na kterou jsou následně navěšeny další plasty v podobě vany základny. Výsledná pevnost základny je díky kovové části velmi dobrá. Horší je to s tenkým víkem, které vykazuje větší pružnost, než bych u podobného stroje čekal. Pro rok 2014 přitom došlo k mírnému redesignu, u GE série je navíc kovové víko a profilované prolisy, které mají zvyšovat právě tuhost a odolnost víka displeje. Zprvu na mě však působilo spíše „fórově“, ale na druhou stranu je třeba uznat, že při tlačení na vnější stranu se víko sice prohne, ale na displeji se neobjevuje žádné vlnění barev, takže je displej nejspíš chráněn dostatečně. Přesto bych doporučoval pro nošení používat kvalitní brašnu (batoh), kde nehrozí příliš velké zmáčknutí (už jen kvůli tomu, aby se nemohla obtisknout klávesnice do displeje).

V jistém ohledu působí herní notebooky v poslední době více pracovně než některé pracovní modely. Obvykle totiž mají plnohodnotné rozložení klávesnice a především matné praktické povrchy. S výjimkou mezer mezi klávesami jsou všechny povrchy matné. Na spodek a rámeček displeje je použit hrubý plast, zatímco okolí klávesnice a vnější strana víka mají povrch broušeného hliníku. Na kovových částech mohou být vidět po hraní drobné mapy potu, ale není to zdaleka tak výrazné, jako na lesklých plastech.

Zapuštěné klouby do základny umožňují otevření počítače pouze v úhlu 130°. Tuhost kloubů nijak nebrání pohodlnému otevření jednou rukou. Příliš dobrý dojem na mě u testovacího kusu nedělalo povrzávání kloubu při otevírání za roh víka.


U notebooku této třídy a těchto rozměrů se očekává plná konektorová výbava a ta zde také je. Levý bok má dvojici zvukových konektorů, dvě USB 3.0, výstup HDMI, USB 2.0 a zdířku napájení. Na pravém boku většinu prostoru zabírají dvířka optické mechaniky. Za ní najdete čtvrté USB (zde opět jen 2.0), obrazový výstup VGA a konektor pro připojení do počítačové sítě LAN. Výbavu završuje čtečka karet SD XC schovaná ve zkosené čelní hraně.

Módní vlna ztenčování notebooků se na GE60 nijak nepodepsala - v zavřeném stavu jsou rozměry 382 x 250 x 31-35,5 mm. Hmotnost je vzhledem k rozměrům překvapivě nízká. Pouhých 2,39 kg, což mívá kdejaký 15,6“ notebook s dvoujádrovým procesorem a integrovanou grafikou. S dobrým batohem může být i GE60 společníkem na cestách.

Napájecí adaptér má výkon 120 W a dohromady s třížilovým přívodním kabelem váží 563 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnici má MSI v herních modelech všude stejnou, dodávanou od SteelSeries. Tyto klávesnice se chlubí možností zmáčknutí většího množství kláves současně (kvůli hráčům) a speciálním třízónovým podsvícením, kdy si pro každou zónu můžete nastavit libovolnou barvu.

V rozložení je několik specialit, které uživatele jiných notebooků překvapí. Předně vlevo od mezerníku chybí tlačítko Windows, které je umístěno doprava (místo klávesy kontextové nabídky). Kvůli této změně je posunutý levý Alt, takže po zkušenosti s jinými notebooky nejspíš budete zprvu mačkat místo Altu Mezerník. Takové řešení je pravděpodobně kvůli hráčům, aby si v zápalu hry nemohli klávesu Windows zmáčknout omylem. Za chybu ovšem považuji přítomnost Home a End pouze ve formě Fn funkcí PgUp a PgDn. V 15,6“ notebooku je dost místa, aby nebylo nutné provádět podobné kompromisy (přes Fn mohly být naopak funkce Scroll Lock a Pause).

Klávesy mají tichý a jistý chod, který je vhodný i pro psaní delších dokumentů. Neplatí tedy, že by byl podobný stroj vhodný pouze na hry a filmy. Píše se na něm díky vyššímu zdvihu lépe než na řadě tenkých notebooků.

Nad klávesnicí je vpravo hlavní vypínač a vlevo jsou dvě speciální tlačítka – jedno přepíná podsvícení (vypnuto, zapnuto, podsvícení pouze levé třetiny), druhé roztáčí ventilátor na plné otáčky bez ohledu na vnitřní teploty.

Indikační diody jsou tradičně na čelní hraně a svítí modře. Zjistíte z nich aktivitu pevného disku, stav Wi-Fi a Bluetooth, nabíjení (nabití) baterie, stav zámků klávesnice a přepnutí počítače do režimu spánku. K poslední zmíněné diodě bych měl výhradu kvůli jejímu blikání, kdykoli počítač uspíte. Působí to rušivě a pokud je v místnosti tma, bude vás tato dioda rušit. Kdyby svítila nebo pomalu pulzovala, bylo by to mnohem lepší.

Testovaný kus měl anglické popisky klávesnice. Prodejní kusy jsou vybaveny českou klávesnicí.


Velkou změnou proti předchozí generaci je implementace nového beztlačítkového touchpadu. Jde o model od společnosti Elan s dobrou podporou víceprstých gest, avšak značným zpožděním kurzoru proti pohybu prstu. Když se k tomu přidá relativně tuhé tlačítko integrované do dotykové plochy s mírnou vůlí, vnímám zde touchpad jen jako zařízení pro případ nouze. Neviděl bych v tom velký problém, neboť u podobného stroje se dá očekávat časté připojení myši.

Hlavní HW parametry

V nové revizi základní desky je procesor připájen přímo k základní desce místo původního řešení s oddělenou čipovou sadou a procesorem v patici. Jde o řešení, do kterého bude Intel tlačit od letošního roku všechny výrobce. Na desce je přidělaný výkonný čtyřjádrový procesor Intel Core i7-4700HQ (47 W TDP) s výchozím taktem 2,4 GHz a režimem Turbo Boost do 3,4 GHz. Jde o výkonnější z procesorů dodávaných v tomto notebooku (levnější alternativou je dvoujádrové Intel Core i5-4200H).


Na desce jsou přístupné dva sloty pro operační paměť, z nichž je pouze jeden osazen již z továrny. Najdete v něm 8GB modul DDR3L-1600. Přidáním druhého modulu můžete rozšířit paměť až na maximálních 16 GB operační paměti.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 69 023
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 18 705

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 286 768
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 121 212

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 6359 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 24 257 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,81

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,44 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 6,96 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 4,82

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 7321 MB/s

Notebook ve výpočetních testech podával výborné výkony. Použitý procesor je při náročných vícevláknových operacích, jako je 3D rendering a kódování videa, více než dva a půl krát rychlejší než průměrné lepší tenké notebooky s úspornými procesory. O výkon tedy není nouze a notebook skvěle poslouží uživatelům, pro které je výpočetní výkon zásadní.

V testované konfiguraci je osazena 2,5“ pozice pro 9mm pevný disk 1 TB modelem, jehož plotny se otáčí rychlostí 7200 rpm. Mezi plotnovými disky pro notebooky jde o jeden z nejvýkonnějších, nicméně s výkonem SSD jej nelze srovnávat. Právě pro SSD jsou na desce volné dva sloty typu mSATA v plné variantě. Pokud obě vyplníte stejnými SSD, můžete je nastavením v BIOSu spojit do RAID pole a ještě tím zvýšit jejich výkon.

Měl bych však upozornit, že všechny vyměnitelné vnitřní komponenty (paměť, SSD, disk, bezdrátové moduly) jsou pod jedním plastovým kusem, pro jehož sejmutí musíte porušit záruční pečeť (která upozorňuje na ztrátu záruky v případě poškození). Přestože v ČR není možné, aby vám výrobce zamítl záruku na základě poškození nějaké samolepky (resp. u soudu by prohrál), může být problém s popotahováním autorizovanými servisy (a takové problémy se opravdu dějí). Zastoupení MSI pro ČR a SR nám však v době recenze potvrdilo, ze poškození nálepky nemá na záruku vliv.

Notebook je vybaven také standardní optickou mechanikou typu DVD Super Multi s výsuvným podavačem. Jde o variantu mechaniky s výškou 12,7 mm, kterou je případně možné vyměnit za neoriginální adaptér pro další 2,5“ disk.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 388 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 115,8 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 16,34 ms

Bezdrátové možnosti v podobě Wi-Fi /ac (2,4/5GHz) a Bluetooth 4.0 zajišťuje karta od Intelu. Kabelové připojení řeší gigabitový Ethernet Atheros, který má od výrobce nainstalovaný upravený ovladač (Killer) s možností nastavovat priority síťových komunikací v závislosti na programu (aby si typický uživatel mohl nerušeně hrát on-line hry při stahování z torrentů).

Displej a grafika

Na rozdíl od 17“ verze má přicházející generace 15,6“ GE60 osazený nový matný Full HD (1920x1080) panel (SAMSUNG 156HL01-102) s maticí PLS, což je obdoba IPS v podání Samsungu. Jde o velmi dobrý panel z hlediska kontrastu i podání barev. Nečekejte široký gamut jako u některých vyšších řad TN panelů, nicméně barvy působí přirozenějším dojmem a displej je také příjemnější pro kancelářskou práci. Barvy nejsou ve výchozím stavu ujeté žádným směrem a bílá je bez nádechu do jiné barvy. Kvalitativně jde o velmi dobrý panel, který při hraní her oceníte – se základními TN panely je obraz nesrovnatelný.

Maximální jas displeje je nadprůměrný a v kombinaci s matnou povrchovou úpravou postačuje pro základní kancelářskou práci na slunci. V prosvětlené kanceláři si obvykle vystačíte s jasem na 70-100 %. K večeru bude stačit i polovina. Nejnižší jas je vhodný pro práci v úplné tmě. Musím pochválit, že displej zůstává dostatečně kontrastní i v nízkých hodnotách jasu.

Parametry displeje

  • Typ obrazovky: PLS
  • Počet barev: 262 tisíc (6bit eDP)
  • Pozorovací úhel: 178° horizontálně, 178° vertikálně
  • Podsvícení: W-LED

Tím nejzajímavějším v nové generaci je pochopitelně obměna grafické karty. Předchozí model NVIDIA GeForce GTX 765M z kategorie pomezí vyšší a střední třídy byl nahrazen jeho přímým nástupcem – modelem GeForce GTX 860M. Na trhu jsou 2 verze karty s tímto označením, MSI používá novější s jádrem Maxwell. Jeho výkon je postaven o 20 % výše, čehož není dosaženo zásadním technologickým přepracováním. Jde v mnoha rysech o podobné jádro s upraveným výrobním procesem a skoro o 30 % vyššími takty, chudší o 128 shaderů. Generace GeForce 800M s architekturou Maxwell je oproti minulému Kepleru zajímavá především optimalizací výpočetních jednotek pro dosažení nižší spotřeby, resp. zvýšení poměru výkonu na watt.

Dedikovaná grafika je samozřejmě přepínatelná pomocí technologie NVIDIA Optimus a zapíná se pouze v případě potřeby grafického výkonu (nebo OpenCL). Běžně při kancelářské práci a prohlížení webů běží pouze integrované jádro Intel HD 4600 se sdílenou pamětí.


Notebook je vybaven dvojicí obrazových výstupů – HDMI 1.4a a VGA. S HDMI lze připojit v plné kvalitě monitor s maximálním rozlišením 1440p (2560x1440). Vzhledem k eDP zapojení interního displeje zvládá integrovaná grafika obsloužit dva externí monitory dohromady spolu s interním LCD v režimu rozšířené plochy.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 06 (1280x1024): 19160
  • 3DMark 11: P5155 (Graphics: 4946, Physics: 6634)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 101 894 (Graphics: 171 544, Physics: 42 087)
  • Cloud Gate (DX10): 15 616 (Graphics: 28 472, Physics: 6052)
  • Fire Strike (DX11): 3706 (Graphics: 3964, Physics: 8788)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 6718 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 54,44 fps

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 12,45
  • EnSight (ensight-04): 36,38
  • LightWave 3D (lightwave-01): 17,71
  • Maya (maya-02): 11,48
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 1,45
  • SolidWorks (sw-03): 10,52
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 1,48
  • Siemens NX (snx-01): 5,21

Crysis 3 (fps)

  • 1280x720, nízké detaily, FXAA: 53 (min), 112 (max), 93,5 (průměr)
  • 1920x1080, střední detaily, FXAA: 30 (min), 57 (max), 49,1 (průměr)
  • 1920x1080, vysoké detaily, SMAA (2TX): 21 (min), 42 (max), 36,4 (průměr)

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 96,6 fps
  • 1920x1080: 55,6 fps

3D výkon se v syntetických testech posunul o 20-30 %. V herních testech zejména ve vyšších rozlišeních místy došlo až ke 40% zlepšení. Výsledkem je, že na tomto notebooku můžete hrát moderní hry v nativním rozlišení LCD (Full HD) se středními nebo lepšími detaily. Na své si tedy přijdou i uživatelé z řad náročných hráčů.

Multimédia

Notebook je vybaven čtyřmi reproduktory Dynaudio, což je v řadě GE novinka (doposud byly reproduktory této značky u MSI pouze ve vyšší řadě GT). Dva jsou nad klávesnicí a míří nahoru, dva jsou pod opěrkami rukou a míří dolů. Přední reproduktory jsou větší a jsou lépe stavěné pro reprodukci nižších frekvencí. Všechny čtyři dohromady slouží pro lepší navození prostorového vjemu při filmech a hrách. K doladění aparatury slouží softwarové rozšíření Sound Blaster Cinema, ve kterém můžete pomocí několika efektů nastavit zvuk podle svých představ.

Na poměry větších notebooků hraje MSI GE60 nadprůměrně dobře. Nemá sice tak výrazné basy a výšky jsou možná trochu zastřené, ale zvuk je silný a dostatečně kvalitní pro filmy i hraní her.

Pro sluchátkový výstup má notebook samostatný předzesilovač a stínění.


Ve víku nad displejem je integrovaná webkamera základní kvality s decentní bílou indikační diodou a zdířkou mikrofonu.

Chlazení a provozní hluk

Teplo je odváděno pomocí několika heatpipe od procesoru a grafického čipu k jedinému chladiči s ventilátorem v levé zadní části základny. Výdech ventilace je umístěn na levém boku a k nasávání vzduchu je spodku v některých místech perforovaný plast.

Ventilátor běží neustále bez ohledu na výpočetní zátěž. Jeho nejnižší otáčky jsou poměrně vysoké, což znamená, že v úplném tichu je notebook slyšet i ze dvou metrů. Zvuk však není příliš rušivý a lze si na něj zvyknout. Situace se výrazně mění při dlouhodobé zátěži, kdy se ventilátor postupně roztočí do maximálních otáček, a notebook pak patří k hlučnějším. Při hraní to tolik nevadí, neboť integrované repráčky dokážou ventilátor přehlušit zvuky her. Horší to je v případě, že jde o zátěž nějakým programem (například matematická analýza pomocí OpenCL prováděná na procesoru i grafice současně). V úplném tichu pak záhy budete považovat zvuk chlazení za otravný. Je to bohužel daň za velký výkon v relativně lehkém notebooku s menším chladičem.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 28,2°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,2°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,9°C
  • klávesnice vlevo = 28,3°C
  • klávesnice vpravo = 28,8°C
  • spodek maximum = 31,5°C (vpředu uprostřed)
  • výdech chlazení = 28,9°C
  • napájecí adaptér = 27,3°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 35,6°C
  • levá strana pod klávesnicí = 38,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 33,4°C
  • klávesnice vlevo = 44,5°C
  • klávesnice vpravo = 39,9°C
  • spodek maximum = 53,7°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 59,9°C
  • napájecí adaptér = 45,7°C

teplota okolí při měření: 23°C

Při kancelářské práci je povrch počítače vlivem neustále běžícího ventilátoru vždy chladný bez náznaků zahřívání. Krátkodobá opakovaná zátěž se projevuje mírným zahříváním hlavně spodku v levé polovině základny. Nejhorší je situace při hraní her (tedy zátěži procesoru i grafiky). Pak se spodek zahřívá poměrně hodně a zahřívání je také patrné na části vlevo od klávesnice. Právě zahřívání vlevo od klávesnice může být nepříjemné při hraní (a větší ruce položené na WASD).


Vnitřní komponenty jsou v plné zátěži zahřáté okolo 90-95°C. Jde o poměrně vysoké teploty, které svědčí o tom, že zde není příliš velká rezerva (v konfiguraci s dvoujádrem by to bylo mnohem lepší). Procesor chvílemi musí kvůli teplotám snižovat výkon – během testování však takt nešel ani v největší zátěži všech jader pod 2,3 GHz, takže by si uživatel neměl ničeho všimnout.

Zde můžete vidět teploty procesoru a grafiky při hraní hry Battlefield 3:


Baterie

Uživatelsky vyměnitelná baterie má kapacitu 49 Wh, což v našem standardním redakčním testu* stačilo na 4 hodiny a 35 minut provozu. Při on-line kancelářské práci s polovičním jasem jsem se v průměru pohyboval okolo tří a půl hodiny, což dle dnešních měřítek není příliš oslnivý výsledek.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 23 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 41 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 93 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 102 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 27 W

Běžně se dokáže prázdná baterie nabít na 90 % za jeden a půl hodiny. V zátěži se doba nabíjení prodlouží přibližně na dvojnásobek.

BIOS a zabezpečení

Firmware Aptio nabízí základní možnosti nastavení. Operační systém lze zavádět v režimu UEFI (včetně SecureBoot) i režimu BIOS. Důležitá nastavení se týkají RAID pole, kde si můžete nastavit, které disky budou v RAID 0, a USB portů (nastavení kompatibility, snížení rychlosti na 2.0 a vypnutí napájení v úsporných stavech). V případě potřeby lze vypnout změnu taktů procesoru prostřednictvím Intel SpeedStep a zvolit, zda se při spuštění aktivuje zámek NumLock.

Možnosti zabezpečení zahrnují pouze nastavení hesel BIOSu (spuštění, nastavení).

Příslušenství

Součástí balení je notebook, 120W napájecí adaptér, třížilový přívodní kabel a balík tištěných příruček. Na disku je spolu s obnovou do továrního nastavení nainstalován operační systém Windows 8.1 (64bit) a k němu je zde také nějaký ten základní bloatware (například zkušební verze antivirového programu).

Ceny a záruka

Z nové generace je testovaná konfigurace tou nejvyšší dostupnou pro náš trh a stojí 26 107,- Kč bez DPH (31 590,- Kč s DPH). Nižší konfigurace se mohou lišit především v procesoru (dvoujádra Intel Core i5-4200H) a grafické kartě (nejslabší mají GTX850M).

Všechny konfigurace mají dvouletou záruku s opravou v autorizovaném servisu se svozem.

Závěr

15,6“ notebook MSI GE60 2PE je levným vstupním modelem do segmentu výkonných herních notebooků a vyznačuje se zejména dobrým poměrem cena/výkon. Jeho specifikem je na herní notebook relativně nízká hmotnost (2,4 kg) a výborný PLS displej s neomezenými pozorovacími úhly. Nevýhody plynou právě z nízké hmotnosti - z části plastového zpracování, které místy nepůsobí příliš bytelně, a menšího chladiče, kvůli kterému jsou zátěžové teploty vnitřních komponent okolo 90°C. Z hlediska ergonomie zamrzí některé odlišnosti rozložení klávesnice (Home/End jen přes Fn) a nepříliš dobrý touchpad.

Cílovou skupinou tohoto počítače jsou především hráči, případně lidé, kteří hledají něco k občasnému nošení s maximálním výkonem za co nejméně peněz. Pro hráče je z mého pohledu velmi zajímavou volbou slabší varianta, která se liší od testované osazením dvoujádrového procesoru. Ve většině her se to nijak neprojeví, a pak jde o cestu, jak získat notebook s výkonnou GeForce GTX860M za nějakých 26 tisíc korun.

Klady a zápory

+ výborný výkon vzhledem k ceně
+ vícebarevné podsvícení kláves
+ nadstandardní PLS displej

- místy horší plastové zpracování (především okolo kloubů)
- vysoké vnitřní teploty při hraní her
- touchpad

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: MSI GE60 2PE-062CZ
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7 4700HQ (2.40/3.40 GHz, 6 MB L3)
  • RAM (GB): 8 DDR3L-1600 (8+0)
  • HDD (GB): 1000 (HGST HTS721010A9E630, 7200rpm, 32MB cache)
  • ODD: DVD SuperMulti (HL-DT-ST DVDRAM GTA0N)
  • LCD: 15,6" TFT/PLS (matný)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: NVIDIA GeForce GTX860M (2GB GDDR5, 128bit) + Intel HD4600 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Killer e2200 Gigabit Ethernet)
  • WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 3160 (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC892)
  • Polohovací zařízení: touchpad (ELAN)
  • Software: Windows 8.1 (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 49 Wh / 4h 35in
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD XC, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, VGA, HDMI
  • Rozměry: 382 x 250 x 31-35,5 mm
  • Hmotnost (kg): 2,39
Recenze

Diskuse