RECENZE: Acer Aspire V17 Nitro Black Edition (VN7-792G) - inovovaný 17“ obr s dlouhou výdrží s novým CPU Intel Skylake

22. 10. 2015 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Procesory Intel Skylake jsou žhavou novinkou a na trh se konečně dostávají počítače, které je mají v sobě. Mezi ně patří i inovované verze oblíbených počítačů Nitro, které vynikají vysokým výkonem, IPS displeji a kvalitními reproduktory. Nová verze napravuje jeden z posledních nedostatků, kterým byla slabší výdrž na baterii. Právě zde se ukázala největší přednost nových procesorů – energetická úspornost.

Acer Aspire V17 Nitro Black Edition (VN7-792G) - inovovaný 17“ obr s dlouhou výdrží s novým CPU Intel Skylake

Základní popis

Není to tak dávno, co se u nás v redakci jedna V17 otočila. Bylo tomu před půlrokem a zvenčí jsou obě verze téměř k nerozeznání. Vzhledem k tomu, že mnohé je pro oba počítače shodné, budu se v této recenzi zabývat pouze rozdíly. Pro plné seznámení s notebookem tedy doporučuji přečíst také recenzi Acer Aspire V17 Nitro Black Edition - našlapaný herně-multimediální notebook s 3D kamerou.

V zavřeném stavu se notebook téměř neliší. Opět používá soft-touch povrch a víko je pogumované. Všemu tomu dominuje černá barva ozvláštněná snad jen zadním chromovaným pruhem s výdechy chlazení. Bez rozdílu zůstalo i špičkové zpracování s dobrou mechanickou odolností jak základny, tak víka. Jde sice o velký 17“ notebook, ale ve vhodném zavazadle bych se nebál častého nošení.

Hlavní vizuální změnou je decentní červeně podsvícená linka v zadní části základny. Intenzita svícení je jen o málo větší než u podsvícené klávesnice a není rušivá ani při práci v úplné tmě.


Konektorová výbava doznala určitých změn. Na pravém boku je vedle původních konektorů v podobě výstupu HDMI, dvojice USB 3.0, LAN a zdířky napájení také výkonné rozhraní Thunderbolt v provedení USB-C 3.1. Na levém boku vedle optické mechaniky naopak jedno z původních dvou USB (2.0) zmizelo. Čtečka paměťových karet SD XC je opět na čelní hraně.

Rozměry v zavřeném stavu se od předchozí generace nezměnily a počítač má 421 x 292 x 25-26 mm. Tloušťkou jde o jeden z úspornějších plně vybavených 17“ notebooků a hmotnost 3,09 kg nevybočuje z průměru třídy. Spíše než vyšší hmotnost mi při každodenním nošení vadily půdorysné rozměry, kvůli kterým se notebook nevejde ani do některých batohů, které jinak 17“ notebooky pojmou. Mohou za to větší okraje okolo displeje.


135W napájecí adaptér má spolu s třížilovým přívodním kabelem hmotnost 612 g, takže při cestování s plnou výbavou si ponesete více než tři a půl kila. Není to málo, a pokud je pro vás mobilita prioritní, stojí za zvážení stejně výkonná 15,6“ verze, která má o tři čtvrtě kila méně.

Nová Nitra s procesory Skylake jsou vybavena odlišnými napájecími adaptéry. Vypadají prakticky stejně, ale nejsou kompatibilní. Nové zdroje poznáte podle fialové koncovky a v případě, že to nového Nitra zapojíte napájecí adaptér ze starého, půjde zasunout a nic špatného se nestane, ale notebook se z něj napájet nebude (při opačné kombinaci nejde adaptér ani zasunout do notebooku). Není mi jasné, z jakého důvodu Acer sáhl po této změně, když už původní Nitra dostaly nový napájecí konektor odlišný od toho, který měl Acer dlouhé roky.

Klávesnice a ovládací prvky

Rozložení kláves prošlo několika změnami. Tou hlavní je odstranění klávesy Insert, která je nyní jen jako funkce Fn v kombinaci s Delete. Klávesy pro pohyb v dokumentech a Delete se posunuly o jeden sloupec doleva, kde udělaly v pravém horním rohu prostor pro klávesu s funkcí hlavního vypínače. Acer se pravděpodobně rozhodl ušetřit a z tohoto důvodu odstranil původní hlavní vypínač vedle klávesnice. Nejsem si jist, zda je tento krok tak nutný, nicméně podobný trend je i u dalších výrobců.

Mechanika kláves byla vyměněna za hlubší typ a klávesy jsou nově anatomicky tvarované podle prstů (prostředek je níže). V poslední době bylo zvykem, že se klávesnice stávaly jen mělčími a mělčími, takže tento krok je mírně překvapivý, ale dá se pochopit. Výrobce pouze vyslyšel své zákazníky. Sám s předchozí mechanikou nemám žádný problém, ale věřím, že tato bude vyhovovat většímu množství lidí.


Radost z příjemnějšího stisku je vyvažována hlučnějším provozem. Klávesnice není přímo hlučná, ale minulá verze byla extrémně tichá, což už tato není. Tuto bych si dovolil zařadit někam do průměru.

Na rozdíl od předchozí generace se již neopakuje problém, že po probuzení počítače je vždy vypnutý zámek NumLock. Nové Nitro si již pamatuje nastavení zámků klávesnice ve všech situacích.

Indikační diody původně na pravém boku se přesunuly na čelní hranu, kde jsou méně na očích kvůli zkosení. Navíc nesvítí tak silně.


Elektronika touchpadu i hladký povrch dotykové plochy zůstaly beze změny. Jiná je však mechanika. Integrované tlačítko je nyní mírně tužší a místo klapání se projevuje o něco hlasitějším cvakáním. Stále však jde o skvělý touchpad s rychlými reakcemi.

Hlavní HW parametry

Základní deska je postavena na nové generaci Intelovské platformy (Skylake) a jejím středobodem jsou čtyřjádrové procesory Core i5 a i7 s mezním tepelným výkonem (TDP) 45 wattů. V testované konfiguraci je zvolen procesor Core i7-6700HQ s výchozím taktem 2,6 GHz a režimem TurboBoost až do 3,5 GHz.


Velkou změnou spojenou s touto platformou je (volitelný) přechod na rychlejší a úspornější paměti typu DDR4-2133, které Nitro používá. Ze dvou slotů je v testovaném stroji osazen jen jeden a je v něm 8GB modul. S 16GB moduly by mělo být možné dosáhnout na celkových 32 GB operační paměti.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 75077
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 18025

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 300803
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 111088

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,60 pts
  • Rendering (Multiple CPU): 7,45 pts
  • Multiprocessor Speedup: 4,65

Cinebench R15

  • Rendering (Single CPU): 149 CB
  • Rendering (Multiple CPU): 679 CB
  • Multiprocessor Speedup: 4,56

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 11322 MB/s

Navzdory výše zmíněnému je výpočetní výkon procesoru v reálných aplikacích prakticky shodný s původním Haswellovským Core i7-4720HQ (2,6 GHz, 3,6 GHz TurboBoost). Právě z tohoto důvodu se Intel nepřetrhl s vydáváním jiných než úsporných procesorů v předchozí generaci Broadwell. Vydal jich jen několik, z čehož většina byla pro pár konkrétních počítačů na trhu a zbytek byl výrobci ignorován. Pokud tedy plánujete vyměnit dvě generace staré čtyřjádro i7 kvůli nedostatku výkonu, s novou generací si nepomůžete. Má cenu kvůli tomu Skylake odsuzovat? Určitě ne. Intel jednoduše zvolil cestu zachování výkonu a prodloužení výdrže na baterii v zařízeních, která čtyřjádrové Core i7 používají.

V rámci mobilního segmentu je i7-6700HQ velmi dobrá volba jak na hry, tak na výpočetně náročné činnosti typu 3D rendering a konvertování videa. V nabídce Intelu jde o zlomový bod, kdy vyšší procesory už nenabízejí o moc více výkonu, zatímco cena stoupá raketově. V zátěži všech jader je tento procesor více než dvakrát výkonnější než moderní úsporné dvoujádrové procesory.

Při zátěži všech jader se takt procesoru drží dlouhodobě na 3,1 GHz. Pokud se současně zatíží také grafický čip, poklesne takt na 2,9 GHz. Jde o velmi dobré hodnoty, které zaručují, že počítač udržuje vysoký výkon bez ohledu na zátěž.

Počítače Aspire V15 a V17 Nitro patří do té méně rozšířené množiny, která nabízí kombinaci plnohodnotného SSD (tj. 128 GB a více) a pevného disku již z výroby. V testované konfiguraci jde o kombinaci 128GB SSD Samsung, na kterém je předinstalovaný operační systém s programy i obnovou, a 1 TB plotnový disk Toshiba, který je z výroby úplně prázdný. Takové řešení zaručuje jak velký diskový výkon pro hlavní aplikace, tak velké odkladiště pro uživatelská data.

Zvolené SSD je jedno z levnějších a je to znát na podprůměrných přenosových rychlostech. Přímo na reakcích systému jsem však žádný rozdíl proti rychlejším SSD nevnímal. Naopak stále je vše nesrovnatelně rychlejší než s plotnovými disky.


SSD

  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 306,6 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,2 ms

HDD

  • HD Tach (měření přenosové rychlosti při čtení z cache): 387,6 MB/s
  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 92,3 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 17,5 ms

Spojení se světem je řešeno kabelově prostřednictvím základního gigabitového ethernetu od Realteku a bezdrátově prostřednictvím dvoupásmového Wifi-AC adaptéru s Bluetooth 4.0 od Qualcomm Atheros. Nový Wifi modul s přepracovanou anténou se ve všech případech projevoval bezproblémově a notebook nabízí dobrý příjem signálu (lepší než minulá verze).

Displej a grafika

Obrazovka má dle specifikace úhlopříčku 17,3“ a opět si zachovala matnou povrchovou úpravu. V testovaném kusu tentokrát není panel od LG, který byl pro Nitra typický. Je zde panel od AUO (B173HAN01.0) s maticí typu AHVA, který je kvalitativně taktéž nad běžnějšími panely základního typu TN. Oproti LG má však velmi mírný nádech barev do žluté. Opět je zachován vysoký kontrast a široké pozorovací úhly, takže jde o panel vhodný jak ke sledování filmů, tak k hraní her.

Acer bohužel opět vynucuje při běhu na baterii dynamický kontrast, který dělá vyprané barvy a znatelně snižuje kvalitu zobrazení. Buď jej můžete neustále vypínat v ovládacím panelu integrované grafiky, nebo budete muset smazat aplikaci Acer Power Management, která za jeho neustálou aktivací stojí.

Displej má poměrně velkou svítivost a v aktuálních pochmurných podzimních dnech má smysl použít maximální jas snad jen přes den venku. V místnosti si nyní přes den vystačíte s 40% jasem a nejnižší hodnota je vhodná pro práci v úplné tmě.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: IPS-like (AHVA)
  • Počet barev: 262 tisíc (6bit eDP)
  • Pozorovací úhel: 160° horizontálně, 160° vertikálně
  • Podsvícení: W-LED

Na desce zůstal připájen stejný grafický čip jako v předchozí generaci. Opět je zde NVIDIA GeForce GTX 960M s 4 GB vlastní paměti (128bit GDDR5), což je typický zástupce střední třídy, který dává stále dostatek výkonu pro hraní moderních her v rozlišení full-HD.

Změnila se však integrovaná grafika, která běží, kdykoli není potřeba maximum grafického výkonu. V předchozí generaci bylo integrované jádro Intel HD4600. S čtyřjádrovými procesory Skylake se do Nitra dostává novější Intel 530, který se chlubí podporou DirectX 12 i podstatně rozšířenou akcelerací 4K videa při snížení energetické náročnosti pro dekódování.

Obrazový výstup HDMI zůstal ve verzi 1.4a, kdy podporuje maximálně rozlišení 2560x1600 při 60 Hz, případně 3840x2160 při 30 Hz. Přítomnost rozhraní ThunderBolt ovšem znamená další možnost připojení externích monitorů. Jeho součástí je totiž linka pro DisplayPort 1.2 s přenosem až 4096x2304 při 60 Hz a podporou řetězení do více monitorů (přenosové pásmo se pak dělí mezi ně, což úměrně snižuje dostupné rozlišení). Nejsem si jist, zda už je na našem trhu nějaká rozumná redukce, která DisplayPort vyvede z konektoru USB-C. Dá se však očekávat, že časem jich bude všude dost.

Ve výsledku by neměl být problém připojit s pomocí obou konektorů například až tři externí monitory, každý s rozlišením 2560x1600 (60 Hz). Všechny výstupy jsou připojeny k integrovanému grafickému jádru, které obslouží maximálně tři obrazovky současně, takže v případě tří externích monitorů již musíte deaktivovat interní displej.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P5601 (Graphics: 5405, Physics: 7015)
  • 3DMark 11 (Intel HD530): P1615 (Graphics: 1436, Physics: 6309)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 67030 (Graphics: 80515, Physics: 42260)
  • Cloud Gate (DX10): 17582 (Graphics: 31675, Physics: 6876)
  • Fire Strike (DX11): 4050 (Graphics: 4383, Physics: 9706)
  • Fire Strike (DX11, Intel HD530): 813 (Graphics: 863, Physics: 9258)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R11.5: 30,81 fps
  • Cinebench R15: 46,38 fps
  • Cinebench R11.5 (Intel HD530): 35,38 fps

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 15,97
  • EnSight (ensight-04): 34,17
  • LightWave 3D (lightwave-01): 19,78
  • Maya (maya-02): 14,95
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 2,38
  • SolidWorks (sw-03): 10,81
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 1,69
  • Siemens NX (snx-01): 5,53

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 106,7 fps
  • 1920x1080: 60,6 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark (Intel HD530)

  • 1366x768: 17,4 fps
  • 1920x1080: 9,2 fps

Výkony podávané dedikovaným grafickým čipem mírně vzrostly, což může mít mnoho faktorů od novějších a vyladěnějších ovladačů (nejpravděpodobnější), až po mírně vyšší výpočetní výkon podpořený paměťmi typu DDR4 (méně pravděpodobné).

Pokud jde o integrovanou grafiku, podávané výsledky nejsou jejím maximem, neboť je v počítači osazen pouze jeden paměťový modul, a není tedy možné využít maximální propustnost. Ve srovnání s HD4600 (taktéž při single-channel zapojení paměti) nabízí HD530 konstantně o polovinu vyšší výkon. Při zapojení obou pamětí by se měl dle očekávání dostat mezi slabší dedikované čipy nižší třídy, přibližně vedle GeForce 920M. Na integrovanou grafiku to není špatný výkon a je vidět, že Intel v posledních generacích maká na grafickém jádře s velkou prioritou a podobné nárůsty jsou teď každý rok.

S GeForce GTX 960M se pochopitelně integrovaná grafika nemůže rovnat. Na druhou stranu je vidět, že mimo her bude mít na všechny běžné činnosti výkonu více než dost a notebook tedy bude mít menší potřebu dedikovaný čip zapínat.

Multimedia

Systém čtveřice reproduktorů zůstal naštěstí bez větších změn a hraje stále dobře. Jediným rozdílem je nový panel softwarového vylepšení Dolby a v některých profilech i jiný způsob úpravy zvuku. Při přímém srovnání s 15,6“ modelem předchozí generace mě však překvapilo, že původní zvukový systém šel při reprodukci zvuku hlouběji do nižších frekvencí, což dělalo zvuk plnější. Nové interní reproduktory naopak lépe zvládají reprodukci ve výškách.

Oproti předchozí konfigurace tato není vybavena 3D kamerou Intel RealSense. Najdete zde standardní webkameru základní kvality s indikací aktivity zelenou diodou vedle objektivu. Poblíž jsou také zdířky duálního mikrofonu s funkcí potlačení okolních ruchů.

Chlazení a provozní hluk

V případě chlazení zůstalo vše při starém, což znamená dva masivní výdechy chlazení v zadní části základny. Ten vpravo je součástí chladícího okruhu pro procesor, zatímco ten vlevo je pro chlazení dedikovaného grafického čipu.


Při kancelářské práci umí být notebook dlouhodobě dokonale tichý. Ventilátor má ještě menší potřebu roztáčení než dříve, neboť spotřeba celého stroje při nízké zátěži klesla téměř na polovinu. Rázem jde o hodnoty podobné tenkým úsporným strojům s miniaturními chladiči. Pokud už se ventilátor roztočí, je tak tichý, že byste si ho neměli běžně všimnout. V případě testovaného kusu se však vyskytl nějaký problém a ventilátor trpěl hučením, které se projevilo pouze v případě, že byl notebook položen na stole. Pravděpodobně jde o závadu, kterou by mělo být možné reklamovat, ale i s ní jde o jeden z tišších notebooků na trhu.

Při intenzivní zátěži se ventilátor roztočí do vyšších otáček, kdy je tišší, než bývá u podobně vybavených herně-multimediálních notebooků zvykem. Na druhou stranu třeba v porovnání předchozí 15,6“ variantou V15 Nitro je hlučnost v zátěži mírně vyšší.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 24,3°C
  • levá strana pod klávesnicí = 24,4°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 27,8°C
  • klávesnice vlevo = 27,4°C
  • klávesnice vpravo = 28,9°C
  • spodek maximum = 28,3°C
  • výdech chlazení = 27,0°C
  • napájecí adaptér = 23,8°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 24,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 25,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,8°C
  • klávesnice vlevo = 32,3°C
  • klávesnice vpravo = 36,8°C
  • spodek maximum = 43,7°C (vpravo vzadu)
  • výdech chlazení = 51,4°C
  • napájecí adaptér = 35,3°C

teplota okolí při měření: 23°C

Při kancelářské práci se notebook na povrchu nezahřívá. Až častější krátkodobá zátěž se projeví v pravé zadní části na spodku. Dlouhodobá intenzivní zátěž se projevuje zahříváním prostoru za klávesnicí, a to hlavně v pravém zadním rohu. Teploty však ani na spodku nedosahují vysokých hodnot.

Maximální zátěž všech jader procesoru (teploty CPU v průměru 85°C):


Maximální zátěž všech jader procesoru kombinovaná se zátěží dedikované grafiky (teploty CPU v průměru 90°C, teploty GPU až 63°C):


Baterie

Baterie s kapacitou 52,9 Wh je integrovaná uvnitř základny. Přestože se kapacita neliší od minulé generace, výdrž v našem standardním redakčním testu* příjemně poskočila nahoru až na hodnotu 8 hodin a 37 minut. Co je však zajímavé, klesla vedle klidové spotřeby i spotřeba při nízké a střední výkonové zátěži, což je v reálném provozu nejdůležitější. Večerní práci v Office se zapnutou Wifi tak skutečně může notebook zvládnout po dobu necelých osmi hodin a přes den s vyšším jasem je v nízké zátěži bezproblémově dosažitelných šest a půl hodiny.

Zajímavé jsou situace, kdy například zapnete přehrávání full-HD filmu nahlas s nastavením vyššího jasu displeje. Kde minulé Nitro mělo spotřebu okolo osmnáct wattů, se zde dostanete na pouhých deset.

Nabíjení baterie patří k pomalejším. Bez ohledu na zátěž je nabíjecí výkon jen okolo 20 wattů, takže prázdnou baterii nabijete na 90 % přibližně za dvě a čtvrt hodiny.


Příslušenství

Uvnitř slušivého balení najdete notebook, napájecí adaptér, třížilový přívodní kabel a základní tištěnou dokumentaci. Všechno ostatní již najdete předinstalované v notebooku. Operační systém Windows 10 (64bit) je zde včetně obnovy do továrního nastavení a všechno je instalováno na SSD.

Instalace od výrobce je vyplněna středním množstvím bloatware včetně shareware her a zkušební verze antiviru. Odinstalace zbytečností zabere do 15 minut.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace vychází na 28 917,- Kč bez DPH (34 990,- Kč s DPH) a je zatím nejvyšší u nás dostupnou v rámci modelu VN7-792G. Čtyři tisíce ušetříte, pokud nepotřebujete SSD a stačí vám slabší grafický čip NVIDIA GeForce GTX 950M. Další tři tisíce ušetříte, když vezmete nejnižší konfiguraci bez Wifi-AC a se slabším čtyřjádrovým procesorem Core i5-6300HQ.

Záruka je u všech konfigurací dvouletá s opravou v autorizovaných servisech. První rok záruky platí mezinárodně. V rámci ČR a Slovenska funguje centrální servis v Ostravě, který hradí přepravu notebooku kurýrem v rámci reklamace.

Záruku je možné prodloužit na tři roky a lze ji rozšířit o on-site servis u zákazníka s odpovědí do dalšího pracovního dne.

Závěr

Druhá generace 17“ notebooku Acer Aspire V17 Nitro Black Edition řeší poslední větší nedostatky, které minulý model měl. Už předchozí model se mohl pyšnit vysokým výkonem v relativně tenkém provedení se slušným tichým chlazením. Navíc měl kvalitní mechanické provedení, IPS obrazovkou a dobře hrající reproduktory. V nové generaci se k tomu všemu přidává i pohodlnější klávesnice a výrazně úspornější procesor, se kterým je konečně možné reálně pracovat v kancelářských aplikacích až sedm hodin na jedno nabití.

Nové Nitro se přibližuje také profesionálům jako poměrně levná (vzhledem k výkonu) alternativa standardních pracovních stanic. Přítomnost výkonného rozhraní Thunderbolt totiž dává jak možnost připojení rychlých periferií a univerzálních dokovacích stanic, tak obrazovek s větším rozlišením (4K v plných 60 Hz, které z HDMI nedostanete, případně více externích monitorů současně). Díky tomu, že má notebook poměrně decentní vzhled a kompletně matné provedení, nepůsobí nepatřičně ani v pracovním prostředí.

Klady a zápory

+ již z výroby kombinace velkého SSD a pevného disku
+ téměř pasivní chlazení při nízké zátěži
+ rychlé reakce touchpadu
+ dlouhá výdrž na baterii

- vynucený dynamický kontrast displeje při provozu na baterii (nutno řešit dodatečnými softwarovými zásahy)
(- v nízkých otáčkách ventilátor CPU místy podivně hučel - pravděpodobná chyba kusu)

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Acer Aspire V17 Nitro Black Edition II (VN7-792G)
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-6700HQ (2,60/3,50 GHz, 6 MB L3)
  • RAM (GB): 8 DDR4-2132 (8+0)
  • SSD (GB): 128 (SAMSUNG MZNLF128HCHP-00000, MLC, M.2)
  • HDD (GB): 1000 (TOSHIBA MQ01ABD100, 5400rpm, 8MB cache)
  • ODD: DVD SuperMulti (MATSHITA DVD-RAM UJ8HCA)
  • LCD: 17,3" TFT/IPS (matný)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: NVIDIA GeForce GTX 960M (4GB, 128bit GDDR5) + Intel 530 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Realtek PCIe GBE)
  • WiFi: Qualcomm Atheros QCA61x4A (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (precision/Synaptics)
  • Software: Windows 10 (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 53 Wh / 8h 37min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, SD XC, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x USB 3.1 Type-C / Thunderbolt, HDMI
  • Rozměry: 421 x 292 x 25-26 mm
  • Hmotnost (kg): 3,09
Recenze

Diskuse