RECENZE: HP EliteBook Folio 1020 - 12,5“ pracovní hi-end s dokováním a pasivním chlazením

17. 3. 2015 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Tenkých a lehkých notebooků je na trhu dost. Těch, které by ovšem bylo možné zároveň dokovat, je jen málo. Folio 1020 má 12,5“ Full HD IPS displej a SSD a pohání jej nový procesor Core-M, díky kterému byste jen marně hledali výdechy chlazení. Na pravém boku je navíc plnohodnotné dokovací rozhraní kompatibilní s novými EliteBooky.

HP EliteBook Folio 1020 - 12,5“ pracovní hi-end s dokováním a pasivním chlazením

Základní popis

EliteBooky definují špičku pracovních notebooků u HP a modely Folio jsou jejich podskupinou s cílem nabídnout co nejtenčí pracovní přístroje. Nové modely Folio 1000 mají být absolutní špička, což lze usoudit už z jejich ne zrovna lidové ceny. V nabídce je 12,5“ Folio 1020 a 14“ Folio 1040. Oba jsou tenčí alternativou ke svým standardním bratříčkům: 12,5“ EliteBooku 820 a 14“ EliteBooku 840.

Nám do redakce dorazil menší, 12,5“ model, který je tím nejlehčím od HP, co lze připojit do standardní dokovací stanice. Vzhled zvolilo HP poměrně usedlý. Vnější strana víka a horní část základny mají stříbrný kovový povrch, zatímco displej má rámeček z černého matného plastu. Vana základny je taktéž černá a působí jako pogumovaná.

Musím přiznat mírné zklamání, za které pravděpodobně mohou přehnaná očekávání z různých tiskových zpráv. Na jejich základně jsem očekával něco s opravdu minimální tloušťkou, co váží téměř jako pírko, ale realita je poněkud obyčejnější. Notebook vypadá mnohem víc jako různé levnější mini-notebooky (bohužel i zvolenými tvary) a zaujmout může spíše tím, co se do daných rozměrů podařilo dostat za komponenty – ty totiž možnosti levných mini-notebooků výrazně převyšují. Faktem ovšem zůstává, že vzhled je spíše usedlejšího rázu a žádnou extravaganci nečekejte.

Střední a vyšší pracovní řady od HP obvykle v rámci třídy nabízí jedno z lepších zpracování a Folio 1020 se v tomto nijak neliší. Základna má příkladnou tuhost a při manipulaci nehrozí ani náznakem, že by se mohla kroutit. Víko sice není pevné jako kámen, ale vykazuje pouze minimální poddajnost a při tlačení na vnější stranu nedochází k vlnění barev na displeji. Ještě aby ne, když rám je magnéziový a ostatní díly jsou zpevněny uhlíkovými vlákny.

Kdybych šel hodně do detailů, okolo písmene E se klávesnice při zatlačení mírně prohne, ale toho by si nejspíš běžný uživatel ani nevšiml. Celkově hodnotím zpracování jako špičkové a odpovídající nasazení s použitím v terénu.

Pochvalu si HP zaslouží za možnost pohodlného otevření stroje jednou rukou navzdory nízké hmotnosti základny a dobře držícím kloubům. Naopak klasická bolístka moderních pracovních EliteBooků zůstala nevyřešena – víko lze vyklopit maximálně do úhlu necelých 130°, což dle mého názoru není pro malý notebook mnoho. Pochopí to hlavně uživatelé vyššího vzrůstu při práci s notebookem na klíně.


Konektorová výbava byla ochuzena o rozhraní, která by se sem kvůli menší tloušťce nevešla. Na levém boku je obrazový výstup HDMI (v plné velikosti), jedno USB 3.0 a čtečka paměťových karet micro-SD. Vpravo výbava není o moc rozmanitější – je zde kombinovaný zvukový konektor, druhé USB 3.0, napájení a konektor pro připojení do doku.

Přiznávám, že rozum mi příliš nepobírá, proč HP použilo čtečku pro zmenšenou variantu paměťových karet. Silně totiž pochybuji, že by někdo měl zájem slot na karty použít pro rozšíření úložného prostoru v notebooku, a obecně je slot pro karty plné velikosti užitečnější – používá se v kamerách, fotoaparátech i různých specializovaných zařízení (například audio rekordéry). Naopak karty micro-SD jsou charakteristické hlavně pro sportovní mini-kamerky a některé mobilní telefony (a cílová skupina tohoto notebooku pravděpodobně nebude řešit přesun dat do mobilního telefonu přes paměťovou kartu).

Absenci LAN a VGA vyřešil výrobce po svém – součástí balení je redukce vybavená oběma konektory a tato redukce se připojuje přímo do dokovacího konektoru. Konektor v řadě Folio 1000 je mírně upraven, takže tuto redukci do jiných EliteBooků nevložíte (je zde navíc mechanická zarážka).

Tenká dokovací stanice pro EliteBooky nabízí LAN, VGA, dvojici DisplayPortů, oddělené zvukové konektory a čtveřici USB, takže v kanceláři pokryje všechno potřebné.

V zavřeném stavu má notebook rozměry 317 x 221 x 16,5 mm, což odpovídá standardním tenkým notebookům s úspornými procesory Core i5/i7 a integrovanou grafikou. Taktéž hmotnost 1,16 kg je na spodní hranici této kategorie. V praxi je Folio 1020 hodně lehké a při nošení v batohu nebo brašně o něm prakticky nebudete vědět.

Malý 45W napájecí adaptér dohromady s třižilovým přívodním kabelem na cestách přidá dalších 302 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Rozložení kláves je redukované a odpovídá jiným 11,6 a 12,5“ EliteBookům. Zejména horní řada kláves je zmenšená a nikde nenajdete mezery pro zlepšení hmatové orientace. Zatímco klávesy Home/End jsou v horní řadě, posun stránek PgUp/PgDn je pouze jako funkce Fn umístěn na kurzorových šipkách.

Klávesnice má velmi podobnou mechaniku, jako klávesnice větších EliteBooků. Má tvrdší, jistý stisk, na který si lze velmi rychle zvyknout. Prakticky okamžitě jsem byl schopen psát rychle a bez překlepů a neprojevil se klasický nepříjemný pocit stísněnosti jindy charakteristický pro malé notebooky. Při kancelářském nasazení a častém psaní dlouhých textů klávesnice dokáže obstát.

Klávesnice má manuálně přepínatelné bílé podsvícení ve dvou intenzitách a přepínání se provádí klávesovou zkratkou Fn+F11. U větších EliteBooků jsem měl problém s výrazným prosvítáním diod v mezerách mezi klávesami. Tento jev je u menšího modelu evidentně minimalizován a k prosvítání dochází až pod velkým úhlem. Díky tomu je práce při zapnutém podsvícení mnohem příjemnější.

Na rozdíl modelů řady 600 a 800 zde nejsou samostatná tlačítka pro ztlumení zvuku a vypnutí bezdrátových funkcí. Jsou zde (nejspíš kvůli úspoře místa) přesunuty na funkce Fn v horní řadě. Redukcí prošly také indikační diody. Mimo klávesnici jsou pouze dvě – první je přímo na hlavním vypínači a druhá u napájecího konektoru (pro signalizaci nabíjení). Několik malých diod je pak přímo na klávesnici u příslušných kláves (CapsLock, NumLock, ztlumení zvuku/mikrofonu, vypnutí Wi-Fi).


HP se rozhodlo zasáhnout do původní konstrukce touchpadů, kdy všechny modely ProBook a EliteBook 400/600/800 mají pod dotykovou plochou dvě samostatná mechanická tlačítka. Místo toho je zde pouze dotyková plocha a ta navíc ani nemá integrované tlačítko. To bylo nahrazeno novým principem, kdy plocha pomocí ovladače rozpoznává zvýšení tlaku prstu, což následně může vyhodnotit jako stisk virtuálního tlačítka. Stačí tedy posouvat prst po ploše a v místě, na které chcete kliknout, krátce na plochu přitlačíte.

Funguje to relativně spolehlivě a touchpady se špatně vyřešeným integrovaným tlačítkem považuji za horší. Přesto jsem se nakonec uchýlil k přidání touchpadu do záporů na konci recenze. Stačilo mi totiž celý den používat notebook bez externích periferií a došlo mi, že při častém použití takového touchpadu se ruka mnohem rychleji unaví, když nemá jasnou hmatovou odezvu. U normálního touchpadu totiž mačkáte vždy jen tolik, aby tlačítko sepnulo, a vždy přesně víte, kdy se tak stane. Zde však odezva chybí, a tak často skončíte u toho, že tlačíte zbytečně moc, nebo se přítlak nerozpozná. Řekl bych, že zejména lidé s náběhem na karpální tunel, případně jinými problémy zápěstí nebudou s tímto řešením spokojeni. Klasická tlačítka by byla určitě lepší a tohle mohlo zůstat jako alternativa (nakonec je to pouze záležitost ovladače).

Ve výsledku tedy touchpad není špatný, ale kromě netradičního řešení tlačítek má i určité zpoždění snímání, a pokud se zamyslím nad tím, co bych na tomto notebooku vylepšil, touchpad by byl spolu s možností notebook více otevřít v seznamu nepochybně úplně nahoře.

Hlavní HW parametry

Folio 1020 je v tuto chvíli jediným EliteBookem, který vsadil na procesor Core-M. V testované konfiguraci je konkrétně model Core M-5Y51 s výchozím taktem 1,1 GHz a režimem Turbo Boost až do úrovně 2,6 GHz – tedy na úroveň mnoha úsporných Core i5. Na rozdíl od nich však má mezní tepelný výkon (TDP) pouhých 4,5 W, s čímž souvisí i jeho pasivní chlazení.


Operační paměť o kapacitě 8 GB (DDR3L-1600) pracuje v režimu dual-channel a je celá integrovaná na základní desce. Aby vás náhodou nenapadlo možnosti rozšíření zkoumat, je spodní vana přišroubovaná pomocí Torx šroubů. Z hlediska přístupu k vnitřním komponentám je tedy Folio 1020 opačný případ proti EliteBookům 800, které lze rychle otevřít posuvnými zámky bez použití jakéhokoli šroubováku.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 50 867
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 14 203

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 89 243
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 41 795

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 4435 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 6879 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 1,55

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 0,99 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 1,73 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 1,74

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 9469 MB/s

Podávaný výkon je na jedno jádro přibližně o čtvrtinu vyšší ve srovnání s Core i3-4030 (1,9 GHz). V zátěži všech jader naopak o nějakých 10 % zaostává. Je zajímavé, že téměř shodné výsledky podával i slabší procesor z řady – Core M-5Y10a v jiném zařízení. Důvodem je totiž celkově nastavení notebooku z hlediska práce s teplotami. Core M-5Y51 sice má vyšší takty a krátkodobě je umí využít, nicméně při delší zátěži se v testovaném notebooku sníží na úroveň 5Y10a.

S tímto se nyní budeme setkávat mnohem častěji a lze očekávat, že v jistých případech bude mnohem víc záležet na konkrétním notebooku než na zvoleném modelu procesoru.

Na dlouhodobou výpočetní zátěž (rendering, práce s videem) není zvolený procesor nejlepší volba, nicméně běžnou kancelářskou práci zvládá levou zadní, systém je neskutečně svižný a všechno má okamžité reakce. Nedostatek výkonu procesoru zejména s očekávaným kancelářským nasazením na cestách nebude problém.

Na svižných reakcích má zásluhu také 256GB SSD od Samsungu s mírně nadprůměrnými rychlostmi. SSD by mělo být spolu s bezdrátovou kartou jedinou komponentou, která je na základní desce umístěna ve slotu. V případě SSD jde o standardní slot typu M.2.


  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 405,9 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,1 ms

Možnosti spojení se světem primárně zajišťuje kvalitní adaptér od Intelu s podporou Bluetooth 4.0 a 2,4/5GHz Wi-Fi včetně moderního Wi-Fi /ac. Na základní desce je však integrován také gigabitový ethernetový řadič od Intelu. Jen konektor chybí – potřebné datové vodiče jsou vyvedeny do dokovacího konektoru, takže lze plnohodnotný gigabit dostat ven buďto přibalenou redukci, nebo připojením do standardní dokovací stanice.

Specialitou řady Folio 1000 je integrovaná čtečka NFC, kterou HP postupně tlačí do svých vyšších modelů notebooků napříč kategoriemi.

Displej a grafika

12,5“ matný displej nabízí rozlišení Full HD (1920x1080) a v testovaném kusu ho dodalo LG. Nabízí IPS matici a opravdu velmi pěkný obraz i na poměry lepších displejů v drahých noteboocích. Černá je zde opravdu černá a barvy působí přirozeně. Je jen potřeba počítat s tím, že pixely jsou poměrně drobné, takže už z továrny HP v operačním systému nastavilo zvětšení grafických prvků na 125 % (efektivní plocha je pak 1536x864), což je ve Windows 7 maximální úroveň, při které je zaručeno, že se okna starších programů nezačnou roztahovat jako obrázky. Já si s tímto zvětšení bez problému vystačil. Pouze ve webovém prohlížeči jsem si nastavil pro větší pohodlí zvětšení 150 %.

Maximální jas je mírně nad průměrem klasických HD TN displejů. V prosvětlené místnosti budete pravděpodobně používat pouze maximální jas, naopak večer za šera si v klidu vystačíte s hodnotami v první polovině stupnice. Nejnižší úroveň je tak nízká, že neoslňuje ani při práci v úplné tmě, takže k rozsahu podsvícení nemám výhrady.


Grafické operace řeší integrované jádro Intel HD 5300, které nabízí při zvoleném dvoukanálovém zapojení paměti přibližně srovnatelný výkon se starší Intel HD 4400 v případě jednokanálového zapojení. Je však potřeba brát v potaz, že procesor Core-M má TDP o 10 wattů nižší. Technologická podpora zahrnuje jak DirectX 11, tak akceleraci videa ve vysokém rozlišení, takže pro běžné nasazení nebude omezením.

Přímo k notebooku lze bez redukcí připojit externí monitor pomocí výstupu HDMI 1.4a. Druhý monitor připojíte přibalenou redukcí na VGA a oba monitory mohou pracovat současně, a to dokonce dohromady s interním displejem při rozšířené ploše přes tři obrazovky.

V případě použití dokovací stanice lze zapojit až tři externí monitory, pokud využijete obou DisplayPortů a jednoho VGA. To by měla být maximální možná konfigurace (s neaktivním interním displejem).

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P668 (Graphics: 596, Physics: 2231)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 28 789 (Graphics: 31 613, Physics: 21 932)
  • Cloud Gate (DX10): 3039 (Graphics: 3697, Physics: 1873)
  • Fire Strike (DX11): 389 (Graphics: 430, Physics: 2643)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 4815 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 16,80 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366x768: 10,3 fps
  • 1920x1080: 5,8 fps

Podávaný výkon v testovaném notebooku opravdu odpovídá nižším výsledkům HD 4400, z čehož lze vyvodit, že hry si sice zahrajete, ale spíše ty starší a méně náročné a obvykle maximálně v rozlišení HD (1366x768).

Multimédia

Dva maličké reproduktory jsou vestavěné do perforované části za klávesnicí. Ve zvukové kvalitě za průměrem notebooků pokulhávají, neboť jejich reprodukce se omezuje především na vyšší frekvence. Hloubky jsou naopak úplně eliminovány. S maximální hlasitostí je to podobné jako s kvalitou – v hlučnější místnosti bude problém těmito reproduktory překřičet okolí.

Webkamera základní kvality nabízí poměrně slušnou světelnou citlivost a její aktivitu hlásí silná bílá dioda vedle objektivu. Vzhledem k pracovnímu nasazení nechybí ani duální mikrofon hned vedle.

Zabezpečení

V rámci zabezpečení je notebook vybaven vším, nač jsme z EliteBooků a ZBooků zvyklí. Pro bezpečné uchování šifrovacích klíčů je tu čip TPM (1.2). BIOS lze zabezpečit dlouhými hesly, která jsou nastavitelná odděleně pro zapnutí notebooku a jeho nastavení. Notebook je vybaven čtečkou otisku prstů, kterou lze použít pro přihlašování již na úrovni BIOSu (který předá přihlašovací údaje operačnímu systému).

Ke správě funkcí zabezpečení je v noteboocích HP balíček nástrojů HP ClientSecurity, v němž lze nastavit bezpečné uchovávání hesel pro jednotlivé programy a webové stránky, případě nastavit šifrování pevného disku.

Tento model nemá podporu pro vzdálenou správu Intel vPro.

Chlazení a provozní hluk

V notebooku není ventilátor ani rotační pevný disk, takže při práci zůstává za každé okolnosti úplně tichý.

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 32,4°C
  • levá strana pod klávesnicí = 32,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 34,8°C
  • klávesnice vlevo = 33,7°C
  • klávesnice vpravo = 36,4°C
  • spodek maximum = 38,4°C (pravý zadní roh)
  • napájecí adaptér = 46,2°C

teplota okolí při měření: 24°C

Při nenáročných činnostech je povrch počítače studený. Lehce vlažná je maximálně pravá část spodní vany. Dlouhodobá zátěž se ovšem na povrchu projeví víc. Horký je hlavně spodek v pravém zadním rohu a prostor vpravo od klávesnice, z čehož lze usoudit, kde asi bude chladič procesoru.


Baterie

V základně je integrovaná malá Li-Pol baterie s kapacitou 36 Wh. V našem standardním redakčním testu* s ní notebook vydržel 9 hodin a 57 minut, neboť při minimální činnosti umí vypnout různé části, čímž drasticky redukuje svou spotřebu. Reálně při kavárenském nasazení (kancelářská práce, Wi-Fi, poloviční jas) můžete pracovat necelých sedm hodin. Když jsem se vůbec neomezoval, pohybovala se výdrž v průměru okolo pěti hodin.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 8 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 30 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 16 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 36 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 21 W

Prázdnou baterii můžete nabít na 90 % za 1 hodinu a 45 minut prakticky bez ovlivnění výpočetní zátěží.

BIOS

Firmware, který HP používá, podporuje chod v režimu BIOSu i EFI. Nastavení se skrývá pod klávesou F10 a je kompletně grafické s možností velmi nepohodlného ovládání myší nebo touchpadem. Nabízí následující možnosti:

Boot

  • hlášení chyb během bootu
  • doba zobrazení startovacího menu (standardně 0)
  • zobrazení informace Multiboot Express (standardně 0)
  • vlastní logo, přehrávání zvukových varování, zobrazování diagnostické URL při startu
  • zobrazování problémů s baterií
  • výběr zařízení k bootování (disky, SD karta, externí disketa, USB, PXE)
  • výběr pořadí jednotlivých zařízení
  • boot v režimu UEFI (nativní, hybridní a v režimu kompatibility)
  • SecureBoot

Konfigurace zařízení

  • přepnout primární funkci horní řady (bez Fn pak budou mít klávesy multimediální funkce)
  • vypnout emulaci USB zařízení (klávesnice, myš) ve starých OS
  • vypnout podporu USB 3.0
  • nastavit konkrétní paměť sdílené grafiky (32, 64, 128, 256, 512 MB)
  • vypnout zamezení spouštění dat
  • vypnout napájení USB ve vypnutém stavu (nastavení omezení podle nabití baterie)
  • povolení virtualizace (VTx i VTd)
  • zapnout HP Dynamic Protection
  • zákaz probouzení kvůli USB zařízením
  • zapnout NumLock při startu OS
  • zapnutí notebooku po připojení napájení
  • hluboký spánek (vypnuto, zapnuto)

Nastavení vestavěných zařízení

  • zobrazení stavu bezdrátového vysílače (na tlačítku)
  • zákaz NFC, WLAN, Bluetooth, LAN, přepínání LAN/WLAN
  • probouzení ze sítě (vypnuto, pouze pro boot ze sítě, povoleno)
  • deaktivace čtečky otisku prstů, čtečky paměťových karet, integrované kamery, „Boost Converteru“, zvukové karty, mikrofonu a interních reproduktorů
  • probuzení po otevření víka (standardně vypnuto)
  • zapnutí po otevření víka (standardně vypnuto)

Spouštění

  • výběr, které dny se má počítač spouštět
  • nastavení času spouštění (pro všechny dny stejný)

Příslušenství

V balení najdete kromě notebooku ještě 45W napájecí adaptér, třížilový přívodní kabel, tištěnou dokumentaci a DVD média pro instalaci Windows 8 Pro (pokud je budete chtít použít, musíte si někde vypůjčit externí DVD mechaniku). Na disku je totiž předinstalovaný operační systém Windows 7 Professional v rámci downgrade licence.

Součástí instalace je jen minimum zbytečných programů.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace je v tuto chvíli jedinou nabízenou na našem trhu a stojí 34 455,- Kč bez DPH (41 690,- Kč s DPH). Pravděpodobně tedy nepůjde o nejčastější volbu coby první počítač pro studenty.

Záruka je v základu tříletá s opravou v servisu a platí mezinárodně. Tuto záruku je dále možné pomocí balíčků Care Pack prodloužit a rozšířit o další služby (oprava u zákazníka, pojištění proti náhodnému poškození).

Závěr

12,5“ HP EliteBook Folio 1020 je navržen jako malý manažerský hi-end notebook na cesty. Jaký je finální verdikt? Jde o skvěle zpracovaný stroj, na kterém se dobře pracuje – má příjemnou podsvícenou klávesnici, naprosto skvělý displej a váží necelých 1,2 kg. Výhodou zvoleného procesoru Core-M v kombinaci s 256GB SSD je absolutně nehlučný provoz bez ohledu na výkonovou zátěž, což je velmi příjemné a oceníte to, kdykoli si počítač zapnete třeba večer před spaním. To nejlepší ovšem je, že Folio zachovává možnost dokování se standardním dokem shodným pro všechny aktuální EliteBooky, takže v kanceláři jej můžete snadno rozšířit externími periferiemi včetně až tří externích monitorů.

U stroje s cenou, jakou Folio má, je potřeba být také kritický, protože kdo už tolik peněz za pracovní notebook dá, ten nejspíš bude také náročný. Při práci s notebookem na klíně zamrzí malý maximální úhel otevření počítače a pro delší práci podle mě není ideální ani zvolený touchpad. Pro někoho však může být problém i poměrně fádní vzhled, který je napříč modely až tak unifikovaný, že nezkušený pozorovatel možná nepozná rozdíl mezi tímto notebookem a řadou HP Stream, jejíž cena je pod deset tisíc korun (i s DPH).

Folio 1020 opravdu je skvělý notebook, ale chybí mu WOW faktor – něco, čím by si vás podmanil už na první pohled. Je to spíše ten seriózní dříč, na kterém vás zajímá pouze bezchybná funkčnost. O jeho odbytu v cílové skupině ve firmách tedy nemám pochyb.

Klady a zápory

+ obrazově výborný Full HD displej
+ pohodlná podsvícená klávesnice
+ možnost dokování ve standardní stanici pro EliteBooky

- velmi omezený maximální úhel otevření notebooku
- touchpad

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: HP EliteBook Folio 1020
  • Instalovaný procesor: Intel Core M-5Y51 (1,10/2,60 GHz, 4 MB L3)
  • RAM (GB): 8 DDR3L-1600 (on-board)
  • HDD (GB): 256 (SAMSUNG MZNTE256HMHP-000, M.2, SATA-3)
  • ODD: -
  • LCD: 12,5" TFT/IPS (matný)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: Intel HD 5300 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Intel Ethernet Connection I218-LM)
  • WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 7265 (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad/ForcePad (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Professional (64bit, CZ/SK/EN) + Windows 8.1 Pro
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 36 Wh / 9h 57in
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, micro-SD XC, 2x USB 3.0, HDMI, dock
  • Rozměry: 317 x 221 x 16,5 mm
  • Hmotnost (kg): 1,16
Recenze

Diskuse