RECENZE: MSI GE62 Apache Pro - herní mašina s výkonnou grafikou GeForce GTX 970M

5. 5. 2015 08:00    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Ač starší modely GE patřily k levnějším v rámci nabídky MSI, s GE62 se situace mění. Notebook dostal nové šasi a s možností osazení grafickými čipy GTX 965M a 970M je jasné, že jde o regulérní herní notebook. Dává to ostatně najevo tradičním emblémem „Gaming series“ na víku a klávesnicí s nastavitelnou barvou podsvícení. V testované konfiguraci dále nabídne čtyřjádrové Core i7, 16 GB RAM a kombinaci dvou SSD v RAIDu a klasického pevného disku.

MSI GE62 Apache Pro - herní mašina s výkonnou grafikou GeForce GTX 970M

Základní popis

MSI patří mezi výrobce, kteří se silně orientují na segment herních notebooků, a je zde poměrně úspěšné. Nové notebooky GE62 (15,6“) a GE72 (17,3“) cílí na náročné hráče, kteří hledají větší grafický výkon, než nabízí běžné výkonné multimediální notebooky (končící většinou u GeForce GTX 860M a 960M). Nejde přitom o žádnou „obludu“ s tloušťkou pěti centimetrů a hmotností dohromady s adaptérem okolo pěti kilogramů. Jde o vcelku nenápadný, obyčejný notebook. Není sice nejtenčí ve své třídě, ale nepůsobí tlustě a někoho možná překvapí jeho nižší hmotnost. Právě to totiž někteří herně založení uživatelé hledají – kombinaci rozumné mobility s vysokým výkonem.

Jednodušší vzhled kombinuje černé plochy z broušeného kovu a plastu s decentními červenými doplňky. Nedá se říct, že by byl povrch vyloženě lapač otisků, nicméně na kovových částech jsou kontakty s prsty vidět, a to hlavně na opěrkách rukou a v místech uchopení víka během otevírání.

Kovová horní část základny slouží jako hlavní zpevňující prvek a plasty, které jsou k ní přišroubované, jsou spíše měkčí. Poznáte to při zatlačení na vanu základny. Při zvednutí otevřeného notebooku za roh základny, případně při tlačení na klávesnici, se však nic neprohýbá. Víko je tenké a patří mezi měkčí i na poměry notebooků pod dvacet tisíc korun. Osazený displej s tím však problém nemá a ani při zatlačení na vnější stranu nedochází k vlnění barev. Dá se tedy očekávat, že kovový plát na vnější straně dokáže bodový tlak dostatečně rozprostřít. Celkové zpracování stroje lze zařadit někam do průměru multimediálních strojů střední třídy a na časté nošení je lepší dokoupit kvalitní brašnu (batoh).

Víko lze otevřít téměř v úhlu 150°, což stačí ve všech běžných situacích. Otevření můžete provést pohodlně jednou rukou (základna se však také mírně zvedá), jen výrobce neudělal na předku nějaký výstupek, za který by se dalo uchopit. Takto je potřeba prst nejdřív vtlačit mezi základnu a víko.


Konektorová výbava zahrnuje na levém boku dvojici zvukových konektorů, tři porty USB 3.0, LAN a dvojici obrazových výstupů (HDMI a mini-DisplayPort). Na pravém boku je ještě optická mechanika, jedno USB 2.0, univerzální čtečka paměťových karet a zdířka napájení. Ze starších základních konektorů zde chybí jen analogový obrazový výstup VGA, který ustoupil modernějšímu rozhraní mini-DisplayPort. Konektorů má notebook dost a jsou dobře rozmístěné.

V zavřeném stavu má počítač rozměry 388 x 254 x 27-29 mm. Hmotnost je 2,43 kg, což vzhledem k výkonu považuji za skvělé číslo, vezmu-li v potaz, že jde o herní stroj, na kterém si zahrajete každou dnešní hru.

Napájecí adaptér má výkon 130 W a dohromady s třížilovým přívodním kabelem váží 563 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice má pro herní MSI typické rozložení s malými mezerami rozdělenou horní řadou F1-F12, kurzorovými šipkami zasahujícími do numerické části (což zde tolik nevadí, díky menší mezeře, kterou je numerická část oddělena). Specialitami, které sám příliš nevítám, je odsunutí kláves Home/End na pozici sekundárních funkcí PageUp/PageDown a přesunutí klávesy Windows na pravou stranu od mezerníku. Někteří hráči tyto změny při hraní možná ocení, nicméně pro kancelářskou práci a běžné ovládání operačního systému jsou spíše na obtíž.

MSI tak jako někteří další výrobci používá klávesnice SteelSeries, které se vyznačují schopností zpracovat větší množství stisknutých kláves současně. Navíc mají podrobné vícebarevné třízónové nastavení podsvícení. Ne, že bych holdoval cirkusovým měnícím se barvám, nicméně nastavitelnou barvu podsvícení vítám, neboť si můžete zvolit tu, která vám při práci/hraní v noci nejméně namáhá oči. Podsvícení prosvítá v mezerách mezi klávesami až pod větším úhlem, a pokud nepoužijete bílou barvu podsvícení, není toto prosvítání obtěžující.

Mechanika kláves je přesná a při psaní poměrně tichá. Do redakce dorazily dva kusy tohoto modelu – jeden předprodukční kus s Full HD PLS displejem (který u nás mají všechny nabízené konfigurace) a jeden finální, ovšem s 4K displejem (který zde MSI nenabízí). Na finálním kusu s českou klávesnicí jsem se trápil s mezerníkem, který u pravého okraje nerozpoznává stisk. Kupodivu anglická klávesnice v předprodukčním kusu touto vadou netrpěla. Pokud budete u svého kusu pozorovat podobnou závadu, doporučuji reklamovat – nejspíš se občas objevuje, protože dříve testovaný model GS60 se stejnou klávesnicí se choval úplně stejně.

Nad klávesnicí jsou vedle hlavního vypínače ještě dvě tlačítka – jedno přepíná profily podsvícení kláves, a druhé zapne maximální otáčky ventilátoru bez ohledu na aktuální teplotu vnitřních komponent.


Pod středem psací části klávesnice je umístěna velká dotyková plocha touchpadu Synaptics s dvěma samostatnými tlačítky. Elektronika prst snímá jen s malým zpožděním a výhodou ovladačů Synaptics jsou velké možnosti nastavení všech gest. U tlačítek mám výhradu pouze k jejich vyšší tuhosti a hlučnému klapání při stisku.

Hlavní HW parametry

Základní deska má v testované konfiguraci připájen čtyřjádrový procesor vyšší třídy – Intel Core i7-4720HQ s výchozím taktem 2,6 GHz a režimem Turbo Boost až do 3,6 GHz. Mezní tepelný výkon procesoru je 47 W.


Na základní desce jsou dostupné dva sloty pro paměť typu DDR3L-1600. V testované konfiguraci jsou oba obsazeny 8GB moduly dávajícími celkových a současně i maximálních 16 GB operační paměti.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 70 192
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 19 223

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 303 343
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 128 549

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 6802 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 25820 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 3,80

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,41 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 7,00 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 4,97

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 11 141 MB/s

Podávaný výpočetní výkon spadá do průměru pro procesory i7-4710HQ a 4720HQ. Postačuje pro veškerou běžnou práci včetně náročnějších činností jako rendering a zpracování videa na cestách.

V testované konfiguraci je notebook vybaven dvojicí 128GB M.2 SSD spojených do pole RAID 0 o celkové kapacitě 256 GB. Toto pole slouží jako primární diskové zařízení na systém i programy. Pro velká data je tu ještě 2,5“ šachta s klasickým 1TB plotnovým diskem (7200 rpm), který také nabízí nadprůměrné přenosové rychlosti.

Zajímavostí je, že do notebooku lze zapojit až čtyři M.2 SSD a výrobce udává možnost spojit je do pole RAID 2 o celkové kapacitě 768 GB. RAID 2 používá jeden disk výhradně jako paritní (XOR), takže jde o jednodušší obdobu RAID 5 používaného v serverech. Kapacita pole je sice pouze trojnásobkem kapacity jednoho SSD, ale v případě poruchy kteréhokoli ze čtveřice nepřijdete o data. Zůstává jen otázkou, jak rychle bude pole zpracovávat primitivní integrovaný RAID řadič v čipové sadě.


SSD

  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 1096 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,1 ms

HDD

  • HD Tach (měření přenosové rychlosti při čtení z cache): 386 MB/s
  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 118 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 15,5 ms

Kabelové připojení řeší gigabitový řadič Qualcomm Atheros přejmenovaný na Killer e2200 s tím, že rozdíl je v ovladači a programu, který je schopen rozlišovat síťovou komunikaci her a upřednostňovat ji před ostatními programy (takže typický hráč může pařit on-line hry a do toho stahovat z torrentu).

Bezdrátovou komunikaci obsluhuje bezdrátová karta od Intelu. Jde o základní dvoupásmový model s podporou Wi-Fi /ac a standardním Bluetooth 4.0.

Displej a grafika

Model GE62 může být osazen dvěma displeji – základem je Full HD PLS panel od Samsungu (1920x1080), příplatkový by měl být 4K panel taktéž jiné než TN technologie (3840x2160). Do redakce jsme obdržely oba, takže je bylo možné srovnat. MSI v ČR se však rozhodlo nabízet pouze konfiguraci s Full HD PLS a už při prvních pohledu na oba displeje jsem pochopil, že to byla rozumná volba.

K Full HD panelu od Samsungu nemohu mít výhrad a je to displej, který zde v recenzích dlouhodobě chválíme (a MSI je jeden z výrobců, kteří jej ve velkém používají). Má mezi klasickými Full HD panely skvělý barevný rozsah a vyniká kontrastem, pozorovacími úhly i optimální teplotou bílé barvy. Navíc má nadstandardní maximální jas, který v kombinaci s matnou povrchovou úpravou umožňuje v omezené míře používání venku na přímém slunci.

Lesklý 4K panel sice má vyšší rozlišení, ale tím pozitiva končí. Znám tento panel i z několika jiných notebooků. Jde pro výrobce o jednu z nejlevnějších možností, jak do 15,6“ notebooku dostat rozlišení 4K. Bohužel je to vykoupeno nižší obnovovací frekvencí (v plném rozlišení jen 48 Hz) a použitím matice pen-tile, která nemá klasické uspořádání jednotlivých bodů v obrazovce. Při stejném rozlišení má o třetinu méně subpixelů. Obraz tedy při pohledu z blízka nepůsobí tak ostře a jeden pixel tlusté čáry působí tečkovaně. Při vysokém rozlišení to však není tak viditelné pro běžného uživatele. Můj hlavní problém je spojen s interpretací barev – displej prakticky neumí zobrazit intenzivní žlutou barvu (místo toho je taková zeleno-žlutá a tmavší). Hodně špatně je na tom také oranžová. Vzhledem k těmto parametrům takový displej není vůbec vhodný pro práci s grafikou.


Vedle integrovaného grafického jádra Intel HD 4600 je notebook vybaven také dedikovaným grafickým čipem vyšší třídy – NVIDIA GeForce GTX 970M s 3 GB rychlé vlastní paměti (192bit GDDR5). Zatímco GTX 960M se od předchozí generace GTX 860M liší pouze mírně vyššími takty, GTX 970M je někde úplně jinde. O třetinu širší paměťová sběrnice, trojnásobný počet rasterizačních jednotek a dvojnásobný počet shaderů dává tušit, že výkon bude o pěkný kousek výš.


K notebooku lze připojit dva externí monitory díky přítomnosti HDMI 1.4a a mini-DisplayPortu. V případě HDMI lze připojit monitor s rozlišením až 3840x2160 při 30 Hz. Mini-DisplayPort stejné rozlišení zvládne i při 60 Hz a v případě, že to připojený monitor podporuje, můžete využít řetězení a na jeden výstup připojit třeba dvě obrazovky (plus jednu na HDMI za předpokladu, že je neaktivní interní displej).

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P7855 (Graphics: 8417, Physics: 6727)

Testy 3D Mark (2013)

  • Ice Storm (DX9): 43 875 (Graphics: 46 211, Physics: 37 281)
  • Cloud Gate (DX10): 14 382 (Graphics: 28 494, Physics: 5262)
  • Fire Strike (DX11): 6495 (Graphics: 7420, Physics: 8875)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 5472 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 63,24 fps

SPEC viewperf 11 / 1280x1024 (fps)

  • CATIA (catia-03): 15,14
  • EnSight (ensight-04): 42,71
  • LightWave 3D (lightwave-01): 20,49
  • Maya (maya-02): 17,47
  • Pro/ENGINEER (proe-05): 2,22
  • SolidWorks (sw-03): 15,10
  • Siemens Teamcenter Visualization Mockup (tcvis-02): 2,29
  • Siemens NX (snx-01): 8,00

Crysis 3 (fps)

  • 1366x768, nízké detaily, FXAA: 74 (min), 179 (max), 137,0 (průměr)
  • 1920x1080, střední detaily, FXAA: 43 (min), 95 (max), 84,1 (průměr)
  • 1920x1080, vysoké detaily, SMAA (2TX): 39 (min), 73 (max), 63,4 (průměr)
  • 3840x2160, střední detaily, FXAA: 15 (min), 32 (max), 25,9 (průměr)

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1920x1080: 91,4 fps
  • 3840x2160: 26,9 fps

O 50-70 % vyšší výkon v testech i ve hrách proti dostupnějšímu hernímu čipu GTX860M/GTX960M je velký pokrok a dává možnost hrát ve větším rozlišení a lepších detailech při stejné plynulosti. Dá se říct, že na tomto notebooku si ve Full HD zahrajete všechny dnešní AAA hry plynule a s pěknou grafikou. Na hraní náročných her ve 4K ovšem ještě nemá dost výkonu.

Multimédia

Dva reproduktory jsou umístěny v přední zkosené hraně a míří do země. Zvukovým podáním i hlasitostí spadají do lepšího průměru a vyšší řady od MSI umí hrát o poznání lépe.

Webkamera je spolu s duálním mikrofonem ve víku nad displejem. Aktivitu kamerky oznamuje výrazná bílá dioda vedle objektivu a rozlišením snímače jde o základní řešení.

Chlazení a provozní hluk

Systém chlazení má okruhy pro procesor i grafický čip a ochlazování chladičů zajišťuje dvojice samostatně řízených ventilátorů. Ventilátor grafického čipu bývá vypnutý, pokud systém pracuje jen s integrovaným jádrem, což zní logicky, ale není to pravidlem podobných notebooků. Ventilátor procesoru naopak chladí často a rád, a to i při menší zátěži.

Při nečinnosti se střídavě zapíná a drží teplotu mezi 45-60°C. Při horní hranici se zapne a u dolní se zas vypne. V praxi po delším provozu vydrží ventilátor vypnutý jen asi dvě minuty, aby následně běžel skoro čtyři minuty. Hlučností je ventilátor i v nízkých otáčkách výrazně nad průměrem, takže někdy nejspíš postřehnete spouštění ventilátoru i v místnosti s běžným ruchem. V tiché místnosti bude pro citlivější povahy chlazení hlavně při kancelářské práci pravděpodobně obtěžující.

V případě, že je notebook provozován bez připojeného napájecího adaptéru, posunou se prahy chlazení na vyšší teploty a notebook pak kupodivu bez větších obtíží zůstává při kancelářské práci dlouhodobě pasivně chlazený. Nepřišel jsem však na to, jak podobnou logiku zapnout i pro připojený adaptér.

V zátěži je notebook poměrně hlučný a ve zvukovém projevu má lehce svištivý nádech kvůli vysokým otáčkám ventilátorů. Situace není tak hrozná jako kdysi při testu modelu GT70 v nejsilnější konfiguraci (kde jste se zvuku chlazení neubránili ani s uzavřenými sluchátky), nicméně v tiché místnosti zvuk může být po čase nepříjemný a zřetelně jej poznáte i v místnosti s hlukem více lidí. Při dlouhodobém hraní nejspíš nebude na škodu použít uzavřená sluchátka. Hlučnost je také nižší i proti modelu GS60 – i když zde již rozdíl není tak velký.

Pokud je vám hluk úplně ukradený a chcete co nejnižší teploty, po stisku jednoho z tlačítek nad klávesnicí se oba ventilátory rozjedou na maximum. Taktéž je možné mírně ovlivnit teploty klávesovou zkratkou Fn+F7, která umí mírně ovlivnit účinnost režimu Turbo Boost.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 33,4°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,6°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 28,1°C
  • klávesnice vlevo = 34,8°C
  • klávesnice vpravo = 32,4°C
  • spodek maximum = 34,3°C
  • výdech chlazení = 32,5°C
  • napájecí adaptér = 40,3°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 38,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 33,5°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 33,2°C
  • klávesnice vlevo = 44,6°C
  • klávesnice vpravo = 43,8°C
  • spodek maximum = 41,9°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 48,8°C
  • napájecí adaptér = 54,1°C

teplota okolí při měření: 23°C

Při výkonově nenáročných činnostech se notebook vlivem častého chlazení nikde nezahřívá, a můžete jej tedy klidně mít položený na klíně. V zátěži je teplo cítit hlavně vzadu v okolí výdechů chlazení. Pokud však budete mít položený notebook na stole, přímo do rukou se vám přes opěrky rukou a klávesnici nebude přenášet teplo v míře, která by snižovala komfort používání.


Ani maximální zátěže všech jader procesoru i grafického čipu se notebook nezalekne. Teploty se drží do 90°C v případě procesoru, resp. do 85°C v případě grafického čipu. Nedochází nikdy ke snižování výkonu a plnou zátěž všech jader procesor zvládá s taktem 3,0 GHz, což je vzhledem k rozměrům notebooku skvělý výsledek.

Baterie

Model GE62 je vybaven baterií s kapacitou 53 Wh, a vzhledem k tomu, že displej s vysokým rozlišením umí být velký žrout energie, otestoval jsem výdrž u obou zapůjčených kusů. Konfigurace s Full HD displejem vydržela na baterii v našem standardním redakčním testu* přesně 5 hodin a 10 minut. Jinak v podstatně shodná konfigurace s 4K displejem vydržela pouze 3 hodiny a 7 minut, což je větší rozdíl, než bych čekal. Test jsem opakoval vícekrát se stejným výsledkem, zkontroloval jsem veškeré nastavení a vytížení komponent, ale lepšího výsledku jsem nedosáhl. Nevěřím, že by byla na vině pouze vyšší spotřeba displeje, ale je možné, že se zkombinovala například s vynucením vyšších taktů u grafického jádra a podobnými skrytým žrouty energie.

Full HD varianta vydrží s jistotou aspoň tři a půl hodiny on-line kancelářské práce se zapnutou Wi-Fi a vyšším jasem displeje. 4K varianta měla při stejných podmínkách výdrž o 40-50 minut nižší.

Prázdnou baterii je možné nabít na 90 % za necelé dvě hodiny. V zátěži spíše za tři až čtyři.

BIOS a zabezpečení

Firmware Aptio nabízí základní možnosti nastavení. Operační systém lze zavádět v režimu UEFI (včetně SecureBoot) i režimu BIOS. Důležitá nastavení se týkají RAID pole, kde si můžete nastavit typ spojení, a USB portů (nastavení kompatibility, snížení rychlosti na 2.0 a vypnutí napájení v úsporných stavech).

Možnosti zabezpečení zahrnují pouze nastavení hesel BIOSu (spuštění, nastavení).

Příslušenství

Notebook do redakce dorazil pouze s napájecím adaptérem a základní dokumentací. Je možné, že prodejní české kusy budou mít i nějaké další příslušenství.

Na disku je předinstalovaný operační systém Windows 8 (64bit) se základními programy. Instalace je relativně čistá a odinstalování zbytečností nezabere více než pár minut. Jestli mě něco opravdu nemile překvapilo, je to registrace, která na vás bude vyskakovat a nedovolí vám její odmítnutí, pokud nejste připojeni k internetu. Okno registrace je navíc pro jistotu nastavené jako „vždy navrchu“. Řekl bych, že tohle už je trochu za hranou.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace nejpodobnější té testované (s rozdílem pouze ve Full HD PLS displeji a 7200rpm disku) stojí 39 661,- Kč bez DPH (
47 990,- Kč s DPH
). Dostupná je také jedna nižší konfigurace, která nemá dvojici SSD a má slabší grafiku (GTX 965M), nicméně stojí o deset tisíc méně.

Standardní záruka pro tento model je dvouletá s opravou v servisu. Pro ČR je přeprava notebooku hrazena servisem v rámci reklamace, neboť centrální servis, kde se tyto notebooky opravují, sídlí až za hranicemi (konkrétně v Polsku).

Závěr

MSI GE62 je 15,6“ herní notebook kombinující mobilitu běžných kancelářských strojů s vysokým výkonem čtyřjádrového Core i7 doplněným dedikovaným grafickým čipem vyšší třídy GeForce GTX 970M. V případě Full HD verze navíc nabízí velmi slušný PLS displej (v případě 4K naopak podprůměr s ohledem na cenu), na který jsme u MSI delší dobu zvyklí. Právě výkon, displej, přiměřená hmotnost a nastavitelné barevné podsvícení klávesnice jsou hlavní přednosti tohoto stroje.

Je však potřeba počítat i s nějakými neduhy. Tím hlavním je asi vyšší hlučnost v zátěži i v klidovém stavu (zde však jen s připojeným napájením). Taktéž s ohledem na cenovou kategorii by mohl být notebook vybaven podstatně lepšími reproduktory. To jsou asi hlavní kompromisy, se kterými se budete muset smířit. Stále však jde mezi 15,6“ notebooky s GTX 970M o zástupce levnějších modelů.

Klady a zápory

+ nadstandardní grafický výkon při rozměrech běžných 15,6“ notebooků
+ Full HD verze mají skvělý PLS displej
+ možnost nastavení barvy klávesnice

- integrované reproduktory pouze na úrovni klasických kancelářských notebooků
- hlučnost chlazení v klidu i v zátěži
- odchylky od standardního rozložení klávesnice

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: MSI GE62 2QF
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-4720HQ (2.60/3.60 GHz, 6 MB L3)
  • RAM (GB): 16 DDR3L-1600 (8+8)
  • SSD (GB): 2x128 (TOSHIBA THNSNJ128G8NU, M.2, SATA-3, RAID 0)
  • HDD (GB): 1000 (HGST HTS721010A9E630, 7200 rpm, 32MB cache)
  • ODD: DVD SuperMulti (HL-DT-ST DVDRAM GU90N)
  • LCD: 15,6" TFT/PLS (matný) / TFT (lesklý)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080) / 4K (3840 x 2160)
  • Video: NVIDIA GeForce GTX 970M (3GB, 192bit GDDR5) + Intel HD4600 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Killer e2200)
  • WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 3160 (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio (ALC892)
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 8.1 (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 53 Wh / 5h 10min (full-HD) / 3h 7m (4K)
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, SD XC, 3x USB 3.0, 1x USB 2.0 mini-DP, HDMI
  • Rozměry: 388 x 254 x 27-29 mm
  • Hmotnost (kg): 2,43
Recenze

Diskuse