RECENZE: Fujitsu LIFEBOOK T937 - klasický pracovní konvertibilní notebook, s plnou výbavou konektorů

4. 7. 2017 06:43    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Přestože v posledních deseti letech postupně výrobci přešli na používání levnějších konvertibilních konstrukcí a taková zařízení získala převážně spotřební charakter, Fujitsu jde svou osvědčenou cestou a ještě dnes nabízí počítač s otočnou obrazovkou, plnou konektorovou výbavou a přesným snímáním dotykového pera.

Fujitsu LIFEBOOK T937 - klasický pracovní konvertibilní notebook, s plnou výbavou konektorů

Základní popis

13,3“ LifeBook T937 používá původní konstrukci s jedním otočným kloubem, což má proti dnes převážně využívaným konstrukcím několik výhod – zachovává totiž pohodlí standardní konstrukce notebooků a oproti překlopným zařízením typu Yoga není základna v režimu tabletu klávesnicí dolů (nehrozí tedy její ušpinění). Tento typ konstrukce se používal především dříve, před masivním příchodem UltraBooků. Tedy v době, kdy konvertibilní stroje cílily hlavně na profesionální grafiky a například pro výjezdové techniky v průmyslu.

Nový LifeBook zůstává věrný původnímu záměru. Je to tedy opět co do výkonu a výbavy nekompromisní stroj. Na rozdíl od dávných modelů však nabízí tohle všechno ve velmi tenkém a velmi lehkém provedení.

Zařízení má jednoduchý černý design s decentním lesklým logem uprostřed matné plochy na vnější straně víka. Neznalí uživatelé nejspíš ani nebudou tušit, kdo je vlastně výrobcem tohoto stroje. Okolí klávesnice zdobí pouze pěkná červená linie pod nejnižší řadou. Nečekejte žádné extravagance, nejde však ani o nudnou černou krabici.

Mechanické provedení základny je na výborné úrovni, takže odolá nejen tlaku na prostor klávesnice, ale také kroucení při zvednutí počítače za roh. Víko vykazuje taktéž vysokou tuhost a displej se zdá být více než dobře chráněn proti tlaku z obou stran. Ve výsledku nemám k mechanickému provedení žádné výhrady.


Víko lze otevřít až do plných 180°. A kdykoli je možné otočit kloubem. Otočení je možné na obě strany, ale vrátit se musíte vždy opačným směrem (není možné kloub neomezeně protáčet).

Při otevírání počítače je potřeba přidržet základnu, neboť je příliš lehká a tužší kloub způsobí její zvednutí spolu s víkem.


Konektorová výbava je na danou kategorii zařízení naprosto luxusní. Na levém boku najdete čtečku bezpečnostních karet SmartCard, kombinovaný zvukový vstup/výstup, jedno USB 3.0 a zdířku napájení. Na pravém boku najdete kromě kapsy na pero také čtečku paměťových karet SD XC (karta se dovnitř vejde celá), druhé (a poslední) USB 3.0, moderní rozhraní typu USB-C (3.1), speciální rozkládací konektor pro připojení do počítačové sítě a dvojici obrazových výstupů v plné velikosti (HDMI a VGA). Aby to nebylo všechno, na spodku je ještě konektor pro připojení klasické dokovací stanice.

Přímo na dokovací stanici najdete obrazové výstupy VGA, DVI-D (single-link) a DisplayPort. Další výbava zahrnuje gigabitové připojení do sítě LAN, trojici USB 3.0 a jedno USB-C, které je dle všeho jen Gen1 a bez obrazové části (tj. USB 3.0 v jiném mechanickém provedení).

Rozměry zavřeného notebooku jsou 316 x 223 x 23 mm a pracovní hmotnost je vzhledem k výbavě poměrně malá – 1,39 kg. Na držení počítače ve vzduchu ve formě tabletu je to pořád dost, ale při přenášení na cestách o něm v zavazadle téměř nebudete vědět.

Přibalený napájecí adaptér má výkon 65 W a váží dohromady s třížilovým přívodním kabelem dalších 298 g. 90W napájecí adaptér, který je přibalen k dokovací stanici, je pochopitelně větší a spolu s kabelem váží 426 g.

Klávesnice a ovládací prvky

Klávesnice má jen mírně redukované rozložení, ve kterém však nebylo nutné obětovat ani jednu z kláves pro pohyb v dokumentech. PageUp a PageDown mají místo u velkých předsunutých kurzorových šipek, zatímco Home a End najdete v horní řadě vpravo. Nechybí ani zástupný numerický blok, který se standardně aktivuje přepínačem NumLock, ale po zapnutí volby „PadLock Off“ ve firmware můžete aktivovat psaní čísel také pouhým držením přepínače Fn.

Pokud jde o mechaniku kláves, musím říct, že mě nesmírně potěšil její příjemně klapavý zvuk. Je podobný klapání klávesnice v nějakém špionážním filmu. Samotný stisk by mohl být asi o něco přesnější. Chce se to naučit mačkat klávesy uprostřed - když jsem na to nedával pozor, stalo se mi občas, že se klávesa dostatečně nezmáčkla a počítač stisk nerozpoznal. Výsledný dojem z klávesnice je proto přinejlepším průměrný.

Klávesnice je vybavena bílým podsvícením, které se přepíná ve dvou stupních intenzity pomocí zkratky Fn+Mezerník. Při pohledu pod úhlem alespoň 45° je viditelné prosvítání diod u kláves v horní řadě, BackSpace a Mezerníku. Ostatní klávesy kupodivu tímto netrpí ani pod mnohem větším úhlem. Právě výrazné prosvítání je ovšem důvodem, proč jsem podsvícení kláves zapínal jen v nejnutnějších případech. V mezerách je totiž intenzita světla mnohem větší, než co projde přes popisky kláves, což vnímám jako extrémně rušivé.

Regulace jasu podsvícení klávesnice nevyužívá PWM, a diody tedy v žádném z nastavení neblikají.

Indikační diody jsou ve dvou řadách. Jedna je vlevo na čelní hraně, kde z diod vyčtete, zda je počítač zapnutý (uspaný), stav bezdrátových funkcí, aktivitu disku, jak je na tom baterie (pomocí barev lze zhruba určit stav) a zda se baterie nabíjí.

Další řada je v pravém horním rohu nad klávesnicí. Najdete zde indikaci všech čtyř zámků klávesnice: NumLock, CapsLock, ScrollLock a Fn-Lock (přepínání primární funkce horní řady kláves).


V režimu notebooku je hlavním polohovacím zařízením klasický Synaptics touchpad s oddělenými mechanickými tlačítky před dotykovou plochou. Snímací vrstva nabízí průměrnou latenci a lze ji označit za dostatečně přesnou. Mechanická tlačítka mají velmi příjemný stisk, který je měkký i tichý. Celkově tedy hodnotím řešení kladně.

Další alternativou k myši je dotykový displej s podporou deseti současných dotyků a snímač dotykového pera (Wacom). Na rozdíl od mnoha dnešních konkurenčních zařízení se zde vešlo pero do těla počítače a vysouvá se z pravého předního rohu. Snímání je velmi rychlé a operační systém správně filtruje dotyky rukou, pokud je pero blízko displeje. Ve výsledku tedy není problém používat počítač pro ručně psané poznámky (což nebývá u konkurence pravidlem).

Hlavní HW parametry

Základní deska je postavena na úsporné (15 W) dvoujádrové platformě Intel Kaby Lake a v testované konfiguraci výrobce zvolil procesor Intel Core i5-7300U. Jde o korporátní variantu i5, která kromě podpory vzdálené správy Intel vPro nabízí také vyšší základní takt (2,7 GHz) i režim TurboBoost (3,5 GHz).


8 GB operační paměti je umístěno na standardním modulu DDR4-2133, který již z výroby obsadil jediný dostupný slot. Rozšíření paměti je možné až na 16 GB, a to výměnou modulu.

Přístup k paměťovému modulu je pěkně postaru velmi snadný. Stačí odšroubovat jediný šroubek držící krytku na spodku notebooku. Podobně snadný je přes jiná dvířka také přístup k M.2 SSD. Sejmutí celého krytu je již na víc šroubků, ale stále je uděláno tak, aby při montáži nehrozilo, že se něco ulomí. Celý kryt vzhledem k výše zmíněnému a vyměnitelné baterii budete pravděpodobně chtít sejmout pouze v případě výměny/přidání LTE modemu nebo čištění chlazení. Celkově servisní možnosti hodnotím jako výborné a dnes spíše méně kdy vídané.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 81518
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 18103

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 172275
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 54928

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,47 pts
  • Rendering (Multiple CPU): 3,60 pts
  • Multiprocessor Speedup: 2,45

Cinebench R15

  • Rendering (Single CPU): 108 cb
  • Rendering (Multiple CPU): 332 cb
  • Multiprocessor Speedup: 3,08

RAM

  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 9517 MB/s

Notebook se snaží z úsporného procesoru dostat maximum, což se odrazilo na dobrých výsledcích testů. Maximální takt turba je možné při zátěži všech jader udržet pouze krátkodobě. Po čase se procesor ustálí v průměru na 3,0 GHz. Jiné je to, pokud se k plné zátěži všech jader přidá také zátěž integrované grafiky. Má totiž prioritu a to po čase vede ke snížení taktu procesoru až na 1,4 GHz. Upřednostnění grafiky lze omezit v ovládacím panelu od Intelu.

Podávaný výkon plně postačuje pro všechny kancelářské činnosti, běžné korporátní systémy i práci s dotykovým perem v grafických editorech.

Úložný prostor je zajištěn M.2 SSD od Samsungu s kapacitou 256 GB. Výkon tohoto SSD je pochopitelně mnohem větší než u plotnových disků. Pokud se však srovná s jinými SSD připojenými na sběrnici SATA, je výkon mírně podprůměrný. Na odezvě systému to naštěstí běžný uživatel nepozná.


  • HD Tach (měření skutečné průměrné přenosové rychlosti při čtení): 315,2 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 0,2 ms

Fujitsu vždy nabízelo nadstandardní konektivitu. Navzdory extrémně tenkému provedení se uvnitř našlo místo i pro gigabitové kabelové připojení do počítačové sítě – jen se muselo sáhnout ke kompromisu v podobě rozkládacího konektoru.

Bezdrátové možnosti zahrnují Wi-Fi /AC, Bluetooth i 3G/LTE modem (EM7455). Po vložení karty SIM do připraveného slotu je možné používat bezdrátový přístup k internetu kdekoli.

Displej a grafika

13,3“ displej má rozlišení full-HD (1920x1080) a matici typu IPS. V testované konfiguraci je použita matná povrchová úprava – notebook se však vyrábí pouze s lesklým displejem. Výrobce to řeší již z výroby kvalitně nalepenou matnou fólií. Že jde o fólii, poznáte pouze podle milimetrové mezery z každé strany. Obrazově patří k základu mezi IPS panely – barvy má relativně dobré, ale celkově má obraz mírný nádech do žluté.

Displej nenabídne extrémní svítivost. Svítí jen o něco lépe než základní TN panely a při softwarovém vyrovnání žlutého nádechu (snížením jasu zelené a červené složky) se ještě o něco zeslabí. Nejde tedy o ideální řešení pro práci venku na silném slunci.

Regulace podsvícení funguje bez PWM blikání všude kromě nejnižších tří stupňů jasu – při nich displej bliká mezi nejnižším stabilním jasem a téměř vypnutým podsvícením na rychlosti pouhých 200 Hz. K tomuto kroku se pravděpodobně výrobce uchýlil kvůli zvětšení rozsahu nastavení jasu. Nejnižší jas je tak nízký, že je sotva čitelný i v úplné tmě. Ve většině situací displej nabídne stabilní obraz, který nezpůsobuje rychlou únavu očí.

Parametry displeje udávané výrobcem

  • Typ obrazovky: IGZO/IPS
  • Počet barev: 16,7 miliónů (8bit eDP)
  • Světlost: 330 cd/m^2
  • Pozorovací úhel: 178° horizontálně, 178° vertikálně
  • Kontrast: 700:1
  • Odezva: 25 ms (typická)
  • Podsvícení: W-LED

Specifikace vychází z použitého displeje v našem konkrétním notebooku. Tím je Sharp LQ133M1JW01. Není však zaručeno, že v jiném kusu bude použit stejný displej od stejného výrobce.


Grafické operace jsou v režii integrovaného jádra Intel HD620 se sdílenou pamětí, které nabízí obsluhu až tří nezávislých zobrazení současně v režimu rozšířené plochy. Přímo na notebooku se nachází dva výstupy pro připojení externích monitorů – analogové VGA a digitální HDMI. U obou uvádí výrobce podporu maximálně rozlišení 1920x1200 (přestože dle specifikace by HDMI mělo umět až 2560x1440). Oba výstupy lze použít současně, a to i dohromady s interním displejem.

Dokovací stanice nabízí trojici výstupů – DVI-D (single-link), DisplayPort a VGA. Přes VGA a DVI je opět podporováno maximální rozlišení 1920x1200, v případě DisplayPortu však můžete dle výrobce připojit displej s rozlišením až 2560x1600. DVI-D a DisplayPort v doku nelze použít současně – je to dáno interním zapojením, kdy DVI-D je pouze odbočkou DisplayPortu a oba výstupy jsou ve skutečnosti sdílené.

Testy 3D Mark

  • 3DMark 11: P1591 (Graphics: 1490, Physics: 4217)
  • Fire Strike (DX11): 771 (Graphics: 826, Physics: 5643)

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R11.5: 30,25 fps
  • Cinebench R15: 38,38 fps

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1920x1080: 8,5 fps

Výkon grafického jádra je snížen pouze jednokanálovým zapojením operační paměti. Je tedy přibližně na 60 % výkonu základních dedikovaných řešení jako NVIDIA GeForce 940M. Hry je možné hrát spíše starší a méně náročné.

Multimedia

Počítač je vybaven drobnými stereofonními reproduktory nepříliš oslnivé kvality. V redakci doposud testované notebooky Fujitsu obecně patřily spíše na zadní příčky co do kvality zvuku (vestavěných reproduktorů) a tento LifeBook není výjimkou. Reproduktory nabízí podprůměrnou hlasitost a v jejich projevu byste jen marně hledali hloubky i nižší středy.

Webkamera je umístěna ve víku nad displejem a nabízí pouze základní kvalitu zobrazení

Zabezpečení

Počítač je vybaven čipem TPM (pro uchování šifrovacích klíčů), čtečkou bezpečnostních karet SmartCard a čtečkou otisku prstů (ta je vlevo dole pod displejem a přejíždění prstem funguje oběma směry). Čtečku otisků lze použít pro snazší přihlášení uživatele v prostředí Windows. SmartCard lze použít také pro certifikáty do různých zabezpečených systémů.

Volitelnou specialitou, kterou byl vybaven testovaný kus, je Palm Vein Sensor. Jde o biometrickou čtečku schopnou snímat krevní oběh v dlani a nabídnout mnohem vyšší přesnost rozpoznání než jiné biometrické metody. Fujitsu vyvíjí tento systém dlouhodobě, a pokud si jej nakonfigurujete v tomto notebooku, najdete jej v pravém předním rohu základny. Systém Windows jej bohužel zatím neumí využít pro přihlášení uživatele, a z toho, co jsem pochopil na webu výrobce, se očekává spíše implementace na úrovni speciálních aplikací. Pro tento účel je na webu ke stažení SDK (vývojový kit).

Na úrovni firmware počítače lze nastavit dlouhé heslo pro zapnutí a změnu nastavení. Heslem může být chráněn také pevný disk (což u některých disků slouží k aktivaci šifrování). V nastavení firmware lze zablokovat jednotlivá rozhraní a integrované komponenty notebooku.

Chlazení a provozní hluk

Hlavní chladič je umístěn do levé části základny a výdech chlazení je na levém boku. Při běžných nenáročných činnostech zůstává ventilátor vypnutý, nebo se roztočí ve velmi nízkých otáčkách. Až při zátěži se umí pořádně rozjet rovnou do vyšších otáček, kdy nabízí intenzivní svištivý zvuk, který není pro uši příliš příjemný.


Chlazení lze výrazně utlumit tak, aby produkovaným hlukem netrápilo ani uživatele s citlivým sluchem. Je ovšem kvůli tomu nutné jít do nastavení firmware (tedy restartovat operační systém) a přepnout režim na tichý (Silent). Pak se notebook chladí tiše, ale dělá to za cenu znatelného snížení výkonu (někam na, resp. pod úroveň úsporné i3) bez ohledu na nastavený napájecí profil ve Windows. Pokud tedy potřebujete opět maximum výkonu, musíte zpět do firmware a přepnout chlazení na režim Normal.

hodina provozu - mírná zátěž

  • touchpad = 30,7°C
  • levá strana pod klávesnicí = 30,7°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 32,2°C
  • klávesnice vlevo = 33,7°C
  • klávesnice vpravo = 31,7°C
  • spodek maximum = 34,6°C (zadní část)
  • výdech chlazení = 33,7°C
  • napájecí adaptér = 34,4°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 28,0°C
  • levá strana pod klávesnicí = 28,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 27,7°C
  • klávesnice vlevo = 34,1°C
  • klávesnice vpravo = 30,0°C
  • spodek maximum = 37,1°C (levý zadní roh)
  • výdech chlazení = 39,3°C
  • napájecí adaptér = 36,3°C

teplota okolí při měření: 24°C

Při kancelářské práci se počítač zahřívá pouze minimálně. Při dlouhodobé zátěži už teplo pocítíte, ale koncentruje se hlavně na spodku v levém zadním rohu okolo výdechu chlazení.


Baterie

Snadno vyměnitelná Li-Pol baterie má kapacitu 50 Wh a v našem standardním* redakčním testu s ní počítač vydržel 11 hodin a 21 minut. Při on-line kancelářské práci s Wi-Fi a vyšším jasem displeje jsem se v průměru pohyboval okolo sedmi hodin výdrže na jedno nabití, což je stále velmi dobrá hodnota. Pokud potřebujete na cestách delší výdrž, stačí dokoupit další baterii a v případě potřeby snadno vyměnit za vybitou.


K nabití vybité baterie na 90 % stačí méně než jeden a půl hodiny. Při použití slabšího adaptéru se může nabíjení mírně zpomalit, pokud je výkonově zatížen procesor.

BIOS

V počítači je použit firmware InsydeH2O a jeho nastavení nabízí následující možnosti:

  • zapnout zrychlenou inicializaci firmware
  • vypnout podporu bootu ze sítě
  • zobrazovat klávesnici na obrazovce v prostředí BIOSu
  • nastavit režim zástupného numerického bloku (zapnutý, vypnutý, zapnutý s psaním čísel pomocí Fn)
  • samostatné vypínání: SATA řadič, audio, Bluetooth, LAN, Wi-Fi, čtečka otisků, WWAN modem, webkamera, SD karta, SmartCard, Palm Vein sensor
  • vypnutí podpory více jader procesoru
  • vypnutí technologie Hyper-Threading
  • vypnutí automatické regulace taktu (SpeedStep)
  • vypnutí podpory vizualizace
  • zapnutí VT-d a Intel TXT
  • vypnutí podpory USB zařízení v DOSu (myš/klávesnice, pevné disky)
  • deaktivovat USB porty
  • přepnutí portů do režimu USB 2.0
  • deaktivaci vypínacího tlačítka
  • zapnutí probouzení ze sítě (samostatně pro AC a baterii; samostatně pro úplné vypnutí a úsporné režimy)
  • vypnutí automatické hibernace při nízkém stavu baterie
  • nastavení hlasitosti systémového pípání (vypnuto + tři stupně)
  • vypnutí/nastavení hardwarové správy napájení
  • nastavení nabíjení dalších zařízení z USB
  • přepnutí režimu ventilátoru (normální, tichý)
  • vstup do Intel ME nastavení (ME = Management Engine)
  • Intel ME Fast Call for Help
  • zrušení současné konfigurace ME
  • nastavení typu SOL konzole (PC-ANSI, VT-100+, VT-UTF8)

Dále je ve firmware možné logovat různé stavy a chyby, nastavit SecureBoot, vymazat klíče z TPM a nastavit hesla (zapnutí počítače, vstup do nastavení, pevný disk).

Příslušenství

K notebooku je přibaleno dotykové pero s integrovanou baterií (nabíjí se po vložení do těla počítače) a malý 65 W napájecí adaptér včetně přívodního kabelu. Do redakce nám v krabici kromě toho dorazila také dokovací stanice spolu s výkonnější variantou adaptéru (90 W).

Fujitsu LifeBook T937 - dokovací staniceFujitsu LifeBook T937 - dokovací staniceFujitsu LifeBook T937 - dokovací stanice

Instalace operačního systému od Fujitsu je minimalistická a najdete v ní minimální množství bloatware.

Ceny a záruka

Testovaná konfigurace počítače stojí 2312 EUR, čili cca 60.600,- Kč.

Fujitsu k tomuto počítači dává již v základu tříletou on-site záruku NBD fix – tedy s opravou u zákazníka, která by měla celá proběhnout do druhého pracovního dne.

Závěr

13,3“ profesionální konvertibilní notebook Fujitsu LifeBook T937 je jedním z mála počítačů používajících klasický otočný kloub. Navzdory použité konstrukci se jej výrobci podařilo udělat velmi tenký i lehký, a přitom se solidním mechanickým provedením, relativně velkou a snadno vyměnitelnou baterií a kompletní konektorovou výbavou, za kterou by se nemusely stydět ani mnohem větší notebooky.

Fujitsu ukázalo skvělé schopnosti miniaturizace a s počítačem se velmi dobře pracuje. Zejména snímání pera funguje opravdu skvěle. Naopak slabší stránkou je klávesnice, jejíž mechanika vám ne vždy odpustí, pokud klávesu stisknete "ledabile". Taktéž bych si dovedl představit použití nějakého svítivějšího displeje s parametry vhodnějšími pro práci s grafikou na vyšší úrovni.

Navzdory některým kompromisům jde o jeden z nejlepších konvertibilních notebooků na trhu, pokud hledáte něco na zápisky a náčrtky pomocí pera, ale současně chcete počítač s výbavou na úrovni velkých notebooků.

Klady a zápory

+ přesné snímání pera
+ plná výbava včetně rozhraní jako LAN a VGA
+ vyměnitelná baterie
+ klasický dokovací konektor

- mechanika klávesnice
- mírně zažloutlý displej s nižším jasem
- nízká kvalita zvuku integrovaných reproduktorů

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru hwinfo32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Fujitsu LifeBook T937
  • Instalovaný procesor: Intel Core i5-7300U (2,70/3,50 GHz, 3 MB L3)
  • RAM (GB): 8 DDR4-2133 (1 slot)
  • SSD (GB): 256 (SAMSUNG MZNTY256HDHP-00007, SATA 6Gb/s, M.2)
  • ODD: -
  • LCD: 13,3" TFT/IPS (matný)
  • LCD rozlišení: full-HD (1920 x 1080)
  • Video: Intel HD 620 (IGP)
  • Modem: -
  • LAN: -
  • WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 8265 (ac/a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek HD Audio
  • Polohovací zařízení: touchpad (Synaptics) + dotykový displej + Wacon pero
  • Software: Windows 10 Pro (64bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Pol 50 Wh / 11h 21min
  • Rozhraní: 1x audio IN/OUT, VGA, HDMI, 2x USB 3.0, 1x USB-C (Gen1), SD XC, SmartCard, dock
  • Rozměry: 316 x 223 x 23 mm
  • Hmotnost (kg): 1,39
Recenze

Diskuse