Nokia představila nové telefony i služby

5. 3. 2012 00:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Nokia na veletrhu Mobile World Congress 2012 ve španělské Barceloně představila řadu nových produktů, služeb a partnerství, vytyčila směr pro rok 2012 a demonstrovala rychlé uvedení své nové strategie. Nová strategie již vyústila v přijmutí Windows Phone coby primární platformy pro chytré telefony Nokia, přinesla výrazné změny v oblasti klasických mobilních telefonů a díky vytvoření divize Location & Commerce přinesla také větší důraz na lokalizační služby.

Nokia představila nové telefony i služby
  • Nová Nokia Lumia 610, cenově nejdostupnější Lumia, ideální pro vstup do světa Windows Phone
  • Cenami ověnčená Nokia Lumia 900 bude dostupná i na dalších trzích mimo USA
  • Nokia PureView definuje nový standard fotoaparátů v chytrých telefonech
  • Nové telefony Asha i služby, které nabízejí, se stávají ještě „chytřejšími“

„Před rokem jsme zde řekli, že Nokia nastupuje na novou cestu výroby skvělých mobilních zařízení,“ řekl Stephen Elop, prezident a generální ředitel společnosti Nokia. „Dnes, s naším již čtvrtým telefonem řady Lumia, chytřejšími klasickými mobilními telefony a širokou škálou nových služeb zde jasně ukazujeme, že umíme změnit tempo, jakým se Nokia pohybuje.“

Řada Lumia rozšiřuje své portfolio, zvyšuje se i dostupnost

Společnost Nokia rozšířila svoji řadu Windows Phone telefonů o model Nokia Lumia 610, cenově nejdostupnější model řady Lumia, a ohlásila dostupnost oceňovaného modelu Lumia 900 i na dalších trzích mimo USA.

Nokia Lumia 610 nabízí snadný přístup k sociálním sítím, internetu, hudbě, hrám, navigaci a desítkám tisíc aplikací na Windows Phone Marketplace. Je zaměřena na mladé lidi, kteří hledají cenově dostupný smartphone řady Lumia na platformě Windows Phone. Dostupná je ve čtyřech atraktivních barvách.

Nokia Lumia 900 uvedená na trh v lednu je prvním smartphonem s podporou LTE značky Nokia. Nově zařízení získá i podporu pro využití HSPA s dvěma nosnými frekvencemi a rychlostí až 42,2 Mbit/s. 4,3“ ClearBlack AMOLED displej a velkokapacitní akumulátor jsou dokonalou kombinací pro využívání veškerého mobilního obsahu.

Nokia Lumia 900 a Nokia Lumia 610 budou také disponovat novou aplikací Nokia Reading, která bude fungovat coby elektronická čtečka knih, časopisů, novin i dalšího obsahu.

Tyto novinky završují rok, ve kterém Nokia představila modely Lumia 710, 800 a 900. Ty byly uvedeny na trh s časovým předstihem a dočkaly se nadšené odezvy.

S Nokia 808 PureView začíná nová éra v oblasti fotoaparátů v chytrých telefonech

Nokia dnes také odstartovala novou éru v oblasti hi-end fotoaparátů v chytrých telefonech. Nokia 808 PureView je prvním chytrým telefonem s exkluzivními zobrazovacími technologiemi Nokia PureView, které do telefonů Nokia přinesou v průběhu následujících let celou řadu hi-end fotografických nástrojů. Nokia 808 PureView kombinuje velký 41 megapixelový senzor, optiku Carl Zeiss a převzorkovávací technologii vyvinutou společností Nokia. Díky tomu nabízí neuvěřitelně ostré a detailní snímky, podává výjimečné výkony i při nízké úrovni osvětlení a zároveň nabízí možnost ukládat fotografie i v menším rozlišení vhodném pro jejich sdílení prostřednictvím e-mailu, MMS a sociálních sítí.

Nokia 808 PureView nabízí také technologii Nokia Rich Recording pro nahrávání zvuku v CD kvalitě, záznam a přehrávání videa v rozlišení Full HD 1080p a exkluzivní technologii Dolby Headphone, která umí proměnit stereo zvuk v prostorový zvuk vhodný pro libovolná sluchátka.

Asha přináší ještě chytřejší mobilní telefony

Společnost Nokia ještě více stírá rozdíl mezi klasickými mobilními telefony a smartphony a uvádí tři nové telefony řady Asha pro uživatele, který chtějí pracovat, učit se anebo si hrát. Nokia Asha 302 je prémiový telefon s QWERTY klávesnicí vyvinutý speciálně pro městské uživatele a podnikatele. Nabízí jako vůbec první zařízení na platformě Nokia Series 40 mobilní kancelář včetně push e-mailu, kalendáře a synchronizace kontaktů prostřednictvím protokolu Mail for Exchange.

Nokia Asha 202 a 203 je navržena pro snadný přístup k sociálním sítím a přináší dotykový displej a 40 bezplatných her z dílny Electronic Arts i do levných produktů. Asha 202 navíc disponuje dualSIM technologií Nokia Easy Swap, která nabízí uživatelům možnost jednoduše přepínat mezi tarify a získat tak tu nejlepší nabídku od mobilních operátorů.

Nové modely rozšíří řadu Nokia Asha ve více než 100 zemích po celém světě.

Nejlepší navigace

Nokia také oznámila novou verzi aplikace Nokia Drive pro Windows Phone, která bude plně podporovat off-line navigaci. Kromě toho si Nokia Drive bude umět zapamatovat i osobní trasy, bude předem upozorňovat na dopravní komplikace a nabídne automatickou změnu trasy pro vyhnutí se dopravním zácpám.

Společnost Nokia také plánuje uvolnit aplikaci Nokia Transport ve verzi pro Windows Phone. Ta nabízí navigaci od dveří ke dveřím s využitím metra, tramvají, příměstských vlaků a autobusů ve více než 500 městech ve 45 zemích.

Tiskové zprávy

Diskuse