HP představilo novou iniciativu pro optimalizaci cloudové IT infrastruktury

11. 3. 2012 18:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Zřejmě největší současnou překážkou pro masovější zavedení cloud computingu je nedostatečná identifikace o přehled činností jednotlivých uživatelů. Organizace ale pro pokročilou optimalizaci své IT infrastruktury potřebují jednotný přehled o využívání cloudových zdrojů – včetně interních systémů či aplikací a služeb provozovaných externími poskytovateli cloudových řešení.

Tuto překážku odstraňuje program HP Enterprise Security Cloud Connections, díky němuž mohou partneři společnosti HP pomoci svým zákazníkům posoudit jednotlivé IT procesy a zhodnotit celopodniková rizika při současné automatizaci jejich správy a splnění bezpečnostních předpisů napříč tradičními i cloudovými prostředími.

Program umožňuje poskytovatelům cloudových řešení integrovat jednotlivé cloudové aplikace a infrastrukturu zákazníků prostřednictvím platformy HP Security Intelligence and Risk Management (SIRM). Tato platforma následně poskytne standardizovaný formát k publikování bezpečnostních rizik a přehledu systémových událostí získaných od poskytovatelů cloudových řešení, a zpřístupní tato data zákazníkům, partnerům či poskytovatelům systémových služeb.

Mezi prvními partnery, kteří se do nového programu HP zapojili, jsou mimo jiné společnosti Box, Inc. a Okta.

„Nedostatečná přehlednost u činností jednotlivých uživatelů je často hlavní překážkou, která brání podnikovým zákazníkům ve využívání cloudových aplikací a infrastruktury,“ řekl Jeff Scheel, viceprezident pro obchodní rozvoj divize HP Enterprise Security. „Díky spolupráci se spolehlivými partnery, jako jsou například společnosti Box či Okta, dokážeme nyní ještě lépe rozptýlit obavy organizací z přechodu do cloudového prostředí, založené na předsudcích ohledně jeho dostupnosti, kompatibility a zabezpečení.“

„Nejvyšší prioritou pro každého úspěšného IT manažera je vytvořit bezpečné IT prostředí, které je neustále dostupné a připravené podporovat obchodní plán i další růst,“ řekla Karen Appleton, viceprezidentka pro obchodní rozvoj společnosti Box, Inc. „Partnerský program HP Enterprise Security Cloud Connection nám umožňuje pracovat s jednotným pohledem na aktivity našich uživatelů včetně přídavných bezpečnostních kontrol obsahu sdíleného na naší platformě. Spolu s HP urychlujeme odezvu cloudových prostředí nové generace tím, že pomáháme podnikům po celém světě bezpečně sdílet jejich obsah a přistupovat k němu z jakéhokoli zařízení nebo umístění.“

„IT manažeři využívají řešení Okta pro centrální kontrolu způsobů, jakými uživatelé získávají přístup ke cloudovým aplikacím, a pro bezpečnou integraci těchto aplikací s jejich tradiční IT infrastrukturou,“ řekl Frederic Kerrest, viceprezident pro provozní záležitosti a spoluzakladatel společnosti Okta. „Díky integraci uživatelských dat s bezpečnostní platformou HP SIRM můžeme zákazníkům dodat komplexní přehled a možnost kontroly nad jejich uživateli, infrastrukturou i aplikacemi – a to jak v tradičních prostředích, tak i v cloudu.“

Snazší práce s daty z cloudu díky HP ArcSight

Partnerský program HP Enterprise Security Cloud Connections navazuje na HP ArcSight Common Event Format, otevřený standard, který zlepšuje provázanost informací z různorodých bezpečnostních a síťových zařízení či aplikací.

Nástroj HP ArcSight Cloud Connectors zachycuje a předává jednotlivé systémové události cloudových aplikací „nadřazené“ platformě HP ArcSight, která je dále třídí, ukládá a analyzuje. Díky tomu mohou zákazníci lépe identifikovat bezpečnostní hrozby či pokusy o porušení nebo zneužití podnikových bezpečnostních politik. Zákazníci rovněž mohou snadno a rychle přidat nové typy systémových událostí generovaných aplikacemi od poskytovatelů cloudových služeb do jejich stávajících bezpečnostních politik a reportů bez jakékoli změny zdrojového kódu.

Dostupnost

Nástroj HP ArcSight Cloud Connectors bude dostupný v nejbližší době a umožní zákazníkům přidávat systémové události třetích stran do jejich vlastní instalace HP ArcSight.

Další informace o možnostech přijetí do programu HP Cloud Connections lze získat prostřednictvím emailu cloudconnections@hp.com.

Platforma HP SIRM je klíčovou součástí řešení HP IT Performance Suite, které pomáhá organizacím a vládním institucím s přechodem na strategii Instant-On Enterprise. HP IT Performance Suite přináší komplexní sadu nástrojů pro správu IT prostředí, jeho automatizaci a přizpůsobení výkonu IT konkrétním cílům jednotlivých společností.

Více informací o produktech HP Enterprise Security je k dispozici na webu www.hpenterprisesecurity.com/.

Tiskové zprávy

Diskuse