ASUS přináší MeMO Pad 7, další tablet se systémem Android 4.4 KitKat

18. 7. 2014 12:46    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvedl na český trh další tablet představený před měsícem na veletrhu Computex. Model MeMO Pad 7 přináší dobrý poměr ceny a výkonu a nabízí funkce a parametry, s nimiž se lze setkat u dražších zařízení. Tablet běží na operačním systému Android 4.4 KitKat, který je vylepšen o uživatelské rozhraní ASUS ZenUI. Novinka nabídne jasný IPS displej s úhlopříčkou 7 palců a HD rozlišením.

ASUS přináší MeMO Pad 7, další tablet se systémem Android 4.4 KitKat

ASUS MeMO Pad 7 zaujme pestrou paletou barev zadního krytu s lesklým povrchem. K dispozici je černá, modrá, červená, žlutá nebo bílá varianta. Sedmipalcový displej s HD rozlišením je olemován úzkým stylovým rámečkem. Zařízení je tenké jen 9,6 milimetrů a váží necelých 300 gramů, takže najde využití jako snadno přenosné bezdrátové zařízení pro prohlížení internetu, fotek, videí nebo hraní her. Prostřednictvím technologie Miracast můžete streamovat multimediální obsah na kompatibilní externí displeje nebo televizory. Se standardem DLNA lze navíc i během sdílení mediálního obsahu na větší obrazovce na tabletu provádět další činnost.

Výkon a displej

O výkon tabletu se stará čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 (Bay Trail) s maximálním taktem až 1,86 GHz. Ten si snadno poradí i s několika spuštěnými aplikacemi zároveň, nabídne vysoký herní výkon a také dlouhou výdrž baterie až 9 hodin při prohlížení webu nebo přehrávání videa.

MeMO Pad 7 je vybaven displejem s technologií IPS, HD rozlišením (1280 × 800 bodů) a pozorovacími úhly 170 stupňů. I při sledování displeje z extrémních úhlů se proto dočkáte přesného podání barev a minimálního zkreslení. Technologie ASUS Splendid navíc umožňuje upravovat barvy, jas, kontrast nebo ostrost, a dosáhnout tím optimálního obrazu.

MeMO Pad 7 obsahuje interní úložiště o kapacitě 16 GB, které lze rozšířit pomocí paměťových karet microSD s kapacitou až 64 GB. Kromě toho ASUS nabízí 16 GB prostoru v cloudu na rok zdarma prostřednictvím služby WebStorage.

Fotoaparát a zvuk

ASUS MeMO Pad 7 má zadní fotoaparát s rozlišením 2 Mpx pro pořizování snímků a přední kameru s rozlišením 0,3 Mpx pro videohovory. Kvalitu optiky vylepšuje technologie PixelMaster, využívající speciální software. Pořízené fotky můžete ihned upravovat v nástroji ASUS Gallery, který kromě toho umožňuje fotky i třídit nebo sdílet. Po aktivaci funkce Time Rewind fotoaparát automaticky zaznamená snímky dvě sekundy před stiskem spouště a jednu sekundu po něm. Během těchto tří sekund pořídí celkem 31 fotek a vy si pak můžete vybrat tu nejpovedenější.

Kvalitní zvuk při poslechu hudby nebo videa zajišťuje dvojice reproduktorů s technologií SonicMaster směřujících k uživateli.

Uživatelské rozhraní ASUS ZenUI

MeMO Pad 7 využívá rozhraní ASUS ZenUI. Tato nadstavba operačního systému Android usnadňuje práci a přináší oproti standardnímu Androidu více než tisícovku různých vylepšení. ASUS ZenUI disponuje moderními „plochými“ ikonami, barevnými motivy, animacemi, vyzváněcími tóny a zvuky upozornění. Zobrazuje informace, které jsou pro uživatele momentálně nejdůležitější a nejužitečnější, a to v popředí a uprostřed na zamčené obrazovce, domovské obrazovce a panelu oznámení. Uživatelé mají díky tomu stále přehled o nadcházejících schůzkách včetně oznámení o jejich zrušení nebo změně času, nových zprávách a zmeškaných hovorech od oblíbených kontaktů, počasí v další cílové oblasti, narozeninách nebo výročích.

MeMO Pad 7 se prodává za 3 990 Kč s DPH hned v pěti různých barevných variantách.

Technické parametry MeMO Pad 7 (ME176CX):

Procesorčtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 1,33 GHz (možnost navýšení až na 1,86 GHz)
Operační systémAndroid 4.4 KitKat
Displej7" IPS displej s HD rozlišením (1280 × 800), Desetibodové kapacitní multidotykové ovládání, Pozorovací úhly 170 stupňů
Paměť a úložiště1 GB RAM a integrované úložiště 16 GB, podpora karet microSD (maximálně 64 GB), Online úložiště o kapacitě 16 GB na jeden rok zdarma
Fotoaparáty2 Mpx zadní fotoaparát, 0,3 Mpx přední fotoaparát
Bezdrátové rozhraní802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0
Možnosti připojení1x MicroUSB, 3,5mm konektor pro sluchátka/mikrofon, slot na paměťovou kartu micro SD, Miracast
SnímačeGPS/GLONASS, elektronický kompas, snímač vzdálenosti, gyroskop
Baterie3 910 mAh, výdrž až 9 hodin
Rozměry113,7 × 189,3 × 9,6 mm
Hmotnost295 g
Barvyčerná, bílá, červená, žlutá, modrá
Tiskové zprávy

Diskuse