Chromebooky Acer zaujaly v prvním kvartále přední pozici na spotřebitelském trhu v USA

21. 7. 2014 17:13    Rubrika: Tiskové zprávy

Podle posledních dat od společnosti NPD Group, zaujaly Chromebooky Acer na spotřebitelském trhu v USA v prvním kvartále 2014 se svým tržním podílem 46,7 % přední pozici (1).

Svůj první Chromebook Acer AC700 uvedla společnost Acer na trh již v roce 2011 a byla tak jednou z prvních společností, která tato zařízení nabízejí. Od svého uvedení získaly Chromebooky Acer široký ohlas u spotřebitelů i médií. Magazín The Verge nedávno prohlásil Chromebook Acer C720P vítězem ve své kategorii a označil jej jako „nejlepší Chromebook, který si můžete koupit“. Chromebook Acer C720 byl přitom jmenován vítězem časopisem Tech & Learning a dostal ocenění Best of Show na veletrhu ISTE (International Society for Technology in Education). Model C720P je také v současnosti jedničkou v žebříčku nejlépe hodnocených počítačů na Amazonu (2).

Chromebooky Acer využívají operační systém Chrome OS a umožňují uživatelům, aby byli produktivní, v kontaktu s přáteli a zůstali v obraze. Chrome OS je automaticky aktualizován, má proto vždy nejnovější funkce a více vrstev zabezpečení. Uživatelé Chromebooku od Aceru mohou mít samostatné uživatelské účty. Díky nim si mohou být jisti, že budou jejich projekty, Gmail a další informace v bezpečí, pokud by Chromebook ztratili, byl jim odcizen nebo jej půjčili kamarádovi. Díky tomu je Chromebook ideální volbou pro situace, kdy bude zařízení používáno více uživateli – například ve školství nebo doma.

1. Jednotkový podíl v prvním kvartálu 2014 (leden – březen 2014)/společnost NPD Group/U.S. Retail Tracking Service

2. Informace platné ke 14. červenci 2014: