Společnost Lenovo na letošním ročníku veletrhu IFA představila portfolio byznysových zařízení

18. 9. 2014 13:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada novinek začíná modelem ThinkPad Helix, Ultrabookem 2 v 1 určeným pro podnikání, který akcentuje tenký a lehký design. Navíc díky nejnovějšímu hardware a více režimům použití posouvá práci na počítači na vyšší úroveň. Lenovo také představilo dva nové All-in-One (AIO) tabletop PC - 19,5palcový HORIZON 2s, nejtenčí tabletop počítač Lenovo nabitý prémiovými funkcemi, a 21,5palcový HORIZON 2e, nejdostupnější tabletop PC Lenovo. Uveden byl také ThinkCentre Tiny-in-One 23, který pro podniky představuje nové bezpečné řešení AIO na míru, a tenčí a lehčí duální notebook FLEX 2 Pro.

ThinkPad Helix je určen pro firemní zákazníky, kteří na cestách preferují tablet a současně potřebují notebook pro zvýšení produktivity. Tento Ultrabook je nyní ještě tenčí a lehčí a s bohatší výbavou. Váží 816 g a je tenký pouze necelých 9,7 mm, tedy o 12 procent lehčí a 15 procent tenčí než jeho předchůdce.

Nový ThinkPad Helix se svými nejnovějšími hardwarovými a softwarovými technologiemi pro bezkonkurenční flexibilitu, produktivitu a konektivitu stanovuje nový standard v kategorii Ultrabooků 2 v 1 určených pro podnikání. Tento vysoce výkonný Ultrabook je vybaven nejnovějším procesorem Intel® Core™ M poskytujícím o 30 procent vyšší výkon než předchozí generace. Šasi z hliníku je příjemné na dotyk a současně poskytuje profesionální image notebooků ThinkPad. Baterie vydrží až 12 hodin na jedno nabití, což představuje proti svému předchůdci zlepšení o 60 procent.

ThinkPad Helix je možné využít v pěti režimech, které zaručují, že uživatelé budou vždy produktivní – tablet, stojánek, stan, notebook a desktop. Univerzální ThinkPad Helix s odnímatelným displejem umožňuje uživatelům pohodlnou práci na legendární klávesnici ThinkPad nebo vytváření poznámek a skic pomocí digitálního pera. Pro přechod z notebooku na tablet stačí jednoduše oddělit displej od klávesnice. Nebo je možné jej postavit jako stan či do režimu stojan, kdy je displej 11,6palcového notebooku oddělený, otočený o 180° a znovu zasunutý do základny.

ThinkPad Helix je vybaven předinstalovanými Windows 8.1 Pro a volitelně možnostmi zabezpečení, jako je biometrická čtečka otisků prstů, čtečka čipových karet a třístupňové ověření. ThinkPad Helix také přichází s nabídkou předinstalovaného softwaru, jako je Lenovo Reach a Lenovo SHAREit pro organizaci a přenos digitálního obsahu uživatele mezi různými zařízeními. Cloud úložiště Lenovo Reach umožňuje uživatelům ukládat a přistupovat k souborům z více zařízení a pomocí Lenovo SHAREit mohou uživatelé snadno přenášet digitální obsah do libovolného smartphone, počítače a tabletu.

Uživatelé si mohou vybrat mezi ThinkPad Helix s klávesnicí Ultrabook, který vydrží až 8 hodin na jedno nabití, nebo ThinkPad Helix s klávesnicí Ultrabook Pro pro ještě vyšší výkon a až 12hodinovou výdrž baterie. Oba modely jsou vybaveny velkým Full HD displejem s Gorilla® Glass a lze je spárovat s volitelným digitálním perem ThinkPad pro další využití.

Počítače HORIZON od společnosti Lenovo pokračují v určování toho, co pro rodiny znamená práce s tabletop počítačem. Nyní přicházejí v podobě HORIZON 2s, resp. 2e, v tenčích a lehčích provedeních a cenově dostupných modelech.

HORIZON 2s, který je tenký pouhých 15 milimetrů a váží jen o trochu více než 2 kg, ztělesňuje koncept tenkého a lehkého tabletop počítače. Je téměř o 4,5 kg lehčí než jeho předchůdce, což ještě více usnadňuje jeho přenášení z místnosti do místnosti v domě nebo dokonce mimo domov. Nové tabletop počítače HORIZON jsou koncipované jako duální pracovní zařízení pro práci a hry mezi lidmi. Poskytují stejné režimy „Stand“ (stojánek) a „Flat“ (počítač v horizontální poloze) jako předchozí modely. Uživatelé mohou pracovat v prostředí Windows, pokud je počítač ve vertikální poloze jako AIO, a pak jej položit na plocho pro hraní her v rozhraní Lenovo Aura.

Oba modely obsahují pokročilé víceuživatelské rozhraní Lenovo Aura, které umožňuje dvěma nebo více lidem přístup k jejich fotkám, videím a hudbě společně na jedné obrazovce. Aura nyní spolupracuje ještě lépe se zařízeními s OS Android. Uživatelé mohou spárovat až čtyři zařízení se systémem Android najednou pro rychlý přístup k médiím z jejich telefonu, tabletu nebo jiného zařízení přímo na Full HD displeji počítače. Příslušenství v podobě volitelného hliníkového stojanu tak slouží jako nabíjecí stanice.

Oba dva počítače HORIZON 2s a 2e přicházejí s až nejnovější čtvrtou generací procesorů Intel® Core™ a operačním systémem Windows 8.1, spolu s NFC (volitelně na 2e) pro bezproblémové sdílení digitálního obsahu a s Bluetooth 4.0 pro rychlé párování. Oba modely jsou vybaveny integrovanými stereo reproduktory Dolby Home Theater pro profesionální multimediální zážitek a volitelným herním příslušenstvím, včetně joysticku, e-Kostky a pálky. Integrovaná baterie umožňuje až 2,5 hodiny streamování HD obsahu přes Wi-Fi v případě 2s a tři hodiny v případě 2e. Na obou počítačích je rovněž předinstalováno více než 40 her a vzdělávacích aplikací.

Společnost Lenovo navrhla řešení ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) 23 na základě požadavků svých zákazníků s cílem poskytnout firmám flexibilitu 23palcového monitoru se všemi současnými i budoucími Tiny PC značky Lenovo.

TIO 23 nabízí 23palcový LCD monitor s LED podsvícením a rozlišením 1920x1080 s možností naklonění vpřed i vzad, USB 3.0, volitelně ODD a ergonomický stojan. Uživatelé si také mohou zvolit svůj preferovaný model Tiny PC uzamčený pomocí K-Lock, kterým se upevňuje Tiny na monitoru. Společně pak modulární AIO působí jako výkonný stolní počítač pro náročné profesionální použití bez jakýchkoliv kompromisů.

Na základě požadavků uživatelů na ještě tenčí a lehčí notebook s duálním režimem vytvořila společnost Lenovo FLEX 2 Pro. Při tloušťce menší než 25,4 mm staví konvertibilní notebook FLEX 2 Pro na vylepšeném tenkém a lehkém designu svého předchůdce. Jedná se tak o jeden z nejtenčích 15palcových notebooků Lenovo určených pro koncové uživatele. S Windows 8.1 a prvotřídním hliníkovým šasi nabízí toto zařízení s 300° závěsem uživatelům snadný způsob, jak přecházet mezi dvěma režimy - notebook a stojan. S podsvícenou klávesnicí a touchpadem AccuType je psaní v režimu notebooku velmi pohodlné. Když chce uživatel relaxovat, stačí otočit FLEX 2 Pro do režimu stojanu a vychutnat si intuitivní dotykové aplikace, nebo uskutečnit videohovor pomocí integrované 720p HD webové kamery a duálního digitálního mikrofonu.

FLEX 2 Pro je vybaven 15,6palcovým IPS FHD displejem s podporou 10bodového multitouch pro interaktivní práci s počítačem. FLEX 2 Pro nabízí bohaté možnosti zábavy díky 4GB grafice NVIDIA GeForce GT840M a stereo reproduktorům Dolby Home Theater. Notebook se může také pochlubit výdrží až osm hodin při práci na baterii. To činí z FLEX 2 Pro dokonalé řešení pro uživatele, kteří nechtějí být na cestách, obchodní schůzce nebo v kavárně omezováni nutností nabíjení.

FLEX 2 Pro přichází s až nejnovější čtvrtou generací procesorů Intel® Core™ i7, 16 GB DDR3L paměti, výběrem z až 1 TB HD, hybridního úložiště SSHD s integrovanou 16 GB NAND flash pamětí nebo 256 GB SSD úložiště a se softwarem Lenovo SHAREit.