Skype Qik - aplkace, která spočívá ve vzájemném zasílání a sdílení krátkých videí

15. 10. 2014 18:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Skype posouvá komunikaci zase o krok dál. Právě uvádí na trh převratnou novinku Skype Qik, která spočívá ve vzájemném zasílání a sdílení rychlých videí. Aplikace funguje nezávisle na klasickém Skype a je volně ke stažení již nyní pro všechny mobilní platformy, včetně iOS, Android a Windows Phone. Skype novinkou reaguje na stále sílící trend spontánní a rychlé online komunikace.

Skype Qik - aplkace, která spočívá ve vzájemném zasílání a sdílení krátkých videí

Skype Qik je novou generací vzájemného sdílení videí. Místo klasických zpráv si se svými přáteli posíláte video nahrávky a sdílíte tak mnohem více informací, zážitků a emocí, než prostřednictvím klasického chatu nebo hovoru. Videa mohou mít maximálně 40 vteřin a splňují tak požadavek na rychlou a spontánní reakci uživatele. Zasílání videí není nijak omezeno počtem uživatelů. Je tudíž možné vytvořit skupinový video kanál a své zážitky sdílet s několika uživateli najednou. Funkce Qik Flik navíc umožňuje vytvoření šablony video odpovědí, které jsou v aplikaci uloženy a jež je možné kdykoliv odeslat jako okamžitou reakci na příchozí video zprávu. Nahraná videa se archivují na celé 2 týdny, poté se automaticky mažou.

„Naši vývojáři pracovali několik měsíců na zcela nové aplikaci, která bude jednoduchá, v mnoha směrech atraktivní, technicky nenáročná a stoprocentně zábavná. Jde o malou revoluci v mobilním komunikaci. Jsme přesvědčeni o tom, že se jedná o jednu z nejdůležitějších novinek, kterou letos uvedeme na trh,“ říká Tomáš Vocetka, ředitel české pobočky společnosti Skype.

Aplikace Skype Qik je dispozici všem uživatelům zdarma a je zatím ke stažení v anglickém jazyce. V nejbližším období však bude nabídnuta v 21 jazykových mutacích.

„Stejně jako v případě Skype, jsme připraveni rovněž na naší zbrusu nové aplikaci Skype Qik neustále pracovat a zdokonalovat ji. Budeme proto velmi vděční, za jakékoli ohlasy ze strany našich uživatelů,“ doplnil Tomáš Vocetka.

Tiskové zprávy

Diskuse