ASUS MeMO Pad 8 přichází do ČR se čtyřjádrovým procesor Intel Atom a cenou pod 5 tisíc

17. 10. 2014 20:19    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvedl na český trh osmipalcový tablet MeMO Pad 8 (ME181C), který běží na operačním systému Android 4.4 KitKat, vylepšeném o rozhraní ASUS ZenUI. Srdcem tabletu je čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 s maximální frekvencí 1,86 GHz. Díky jeho úspornosti vydrží MeMO Pad 8 na jedno nabití dlouhých devět hodin. Tablet nabídne kvalitní displej s HD rozlišením a zásluhou technologie IPS i široké pozorovací úhly.

ASUS MeMO Pad 8 přichází do ČR se čtyřjádrovým procesor Intel Atom a cenou pod 5 tisíc

Zadní strana modelu MeMO Pad 8 je matná s jemnou strukturou, takže se příjemně drží a neklouže v ruce. Tablet disponuje IPS displejem s úhlopříčkou 8 palců a HD rozlišením (1280 × 800). Sklo displeje je navíc opatřeno vrstvou, která brání nechtěným otiskům prstů. V porovnání s předchozí generací je tablet kompaktnější díky rámečku tenkému jen 8 mm. Zařízení využívá 64bitový čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 s taktem až 1,86 GHz, který zvládne plynulé prohlížení webu i rychlé spouštění aplikací. Tablet najde využití i jako přenosné bezdrátové zábavní centrum. Technologie Miracast umožňuje streamovat multimediální obsah z tabletu na kompatibilní externí displeje nebo televizory. Kódování zvuku CSR aptX zprostředkuje kvalitní bezdrátově streamovaný zvuk do volitelných Bluetooth sluchátek.

MeMO Pad 8 obsahuje interní úložiště o kapacitě 16 GB, které lze rozšířit pomocí paměťových karet microSD s kapacitou až 64 GB. Kromě toho ASUS nabízí 16 GB prostoru v cloudu na rok zdarma prostřednictvím služby WebStorage.

Selfies zachytí přední kamera s rozlišením 0,3 Mpx a o momentky z cest se postará zadní fotoaparát s rozlišením 2 Mpx. Kvalitu optiky vylepšuje technologie PixelMaster, využívající speciální software. Pořízené fotky můžete ihned upravovat v nástroji ASUS Gallery, který kromě toho umožňuje fotky i třídit nebo sdílet. Po aktivaci funkce Time Rewind fotoaparát automaticky zaznamená snímky dvě sekundy před stiskem spouště a jednu sekundu po něm. Během těchto tří sekund pořídí celkem 31 fotek a vy si pak můžete vybrat tu nejpovedenější.

MeMO Pad 8 využívá rozhraní ASUS ZenUI. Tato nadstavba operačního systému Android usnadňuje práci a přináší oproti standardnímu Androidu více než tisícovku různých vylepšení. ASUS ZenUI disponuje moderními „plochými“ ikonami, barevnými motivy, animacemi, vyzváněcími tóny a zvuky upozornění. Zobrazuje informace, které jsou pro uživatele momentálně nejdůležitější a nejužitečnější, a to v popředí a uprostřed na zamčené obrazovce, domovské obrazovce a panelu oznámení. Uživatelé mají díky tomu stále přehled o nadcházejících schůzkách včetně oznámení o jejich zrušení nebo změně času, nových zprávách a zmeškaných hovorech od oblíbených kontaktů, počasí v další cílové oblasti, narozeninách nebo výročích.

Cena novinky, která se v Česku prodává v černé a bílé barvě, je 4 490 Kč s DPH.

ASUS MeMO Pad 8 (ME181CX) - technické parametry:

  • 8" HD IPS displej s rozlišením 1280 × 800
  • 64bitový čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 (s taktem až 1,86 GHz)
  • 1 GB RAM (1066 MHz)
  • 16 GB EMMC úložiště + ASUS Webstorage online úložiště 16 GB na rok zdarma
  • Android KitKat 4.4
  • 2 Mpx zadní a 0,3 Mpx přední fotoaparát
  • Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 1x MicroUSB, 1x slot na mikrofon/sluchátka, slot na microSD kartu (až 64 GB)
  • GPS
  • Gyroskop, E-kompas, Hallův senzor
  • Podpora technologií Miracast a aptX CSR Bluetooth
  • Stereofonní reproduktory se zvukovou technologií SonicMaster
  • Baterie 4000 MAh, výdrž až 9 hodin
  • 320 g, 212 x 125 x 8,8 mm
Tiskové zprávy

Diskuse