Produkty Samsung GALAXY s platformou KNOX jsou schváleny pro utajené používání americkou vládou

31. 10. 2014 19:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., oznámila, že její řešení byla schválena vládou Spojených států jakožto první spotřební mobilní zařízení ověřené NIAP pro zacházení s celou řadu utajovaných informací.

Produkty Samsung GALAXY s platformou KNOX jsou schváleny pro utajené používání americkou vládou

Po splnění deseti memorand dohod (Moas) vláda přidala GALAXY S4, GALAXY S5, GALAXY Note 3, GALAXY Note 4, GALAXY Note 10.1 (Edice 2014), GALAXY Note Edge, GALAXY Alpha, GALAXY Tab S 8.4, GALAXY Tab S 10.5 a GALAXY IPSEC Virtual Private Network (VPN) Client na seznam zařízení programu Commercial Solutions for Classified (CSfC).

Tato skutečnost je přímým důsledkem úspěšného testování a certifikace společnosti Samsung v programech Common Criteria Mobile Device Fundamental Protection Profile (MDFPP) a VPN Protection Profile (VPNPP). Zapsaná zařízení značky Samsung jsou k dispozici pro použití v rámci utajovaných vládních sítí a dat. Všechny přístroje využívají bezpečnostní prvky založené na Samsung KNOX.

„Zahrnutí našich mobilních zařízení na seznam CSfC dokazuje bezkonkurenční bezpečnost zařízení Samsung GALAXY podporovaných platformou KNOX,“ řekl JK Shin, CEO a prezident pro IT a mobilní zařízení společnosti Samsung Electronics, a dodal: „Ve společnosti Samsung se budeme i nadále věnovat řešením současných a stále složitějších úkolů v oblasti bezpečnosti. Chceme poskytovat nejspolehlivější mobilní platformu, která uspokojí potřeby odborníků ve všech odvětvích od malých a středních firem a podniků po vlády a další regulované trhy.“

Začátkem letošního roku byla mobilní zařízení Samsung oficiálně zařazena agenturou Defense Information Systems Agency (DISA) na seznam produktů schválených ministerstvem obrany pro použití v případě citlivých, ale ne utajených informací. Seznam CSfC pro řešení vysokého zabezpečení doplňuje seznam DISA, což umožňuje americké vládě a jejím smluvním partnerům tvořit řešení, která splňují celou řadu cílů americké vlády v oblasti zabezpečení. Samsung je jako jediný výrobce mobilních zařízení na obou seznamech.

Rostoucí počet přístrojů značky Samsung zapsaných na obou seznamech umožňuje vládě Spojených států využívat nákladově efektivní a vysoce zabezpečená mobilní zařízení s řadou možností.

Tiskové zprávy

Diskuse