Odolný tablet Panasonic FZ-B2 pracuje se systémem Android

31. 10. 2014 21:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Panasonic dnes uvádí na trh svůj nejvýkonnější, flexibilní, pracovní, odolný tablet Toughpad FZ-B2 s operačním systémem Android™, který disponuje sedmipalcovým displejem. Tablet Toughpad FZ-B2 je perfektním pracovním nástrojem pro pracovníky v terénu díky extrémní životnosti baterie, displeji s perfektní čitelností za denního světla a možnostem flexibilního pracovního nastavení. Tablet využívá nenáročné aplikace nebo aktivity, které těží z operačních systémů s otevřeným zdrojovým kódem.

Odolný tablet Panasonic FZ-B2 pracuje se systémem Android

Zařízení s operačním systémem AndroidTM bylo představeno na veletrhu ICT v Utrechtu v Nizozemí a doplňuje řadu odolných tabletů Toughpad se sedmipalcovým displejem, včetně modelů FZ-M1 a FZ-M1 Value s operačním systémem Windows 8.1. Všechny tři zařízení nyní používají stejnou platformu, což je důležité pro podnikání. Znamená to, že doplňková zařízení jako kolébka Lite, dokovací zařízení do vozidla, poutka na ruku, nabíječka na více baterií a doplňková baterie, mohou být použity v jakémkoliv zařízení v rámci produktové řady.

Jan Šplíchal, Marketing Manager společnosti Panasonic Computer Product Solutions, říká: „Tablet Toughpad FZ-B2 jsme navrhli jako nejvýkonnější, flexibilní, pracovní tablet s operačním systémem AndroidTM na trhu. Spolu s ostatními vynikajícími tablety Toughpad se sedmipalcovým displejem a operačním systémem Windows jsme tak vytvořili řadu pracovních odolných tabletů, které mohou být upraveny na míru tak, aby uspokojily potřeby každého pracovníka v terénu v jakémkoliv podnikání i odvětví.“

Tablet Toughpad FZ-B2 s konstrukcí bez ventilátoru vede na rychle se rozrůstajícím trhu tabletů se sedmipalcovým displejem a operačním systémem AndroidTM, a to jak v oblasti výkonu procesoru, tak paměti. Toto zařízení s operačním systémem AndroidTM 4.4 využívá nejnovější a nejmodernější procesor Intel® Celeron® N2930 (čtyřjádrový s 1,83 GHz až 2,16 GHz) s vynikající kapacitou operační paměti 2 GB RAM a úložnou kapacitou 32 GB.

S vestavěnou technologií pro úsporu energie, jako je čidlo okolního osvětlení, může tablet Toughpad FZ-B2 fungovat celých 7 hodin při napájení ze své vyměnitelné baterie, která se plně nabije již za 2,5 hodiny. Pro uživatele, kteří potřebují pracovat déle, je tu možnost konfigurace s baterií vyměnitelnou za provozu prostřednictvím doplňkových konfigurovatelných portů.

Díky nejnovější technologii LCD nabízí tablet Toughpad FZ-B2 bezkonkurenční úroveň kvality zobrazení pro všechny uživatele tabletů se sedmipalcovým displejem, ať už pracují v uzavřených prostorách nebo v terénu. Nabízí mimořádně široké pozorovací úhly, zesílené sklo, vysoký kontrastní poměr 500 cd/m² a vysoký jas spolu s antireflexní vrstvou Panasonic, a k tomu displej s rozlišením WXGA (1280x800), který byl vytvořen tak, aby fungoval v jakýchkoliv světelných podmínkách. Displej je kapacitní dotykový a podporuje ovládání pěti prsty.

Uživatelům, kteří potřebují možnost videokonferencí a fotokopírování dokumentace v terénu, nabízí tablet FZ-B2 2Mpx přední kameru se stereo mikrofonem a 5Mpx zadní kameru.

Tablet Toughpad FZ-B2 je postaven pro dnešek s myšlenkou na zítřek. Je optimalizován pro konektivitu, ať jste kdekoli, a obsahuje nejnovější technologii bezdrátových sítí 802.11ac pro nejrychlejší přenos dat a Bluetooth® v4.0.

Hmotnost zařízení je pouze 540 g a tloušťka činí pouhých 18 mm. Tablet Toughpad FZ-B2 je také velmi flexibilní díky svým konfiguračním možnostem pro proměnu tabletu pro vertikální aplikace. Konfigurovatelné integrované doplňky zahrnují čtečku 2D čárových kódů, čtečku Smartcard, bezdrátové připojení k internetu využívající nejnovější technologii Gobi 5000, anténu do automobilu a baterii vyměnitelnou za provozu. Tablet Toughpad FZ-B2 je standardně vybaven portem USB 3.0 plné velikosti, kartou Micro SD, náhlavní soupravou, vstupem pro stejnosměrné napájení a kartou microSIM.

Tablet Toughpad FZ-B2 splňuje přísné požadavky odvětví. Prošel testy pádu z výšky 150 cm** a disponuje stupněm krytí proti průniku prachu a vody IP65**. Je schopen provozu při teplotách od -10 °C do +50 °C.

Pro mobilní profesionály bude při uvedení tabletu Toughpad FZ-B2 na trh k dispozici komplexní sortiment příslušenství, které umožní využít možností tohoto zařízení na maximum. Toto příslušenství zahrnuje kolébku Lite, dokovací zařízení do automobilu, nabíječku na více baterií, popruh na rameno, poutko na ruku a otočné poutko, přenosné brašny a pasivní pero.

Tablet Toughpad FZ-B2 bude dostupný od prosince 2014 za zaváděcí cenu 799 €.
. . .
* Měřeno s jasem LCD displeje 150 cd/m², prohlížení webu každých 20 sekund prostřednictvím bezdrátové sítě.
** Testováno v závodě společnosti Panasonic

Tiskové zprávy

Diskuse