TP-Link EAP225 a EAP245 - dvoupásmové Wi-Fi AP s napájením přes Ethernet

16. 11. 2016 18:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link přichází na český trh s dvoupásmovými stropními access pointy TP-Link EAP225 a EAP245. Nová zařízení lze připojit do místní gigabitové sítě s podporou napájení přes Ethernet a nabízí bezdrátové připojení celkovou rychlostí až 1200 Mbit/s (EAP225), respektive 1750 Mbit/s (EAP245). Oba přístupové body jsou určené pro náročná prostředí, jako jsou například menší hotely, školy, obchody a další prostory s velkým počtem uživatelů.

TP-Link EAP225 a EAP245 - dvoupásmové Wi-Fi AP s napájením přes Ethernet

Vyznačují se jednoduchostí nasazení i obsluhy a také robustním zabezpečením na průmyslové úrovni. Technologie napájení po ethernetové síti (PoE) umožňuje zařízení umístit do vzdálenosti až 100 m od routeru nebo switche bez nutnosti instalace zdroje napájení. Konfiguraci a správu zajišťuje centralizovaný řídicí software s vizualizací provozu.

Nové přístupové body řady TP-Link EAP podporují nejnovější generaci Wi-Fi podle standardu 802.11ac, který doplňuje pokročilá technologie 3x3 MIMO zvyšující datovou propustnost. Model EAP245 dosahuje rychlosti 1300 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 450 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a model EAP225 nabízí rychlost 867 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz. Funkce vyvažování zátěže zajišťuje kvalitní připojení k síti velkému počtu uživatelů současně a funkce přepínání pásma automaticky přesouvá duální koncová zařízení do rychlejšího pásma 5 GHz.

Přístupové body EAP225 a EAP245 svým designem připomínají nástropní svítidlo a lze je snadno upevnit k jakémukoli povrchu na strop či stěnu. Instalaci zjednodušuje i technologie napájení po ethernetové síti PoE (standardu 802.3af u modelu EAP225 a 802.3at u modelu EAP245), takže stačí k zařízení přivést jediný kabel.

Pro správu přístupových bodů TP-Link EAP225 a EAP245 slouží centrální řídící software TP-Link Auranet Controller, který umožňuje pohodlnou konfiguraci, ovládání a aktualizaci až stovek zařízení zároveň, a to z jakéhokoli počítače připojeného v síti. Obsahuje řadu administrátorských nástrojů a funkcí, mimo jiné centralizovanou konfiguraci, monitorování stavu sítě a provozu v reálném čase včetně grafické analýzy, vizualizaci prostoru s rozmístěním přístupových bodů a dávkovou instalaci aktualizací firmwaru.

Přístupové body EAP225 a EAP245 jsou vybavené silným zabezpečením včetně šifrování WPA/WPA2 a protokolu 802.1X s bezpečným ověřováním pomocí RADIUS serveru. Riziku narušení integrity sítě pomáhají předcházet i funkce Multi-SSID pro vytvoření oddělených sítí pro různé uživatele, filtrování podle MAC adres a detekce cizích přístupových bodů.

Uživatelé se mohou přihlašovat pomocí kaptivního portálu, který vyžaduje provedení určitých úkonů, například zadání uživatelského jména a hesla nebo odsouhlasení podmínek užití služeb.

Tiskové zprávy . Příslušenství . wi-fi