Latitude XT - první tablet od Dellu

15. 10. 2007 00:36    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jakub Janeček

V květnu přišla společnost Dell se zajímavým oznámením o přípravách prvního tablet PC této značky. Notebook Latitude XT byl představen pouhým videem a více informací Dell bohužel nesdělil. Předpokládaným termínem vydání byl stanoven podzim 2007.

Latitude XT - první tablet od Dellu

Nyní přišel server LesDELLiens.com s některými informacemi a hlavně fotografiemi. Latitude XT bude vybaven 12,1" WXGA displejem (buď klasicky, nebo LED podsvíceným), poměrně překvapivým čipsetem ATI RS600ME s jižním můstkem SB600 a integrovanou grafikou ATI Radeon Xpress 1250 (až 256 MB sdílené paměti) a nízkonapěťovým procesorem Intel Core 2 Duo U7600 (1,2 GHz), který samozřejmě nebude jedinou možnou volbou. Z dalších specifikací zmiňme ještě 3 GB podporované RAM, Wi-Fi Draft-N, Bluetooth, tři USB porty, dokovací konektor a jeden ze tří možných battery packů (čtyřčlánková, šestičlánková nebo devítičlánková baterie).

Zajímavostí je dotykový ukazatel stavu baterie po vzoru "starých dobrých dob", který se nachází na spodku a pracuje i při vypnutém počítači. Podle informací na uvedené stránce by měl být model Latitude XT uveden 5. listopadu.

Zdroj: DailyTech.com

Krátké zprávy

Diskuse