Acer rozšiřuje sadu nástrojů pro SpatialLabs, 3D obraz bez brýlí

23. 6. 2023 07:00    Rubrika: Technologie    Autor: TZ

Zásuvný modul SpatialLabs Unity, běhové prostředí Acer OpenXR a Acer SteamVR Bridge zajišťují přenositelnost stereo 3D a Extend Reality (XR) obsahu a aplikací na zařízeních Acer SpatialLabs Pro.

Acer rozšiřuje sadu nástrojů pro SpatialLabs, 3D obraz bez brýlí

Společnost Acer oznámila rozšíření vývojářských nástrojů pro svou technologii SpatialLabs, pro vývoj stereoskopických 3D zážitků bez brýlí na zařízeních Acer SpatialLabs Pro. Díky nové podpoře zásuvného modulu Unity mohou vývojáři z různých odvětví a postupů využívat zařízení SpatialLabs Pro při vytváření stereoskopického 3D obsahu a aplikací. Provozní prostředí OpenXR společnosti Acer pro zařízení SpatialLabs bylo certifikováno, což vývojářům umožňuje používat protokoly OpenXR při vytváření stereo 3D obsahu a aplikací na komerčních displejích SpatialLabs.

Společnost Acer zahájila podporu zásuvného modulu Unity a rozšířila tak jeho dosah na další tvůrce v různých oblastech, včetně vzdělávání, architektury, stavebnictví, lékařství a dalších, spolu se zásuvným modulem Unreal. Vzhledem k tomu, že se jedná o široce používanou platformu pro tvorbu stereoskopického 3D obsahu a aplikací, může více profesionálních vývojářů využívat stávající nástroje a vertikály zásuvného modulu Unity, které jim pomohou prezentovat jejich modely ve 3D podobě na zařízeních Acer SpatialLabs Pro bez nutnosti používat specializované brýle.

Společnost Acer úspěšně dosáhla shody s OpenXR Runtime, takže zařízení SpatialLabs Pro jsou kompatibilní s OpenXR. Jako dlouholetý člen a přispěvatel pracovní skupiny Khronos OpenXR se společnost Acer hlásí k otevřeným standardům a je odhodlána budovat přístupný ekosystém pro svá hardwarová řešení.

Tvůrci obsahu a aplikací mohou využívat součinnost multiplatformního rozhraní API OpenXR. Uživatelé zařízení Acer SpatialLabs Pro mají k dispozici také běhové prostředí OpenXR, které umožňuje využívat aplikace kompatibilní s OpenXR, například AutoDesk VRED a Blender.

Díky vlastnímu ovladači SteamVR Bridge společnosti Acer mohou vývojáři VR aplikací, od virtuálních prohlídek po umělecké výstavy a vzdělávací obsah, převést své výtvory na zařízení Acer SpatialLabs Pro. Uživatelé zařízení SpatialLabs Pro mohou také využít můstek Acer SteamVR Bridge s NVIDIA Omniverse.

Související články:

Technologie . Tiskové zprávy

Diskuse