Toshiba oznámila nové notebooky řady Qosmio

18. 6. 2008 03:04    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Po dlouhých spekulacích nakonec Toshiba oficiálně oznámila tři nové přírůstky do řad multimediálních notebooků Qosmio. Novinky budou mimo jiné disponovat Centrino 2 procesory a obrazovým výstupem HDMI s podporou technologie REGZA LINK HDMI, pomocí které je možno jednoduše ovládat televize Toshiba REGZA a Qosmio zároveň pomocí jednoho dálkového ovladače.

Toshiba oznámila nové notebooky řady Qosmio

Qosmio G55 je první z laptopů Toshiby, který přináší na trh upravený cell procesor známý z konzole PlayStation 3, nakonec pod názvem Toshiba Quad Core HD Processor. Jeho účelem je pomoci zpracovávat multimédia, zejména video ve vysokém rozlišení. Prvenství v rámci modelů Toshiby také dosáhl integrováním 18,4" displeje s poměrem stran 16:9 a lesklým povrchem, což je pochopitelné vzhledem k zaměření na sledování filmů. Dále nabízí G55 diskový prostor o dostatečné velikosti až 500GB, tvořený dvěma disky v RAID zapojení.

Druhou novinkou je Qosmio F55, menší model s displejem o úhlopříčce tradičních 15,4" s lesklým povrchem. Díky menším rozměrům a nižší hmotností je lépe přenositelný než G55, přesto stále není nejvhodnější na denní nošení. Univerzálnost podporuje použití dedikované grafické karty NVIDIA GeForce 9700 GTS, zajímavostí je integrace GPS a navigačního softwaru společnosti Garmin. Disk je tentokrát použit pouze jeden.

Posledním představeným modelem je herně zaměřené Qosmio X305 s provokativním designem v kombinaci černé a červené barvy. Dostatek výkonu zajistí nejen Core 2 Extreme procesory, ale rovněž diskrétní grafická karta NVIDIA GeForce 9800 GTX s až 1GB paměti. Dostatek úložného prostoru opět zajišťuje dvojice disků o celkové kapacitě 400GB, doplněné DDR3 operační pamětí.

Zdroj: notebookreview.com

Krátké zprávy

Diskuse