Toshiba a její nový pohled na multimédia

16. 4. 2010 03:36    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vojtěch Uhlíř

Společnost Toshiba představila svou vizi nového pojetí sdílení multimedií – Multi Screen Vision čili Vize o využití více zobrazovacích zařízení. "Pro spotřebitele je velmi důležité, jak mohou využívat digitální obsah na jejich zařízeních, a především jak si vychutnávat digitální multimedia na více než jedné obrazovce," prohlásil Alan Thompson, prezident společnosti Toshiba

Toshiba a její nový pohled na multimédia

Základem této Vize budou multimediální notebooky vybavené všemožnými rozhraními (od USB, WLAN, HDMI a SD karet) a poté především podporou nové technologie Intel Wireless Display. Díky této technologii by mělo být výrazně jednodušší klonovat displeje notebooků na velkoplošné obrazovky či další televizory vybavené touto funkcí. S tím také přichází nové televizory Toshiba podporující certifikaci DLNA o kompatibilitě se systémem Windows 7 a vybavenosti právě porty HDMI, WLAN, Bluetooth či SD karty.

Vše bude poté na noteboocích zastřešovat ovladač Toshiba Media Controller, který by se měl právě s technologií Wireless Displey o všechno postarat a sdílení jakýchkoliv multimédií by tak mělo být maximálně jednoduché. Multi Screen Vision též obsahuje nový zásuvný modul Toshiba Media Controller Plug-in pro webový prohlížeč Internet Explorer, který uživatelům umožňí komfortní streamování flashových videí na připojený televizor.

Prvním zástupcem využívající těchto nových funkcí bude notebook Toshiba Satellite A660.

Krátké zprávy

Diskuse