HB-VD904 - HD video na Atomu za 'pár korun'

18. 7. 2010 06:50    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Habey nabízí svou verzi grafického akcelerátoru Broadcom Crystal HD

HB-VD904 - HD video na Atomu za 'pár korun'

Broadcom Crystal HD je grafický koprocesor, který umožňuje přehrávání HD videa i na zařízeních, která k tomu nebyla původně určena. Typickým zástupcem je atomový mini notebook se slabou Intel grafikou, karta se ale hodí také do HTPC, u kterého je kladen důraz na velmi nízkou spotřebu a tiché (pasivní) chlazení. Pokud jste již o vylepšení svého miláčka uvažovali, možná vás odradila cena, která se v zahraničních obchodech pohybuje kolem \$90.

Existuje však také jiná volba, která možná přesvědčí ty, kteří doposud váhali hlavně právě kvůli ceně. Americká firma Habey (habeyusa.com) začala v obchodech Amazon a Newegg prodávat svůj HB-VD904 založený na Broadcom Crystal HD za pěknou cenu \$50.

Mini PCIe karta HB-VD904 umí dekódovat například formáty VC-1, WMV9, WMV-HD, H.264, či MPEG-2 do rozlišení 1080p s datovým tokem až 40Mb/s, to vše při zachování velmi nízké spotřeby (méně než 2W). Žádný problém by tak neměl být ani s přehráváním Blu-ray disků na tom nejslabším Atomu. Základem úspěšného použití akcelerátoru je samozřejmě volný Mini PCIe slot ve vašem notebooku - přestože jich tedy velká část volným slotem disponuje, nezapomeňte si tuto skutečnost před případným nákupem ověřit.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse