Více než polovinu notebooků v příštím roce pro HP vyrobí Quanta

15. 8. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost HP dokončuje svá jednání s výrobci, kteří pro ni budou v příštím roce dodávat notebooky. Více než polovinu z celkových naplánovaných 40ti milionů kusů dodá společnost Quanta, zbytek si mezi sebou rozdělí Compal, Inventec, Foxconn či Wistron.

Více než polovinu notebooků v příštím roce pro HP vyrobí Quanta

Quanta si tak polepší, v letošním roce tvořily její dodávky zhruba 40% celkového počtu notebooků HP. Polepšila si také společnost Intenvec, která pro HP v příštím roce vyrobí zhruba 12 milionů notebooků, což bude tvořit zhruba 30% celkových prodejů HP. Společnosti Compal a Wistron se budou na noteboocích HP podílet zhruba osmi procenty, tedy zhruba po šesti milionech notebooků pro každou společnost.

Compal se však nesoustředí zejména na HP, ale spíše na další společnosti v čele s Dell (těm dodá až 70% jejich notebooků) a Acer (pro který vytvoří zhruba 36% notebooků s jeho značkou). Dohromady jen pro tyto dvě společnosti to bude znamenat produkci o velikosti 24 milionů přenosných počítačů.

Téměř žádné objednávky nezískala společnost Foxconn, která společnosti HP dodávala zhruba 20% přenosných počítačů, a zřejmě ji tak zbyde jen výroba notebooků pro Sony a Apple.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse