Ultrabook Lenovo ThinkPad T430u se začne prodávat v září

23. 8. 2012 10:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

ThinkPad T430u představený již v únoru, se měl začít původně prodávat o něco dříve, podle posledních informací se však tento 14ti palcový pracovní model vybavený procesory Intel Ivy Bridge dostane na trh až během září.

Ultrabook Lenovo ThinkPad T430u se začne prodávat v září

Lenovo ThinkPad T430u je ultrabook směřující spíše do firemního sektoru, kde zaujme svou konstrukcí (s roll-cage designem a kovovými povrchy) i výbavou. Pracovní nasazení je možné vytušit také z osazení kombinace touchpadu + trackpointu (které je ovšem v řadě ThinkPad běžné).

Srdcem ultrabooku budou procesory Intel Ivy Bridge doplněné až o 8 GB RAM, pevný disk s kapacitou 1 TB (případně také SSD) nebo dedikovanou grafickou kartu NVIDIA GeForce GT 620M (spolu s integrovaným čipem Intel HD 4000). Displej s úhlopříčkou 14" nabídne pouze základní rozlišení 1366 x 768 bodů. Uživatel se dále může spolehnout také na dva USB 3.0 porty, mini Display Port či HDMI výstup. Na dodávanou baterii by měl nový ThinkPad vydržet pracovat až sedm hodin na jedno nabití. Hmotnost počítače se bude pohybovat kolem 1,8 kg.

Cena tohoto přenosného počítače byla v jeho základní konfiguraci stanovena na 779 USD (tedy zhruba 15 000 Kč bez DPH).

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse