RECENZE: Sony VAIO SVS1511V9E - lehký a vybavený s IPS displejem

18. 9. 2012 07:00    Rubrika: Recenze    Autor: Jaroslav Šíma

15,5'' zástupce řady VAIO S se už na trhu pohybuje nějakou dobu a kromě lehkého štíhlého elegantního provedení si vydobyl pověst hlavně díky kvalitnímu displeji. Dnes se podíváme blíže na inovovaný model poslední generace a navíc i některé součásti doplňkové výbavy.

Sony VAIO SVS1511V9E - lehký a vybavený s IPS displejem

Základní popis

Notebooky Sony VAIO řady S se směřují spíše do profesionální sféry, nicméně díky elegantnímu tenkému vzhledu a dobré výbavě dokáží oslovit mnohem širší skupinu uživatelů. Nedávno jsme si u nás v redakci představili mobilní 13,3" verzi a nyní se k nám dostal v poslední generaci i větší 15" model. Kromě samotného notebooku si tentokrát představíme i další příslušenství v podobě dokovací stanice a přídavné baterie.

Oproti dřívějším zvyklostem výrobce lehce změnil označení modelů, nicméně i nadále zůstávají krkolomnou kombinací znaků. Naopak po stránce designu se vše drží osvědčené konstrukce a vzhledu známého už z předcházejících generací. Notebook je tedy vyveden ve stříbrném provedení a na první pohled je téměř k nerozeznání od původního modelu s označením VPC-SE1M1E. Při bližším zkoumání se ovšem pár drobných změn ukáže, nově je počítač vybaven slot-in mechanikou, touchpadem se zapuštěnými tlačítky a přemístěna byla čtečka otisků prstů.

Design stále působí velice elegantně, kromě pevných linií k tomu přispívají také kvalitní materiály a poměrně štíhlé provedení. Díky kombinaci hliníkových a hořčíkových materiálů lze velmi pozitivně hodnotit také konstrukci. Základna je opravdu ukázkově pevná, ani při necitlivém uchopení notebooku za roh se vůbec neprohne. Dostatečně pevné je i víko, díky své nízké tloušťce sice lehce pruží, ale ani při silném zatlačení z vnější strany se na displeji neobjevují žádné náznaky barevného vlnění.

Zvolený způsob uchycení víka omezuje maximální úhel vyklopení přibližně na 135°, tedy hodnotu dnes běžnou u řady jiných modelů. Klouby mají příjemný chod, takže nic nebrání pohodlné manipulaci s víkem jednou rukou.


pohled zepředu pohled zezadu pohled zleva pohled zprava pohled shora pohled zespoda

Protože i současná generace vychází ze stejného šasi, nabídka konektorů se téměř nezměnila. Na levé straně výrobce vyhradil prostor pro optickou mechaniku, nově ovšem typu slot-in, do které se média přímo zasouvají. Dále už zde najdete pouze dvojici audiokonektorů a slot pro zámek typu kensington. Všechna zbývající výbava je umístěna na opačném boku, v přední části začíná dvojicí slotů pro paměťové karty (zvlášť SD a MS), následuje konektor Ethernetu, analogový VGA výstup, digitální HDMI a trojice USB (nově jsou dva v rychlejší verzi 3.0 a jedno ve verzi 2.0). Úplně vzadu pak najdete vstup pro napájecí zdroj. Dále jsou kromě této standardní výbavy ještě umístěny dva konektory pod gumovými záslepkami na spodní straně, jeden slouží pro připojení dokovací stanice, druhý pro přídavnou baterii.

Co se týče rozsahu, zahrnuje nabídka konektorů v podstatě vše, co se dnes považuje za obvyklý standard. Poněkud horší už je to s rozmístěním, téměř všechny porty jsou umístěny na pravém boku, kde větší množství připojených kabelů bude překážet při práci s myší. Navíc jsou jednotlivé porty nacpané docela blízko vedle sebe.

Kromě samotného notebooku nám byla zapůjčena i dokovací stanice VGP-PRS35, která nabízí trojici USB portů (bohužel všechny jen ve verzi 2.0), dva konektory Ethernetu a duplikuje také VGA a HDMI výstup z notebooků. Rozšíření výbavy tak není nějak velké, na druhou stranu je součástí docku také integrovaný 500 GB disk, který lze mimo jiné využít pro automatické zálohování. Dokovací konektor na stanici má výsuvnou konstrukci, takže lze připojit notebook i s připevněnou volitelnou externí baterií.

Samotný notebook má rozměry 380 x 255 x 24 mm a na svou velikost příjemně nízkou hmotnost 1,97 kg. Tenké a velmi lehké provedení nepochybně na cestách uvítá řada uživatelů. Stále rozumnou hmotnost si navíc počítač uchová i s připevněnou přídavnou baterií, která sama o sobě váží 600g.

Napájecí zdroj disponuje výkonem 90 W a na svůj výkon relativně kompaktními rozměry. Vybaven je pro Sony typickým kratším přívodním kabelem a jeho hmotnost činí 412 g. Dokovací stanice má vlastní větší 120W zdroj, který lze použít i pro samostatné napájení notebooku. Naopak provozovat dock s menším notebookovým zdrojem nelze, konstrukce konektoru ho ani neumožní připojit.

Klávesnice a ovládací prvky

Podobně jako u většiny notebooků od Sony, využívá i tento model klávesnici v chiclet provedení. Rozložení je plnohodnotné včetně číselné části, pochvalu si pak rozhodně zaslouží jasně vyčleněné kurzorové šipky. Klávesy pro pohyb v textu najdete nad numerickým blokem. Klávesnice má stejný stříbřitý odstín jako samotná základna a nechybí ji podsvícení. To se aktivuje automaticky v závislosti na senzoru osvětlení, což může být trochu někdy nevýhoda. Senzor ho občas rozsvítí i při dostatečném okolním světle a v jasném prostředí aktivní podsvícení v kombinaci se stříbrnými klávesami zhoršuje čitelnost popisek. Ručně ho lze vypnout pouze prostřednictvím ovládací aplikace Vaio Control Center.

Mechanika kláves má spíše kratší dráhu stisku, přesto se píše na klávesnici docela pohodlně a ani při rychlejším tempu není nijak hlučná.

Vpravo nad klávesnicí je umístěn spínač napájení společně s trojicí tlačítek Assist, Web a Vaio. Ta spouští aplikaci podpory Vaio Care, prohlížeč a předinstalovanou galerii médií. Na opačné straně pak najdete tlačítko pro vysouvání médií z optické mechaniky a přepínač výkonných a úsporných napájecích profilů. Další funkce jako je ovládání hlasitosti nebo jasu displeje zastupují obvyklé Fn zkratky.

pracovní plocha detail klávesnice

Touchpad má nově konstrukci se zapuštěnými tlačítky, z tohoto důvodu byla přemístěna z původní pozice i čtečka otisku prstů. Dotyková plocha má docela sympatické rozměry, horší to už bylo s její funkčností. Testovaný kus měl s touchpadem problémy, při pohybu kurzoru někdy docházelo k vynechávání a zadrhávání, spolehlivě nefungovalo ani klikání tapnutím na jeho povrch. Zapuštěná ovládací tlačítka nefungovala o moc lépe, i stisknutí u levého okraje bylo občas nesprávně vyhodnoceno jako kliknutí pravým tlačítkem.

Potíže byly s velkou pravděpodobností chybou konkrétního předprodukčního kusu, v takové podobě je totiž touchpad prakticky nepoužitelný.

Hlavní HW parametry

Testovaná konfigurace už vychází z platformy Ivy Bridge, srdcem notebooku je v tomto případě čtyřjádrový procesor Intel Core i7 3612QM, pracující na základní frekvenci 2,1 GHz. Od jiných čtyřjádrových modelů pracujících na vyšší frekvenci se liší především sníženým TDP, to činí 35 W místo obvyklých 45 W. V ostatních aspektech už je procesor srovnatelný podporuje přetaktování Turbo Boostem až na frekvenci 3,1 GHz, nechybí mu oba režimy virtualizace (VT-x, VT-d), Hyper-Threading nebo rozšířené instrukce pro AES šifrování. Procesor doplňuje čipová sada Intel HM77.

CPU
specifikace čipu

Uživatel má k dispozici celkem 8 GB operační paměti, zajišťuje ji dvojice modulů typu DDR3-1333, jeden je integrovaný přímo na desce a druhý zasunutý ve slotu, schovaném pod krytkou na spodní straně notebooku.

Single-Thread mód (zatíženo jen jedno jádro)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 56 782
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 16 751

Multi-Thread mód (zatížena obě jádra)

  • Test výpočtů s pevnou řádovou čárkou: 227 817
  • Test výpočtů s pohyblivou řádovou čárkou: 104 668

Cinebench R10

  • Rendering (Single CPU): 5 279 CB-CPU
  • Rendering (Multiple CPU): 15 330 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 2,90

Cinebench R11.5

  • Rendering (Single CPU): 1,29 pts
  • Rendering (Multiple CPU): 4,24 pts
  • Multiprocessor Speedup: 3,30

Windows 7 – CPU

  • Index dle počtu operací za vteřinu: 7,5
  • Index dle počtu operací RAM za vteřinu: 7,6
  • HWiNFO32 (propustnost paměti): 10 895 MB/s

Nejvýkonnějším konfiguracím z předchozí generace dominovaly kvůli omezeným možnostem chlazení v tenkém šasi stále jen dvoujádrové procesory. Intel ovšem uvedl mezi čtyřjádrovými procesory nové platformy i model se sníženým TDP a jeho nasazení v tomto případě už nic nebránilo. Zejména při náročnějších činnostech, jako je kompilování nebo práce s videem, se budou další dvě jádra a vyšší výkon hodit.

Kapacitu úložného prostoru zajišťuje 750 GB pevný disk od Seagate. Ten je vybaven rozhraním SATA II a jeho plotny se otáčí rychlostí 5400ot./min. Výkon příliš slavný není, mezi současnými disky už patří spíše do podprůměru.

  • HWiNFO32 (měří přenosovou rychlost při čtení z cache): 161,88 MB/s
  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 71,65 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 19,24 ms
  • Windows 7 – Index přenosové rychlosti: 5,9

Kromě počítače je klasickým 2,5 " pevným diskem vybavena i dokovací stanice. Nabízí kapacitu 500 GB, jeho výkon je ovšem zásadně omezen použitým rozhraním. Propojení mezi diskem a notebookem totiž zajišťuje sběrnice USB 2.0, která dnes už není pro takové nasazení příliš vhodná a znatelně snižuje přenosovou rychlost disku.

  • HD Tach (měří skutečnou průměrnou přenosovou rychlost při čtení): 33,4 MB/s
  • Průměrná přístupová doba: 19,00 ms

Navzdory tenkému provedení notebook disponuje plnohodnotnou optickou mechanikou podporující čtení i zápis všech běžných CD a DVD.

Síťové připojení prostřednictvím kabelu zajišťuje gigabitový Ethernet, bezdrátové sítě má na starosti adaptér Intel Centrino 6235. Ten podporuje obvyklé standardy v pásmu 2,4 i 5 GHz (a/b/g/n) a jeho součástí je i Bluetooth modul.

Zajímavostí je přítomnost dvojice etherentových konektorů na dokovací stanici, díky ní dokáže dock zastoupit primitivní switch. Pomocí druhého konektoru totiž lze připojit k síti kromě notebooku současně i další počítač.

Další parametry naleznete v tabulce na konci článku.
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Displej a grafika

Sony zvolilo u 15,5 " modelů řady S velice sympatický přístup a verze s touto úhlopříčkou osazuje displeji s Full HD rozlišením. Ještě příjemnějším překvapením je ale typ použitého panelu, současné modely jsou totiž stejně jako předcházející generace osazovány LCD s IPS matricí. Kvalita zobrazení je tak nesrovnatelná s jinými notebooky, které mají téměř výhradně displeje vyrobené TN technologií.

Rozdíly jsou patrné na první pohled, díky perfektním pozorovacím úhlům se barvy zobrazení nemění ani při pohledu výrazně vychýleném od středu, natož aby se invertovaly, jako je běžné u levných displejů. Příjemné je i znatelně věrnější zobrazení barev a také pro Sony typická povrchová úprava s tlumenými odlesky.

Jas displeje lze regulovat v 16 úrovních, kromě ručního nastavení lze svěřit změny úrovně jasu i světelnému senzoru. Automatickou regulaci jde vypnout v nastaveních aplikace Vaio Control Center.

pohled přímo displej zboku v úhlu 45st

displej v úhlu 135st displej v úhlu 45st

Starší modely využívaly dedikované grafické čipy od AMD, výrobce ovšem nyní přešel k řešení konkurenční NVIDIA. Základní zobrazení stále zajišťuje integrované grafické jádro, v tomto případě tedy Intel HD Graphics 4000. V případě potřeby vyššího výkonu se díky technologii NVIDIA Optimus zapojí i dedikovaná grafická karta GeForce GT 640M LE. Jedná se o pomalejší verzi standardní GT 640M založené na platformě Kepler, pouze takt jádra je snížen z 625 MHz na 500 MHz. Nižší takt umožňuje osadit relativně výkonnou grafiku i do tenkých notebooků s menším prostorem pro chlazení.

GPU-Z

Testy 3D Mark

  • 3DMark 05: 15 260
  • 3DMark 06: 8 727
  • 3DMark 11: P1 386 (Graphics: 1244, Physics: 5761)

Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark

  • 1366 x 768: 24,1 fps
  • 1920 x 1080: 13,8 fps

Cinebench (OpenGL)

  • Cinebench R10: 5849 CB-GFX
  • Cinebench R11.5: 31,88 fps

Windows 7 – grafika

  • Index výkonu grafiky pro rozhraní Aero: 6,8
  • Index výkonu grafiky pro 3D herní grafiku: 6,8

S.T.A.L.K.E.R
Stalker: Call of Pripyat
(1366x768, DX11, Medium, 1xAA, 0xAF)


S.T.A.L.K.E.R
Stalker: Call of Pripyat
(1920x1080, DX11, Medium, 1xAA, 0xAF)

Výkon grafické karty je na srovnatelné úrovni s modelem GeForce GT 630M. Postačuje tedy i pro hraní modernějších her, ovšem současné tituly bude zvládat jen v nižším rozlišení a se sníženou úrovní detailů. Full HD je pro tohle GPU v nových hrách už prostě příliš náročné.

Více o grafických kartách viz Grafické karty pro notebooky
Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.

Multimédia

Reproduktory se nacházejí pod malými otvory nad klávesnicí a kvalita podání odpovídá jejich velikosti. Pro běžné ozvučení postačí, ale nelze čekat žádné zázraky, produkovaný zvuk je spíš plochý. Sluchový vjem se snaží vylepšit softwarovou úpravou zvukové filtry od Dolby, v porovnání s některými jinými notebooky zde mají určitý efekt.

Na rozdíl od předchozí a menší 13" verze má notebook opět dva plnohodnotné audiokonektory, a ne pouze jeden sdružující vstup a výstup dohromady. Digitální zvuk lze jako obvykle vyvést prostřednictvím HDMI výstupu.

Zajímavostí je možnost ovládat pomocí VAIO Gestore Control funkce přehrávače a hlasitost pohyby rukou před webkamerkou. V praxi má ale systém omezenou citlivost, a je tak spíše kuriozitou než prakticky použitelnou formou ovládání.

Samotná webkamera umí pořizovat obrázky v rozlišení až 1,3 Mpx.

foto
pro plnou velikost klikněte na obrázek

Zabezpečení

Možnosti zabezpečení zahrnují standardní hesla pro uživatele a správce v BIOSu (heslo pro disk ovšem chybí), dále nechybí TPM čip a možnost přihlašování do systému sejmutím otisku prstu.

Systém podporuje také zabezpečení proti krádeži zpoplatněnou službou Intel Anti-Theft, která umí lokalizovat a zablokovat počítač na dálku. Výrobce jako bonus nabízí v ceně notebooku i roční předplatné této služby.

Chlazení a provozní hluk

Chlazení vychází i u současného modelu stále ze stejné konstrukce, vzduch je nasáván otvory na spodní straně a jeden velký výdech umístil výrobce v prostoru kloubu displeje na zadní straně.

Při běžné kancelářské práci je notebook stále poměrně tichý a větráček nelze sluchem odlišit od pevného disku. V případě vyšší zátěže, například při hraní her, už hlučnost poněkud stoupne a větráček rozhodně nepřeslechnete. Hluk je v tomhle případě ale stále akceptovatelný. Při současném maximálním zatížení procesoru a grafické karty se ovšem otáčky ještě výrazněji zvýší, a poté už si notebook svým projevem nezadá se zapnutým vysavačem (co do stylu, nikoliv úrovně hluku).

hodina provozu - nízká zátěž

  • touchpad = 27,7°C
  • levá strana pod klávesnicí = 29,1°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 31,6°C
  • klávesnice vlevo = 28,6°C
  • klávesnice vpravo = 34,4°C
  • spodek maximum = 34,2°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 38,3°C
  • napájecí adaptér = 35,5°C

hodina provozu - vysoká zátěž

  • touchpad = 26,8°C
  • levá strana pod klávesnicí = 26,3°C
  • pravá strana pod klávesnicí = 30,8°C
  • klávesnice vlevo = 32,6°C
  • klávesnice vpravo = 41,4°C
  • spodek maximum = 43,7°C (vzadu uprostřed)
  • výdech chlazení = 63,5°C
  • napájecí adaptér = 47,1°C

teplota okolí při měření: 24°C

Při nenáročné práci v běžném provozu se notebook navzdory výkonnější konfiguraci příliš nezahřívá. V zátěži už teploty stoupají, nicméně kromě jednoho teplejšího místa v pravé části klávesnice a spodní strany v okolí výdechu nejsou nikde zvýšené nějak výrazně. Vzhledem velikosti notebooku a použitým komponentům je chlazení docela efektivní.

Teploty HWINFO32
teploty vnitřních komponent při dlouhodobé maximální zátěži

Baterie

S ohledem na tenkou konstrukci zabudoval výrobce baterii dovnitř notebooku, takže při běžném provozu není vyměnitelná. V případě potřeby ji lze ale zpřístupnit poměrně lehce odšroubováním krytu na spodní straně počítače. Dostupná kapacita činí 49 Wh a v našem standardním redakčním testu* vydržel notebook běžet 6 hodin a 3 minuty. S ohledem na konfiguraci a displej s vyšším rozlišením to je velice dobrý výsledek, při nenáročném internetovém surfování s aktivní Wi-Fi se lze dostat na 4 a půl hodiny provozu.

Společně s notebookem nám byla kromě docku zapůjčena i přídavná baterie VGP-BPSC29. Ta se připevňuje na spodní stranu notebooku a poskytuje dalších 49 Wh energie. Výdrž při testování se tak prodloužila na vynikajících 13 hodin. Drobnou nevýhodou je dostupnost baterie pouze v černém provedení, které s jinak stříbrným celkem notebooku úplně neladí. Při nabíjení se vždy nejdříve nabíjí vnitřní baterie a teprve poté přídavná, nicméně díky zvláštnímu adaptéru můžete nechat baterii nabíjet přímo ze zdroje i samostatně.

Příkon notebooku

  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení = 14 W
  • Celkový příkon při nízkém výkonovém vytížení (nabíjení) = 51 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení = 68 W
  • Celkový příkon při maximálním výkonovém vytížení (nabíjení) = 72 W
  • Celkový příkon vypnutého notebooku (nabíjení) = 38 W

BIOS

Pro vstup do nastavení BIOSu slouží klávesa F2, dostupné možnosti nejsou příliš rozsáhlé. Uživatel může změnit následující volby

  • vypnutí podpory virtualizace, Execute Disable Bit
  • zablokování USB portů, čtečky karet, optické mechaniky, bezdrátových adaptérů a pevné sítě
  • nastavení Intel Anti-Theft
  • nastavení bootování

Příslušenství

Na notebooku jsou předinstalovány Windows 7 Professional v 64 bitové verzi společně se systémovými utilitami a nečekaně bohatou nabídkou dalšího software.

Mezi užitečné utility patří VAIO Care a VAIO Control Center, které zajišťují podporu a umožňují změnit některá podrobnější nastavení (podsvícení klávesnice, automatickou regulaci jasu displeje). Kromě této standardní výbavy ovšem Sony přidalo i docela širokou sbírku hodnotnějšího softwaru, jako jsou programy pro střih videa Vegas Movie HD Video Platinum a DVD Architect Studio nebo nástroje pro práci se zvukovými záznamy Sony Sound Forge Audio Studio a ACID Music Studio. Součástí je také Adobe Acrobat X Standard pro vytváření PDF dokumentů.

Bohužel kromě užitečných programů je součásti instalace i spousta zbytečností, od lišt v prohlížecí až po různé zkušební verze her, antiviru nebo zálohovacího softwaru. Množství nepoužitelného bloatwaru je vhodné po prvním spuštění hned odinstalovat, přeci jen to poněkud zrychlí odezvy systému.

Ceny a záruka

Testovaná verze s označením SVS1511V9E se na českém trhu prodává za 29 992 Kč bez DPH (35 990 Kč s DPH). Dále je v nabídce jednodušší konfigurace s označením SVS1511N3E vybavená dvoujádrovým procesorem Core i5-3210M, 4 GB RAM, 640 GB diskem a stejnou grafickou kartou za 21 658 Kč bez DPH (25 990 Kč s DPH).

Z testovaného volitelného příslušenství vás vyjde dokovací stanice VGP-PRS35 na 4 166 Kč bez DPH a přídavná baterie VGP-BPSC29 na 3 890 Kč bez DPH.

Standardní záruka je dvouletá s opravou v autorizovaném servisním centru. Rozšířit ji lze o službu s opravou do druhého dne přímo u zákazníka.

Závěr

Nejnovější model řady Sony VAIO S15 opět ukazuje, že lze vyrobit lehký a dostatečně výkonný přenosný počítač vhodný do firemního prostředí s elegantním vzhledem atraktivním i pro ostatní. Kromě příznivého poměru výkonu a mobility potěší hlavně vynikající displej, který zatím nemá v oblasti notebooků vážnější konkurenci. Výhodou je také dostupnost dalšího příslušenství, přídavná baterie dokáže prodloužit solidní výdrž na dvojnásobek a své zájemce si určitě najde i dokovací stanice, ačkoliv je její nabídka portů omezenější a propojení zabudovaného disku není nejrychlejší.

Několik drobných nedostatků zůstalo zachováno, asi nejznatelnější je hlučné chlazení při maximálním vytížení a ideální není ani rozložení portů. Řadu uživatelů by určitě potěšila také redukce bloatwaru v instalaci systému.

Klady a zápory

+ vyvážený výkon a mobilita
+ vynikající Full HD IPS displej
+ kvalitní mechanické zpracování

- hlasitější v náročné zátěži
- rozmístění konektorů

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 3% energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz.

Naměřené výkony a grafy jsou dostupné ve výkonových testech.
Podrobnější parametry pořízené programem HWiNFO32 naleznete v souboru HWiNFO32.zip

Technická data

  • Testovaná konfigurace: Sony VAIO SVS1511V9E
  • Instalovaný procesor: Intel Core i7-3612QM (2,1 Ghz/3,1 Ghz Turbo, 3 MB L3)
  • RAM (MB): 8192 DDR3-1333 Mhz (2x 4096, 1x onboard)
  • HDD (GB): 750 (Seagate ST750LM022, 5400 ot./min, SATA-II)
  • DVD: Supermulti DVD (Matshita DVD-RAM UJ8A7AS)
  • LCD: 15,5" TFT
  • LCD rozlišení: Full HD (1920 x 1080)
  • Video: Nvidia GeForce 640M LE (2GB DDR3) + Intel HD 4000 (iGPU)
  • Modem: -
  • LAN: 10/100/1000 (Realtek RTL8168)
  • WiFi: Intel Centrino Advanced-N 6235 (a/b/g/n)
  • Zvuková karta: Realtek
  • Polohovací zařízení: Touchpad (Synaptics)
  • Software: Windows 7 Professional (64 bit)
  • Baterie/výdrž: Li-Ion 49 Wh / 6h 3min
  • Rozhraní: 2x audio IN/OUT, 2x SD/MMC/Ms, VGA, HDMI, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0
  • Rozměry: 380 x 255 x 24 mm
  • Hmotnost (kg): 1,97
Recenze

Diskuse