RECENZE: HP EliteBook 840 G5 - Intel Core i5, stále výkonný pracovní notebook, ale s tišším chodem

1. 8. 2018 06:23    Rubrika: Recenze    Autor: Viktor Péder

Konfigurace, ceny a záruka

Testovaná konfigurace (3JX27EA#BCM), Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB M.2 SSD NVMe s Win 10 Pro je o celých 12 tisíc levnější, stojí tedy doporučených 27.990,- Kč včetně DPH.

Závěr

Dnešní závěr bude především z pohledu srovnání s dříve testovanou konfigurací, viz odkaz v úvodu recenze. Od minule dostal notebook novější BIOS, což výrazně zlepšilo zvukový komfort chlazení v nižším pracovním nasazení notebooku, vliv na to má i úspornější procesor, nicméně jsem přesvědčen, že update BIOSu bude mít pozitivní dopad i na všechny ostatní konfigurace. Konfigurace testovaná v této recenzi má úspornější procesor a poloviční RAM i kapacitu SSD, ostatní prvky notebooku jsou však totožné a stále se jedná velmi silný a vysoce mobilní pracovní nástroj, přitom za výrazně lepší cenu.

Klady a zápory

Klady a zápory rovněž rezonují se změnami oproti předchozí konfiguraci. Ze záporů dnes mažu obsazení USB-C / Thunderbolt konektoru napájecím adaptérem, ten je totiž zde s klasickým kulatým konektorem. Zůstává pískavý projev ventilátorů ve vysokých otáčkách při vysokém zatížení notebooku, nicméně nová verze BIOSu rapidně zlepšuje chování při běžném kancelářském použití, bez nutnosti použití aplikací třetích stran.

+ mechanické zpracování
+ dobrý IPS displej bez PWM
+ pohodlná klávesnice
+ tradiční / plnohodnotný dokovací konektor

- pískavý projev ventilátoru ve vyšších otáčkách při vysokém zatížení notebooku
- chybí klávesa Insert

Recenze

Diskuse