Acer Swift Go - notebooky s umělou inteligencí a procesory Intel Core Ultra

25. 4. 2024 07:00    Rubrika: Představení    Autor: TZ

Společnost Acer rozšířila svou řadu tenkých a lehkých notebooků Swift o nové procesory Intel Core Ultra s první neuronovou procesorovou jednotkou (NPU) Intel a integrovanými možnostmi akcelerace umělé inteligence.

Acer Swift Go - notebooky s umělou inteligencí a procesory Intel Core Ultra

Notebooky Acer Swift Go

Nové notebooky Acer Swift Go 16 (SFG16-72) a Swift Go 14 (SFG14-73), ověřené jako notebooky platformy Intel Evo, jsou poháněny novými procesory Intel Core Ultra a integrovanými grafickými procesory Intel Arc, které poskytují výdrže baterie až 12,5 hodiny u 14“ a 10,5 hodiny u 16“ modelu.

Jediné kliknutí na speciální klávesu Copilot na notebooku zajistí přístup k systému Copilot v systému Windows. Díky funkci Copilot v systému Windows mohou uživatelé využít sílu umělé inteligence k optimalizaci času stráveného při práci, tvorbě a hraní. Oba počítače s umělou inteligencí se také pyšní webovou kamerou s rozlišením 1440p QHD a technologií TNR, která se stará o vyšší kvalitu obrazu – ve spojení s funkcemi určenými pro videohovry Acer PurifiedView s podporou umělé inteligence, včetně rozostření pozadí, automatického rámování a očního kontaktu. Webovou kameru doplňuje technologie Acer PurifiedVoice 2.0 s funkcí redukce šumu AI, která ve spojení se třemi mikrofony zachycuje zvuk a redukuje šum na pozadí a hlasy mimo reproduktor. Přidaná technologie Intel Wi-Fi 7 přináší až 2,4× rychlejší připojení k internetu než Wi-Fi 6E a udržuje notebooky ve spojení, když je to nejdůležitější.

Oba notebooky vynikají tenkým a lehkým hliníkovým šasi řady Swift, které lze otevřít do úhlu 180 stupňů, položit na plocho a snadno tak pracovat. Swift Go 14 je u některých modelů vybaven volitelným osvětleným touchpadem s více ovládacími prvky, který umožňuje přímé multimediální příkazy, a touchpadem OceanGlass. Oba touchpady se také mohou pochlubit o 44 % větší rolovací plochou. Modely Swift Go jsou navíc nyní vybaveny nejnovějším systémem Intel Unison 2.0, který umožňuje propojení notebooku s jinými zařízeními Android nebo iOS.

Nová zařízení Swift Go jsou stejně jako jejich předchůdci vybavena displeji OLED s jasem 500 nitů, 100% barevným rozsahem DCI-P3 a certifikací DisplayHDR True Black 500. Na 16palcovém 3,2K OLED displeji modelu Swift Go 16 s rozlišením 3200 x 2000 a obnovovací frekvencí 120 Hz, zatímco Swift Go 14 představuje 14palcový 2,8K OLED displej s rozlišením 2880 x 1800 a obnovovací frekvencí 90 Hz. Oba modely jsou vybaveny certifikátem TÜV Rheinland Eyesafe pro displeje, který pomáhá snižovat namáhání očí. Navíc jsou vybaveny možností dotykového displeje WUXGA, který umožňuje zadávání údajů dotykem a perem.

Kromě toho notebooky Swift Go nyní podporují až 32 GB paměti LPDDR5X a až 2TB SSD PCIe Gen 4 s možností rozšíření pomocí dvou slotů. V neposlední řadě jsou zařízení vybavena nejnovější nabídkou portů pro připojení k periferiím a displejům, včetně dvou portů USB typu C s rozhraním Thunderbolt 4 - oba nabízejí rychlé nabíjení, port USB typu A s možností offline nabíjení, HDMI 2.1 a čtečky karet microSD. Notebooky jsou také vybaveny technologií Bluetooth LE Audio pro vylepšený bezdrátový zvuk.

Acer Swift X 14

Acer Swift X 14 (SFX14-72G) rozšiřuje tradici nyní s nejnovějšími procesory Intel Core Ultra, grafickými procesory NVIDIA GeForce RTX 40 Series Laptop a nově ověřeným 2,8K OLED panelem Calman. Prémiový notebook poháněný novými procesory Intel Core Ultra řady H a grafickými procesory až NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop. Technologie NVIDIA DLSS 3.5 přináší rekonstrukci paprsků pomocí AI pro zvýšení světelných efektů a rozlišení v graficky náročných hrách a aplikacích. Swift X 14 je navíc ověřený NVIDIA Studio, optimalizovaný s předinstalovanými ovladači NVIDIA Studio a obsahuje integrovaný systém Copilot ve Windows (se speciální klávesou Copilot)

14,5palcový 2,8K displej OLED ověřený společností Calman s Delta E<2. 100% barevného rozsahu DCI-P3, jas 500 nitů s certifikací VESA DisplayHDR TrueBlack 500. Displej je vybaven technologií Acer Light Sensing, která živě přizpůsobuje teplotu barev a jas podle světelných podmínek. A konečně, obnovovací frekvence 120 Hz.

Webová kamera s rozlišením FHD je vybavena funkcí časové redukce šumu (TNR) s umělou inteligencí, a také technologií Acer PurifiedView a PurifiedVoice 2.0 s technologií AI Noise Reduction, třemi mikrofony pro lepší snímání zvuku. Nejnovější porty a možnosti připojení - duální port USB typu C, HDMI 2.1 port a čtečka karet MicroSD, stejně jako Wi-Fi 6E a Bluetooth LE Audio - zajišťují funkčnost a připojení zařízení, zatímco pokročilé tepelné technologie - velký ventilátor, dvě měděné tepelné trubice D6 a vyhrazený přívod vzduchu do klávesnice - pomáhají udržovat notebook v chladu. Swift X 14 je také dobře vybaven až 32 GB paměti LPDDR5X a až 1 TB PCIe Gen 4 SSD.

Dostupnost a cena

  • Acer Swift Go 16 (SFG16-72/T) za cenu od 1149 EUR.
  • Acer Swift Go 14 (SFG14-73/T) za cenu od 1099 EUR.
  • Acer Swift X 14 (SFX14-72G) za cenu od 1799 EUR.

Dostupný v regionu EMEA od února 2024. Přesné specifikace, ceny a dostupnost se mohou lišit podle regionu.

Představení . Tiskové zprávy

Diskuse