RECENZE: Acer Swift 3 (SF314-42) - tenký, levný a výkonný s šestijádrovým AMD Ryzen generace 4000U

19. 8. 2020 06:20    Rubrika: Recenze    Autor: J Z

Baterie


V přední části notebooku je Li-Ion baterie s udávanou kapacitou 48,85 Wh (diagnostika baterie však na testovaném kusu reportovala 52,1 Wh). Během několika týdnů intenzivního používání se průměrná výdrž na jedno nabití ustálila u hodnoty 8 hodin a 51 minut (obvykle vyšší jas a primárně on-line kancelářská práce, video-konferenční hovory a web), což je velmi pěkná hodnota, která ukazuje, že s novou generací procesorů od AMD opravdu došlo ke zlepšení ve spotřebě při nižším zatížení. Podobnou výdrž totiž z mých zkušeností dosahují verze postavené na procesorech Intel.

  • Standardní* redakční měření při minimálním zatížení: 20 hod 48 min
  • Video z internetu přes WiFi, 100% jas LCD: 10 hod 25 min

* Test výdrže baterie se provádí krátkým zápisem na HDD každých 30sec. Po celou dobu činnosti je zapnutý displej notebooku. Takováto zátěž přibližně odpovídá souvislé práci s běžnými dokumenty (čtení a tvorba dopisů, tabulek atp.). Test je vždy ukončen při 5 procentech energie baterie, kdy dojde k bezpečnému vypnutí notebooku. Stejný způsob zátěže je používán na všechny notebooky testované v redakci NOTEBOOK.cz. Výsledky při reálném provozu se mohou značně lišit, podle způsobu a intenzity využití.

Napájení notebooku


K notebooku je přibalen napájecí adaptér (130 x 46 x 30 mm) s výkonem 65 W. Vybitou baterii s jeho pomocí dobijete na 90 % za méně než hodinu a půl, a to i v případě, že je notebook zapnutý (pokud tedy není maximálně vytížený).

Napájecí adaptér váží dohromady s třížilovým přívodním kabelem 272 g.

Recenze

Diskuse