HP - ukončení spolupráce s týmem BMW Williams F1

25. 9. 2005 12:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP oznamuje ukončení spolupráce s úspěšným týmem BMW Williams F1

Praha, 26. září 2005 – Společnost HP oznamuje, že se rozhodla ke konci sezóny 2005 ukončit sponzorování týmu F1 BMW Williams.

Společnost HP byla hlavním sponzorem týmu BMW Williams F1 od zahájení závodní sezóny 2000. V uplynulých šesti sezónách společnost HP úspěšně spolupracovala s týmem BMW Williams F1 jako poskytovatel špičkových technologií pro tento technologicky velice náročný sport.

„Pro HP to bylo vynikající technologické partnerství a úspěšná propagace značky v celosvětovém měřítku,“ uvedla Cathy Lyonsová, výkonná viceprezidentka a vedoucí marketingu HP. „Dosáhli jsme svých cílů a pro HP je nyní přirozený okamžik toto partnerství ukončit. Přejeme týmu vše nejlepší do další sezóny.“

Jen v roce 2005 posloužila účast HP na závodech Formule 1, jako důležitý prostředek propagace značky ve více než dvaceti zemích s průměrnou sledovaností 160 milionů diváků pro každou z 19 velkých cen. Za dobu partnerství stanuli závodníci týmu BMW Williams F1 dvaačtyřicetkrát na stupních vítězů. Z toho desetkrát jako vítězové. Tým se také dvakrát umístil na druhém místě v soutěži konstruktérů (Constructors Championship), a to v letech 2002 a 2003.

Spolupráce s HP znamenala pro stáj Williams F1 významný technologický přínos, který se promítl ve snížení provozních nákladů a maximální návratností investic do inovací.

„Společnost HP v uplynulých šesti letech zásadním způsobem podporovala náš tým, a to především vybudováním technologické základny a IT strategie, čímž jsme v tomto ohledu získali značnou výhodu nad ostatními týmy,“ prohlásil Sir Frank Williams, představený stáje BMW Williams F1.

HP bude s týmem BMW Williams F1 spolupracovat jako hlavní sponzor až do ukončení závodní sezóny 2005. Po celou dobu bude HP podporovat tým v jeho úsilí dosáhnout nejlepších výsledků ve zbývajících závodech v Brazílii, Japonsku a Číně.

Tiskové zprávy

Diskuse