ProCurve Networking by HP - rozšíření architektury Adaptive EDGE

25. 9. 2005 12:20    Rubrika: Tiskové zprávy

ProCurve Networking by HP rozšiřuje svou novátorskou síťovou architekturu pro posílení výkonu a bezpečnosti

Praha, 26. září 2005 – Společnost ProCurve Networking by HP dnes oznámila další rozšíření své architektury Adaptive EDGE o nové produkty pro bezpečnější a odolnější sítě.

Do nové nabídky patří první přepínač typu InterConnect Fabric (ICF) v oboru, aktualizovaná verze oblíbeného softwaru Identity Driven Manager, nový software ProCurve Mobility Manager, který zajišťuje bezproblémovou unifikovanou správu přístupových bodů WLAN a nový přepínač typu Power-over-Ethernet (PoE), který byl navržen pro zjednodušení instalace přístupových bodů WLAN.

Strategie Adaptive EDGE Architecture společnosti ProCurve Networking by HP je založena na inteligentním okraji sítě, který je připojen přes spolehlivé propojení, jež je automaticky konfigurováno prostřednictvím podnikových zásad s řízením z centra a ovládáním na okraji sítě. Tato architektura představuje základní platformu pro dnes ohlášené produkty, které poskytují vyšší výkon a dostupnost, dynamickou a granulární kontrolu zabezpečení sítě, snížení složitosti sítě i podniku a zvýšení produktivity.

„Společnost ProCurve se zaměřuje na neustálé zavádění inovací,“ uvedl Wenceslao Lada, viceprezident a generální manažer, EMEA, ProCurve Networking by HP. „Uvedením nových elementů naší architektury Adaptive EDGE, jako jsou např. vysoce výkonný a odolný InterConnect Fabric či podstatná rozšíření našeho softwaru Identity Driven Manager pro snadnou správu zabezpečeného přístupu, zajišťuje ProCurve uspokojení požadavků zákazníků prostřednictvím spolehlivých a cenově dostupných sítí s komplexním zabezpečením.“

Řada produktů ProCurve InterConnect Fabric Switch 8100fl

Řada ProCurve InterConnect Fabric Switch 8100fl je řešením InterConnect Fabric první generace, které bylo vyvinuto společností ProCurve s využitím technologií zakoupených od společnosti Riverstone Networks v roce 2004.

Toto řešení bylo vyvinuto s důrazem na vysokou dostupnost a odolnost. Vyznačuje se jednodušší automatickou konfigurací, která využívá výhod rozhodovací síly na inteligentním okraji sítě. Výsledkem je snížení celkových nákladů na vlastnictví a bezpečná, mobilní a konvergentní síť. Prvními produkty řady ProCurve 8100fl jsou přepínače 8108fl a 8116fl InterConnect Fabric a řada karet blade pro gigabitovou a 10 gigabitovou síť.

Policejní sbor v Cambridgeshire zaměstnává přes 2000 lidí na přibližně 30 stanicích, které jsou vzájemně propojeny počítačovou sítí. Již déle než sedm let se zde spoléhají na řešení ProCurve. Jejich síť přenáší data, ale musí rovněž umožňovat hlasové, rádiové a video služby. Policie potřebuje vysoce dostupný, redundantní, odolný a výkonný systém, přičemž má vzhledem k financování ze státního rozpočtu značné požadavky na návratnost investic.

Jeremy Curtis, manažer síťových služeb policejního sboru Cambridgeshire, prohlásil: „Vzhledem ke kritické povaze naší činnosti bylo nezbytné vybudovat náš systém na opravdu pevných základech. Pro řešení ProCurve jsme se rozhodli pro jeho vynikající výkon, skvělou spolehlivost a minimální náklady na vlastnictví. Výsledek mnohonásobně předčil naše očekávání v závislosti na tom, jak se tato řada produktů rozrůstá a roste jejich výkon a možnosti.

Curtis pokračoval: „V dnešní době je třeba být technologicky kreativní. Je nutné rychle a jistě reagovat na rychlé změny vyvolané nepředvídaným vývojem událostí. Díky architektuře ProCurve Adaptive Edge jsme skutečně takto flexibilní. Věříme, že řada produktů ProCurve Interconnect Fabric Switch 8100fl bude pokračováním dosavadního trendu. Významné je především posílení odolností, navýšení výkonu a dostupnosti jádra naší infrastruktury.“

ProCurve Identity Driven Manager 2.0

ProCurve Identity Driven Manager 2.0 (IDM 2.0) je zásuvný modul (plug-in) pro ProCurve Manager Plus 2.0. Jedná se o software pro bezpečné automatizované řízení přístupu pro kabelové i bezdrátové sítě, který je založen na nejnovějších poznatcích v této oblasti. IDM 2.0 je založen na standardu RADIUS a umožňuje administrátorům centrální správu přístupových práv přidělovaných uživatelům při připojení k síti. IDM 2.0 také dynamicky nastavuje parametry zařízení ProCurve na okraji sítě pro přidělení přístupových práv, priorit a šířky pásma.

Aktualizace IDM 2.0 obsahuje novátorské řešení klientské integrity založené na Trusted Network Connect (TNC) společnosti Trusted Computing Group, které umožňuje uživatelům zvolit si antivirový a osobní klientský software a firewall z nabídky poskytovatelů, kteří podporují architekturu TNC. IDM 2.0 podporuje dynamickou konfiguraci Access Control List poskytující adaptivní řízení kritických IT aplikací a informací. IDM 2.0 se také mnohem snáze instaluje prostřednictvím automatického nastavení s využitím podnikové databáze a synchronizace skupin zásad přístupu IDM. IDM 2.0 tak poskytuje vynikající integraci a lepší zabezpečení přístupu při mnohem snadnějším ovládání.

ProCurve Mobility Manager 1.0

Nový ProCurve Mobility Manager 1.0 je zásuvný modul (plug-in) pro ProCurve Manager Plus. Dále posiluje řízení z centra sítě prostřednictvím efektivních, cenově dostupných a výkonných nástrojů pro správu umožňující centrální konfiguraci, monitorování a odstraňování závad na bezdrátových síťových komponentech ProCurve.

Ve srovnání s produkty konkurence poskytují Mobility Manager 1.0 a ProCurve Manager Plus jedinečné relevantní informace a umožňují řízení jak kabelových, tak bezdrátových komponentů sítě prostřednictvím plně integrovaného uživatelského rozhraní pro jediného uživatele a jediné souborné databáze. Výsledkem je snadno použitelný systém pro správu, který zajišťuje kvalitní služby pro uživatele a aplikace.

ProCurve Switch 2600-8-PWR with Gigabit Uplink

Inteligentní okraj sítě může být posílen o nový přepínač ProCurve Switch 2600-8-PWR s podporou nízkonákladových, mobilních a konvergentních sítí. Jedná se přepínač s komplexními možnostmi správy, který lze skládat na sebe a který je vybaven porty 10/100 PoE a jedním Gigabit Uplink typu dual-personality.

S integrovaným PoE a softwarovými funkcemi podnikové úrovně v malém tvarovém formátu poskytuje tento nákladově efektivní přepínač lepší funkcionalitu (včetně redundantního zdroje napájení pro zvýšení spolehlivosti) pro podporu širokého rozmístění bezdrátových přístupových bodů. Je také ideální pro malé pracovní skupiny a odloučená pracoviště, která potřebují přístup k hlavní síti a PoE pro IP telefony a bezdrátový přístup.

Ceny a dostupnost(1)

Doporučená cena pro ProCurve InterConnect Fabric Switch 8108fl je 23 995 EUR a cena ProCurve InterConnect Fabric Switch 8116fl je 33 495 EUR. Oba přepínače by se měly na trhu objevit 1. října 2005. ProCurve Identity Driven Manager 2.0 by měl být uveden na trh 1. prosince za doporučenou cenu 3 969 EUR. ProCurve Mobility Manager 1.0 je plánován rovněž na 1. prosince za 1 449 EUR. ProCurve Switch 2600-8-PWR with Gigabit Uplink by měl být běžně dostupný během října za 649 EUR.

O společnosti ProCurve Networking by HP

Obchodní útvar ProCurve Networking společnosti HP je dodavatelem podnikových síťových řešení, která jsou tvořena produkty a službami pro kabelové i bezdrátové sítě. V souvislosti se vzrůstající potřebou posunout inteligenci a funkcionalitu směrem k okraji sítě poskytuje strategie ProCurve Adaptive EDGE Architecture jedinou komplexní a všezahrnující koncepční strategii v odvětví, která je adaptabilní, škálovatelná a zcela interoperabilní pro zajištění řízení z centra s kontrolou na okraji sítě. V hodnocení výzkumné a poradenské firmy Gartner, Inc. Magic Quadrant Report 2004 for Global Campus LANs byla společnost ProCurve umístěna do kvadrantu „challenger“.

Tiskové zprávy

Diskuse