Nokia 3250 - hudební mobil

26. 9. 2005 15:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia 3250: hudební telefon jako žádný jiný. Mobilní telefon zaměřený na přehrávání hudby se speciálními tlačítky pro ovládání hudebních funkcí a pamětí až pro 750 písní

Nokia 3250 - hudební mobil

Berlín, Německo – Nokia 3250, nejnovější telefon společnosti Nokia, si získala pozornost na elektronickém hudebním festivalu Nokia Trends, který se konal tento víkend v Berlíně. Jedinečné konstrukční řešení telefonu umožňuje otočit klasickou klávesnici telefonu, a získat tak přístup ke specializovaným tlačítkům na ovládání hudby. Do telefonu Nokia 3250 je možné uložit až 1 GB (750 písní) hudebních souborů ve vysoké kvalitě a přístroj je tak schopen přehrát až 10 hodin hudby. Kromě toho je spotřebitelům k dispozici vestavěný fotoaparát s rozlišením dva mexapixely a další funkce chytrého telefonu. Tento třípásmový model určený pro sítě GSM 900/1800/1900 by měl být na trhu v prvním čtvrtletí roku 2006 s očekávanou cenou 13.000 Kč vč. DPH.

„Nokia spojuje lidi s tím, co mají nejraději – s hudbou – a jakožto největší světový výrobce digitálních hudebních přehrávačů stojí společnost Nokia v čele změn, které zpřístupní mobilní hudbu každému. Značka XpressMusic, která byla dnes také představena, usnadňuje spotřebitelům identifikovat ta zařízení Nokia, která jsou určena speciálně pro poslech hudby,“ uvedl Kai \xD6ist\xE4m\xF6, senior viceprezident divize Mobile Phones společnosti Nokia. „Jedním z prvních zařízení, které bude označeno logem XpressMusic, je telefon Nokia 3250, který ohromí každého hudebního fanouška. Jedinečná otočná klávesnice umožňuje snadno a rychle přepínat mezi tlačítky určenými k ovládání hudebních funkcí a mezi běžnou klávesnici a režimem fotoaparátu.“

Otočením klávesnice telefonu Nokia 3250 o 180 stupňů mohou spotřebitelé přepínat mezi tlačítky k ovládání hudebních funkcí a tradiční klávesnicí telefonu. Vestavěný hudební přehrávač podporuje širokou škálu digitálních hudebních formátů včetně MP3, WMA, M4A a AAC, díky čemuž je nahrávání i přenos hudby velmi snadný. Kromě toho telefon umožňuje nahrávat písně přímo přes mobilní síť a oblíbené písně je možné také nastavit jako vyzváněcí tóny. Nokia 3250 podporuje paměťové karty microSD až do kapacity 1 GB, na něž lze uložit až 750 písní. Balík hudebních funkcí telefonu Nokia 3250 doplňuje také FM rádio vybavené aplikací Visual Radio.

Spravujte svou hudební sbírku co nejjednodušeji

S pomocí programu Nokia Audio Manager si mohou uživatelé převést svá oblíbená CD do digitálních hudebních souborů a své soukromé hudební sbírky i seznamy oblíbených písní přetáhnout myší přímo z počítače do telefonu. Sluchátka a další příslušenství je možné připojit prostřednictvím příslušenství Nokia Stereo Headset-HS-20 s 3,5mm konektorem, které ještě rozšiřuje možnosti využití hudebního telefonu. Nokia také pracuje na zajištění kompatibility telefonu Nokia 3250 s řadou doplňkového příslušenství od předních značkových výrobců jako Bose®, Harman Kardon®, JBL® nebo Sennheiser Electronic.

Telefon Nokia 3250 obsahuje vestavěný dvoumegapixelový fotoaparát, který se aktivuje v poloze naležato pootočením klávesnice telefonu o 90 stupňů. Stačí stisknout několik tlačítek a obrázky lze okamžitě sdílet s ostatními prostřednictvím MMS nebo je vytisknout prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth na kompatibilní tiskárně.

Telefon Nokia 3250 je postaven na platformě Series 60 a operačním sytému Symbian. Nabízí proto širokou škálu funkcí a umožňuje třetím stranám vyvíjet své vlastní hudební aplikace, které lze na telefonu používat. Tyto aplikace je následně možné do telefonu Nokia 3250 stáhnout a nainstalovat. Nokia 3250 nabízí spojení funkcí chytrého telefonu a hudebního přehrávače s dobou hovoru až 3 hodiny.

Tiskové zprávy

Diskuse