Acer spolupráce s týmem Ferrari

18. 10. 2005 16:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Odpovědnost a soutěživost: Dva prvky, které mají společné Acer a legendární firma Ferrari

Acer spolupráce s týmem Ferrari

PRAHA, 17. října 2005. Počátek spolupráce mezi společností Acer, jedním z největších světových dodavatelů informačních technologií, a týmem Ferrari spadá do února 2003, kdy byla podepsána smlouva, podle níž se společnost Acer stala oficiálním dodavatelem týmu z Maranella.

Historie formule 1 je úzce spjata s historií společnosti Ferrari. "Testa Rossa" je skutečně jediné jednomístné auto, které až doposud nechybělo na žádném mistrovství světa: Dlouhá a úctyhodná kariéra je lemována úspěchy a výkony, které přispěly ke vzniku legendy.

Společnost Acer byla založena v roce 1976 na Tchaj-wanu se záměrem vyrábět vysoce kvalitní a technicky progresivní výrobky z oboru informačních technologií. V průběhu doby společnost Acer učinila několik zásadních rozhodnutí, která zanechala stopu v historii informačních technologií. Patří k nim např. převzetí divize notebooků od společnosti Texas Instruments, oddělení výrobní činnosti v zájmu lepšího využití veškerých zdrojů pro prodej a marketing a dále trvalý důraz na výzkum a vývoj řešení, která by umožnila okamžité a snadné používání technických zařízení. Acer rovněž hraje významnou úlohu v oblasti výzkumu, řešení a inovací, které jsou v souladu s jejím dlouhodobým cílem, tzn. odstranění bariér mezi lidmi a technikou.

Maranellský tým a Acer mají sice rozdílné cíle, avšak sdílejí společnou vášeň pro nové výzvy a zaměřují se na posílení svého vedoucího postavení na trhu.

Obě společnosti, které se opírají o vysoce dynamické a pružné pracovníky, působí v rozdílných odvětvích, avšak spojuje je smysl pro soutěživost a vysoké nároky. Tato hluboká spřízněnost nakonec umožnila v roce 2003 společnosti Acer vyvinout a uvést na trh notebooky Ferrari s procesory AMD.

V roce 2005 řada notebooků Ferrari – v jedinečném červeném provedení, vybavených nejmodernějšími a nejprogresivnějšími technologiemi, které zaručují špičkový výkon, spolehlivost a rychlost – byla dále rozšířena o nový atraktivní černý notebook z karbonových vláken, což je materiál používaný především ve Formuli 1 a v letectví.

Notebook Ferrari, který byl vyvinut a zdokonalen v průběhu tohoto úspěšného spojení, zaznamenal takový úspěch, že společnost Acer před nedávnem oznámila, že uvede na trh novou řadu monitorů Ferrari, které navrhla a vytvořila.

LCD displeje Ferrari s úhlopříčkou 17”, 19” a 20” se vyznačují elegancí a stylem, využitím jedinečných materiálů a progresivních aplikací, jako např. Acer CrystalBrite, které zaručují vyšší světelný tok a jasnější obraz, a tedy podporují náročné profesionální aplikace, hry a digitální aktivity.

Společnostem Acer a Ferrari je společná schopnost vyvíjet promyšlené strategie a posilovat svůj celosvětový úspěch. Tyto dvě společnosti prokázaly spřízněnost nejen úzkou spoluprací, jíž formálně vyjadřuje partnerská smlouva, ale také rozhodnutím umístit svá loga vedle sebe na řady špičkových výrobků, určených pro profesionály i náročné příznivce IT, kteří nepřestávají hledat komplexní, spolehlivá a výjimečná řešení.

Tiskové zprávy

Diskuse