Eurotel na Invexu 2005 představí UMTS

17. 10. 2005 16:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Eurotel na Invexu 2005 představí nové služby, mobilní telefony a datové karty pro síť UMTS

Praha, 17. října 2004 – Eurotel Praha, spol. s r.o., se již tradičně zúčastní mezinárodního veletrhu informačních a telekomunikačních technologií Invex, který letos proběhne ve dnech 24. - 27. října 2005. I v letošním roce představí Eurotel návštěvníkům veletrhu expozici zaměřenou na široké spektrum současných i připravovaných mobilních služeb. Největší pozornost ale bude věnována avizovanému spuštění sítě UMTS do komerčního provozu a prezentaci nových služeb, které tato technologie nové generace umožňuje.

Hlavní expozice Eurotelu bude umístěna v pavilonu D. Ve futuristicky pojatém stánku, kterému ale nechybí příjemná domácí atmosféra, bude představeno to nejlepší a nejnovější, co v současné době Eurotel pro své zákazníky z řad firemní i rezidenční klientely nabízí.

Eurotel již počátkem září oznámil, že komerční spuštění sítě UMTS uskuteční ještě do konce letošního roku. Expozici bude dominovat první ucelené portfolio služeb pro síť UMTS, které je atraktivní jak pro firemní, tak i pro rezidenční zákazníky Eurotelu. Eurotel představí službu videotelefonování a řadu služeb poskytujících zákazníkům informace a zábavu prostřednictvím obsahu v multimediálním formátu a rychlejší datová připojení. Součástí prezentace budou i mobilní telefony a datové karty kompatibilní jak se sítí GSM tak se sítí UMTS, které Eurotel již nabízí anebo v blízké budoucnosti uvede na trh.

Na Invexu Eurotel představí i širokou nabídku datových služeb, nových aplikací a přístrojů pro moderní mobilní připojení k internetu. I tento rok bude stánek společnou expozicí Eurotelu a Českého Telecomu, která vyjadřuje těsnou spolupráci obou společností při přípravě nabídky služeb postavených na výhodném propojení fixní a mobilní telefonie.

"Ústředním bodem naší prezentace bude technologie UMTS a služby s jejím spuštěním spojené. Jedná se například o videotelefonii, přenos videa v reálném čase nebo rychlý internet. Představeny budou také stávající služby, které však díky této technologii byly zásadně vylepšeny – například WAP portál určený pro služby nové generace nebo stahování kvalitní hudby z široké a aktuální nabídky hudebních titulů. Spuštění této převratné technologie a nabídka zcela nových služeb je dalším důkazem toho, že společnost Eurotel je vedoucím mobilním operátorem v zemi, i z pohledu produktových inovací.," uvedl Stanislav Kůra, výkonný ředitel pro strategii a rozvoj produktů, společnosti Eurotel.

Vedle služeb vyvinutých pro síť UMTS Eurotel představí i další horké novinky či stávající služby. Firemní klientelu jistě zaujme inovovaná verze služby pro firemní e-mail i kalendář v mobilním telefonu Eurotel Office Connector, nebo nejnovější služba nabízející řešení pro zefektivnění správy a provozu vozového parku Eurotel Car Control. Pro zájemce ze všech zákaznických segmentů bude v pavilonu k dispozici také přehled produktů z nabídky Internet pro každého. Chybět nebude ani aktuální prezentace společného projektu s Českým Telecomem a společností Microsoft DigiHome & DigiBiz, který představuje současná i budoucí konvergovaná řešení telekomunikačních a multimediálních služeb pro domácí i firemní zákazníky.

V rámci doprovodného programu dojde i na živé vysílání interaktivního pořadu DJ Divák, které se uskuteční v úterý 25.10. a ve středu 26.10. vždy mezi 15. a 17. hodinou přímo z prostor společného stánku Eurotelu a Českého Telecomu.

Eurotel Praha, spol. s r. o., vykazovala na konci června 2005 ve své síti více než 4,4 miliony zákazníků. Sítě mobilních telefonů Eurotel 900/1800 MHz a 450 MHz pokrývají území, na němž žije 99 procent obyvatel České republiky, to znamená více než 10 milionů lidí. Eurotel je držitelem UMTS licence na provozování mobilních služeb 3. generace.

Kromě stálých zákazníků se zpětně hrazenými tarify Eurotel nabízí předplacené karty pod značkou Go a kompletní sortiment i obsah multimediálních služeb, včetně videa, MMS, hlasových služeb, WAP a SMS. Eurotel je jediným mobilním operátorem v České republice, který nabízí dvě nejvyspělejší GSM technologie mobilního (bezdrátového) datového přenosu. General Packet Radio Service (GPRS) a GSM High-Speed Circuit-Switched Data (HSCSD) jsou dostupné smluvním zákazníkům i zákazníkům předplacené služby. V síti 450 MHz nabízí Eurotel jako první operátor v Evropě vysokorychlostní přístup na internet CDMA2000 1xEV-DO. Vysoce kvalitní služby společnosti Eurotel zahrnují technologii SuperSound, která zajišťuje čistá hlasová spojení a 396 roamingových partnerů ve 160 zemích po celém světě.

Eurotel, který je vítězem Národní ceny České republiky za jakost 2004, poskytuje své telekomunikační služby v nejvyšší kvalitě, což osvědčuje vydaný mezinárodní certifikát kvality ISO 9001:2000. Společnost jako jediný telekomunikační operátor v České republice získala také certifikáty ISO 14001:1996 v oblasti ochrany životního prostředí, OHSAS 18001:1999 v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a BS 7799-2:2002 v oblasti bezpečnosti informací. Nezávislí auditoři systémů řízení potvrdili, že společnost vybudovala operační systémy, zaručující kvalitu, výkonnost, spolehlivost a ochranu informací u všech poskytovaných služeb po celé zemi.

Eurotel Praha je společnost s ručením omezeným (spol. s r. o.),

jejímž vlastníkem (100%) je ČESKÝ TELECOM, a. s.

Tiskové zprávy

Diskuse