ASUS EAX1800XL - grafická karta generace X1K

21. 10. 2005 17:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová grafická karta ASUS generace X1K. Unikátní technologie ASUS umožňují nahrávání a sdílení herních akcí on-line

ASUS EAX1800XL - grafická karta generace X1K

Praha; 20. října 2005 – Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel vysoce výkonných grafických řešení, dnes představila grafickou kartu EAX1800XL/2DHTV/256M, prvního člena dlouho očekávané generace X1K. Nová grafická karta ASUS obsahuje nejvýkonnější procesor pro zpracování obrazu (VPU) ATI® Radeon® X1800XL s podporou 16linkové PCI Express sběrnice a 256 MB DDR3 pamětí a přináší tak počítačovým nadšencům mimořádnou kvalitu obrazu.

EAX1800XL/2DHTV/256M zvyšuje výkon spojením nové 3D technologie „ultra-threaded core“ s revoluční technologií pro lepší zobrazování a video ATI Avivo™ a přináší ohromující rychlost

a ostrou 3D grafiku. EAX1800XL/2DHTV/256M je vybavena také pro režim CrossFire™, umožňující spojení výkonu s druhou grafickou kartou.

Pro zajištění dokonalého herního prožitku obsahuje EAX1800XL/2DHTV/256M unikátní technologie ASUS, které umožňují hráčům zaznamenávat herní akce a sdílet je on-line.

Zároveň přináší kvalitu videa srovnatelnou s nejlepšími televizory.

ASUS GameReplay: Trénink vede k dokonalosti a platí to také

o hraní. U populárních týmových LAN her, jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments, je klíčem k vítězství strategie. GameReplay nahrává průběh hry do MPEG4 videosouborů, takže si týmy mohou později prohlížet všechny akce a taktiky, aby je vylepšily pro další turnaj. Nahrané soubory se také dají použít jako spořiče obrazovky nebo vkládat na webové stránky.

GameLiveShow: Stejně jako lidé, kteří sdílejí svoje životy a myšlenky prostřednictvím internetu, chtějí zkušení hráči často předvést svoje perfektně prováděné strategie a účinné triky. GameLiveShow je vytvořena k tomu, aby umožnila hráčům přenášet jejich postupy při hraní živě po Internetu. Ostatní hráči se k nim mohou připojit a sledovat experty přímo v akci.

GameFace Messenger: Je to uživatelsky přívětivé rozhraní, podobné jako u populárních komunikačních programů, které slouží pro pořádání online herních konferencí (Gameference) několika hráčů. Stačí se zaregistrovat, přihlásit a zábava může začít. GameFace Messenger je stejně tak snadno použitelný jako ostatní volně dostupné komunikační programy.

Technologie Splendid Video Enhancing: Technologie „Splendid Video Enhancing“ v ovladači grafických karet ASUS detekuje aktivaci a použití grafických aplikací

a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby vypadal co nejlépe. Splendid nabízí pět režimů - standardní, herní, kino, scenérie a noční - pro dosažení nejlepších vizuálních výsledků při různém zobrazení.

Karta EAX1800XL/2DHTV/256M je nyní celosvětově dostupná.

Přehled parametrů:
Grafický procesor ATI Radeon X1800XL
Videopaměť 256MB DDR3
Frekvence procesoru 500 MHz
Frekvence paměti 1 GHz (500 MHz DDR3)
RAMDAC 400 MHz
Sběrnice 16linková PCI Express
Paměťové rozhraní 256bitové
Max. rozlišení 2048 x 1536
VGA výstup Standardní VGA s 15 kontakty
HDTV výstup S-Video -> HDTV
TV výstup S-Video -> kompozitní
Video vstup S-Video -> kompozitní
Dvojí VGA výstup Ano
DVI výstup DVI-I
Dvojí DVI výstup Ano
Dodávané kabely a adaptéry ATX NAPÁJECÍ KABEL

S-VIDEO KABEL
S-VIDEO -> HDTV
S-VIDEO -> KOMPOZITNÍ
RCA KOMPOZITNÍ KABEL

ADAPTÉR DVI -> VGA

Tiskové zprávy

Diskuse