Digitální sbližování podle společnosti Acer

21. 10. 2005 17:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer roste a expanduje na všech trzích. Jedním z důvodů tohoto úspěchu je strategie zaměřená na výzkum a vývoj řešení, která by byla dostupné všem a všichni je dokázali jednoduše ovládat.

Digitální sbližování podle společnosti Acer

Jednou z výzev, s nimiž se společnost Acer musela v poslední době vyrovnat a která jí umožnila odlišit svou nabídku výrobků na trhu, je nepochybně digitální sbližování.

Termín digitální sbližování označuje integraci technologií, které mají původ v různých oblastech (informační technologie, telekomunikace, multimediální televizory). Takové spojení dává nový význam jednotlivým funkcím a rozšiřuje jejich možnosti v zařízeních a aplikacích, které jsou již nabízeny na trhu, a dále definuje nové výrobky a služby.

Rychlé rozšíření a obliba širokopásmové a digitální technologie v televizních sítích dodává novou dynamiku tomuto procesu a podporuje vývoj nových infrastruktur pro zprostředkování obsahu (internet, UMTS, MMS, MP3, VOD, DSL, WiFi/WiMax, digitální kabel atd.), jakož i nových vícekanálových přístupových nástrojů, které jsou dostupné koncovým uživatelům.

V tomto smyslu širokopásmová interaktivní multimedia a bezdrátová technologie vytvářejí jedinečnou příležitost pro realizaci projektu sbližování. Společnost Acer si uvědomuje, jaké bezprostřední změny takový vývoj s sebou přinese ze společenského i obchodního hlediska.

V uplynulých měsících společnost Acer představila výrobky a řešení určená pro projekt digitálního sbližování, a tedy v některých ohledech dokonce předjímá poptávku trhu. To je také případ nové řady počítačů Acer Aspire L, které mají tloušťku o něco větší než 5 cm, nabízejí ve výkonném stolním počítači veškeré funkce mediálního centra a díky svému propracovanému a elegantnímu provedení jsou vhodné i do vašeho obývacího pokoje.

Společnost Acer doplňuje nabídku zařízení pro sbližování o nové výrobky, jako např. přístroj Acer Media Gateway MG3001-p, který vytváří skutečný „spojovací most“ s externími zařízeními prostřednictvím jednoduchého bezdrátového spojení, např. s LCD televizory s úhlopříčkou 20”, 26”, 32” a 37”, multimediálními notebooky, digitálními fotoaparáty s rozlišením až 8 megapixelů a kapesními počítači.

Nové výrobky Acer, jejichž úkolem je přizpůsobit domácí využití počítače neustále rostoucím nárokům na zábavu, byly navrženy, aby změnily váš domov na úplné centrum multimediální zábavy, vhodné pro domácí i profesionální použití.

Je zcela jasné, že výrobci obsahu – televizní společnosti, telekomunikační operátoři či provozovatelé telematických systémů - budou hrát zásadní úlohu v dalším průběhu sbližování a především ponesou velkou odpovědnost za výběr obsahu a služeb, které by dokázaly uspokojit nároky nejrůznějších skupin uživatelů.

Tiskové zprávy

Diskuse