Siemens vybuduje největší optickou síť v Keni

27. 10. 2005 15:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Siemens získala zakázku od keňského operátora Kenya Data Networks Ltd. (KDN) na dodávku technologie pro optickou síť o délce 1140 kilometrů. Nová síť umožní zákazníkům KDN využívat spolehlivé širokopásmové služby jako je vysokorychlostní přístup na internet po celém území Keni. KDN zároveň hodlá své moderní přenosové kapacity zpřístupnit i ostatním národním a mezinárodním operátorům a poskytovatelům služeb.

Siemens plánuje implementaci nové optické sítě KDN v období od letošního října do konce roku 2006. Jedná se o řešení na bázi platformy Siemens SURPASS hiT, umožňující současný provoz více služeb. Síť je koncipována jako páteřní linka mezi Mombasou na jihovýchodním pobřeží Keni a sousední Ugandou na západě, která umožní rychlou a spolehlivou datovou komunikaci po celém území Keni. Jakožto „operátor pro operátory“ zpřístupní KDN přenosové kapacity své sítě i velkým mobilním operátorům, poskytovatelům internetového připojení a provozovatelům pevných sítí na území Keni. Dalším krokem bude propojení vnitrozemských afrických států, jako je Uganda, Rwanda a Burundi, páteřní linkou s plánovaným východoafrickým podmořským kabelovým spojením.

Jelikož Siemens realizuje celý projekt na klíč, nejedná se pouze o dodávku a pokládka kabelu, nýbrž i instalaci a nastavení sítě. Na plánování a návrhu sítě se podílí oba partneři společně.

„Je pro nás velmi důležité, že máme možnost vyvinout a implementovat svůj návrh nové vysoce výkonné páteřní sítě společně s firmou Siemens jakožto naším strategickým partnerem. Jsme přesvědčeni, že Siemens je pro nás díky své technické odbornosti a zkušenostem v oblasti velkých projektů na klíč tím správným partnerem,“ uvedl Kai Wulff, generální ředitel KDN.

Tiskové zprávy

Diskuse