Intel - tržby za Q3 2007

17. 10. 2007 13:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel dosáhl ve třetím čtvrtletí rekordních tržeb

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Tržby 10,1 miliardy dolarů, meziroční nárůst o 15 procent
• Provozní příjem 2,2 miliardy dolarů, meziroční nárůst o 64 procent
• Rekorní čistý příjem 1,9 miliardy dolarů z prodeje mikroprocesorů, čipsetů a flash pamětí
• Výnosy na akcii (EPS) 31 centů

Společnost Intel Corporation oznámila tržby za třetí čtvrtletí ve výši 10,1 miliardy dolarů, provozní příjem ve výši 2,2 miliardy dolarů, čistý příjem ve výši 1,9 miliardy dolarů a výnos na akcii (EPS) ve výši 31 centů.

„Za našimi rekordními výsledky za třetí čtvrtletí a 64procentním meziročním nárůstem provozního příjmu stojí kombinace skvělých produktů, silná a rostoucí celosvětová poptávka a efektivity provozu pramenící z našeho trvalého restrukturalizačního úsilí,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Intel Paul Otellini. „Když se podíváme vpřed, vidíme, že každý z těchto ukazatelů se dále zlepšuje i během čtvrtého čtvrtletí. Našimi výsledky jsme velice potěšeni, a pokud jde o vývoj budoucího obchodu, jsme optimističtí.“

Finanční přehled
• Tržby ve výši 10,1 miliardy dolarů dosáhly postupně navýšení o 16 procent, což ovlivnil zejména 14procentní růst procesorů v divizích Mobility Group a Digital Enterprise Group. Související čipové sady a další produkty vzrostly o 19 procent.
- Mikroprocesorové jednotky dosáhly rekordu; průměrná prodejní cena je stejnoměrná
- Čipové sady a flash paměti dosáhly rekordu.
- Základní desky poklesly.
• Hrubý zisk se zvýšil z 46,9 procent dosažených ve druhém čtvrtletí na 52,4 procent. Toto zvýšení ovlivnily zejména vyšší objemy prodeje mikroprocesorů, nižší náklady na zahájení výroby 45nm procesorů a nižší jednotkové náklady na výrobu mikroprocesorů, částečně odpisy výrobních nákladů souvisejících s chystanými 45nm procesory, které během daného čtvrtletí nebyly způsobilé k hodnocení.

• Výdaje dosáhly 2,9 miliardy dolarů, což je více než výše nákladů ve druhém čtvrtletí, které dosáhly 2,6 miliardy dolarů. Výši výdajů ovlivnily zejména náklady, které souvisí s vyššími tržbami a zisky spolu s vyššími výdaji na výzkum a vývoj - provozní inženýři se přesunuli od výzkumných činností souvisejících se zahájením výroby 45nm procesorů k vývoji 32nm procesorů.

Tiskové zprávy

Diskuse