Intel a FSC MD Comfort - bezpapírové zdravotnictví

18. 10. 2007 20:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Místo papírování umožnit léčení to si klade za cíl zdravotnický systém MD Comfort, který zjednodušuje zpracování všech administrativních úkonů lékaře. Technologický systém v sobě kombinuje moderní počítač s velkým, 19palcovým LCD displejem a multifunkční tiskárnu s kopírkou od společnosti Fujitsu Siemens Computers.

MD Comfort je řízen procesorem Intel® vProTM, který kromě vysokého výkonu umí zabezpečit citlivá data pacientů a rovněž umožňuje spravovat celé zařízení na dálku. V případě selhání počítače či softwaru tak lze dát vše do pořádku prostřednictvím internetu.

Světoví lídři trhu informačních technologií, firmy Intel a Fujitsu Siemens Computers, na veletrhu Invex představí zdravotnický systém MD Comfort, který usnadní práci praktickým a ambulantním lékařům. V rámci konference eHealth navíc představí takzvanou simultánní ordinaci.

„Přinášíme na tuzemský trh produkt nazvaný MD Comfort. Jde o balíček tří řešení, který lékaři šetří čas, zefektivňuje a usnadňuje mu práci,“ řekl MUDr. Zdeněk Hřib ze společnosti MD Access. Lékaři se totiž místo „papírování“ mohou plně věnovat léčení.

Zdravotnický systém MD Comfort v sobě kombinuje moderní počítač s velkým, 19palcovým LCD displejem a multifunkční tiskárnu s kopírkou. Veškeré administrativní úkony lékaře automatizuje ambulantní software nové generace. Mozkem celého systému je energeticky úsporná procesorová technologie vPro od společnosti Intel. Ta mimo jiné zajišťuje ochranu citlivých dat pacientů a umožňuje vzdálenou správu celého systému.

„V případě závažné poruchy lze obnovit provoz systému i na dálku bez nutnosti fyzické návštěvy technika. Technologie Intel vPro umožňuje případné selhání počítače či softwaru napravit prostřednictvím internetu ve většině případů týž den a nejpozději příští pracovní den, a to včetně obnovy chráněných uživatelských dat,“ vysvětlil MUDr. Pavel Kubů ze společnosti Intel.

Společnost Fujitsu Siemens Computers se na systému MD Comfort podílí osvědčenými notebooky a zařízeními Tablet PC, které pro tento zdravotnický systém díky svým propracovaným funkcím a preciznímu zpracování představují ideální hardwarové řešení.

Více informací je možné získat v rámci eHelath konference, která se bude konat na brněnském výstavišti v rámci veletrhu Invex v pátek 26. října v pavilonu A3, sál Morava od 10 do 15 hodin.

Tiskové zprávy

Diskuse