Nokia N810 - internetový tablet

18. 10. 2007 13:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Zůstaňte v kontaktu a na správné trase pomocí nového kapesního internetového tabletu Nokia N810

Nokia N810 - internetový tablet

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Nokia představila internetový tablet Nokia N810, který naznačuje příchod nové etapy v oblasti internetové komunikace uživatelů, kteří jsou neustále v pohybu. Připojte tento kapesní přístroj k nejbližšímu WiFi hotspotu a realizujte své volání přes internet; zkontrolujte si své maily na Google nebo svůj účet Facebook; podívejte se na nejnovější videa na YouTube nebo aktualizujte svůj blog za použití vysouvací klávesnice a senzační dotykové obrazovky. Zabudované mapy a satelitní navigace vám pomohou najít správnou cestu. Přístroj se začne prodávat v polovině listopadu a jeho předpokládaná maloobchodní cena bude 479 USD (bez místních daní).

Přiblíží vás přátelům
Ať již jste právě doma, v parku nebo v kavárně, s přístrojem Nokia N810 nikdy nebudete daleko. Můžete si kontrolovat e-maily, přečíst si nejnovější klepy on-line nebo poslat prostřednictvím IM zprávu svým přátelům. Podělte se o svou náladu na svých oblíbených společenských stránkách, volejte přes Skype nebo jděte na Gizmo video chat – pomocí integrované VGA kamery.

Udrží vás na správné cestě
Bez tabletu Nokia N810 se můžete cítit ztraceni, ale s ním nikdy neztratíte svou cestu. Díky zabudovanému přijímači GPS můžete přesně určit svou polohu a pomocí nahraných map naleznete celou řadu míst, která vás zajímají. Možný je upgrade na hlasem řízenou navigaci zatáčku za zatáčkou, která vám umožní prozkoumat svět jak pěšky, tak v autě.

Již nikdy se nebudete nudit
Ať již podnikáte svou životní cestu nebo jste na své každodenní cestě do práce, Nokia N810 pro vás bude perfektním společníkem. Nemáte na cestě spojení WiFi? N810 vám na své volitelné paměťové kartě o velikosti 10 GB nabízí až 45 hodin reprodukované hudby a paměť až na 7500 písní. Velká (4.13”), ostrá (rozlišení 800 x 480), široká obrazovka vám nabízí magický zážitek přímo na dlani.

“Přístroj Nokia N810 představuje sílu tradičního počítače zabalenou do kapesního formátu. Jeho otevřená standardní technologie zrychluje spojování mnohých funkcí a služeb v jediném přístroji ”, řekl Ari Virtanen, viceprezident divize Convergence Products, Multimedia společnosti Nokia. “Naše nová Nokia N810 nabízí uživatelům skutečnou zkušenost s Web 2.0 v kompaktním, stylovém a přece cenově dostupném balíku - spojuji lidi s tím, co je pro ně důležité."

Nokia N810 je opatřena operačním systémem 2008 založeným na Linuxu, který je možné aktualizovat rovněž v přístroji Nokia N800, což je hardware předchozí generace. Software má uživatelské rozhraní, které lze velmi dobře přizpůsobit osobním potřebám uživatele, a obsahuje nejrůznější novinky, jako jsou prohlížeč založený na Mozille s aplikacemi Ajax a Adobe flash 9, podporu pro bluetooth headset a rovněž vylepšené funkce video a audio. Vyspělé Video Gizmo, Skype a Rhapsody představují některé nejoblíbenější stahovatelné aplikace; Boingo Wireless, Earthlink a The Cloud umožňují připojení k Wi-Fi přes tisíce různých míst po celém světě.

Fórum Nokia na svých stránkách forum.nokia.com oznámilo rovněž uvedení svých podpůrných služeb pro maemo platformu pro vývojáře software a společnosti po celém světě. V současné době má Fórum Nokia více než 3,4 miliónů registrovaných uživatelů, vyvíjí vedoucí mobilní aplikace na platformách Series 40 a S60. Tato služba profesionální podpory doplňuje vývojáře nabízející své služby na maemo.org, stránkách sponzorovaných společností Nokia, kde je možný vývoj software díky otevřeným zdrojům.

Tiskové zprávy

Diskuse